2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Erősítő hatezerér'? - Nobsound NS-01G

Írta: | Kulcsszavak: Nobsound . NS-01G . NS-10G . olcsó kínai erősítő

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nem gondoltam, hogy írok róla, de erre nem számítottam... De kezdjük az elején! Ígérem, nem nyújtom hosszúra. :)

Szóval szembejöttek velem az olcsó kínai erősítőkről szóló tesztek, amik egyik győztese egyértelműen a Nobsound NS-10G (illetve az új NS-01G) tenyérnyi csodája, amelyért végül magam is kifizettem a $20-t eBay-en.

Nobsound NS-01G. Rendben van. 4 öntapadós gumitappancsot azért tettem rá, hogy a hangerőt tekerhessem és ne az erősítőt magát. (Ez a 2018-as verzió, vagyis ezen már nincs fejhallgatókimenet, de BT és USB-s DAC igen)

2x50 duplawé van ráírwa

Az összeszerelés kifejezetten korrekt. Tip-top, jól illesztett ház, okés csatlakozók és kellemes, határozott, lágyan tekerhető hangerőgomb.

Ötletes az összeszerelés: a hátlap egy vékonyka NYÁK 4 apró csavarral rögzítve az alu házhoz. Rajta egy vastagabb, „önhordó” matrica.

A hangfalkábelek kihúzásakor azért inkább a csatlakozókat fogjuk és ne a házat!

Nobsound NS-01G inside. D-osztály ugyebár. Ha a duplawék tartósan problémásak is, a hirtelen hangerőcsúcsokat attól még kezelheti. A kimeneti szűrő tekercsei is elég nagyok ahhoz, hogy egy hosszabb hangszórókábelen se emittáljon sok nagyfrekvenciás EM-zajt

Alul is korrekt a hűtés. (A bal - vagyis a jobb - hangfalcsatlakozó polaritása szerencsére a NYÁK-on van rosszul és nem a csatlakozókat cserélték fel)

Még egy szó a teljesítményről, aztán jöjjön a lényeg! Alább látható az erősítő-IC hatásfoka. Legrosszabb esetben 24V-os tápról 4ohmra adjon le 2x50W-ot! Ekkor az össz. 100W 12%-a disszipálódik el a csöppnyi, zárt erősítőházban, ami 12W. Ez tartósan nem életszerű, de mondjuk egy-egy nagyobb robbanást vagy más hangerőcsúcsot lekezelhet így is. Szerintem jobb, mintha tartósan hozná a max. teljesítményt, de az kicsi volna és így néha torzítana. 12V-os táp és 8ohmos hangfalak esetén, 2x20W kimenőteljesítménynél (ami még mindig hangos egy lakószobában) már csak 2W-ot fűt az eszköz, ami életszerű tartós üzemben is. Dupla tápfeszültségnél viszont ez is a duplájára ugrik! Szóval inkább 12V-tal táplálnám.

A TPA3116D2 IC hatásfoka a hangszóróimpedancia és a tápfeszültség függvényében

A hangja

És akkor! Adapter bedug (12V kapcsolóüzemű, mint amiket manapság ugye kapni), egy jó DAC rá, foobar, XMOS, miegyéb. Bekapcs, zenél, majd beszél, női hangon, de nem sokat. Aztán pontosan azt kaptam, amire számítottam: szól, de az ételtől is elveszi a kedvemet, nemhogy a zenehallgatástól. „Multimédiára jó”, gondoltam. Van rajta Bluetooth, meg USB-s DAC is az analóg bemeneten kívül, végülis.

Aztán kipróbáltam egy rendes táppal is, hiszen az minden analóg áramkör lelke; és jól tettem! Ezért született ez a bejegyzés is. (A rendes táp ugyan az az adapter volt, megszűrve 10mH+10.000uF-dal.)

