Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4501) twollah


twollah
nagyúr

Történelem

Árpád a punk

Cézár nyílj ki, mondta Brutus és belevágta a tört. Hátul Antoniusék összesúgtak:
Ez már döfi.

Egy katona sehogyan nem akart harcolni a légiósok ellen. Azok csodálkozva veszik körbe, de érdeklődésükre csak ennyit mond: Szabin vagyok.

És kezdődött a Kárpát medence története. Hun volt, hun nem volt.

Élt egyszer Attila, aki egy hamis damaszkuszi pengét előrántva így kiáltott: Csoda szar vas! És lett lészen nosza. Kezdődött a magyar történelem megannyi huszárvágással és megannyi császár metszésével. Tas alkoss gyarapíts!

Nem Töhötöm. Álmos vagyok. Ez Huba. És megkondultak a harangok és Őrsbeszorult az öklük. Sétálunk az Árpádok alatt, Géza kézben. István király vágtat fakón.

Valaki rálő a tömegből, de Gellért kap a lövedék, s ő lőtt sebbellobbal elillan. Országom egy hóhér! (Halotti beszéd...) Hej Magyar hon! Van sok rozsod, volt sok búzád, de nem volt több Árpád... Így halt ki az Árpád-ház.

Elpusztult az aranybullát tojó tyúk. IV. Béla vagy negyedik Béla aki korszerűsítette a közigazgatást, felszámolta a tatár járásokat, egyik nyilatkozatában emígyen szólott: Hej tatárok tatárok! Hoztok is, bifsztek is. Az Anjouk úristenit! De Salamon töke még messzire látszott...

Moldva csinált problémának hittük a török sereget is, de mikor

Dugonics tituszt kapott, hát kitört a háború. Néhány végbéli vitéz felsóhajtott: Csak az a vég, azt tudnám feledni... Győzött a Dózsa, győzött a Dózsa! Tegnap a parasztok felkeltek! Megreggeliztek, majd kiegyenesített kaszáikkal üldözték Zápolyát, akit egyébként még veszett kutyák falkája is üldöz. Több is veszett Mohácsnál. A törökök persze tudták, hogy a fáknak melyik oldala Mohács... II. Lajos maga itta meg a cselének a levét. Földet osztottak. Mindenki kapott egy fél holdat. Az ország három tagba szakadt. Megtanultunk Isztambul, de Gül babát tőrbe csalták. Húzd rá kóczi! Ne Thököly! Nem oda Buda!

Kiabáltunk, persze ekkor Buda már rég oda volt. És Salamon töke Mária Terézia kezébe került. De kifogjuk a bécsi szelet a vitorlájukból. Persze Szilágyi Erzsébet ekkor már a fasorban sem volt. Folyt a világtörténelem is.

Bocsánat, elveszett az egész Spanyol hajóhad?

Nem, csak a harmada. Bléket kaptak.

Egy bizonyos Nagy Katalin nevű cárnő így szólott: Elnézést uraim mennem kell, Szentpéter vár. Ha ott lett volna egy bizonyos Vlagyimir Iljics, csak ennyit mondott volna: Jól illik ez a len ing rád. Egy Napóleon nevű császár nem dupla Nelsont rendelt, mondván Korzika vesém.

De holló hollónak nem kaparja ki a gesztenyét, mikorra a helyzet tarthatatlanná vált, hát megkérdeztük: Gyalog megyünk, vagy szabadok, s minthogy a válasz jól hallható igen volt, így kérdést nem képezett a cselekedendő irány. Rohantunk a forradalomba, s mikor a közepére értünk, rémülten láttuk, hogy már csak kifelé vezet az út. Futott Jellasics a gyáva, nehezen követve korunk eseményeit. Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a régi mente... Újat húztak, de valahány csepp esett rája, annyi áldás szájon vágta. Így éltünk, de élhettünk volna még nagyobb sikereket is.

Petőfi magának választott csillagot. Kossuthból cigaretta lett. Széchenyi lánchídként végezte a Duna két partja között. Bem apó bemondta az ultimátumot... és mindenki előtt világos lett. S a kiegyezés után az ország a milleneumra készült.

Megkérdeztük a császárt: Hát assziszi szent Ferencz, hogy ez így jó lesz? Egy bizonyos Kun Béla egy másik bizonyos Vlagyimir Iljicstől egy táviratot kapott: Hát maguknak egy szikra távírójuk sincs? De van! Volt rá vágva a válasz és gyerekek tódultak az utcákra és kiabálták miki, miki, Horthy Miki! Lesztek ti még bolseviki. És az illegális kommunista párt illegalitásból illegalitásba vonult.

A Donnál a Magyar hadsereg a második. Volt. Kodály figyelmeztet: Kállai kettős politikát folytat. Matahari tárgyalásán a védő így fordul az esküdtekhez: Uraim. Mentsék fel szegény kémet. A háború, ha nem is éppen hiro-simán, de befejeződött. S a nürnbergi mesterdalnokok perén, még elhangzott néhány tisztafa-jú ária, de azért az igazság is szolgáltatva lett.

Magyar Rádió, Budapest. 1945. április 03. Jó estét kívánok! 1945. április 04. Jó estét Ivánok! S egy bizonyos Joszip Sztálin a balti népekhez intézett beszédében ekképp szólott: �Akinek az Isten észt adott, adjon hozzá Litvánt is!� És ez így is Lett. Kínában megjelenik az első német nyelvű napilap, a Mao cejtung.

