2024. február 26., hétfő

Gyorskeresés

A mai szabadnapom: Celeron D 336, avagy Prescott mag 4GHZ felett léggel.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

CPU-Z szerint jelenleg 4101,30 MHz-en jár a címben említett Celeron D 336 SL8H9, melynek alap órajele 2,8GHz, mindezt a rettenet Prescott magon. Persze kellett még hozzá 3 darab kiegészítő ventillátor, illetve a processzor kupakját meg kellett polírozni, de így stabil marad 195 MHZ-es FSB-vel, 1,575V-on. Mára sajnos elfogyott az energiám, meg a türelmem is hozzá, de amint lesz egy kis szabadidőm folytatom, mert úgy érzem van ebbe a processzorba még. Ha meg nem megy, akkor elkezdem beszerezni a vízhűtéshez a cuccokat, vagy egyszerűen elküldöm a procit bacsisnak, hogy tapossa ki a sz×t is belőle nézze meg mi a vége.

Konfig főbb részei:
-ASUS P5LD2-SE alaplap
-Intel Celeron D 336 LGA775 SL8H9 processzor
-Samsung 2GB DDR2 800MHZ RAM
-AC Alpine hűtő
-1db 14 cm + 2db 8cm hűtő

A képen jól látszódik minden: a lap alulfeszel, a proci 58 foknál nem ment feljebb, a LinX GFlops értéke kritikán aluli (lehet valami beállítás probléma, mert másik lappal ugyanaz a proci/mem/vga kombó jobb eredményt hoz, még SuperPI-be is).

Hozzászólások

(#1) Amacs


Amacs
aktív tag

Nemsemmi!
Azt lehet tudni, hogy a másik lapban milyen értékeket produkál körülbelül?

(#2) Bazsesz válasza Amacs (#1) üzenetére


Bazsesz
őstag

Nagyjából ezek az értékek voltak alap órajelen, pontosan már nem emlékszek. Ebben a lapban alap órajelen 1:21 volt a pi, és valami 1,6 GFLOPS a Linx, de majd lemérem pontosabban. Ennyit számít a chipset...

''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

(#3) Amacs válasza Bazsesz (#2) üzenetére


Amacs
aktív tag

Na, igen! Itt még elég sok részegység foglalt ott helyet.

(#4) nakos1212


nakos1212
senior tag

köszi a tesztet :)

(#5) _Oscar


_Oscar
aktív tag

Én anno egy Celeron 340-et próbálgattam. 3,7GHz-et ment léggel. 80W-tal zabált többet, mint alapon és cserébe így sem volt gyorsabb az előd A64 3200+ -nál.

Gyorsan vettem helyette egy E7200-at. :-)

Chuck Norris vakon gépel érintőkijelzőn is...

(#6) Bazsesz


Bazsesz
őstag

(#4) nakos1212: igazán nincs mit, bár nem igazán teszt, csak van néhány feles cerka procim, ami azt várja, hogy meghajtsam :D

(#5) _Oscar: Igen, az ember celerontól bármit várhat, csak teljesítményt nem. Én sem azért csinálom, mert csodát várok tőle, csak van pár lapom, meg pár cerka, ami nem baj, ha elvész a füstben :)

Szereztem ma egy sörért cserébe egy Cedar Mill magos Celeron D 352-t, amit egész jól meg lehet rángatni. Valakinek sikerült 8,1GHz-t kihúzni belőle, Bacsisnak sajnos nem sikerült átlépni a tervezett 6GHz-t. De úton van a blokk, és a pumpa kínaiaktól, addig keresek egy olyan lapot, ami be is nyeli :)

Addig is van pár Dual-Core Pentium, pár Celeron, némi C2D, illetve van egy QX6700 is a polcon... :)

''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.