Nehéz belekötni a hangjába. Nem az elmegy kategória, vagyis nemcsak nincsen bántó hibája, hanem jó hallgatni. Tényleg jó hangja van, $20-ért! Kellő részlet, dinamika, és nincs „rátelepedős” karaktere, vagyis szellős, lendületes. „Igazat mond.” Mindezt BT-ről és USB-ről is tudja: zenei élményt nyújt.

Fontos megemlíteni, hogy a ma divatos 2,1Vrms vonali jelszintről túlvezérlődik és torzít – még letekert hangerőgombbal is -, szóval, ha nem tiszta a hangja, vegyük lejjebb az analóg jelforrásunk hangerejét! BT-ről és USB-ről ilyen gond nem lehet.

Hát ennyi. Gondoltam, ha nem lesz nagyon siralmas, majd elajándékozom, miután kipróbáltam és szétszedtem (belső kép nem keringett róla a neten – eddig még). Nos, marad! Vegyen magának, akinek kell, csupán 3 pizza ára. :)

ui.: Azt olvastam róla, hogy a nehezen hajtható dobozokkal nem birkózik meg jól. Lehet. Én 2db TG9FD 8cm-es szélessávúval próbáltam sztereóban, illetve úgy is, hogy az egyik oldalra a szélessávú helyett a mélynyomómat kötöttem (16 éves és ugyanennyi cm-es Somogyi 20literes reflexdobozban).
De még az is lehet, hogy ezzel a 10.000uF-nyi kondival kiegészítve a tápnál még a szélsőségesen induktív dobozokkal is elbírna (?).

bkercso

Z Review - NOBsound Micro Speaker/Headphone/Bluetooth Amplifier

Hozzászólások

(#1) MineFox54


MineFox54
őstag

Minek lehet jobb hangja? Ha az ember tákol egy Gainclone-t, vagy ennek? (tudom, hogy nem egyértelmű kérdés, de azért kíváncsi vagyok)

(#2) Goose-T


Goose-T
veterán

Van ilyesmiből még extra fillérbaszó edition is. :D

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#3) bkercso válasza MineFox54 (#1) üzenetére


bkercso
nagyúr

Jó kérdés. Ha jó a tápja a GC-nek is, akkor talán annak, de ezzel ugye se dolgozni nem kell, se annyiba nem kerül.

Goose-T: ez csak a plexi héz szerintem.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#4) Goose-T válasza bkercso (#3) üzenetére


Goose-T
veterán

Tényleg! :Y

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#5) Doki16


Doki16
addikt

Arra a micro usb portra mi lehet amúgy kötni? :)

A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.

(#6) bkercso válasza Doki16 (#5) üzenetére


bkercso
nagyúr

PC, telefon, tablet. Nem kell driver sem hozzá. Én Androiddal próbáltam, a HibyMusic playerrel (OTG-kábel kell).

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#7) Doki16 válasza bkercso (#6) üzenetére


Doki16
addikt

Egy ilyennel akkor pendrive is simán rárakható?

A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.

(#8) Dr Smoke válasza Doki16 (#7) üzenetére


Dr Smoke
aktív tag

Biztos rárakható, csak akkor mi játsza le a zenét? :))

[ Szerkesztve ]

(#9) Doki16 válasza Dr Smoke (#8) üzenetére


Doki16
addikt

Hopp igen :) Ez eszembe se jutott :D

Értem már, lényegében ez usb-n küldi tovább a hangot az eszköznek. Nem is tudtam, hogy a telefonok is tudnak ilyet.

A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.

(#10) cappa72


cappa72
nagyúr

Köszi a bejegyzést.

Rákerestem, és akkor a képeid alapján azonosítottam: Nobsound F900 kódnévvel is árulják (Aliexpress).

Az NS-10G-re meg teljesen más képű cucc jött elő. De a' ícé az ugyanaz a 3116.

Lehet, hogy a konyhába beszerzek egy ilyet :D

B.C. Rich Platinum Warlock eladó 105kHUF

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.