2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Zacskósleves blog, vol.1

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Maggi forró bögre "illatos csirke ízű tészta"

Immedias res, egyből a közepébe: a csomagolás meglehetősen ijesztőpiros, cserébe nem kell rajta semmi információt keresni, egyből, minden fontosat az arcunkba nyomnak. Mi ez, hogy kell elkészíteni, és még egy szép képet is kapunk, hogy a reklámokban hogy néz ki a termék. Hogy ezt tudjuk-e reprodukálni házilag... nos, azt mindenki döntse csak el maga.

A zacskót kibontva megcsap a rízstészta jellegzetes szaga. Olyan erős, hogy szinte érzem, ahogy mászik utána a jóllakott kollégista a csomagolásból kifelé. Olyan ez kicsit, mint a kínai étteremből kicsapó ízesített keleti szél... csak szarabb.

A tészta kiborítása, és idegbajos tördelése után egy apró zacskóra is felfigyelhetünk. Vélhetőleg ez tartalmazza az ízekért, és illatokért felelős aromák gondosan kimért keverékét, ami hívatott elterelni a figyelmünket arról, mennyire tartalmatlan, és semmitérő jelen étkezésünk tárgya.

Az elkészítés menete a következő: a zacskó tányérba borított tartalmára 3,5 dl forró vizet juttatni, lefedni, állni hagyni, összekeverni, majd jó gyorsan elfogyasztani. Lehetőleg gyorsabban, mint hogy rájöjjünk, mennyire rossz.

Elkészült, hát én is nekiláttam. Az értékelésem a következő:

- Mint étel: 2/5
Sajnos ételként nem túl sok jó tulajdonságot lehet neki felróni. Alacsony tápérték, rendes leveshez képest testetlen íz, szokatlan állag. A rengeteg "mű" is sokat ront a dolgokon. Elvileg tartósítószerektől mentes, de addig nem hiszem el, hogy teljesen egészséges, amíg a forró víz bevetésekor olyan fojtogató szagot áraszt, hogy nem lehet mellette megmaradni. Pozitívum: meleg, és folyékony, mint egy leves.

- Mint zacskósleves: 3.5/5

- íz: 3/5
Szokatlanul erős íz, kellőképp sós, a többi fűszer (FOKHAGYMA, FOKHAGYMA, és még több FOKHAGYMA elég egyhangú, hiába erős. A fűszerkoncentrációval nincs gond, az ízek elég erősek, csak hát jobb is lehetne, mi tagadás.

- állag: 4/5
Az előírt elkészítési móddal, az idő betartásával a tészta közepe érezhetően nem puhul meg eléggé, ellenben ha forrásban lévő vízbe borítjuk a tasak tartalmát, még bőven lehet rajta finomítani. Az útmutató eredményeképp kapott állag.

Őszintén remélem, nem sokan fanyalodnak közületek arra, hogy ilyesmit egyetek. Egyszer-kétszer még jól is tud esni, egy bizonyos idő után, viszont a pokolba kívánja az ember. Ez a "maggis" csoda még az elviselhetőbbek közé tartozott, remélem ennél sokkal rosszabbal nem futok össze. Ha mindenképpen ilyesmit kell venni, akkor ez nem egy veszedelmesen rossz alternatíva, de mindenképpen megfontolandó, hogy inkább kenj magadnak helyette lekváros kenyeret.

Hozzászólások

(#1) Neil Watts


Neil Watts
veterán

Szia!

Személyes véleményem következik:

Lelövöm a poént. A Maggitól az összes hulladék sajnos, tehát ennél is van lejjebb. Mondjuk azt is hozzá kell tennem, hogy szinte bármit többre tudok értékelni mint ezeket a zacskós csodákat :D

Üdv. core2

(#2) djculture


djculture
félisten

Vetnami genyók azok jók viszonylag magyar az ehetetlen...De legjobb tényleg hanyagolni az ilyen mű izéket :)

[ Szerkesztve ]

(#3) lapa


lapa
veterán

rendes nissin-t kell venni, rendes glutamáttal. hasonlóan nagyívű, de legalább ízlik, meg némi olajat is szórnak a tikoknak mellé gyöngy helyett. amúgy in medias szerintem.

mint vifonon élt ember csak javasolni tudom a leves gazdagítását mondjuk kockázott vöröshagymával, a nagyja erő kiázik a forráskor (vifon 3 perc), a maradék pont elég testet ad neki.

(#4) neduddki válasza lapa (#3) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

en inkabb kocsi ala rakom, de ha kobol foztek levest akkor fekbul is lehet:- )))

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#5) djculture válasza lapa (#3) üzenetére


djculture
félisten

Ja az a vifon a vietnami csoda, nem jutott eszembe a neve..:) Bár a kínai csipős leves se rossz. Abban is van olaj :D
Ízesítő olaj 3% (növényi étolaj, hagymaaroma

[ Szerkesztve ]

(#6) lapa válasza neduddki (#4) üzenetére


lapa
veterán

ezt megértettem. sőt, még el is tudtam olvasni.

azért a biztonság kedvéért beírtam gugliba, hogy nissin br , de eszerint jól gondoltam.

[ Szerkesztve ]

(#7) lapa


lapa
veterán

nem akarom túlgurmézni, de ha vesz az ember egy zacsi borsót meg kis répát, akkor azokat meg kockázott hagymát kis olajon-vajon meg lehet pirítani, rá a víz és 5-6 perc főddögélés után mehet bele a fűszer meg a tészta. ha van egy vastagabbra hámozó, azon le lehet hámozni majdnem az egész répát, utána a csíkokat keresztben kicsire, és akkor tuti nem ropog kevés pároláskor se.

(#8) SUPREME7


SUPREME7
őstag

Én melóba ilyesmit eszek, csak "igénytelenül" a legolcsóbb Vifon, Vishu is megteszi. Semmivel se jobb a maggi vagy a knorr, de legalább 2-3x annyiba kerül. Ha nem egy liter vízhez teszi az ember a fűszert akkor még íze is van és mondjuk vízforralóban forral vizet és összerakja a motyót egy zárható tányérban és hagy neki pár percet összeérni akkor baromi finomak, és gyorsan megvan. Nem egy babgulyás, de én elvagyok vele :) A tesztet pedig címlapra :DDD

Én egy ilyet vettem zacskóslevesezni:)

[link]

[ Szerkesztve ]

(#9) Pttypang válasza SUPREME7 (#8) üzenetére


Pttypang
veterán

Legalabb meleg kaja :)

Majd a dobozos kiszerelesek is sorra kerulnek? Edeny hianyaban eleg praktikusak, en meloban azokat "eszem" neha :)

[ Szerkesztve ]

Everybody lies.

(#10) kemotox válasza djculture (#5) üzenetére


kemotox
addikt

Ez a fajta zacskós leves a kedvencem. Mármint ez a márka. Kacsás, gombás, csirkés, csípős csirkés, bármi jöhet. Imádom. Egy zacsihoz kell 4dl víz, na én úgy szoktam, hogy 2 zacsihoz 2-3dl... Über nagyon :D Általában kell egy ici-pici ételízesítő is bele (olyan fajta amelyik nem sós), és akkor tényleg nagyon fasza. Meg van amikor még megcsípőzöm pluszba.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.