Elkészülni, vigyázz, Rajk! Kezdődnek az ötvenes évek... (Kiadjuk a jelszót: Aki kesztyűt vásárol, legyen annyi esze, nézze meg nincs-e benne az ellenség keze!) Avo cézár! (Többen mondták, hogy Andrássy út hatvan, ma már egy sincs.) Péter Gábor és Farkas Mihály ellátogatott egy előadásra.

Új tendenciák jelentek meg az amatőrszínjátszásban. A darabokat a vasfüggöny mögött játszották. Így történt, hogy a Nemzetibe a Péter és a Farkas ment.

S a Sztahanovról elnevezett horgászversenyen valaki kifogta az úttörők tizenkét pontyát. Rákosi Mátyás mindent beismer: Elvtársak, hajszál híján kopasz vagyok!

(Közmondás: Aki ötöl-hatol, előbb-utóbb ötvenhatol!) Nem Mindszenti ami fénylik!

Magyar Rádió, Budapest. 1956. október 22. Jóestét kívánok! 1956.október 23. Jóestét Ivánok!

S mi büszke Magyarok! Büszkék vagyunk tudósainkra. Bánki Donátrekesztett, Csonka Magyarország. Kandó Kálmánnak köszönhetjük, ha néhanapján nagymamáinkat a Batthyány téren elragadja a HÉV! (Magyar találmány a lidércnyomás mérésére kifejlesztett Manó méter is.)

Sűrű sötét Erdély! Dühöng a déli széle országunknak. Határainkon túli határaink vannak... Nincs Kárpátlás?! A disznó, öbölbeli amerikai zsoldosok így kiáltoznak: Castrót akarok kötni! Castrót akarok kötni! A Vietnámban harcoló francia csapatok megtanulták merről Fú a Dien Bien. Új gazdasági mechanizmusunkhoz új gazdaság is társul. Testvérnépeink rendőreinek ügybuzgalmát mutatja, hogy ha szólítja őket a kötelesség, hát Visztulában hagynak csapot, papot ... A nemzetközi terrorizmus seregszemléjén utoljára a Svédek vitték el a Palmét.

Mi itt egy GMK-n belüli PJT keretében kötvényeket bocsátunk ki. A kötvényekért az állam jót áll. De ki áll jót az államért?

Most érkezett a hír: A csernobili katasztrófát még nem tudni, hogy a nyugati láncreakciós körök, vagy a honi nehéz elemek okozták-e. Mindenesetre a TASSZ jelentette: Már Madame Curie is csodálkozott az urán!

(#4502) twollah


twollah
nagyúr

Vettem egy kinai kajat vacsorara, es most kegyetlen hanyingerem van tole.

(#4503) twollah


twollah
nagyúr

Kb fel otig meloztam, utanna jottem haza.
Holnapra marad egy par oranyi melom.

(#4504) twollah


twollah
nagyúr

Azt hiszem megfaztam.
Tompan faj a fejem, es folyik a nozim.

(#4505) twollah


twollah
nagyúr

Dolgoztam kb. 3 orat, majd meglatogattam a csaladom.
Eldumcsiztam ocsemmel, vmi csoda folytan melozik.
Neztuk a TVt, van 53 csatorna.
TreKom vagy milyen kabel.
Az alap csomagot fizeti a csalad, de el lett intezve egy kis kenopenzzel, hogy az osszes ado nezheto legyen, kivetel ez alol az HBO a dekodert a csoka vagy 22ezerert adta volna, de nem akartak.
Mondjuk megertem a csaladom, nem vmi nagy kaland az az HBO.
Az HBOval max a szomszedot lehet cukkolni, hogy ''beeeeeeeeee van edzsbionk!''.

(#4506) twollah


twollah
nagyúr

Nem akartam benn maradni tegnap meg + 3-4 orat melozni, mert mar nagyon elegem volt az egeszbol.
Inkabb ma lehuztam 3 orat, es nyugodtan kinyomtam a maradek melokat.
Utalok kapkodni, es penteken csak kapkodas lett volna az egeszbol.
Annak meg altalaban nem jo vege szokott lenni...

(#4507) twollah


twollah
nagyúr

Tegnap nagyon osszekapott a fonokom, meg az egyik munkatarsam.
A vegen mar ott tartottak, hogy a fonok kijelentette, ha nem tetszik vmi akkor akar at is lehet oltozni, es lehet hazamenni.
A munkatarsam inkabb maradt...
Mondjuk nem csodalkozom, hogy maradt 3 gyerekuk van.

(#4508) twollah


twollah
nagyúr

Bementem a Polusba melo utan, es vettem Vitamixet, meg Mega Mineralst.
Utanna kicsit korulneztem, es megneztem a PSPs hosztesz lanyokat, a PSPt jobban megneztem volna, de nem tudtam, mert egymas kezebol teptek ki az erdeklodok.

(#4509) twollah


twollah
nagyúr

Eleg keson fekudtem le tegnap.
Kb. fel negyig fenn voltam, neteztem, jatszottam.
Reggel 10kor meg alig tudtam kimaszni az agybol.

(#4510) twollah


twollah
nagyúr

Egesz jo ez az aprohirdetes rovat a PH!n.

(#4511) twollah


twollah
nagyúr

Ugy latszik nem csak en talalkozom butuska emberekkel a chat.hun.
[link]

(#4512) twollah


twollah
nagyúr

A nev az nagyon ott van a szeren!

''Macesz Maci a zsidó gyerekek és fiatalok virtuális lapja''


[link]

(#4513) twollah


twollah
nagyúr

Hat ez sulyos!
[link]

(#4514) twollah


twollah
nagyúr

Két galamb a fán:
- Öregem, milyen jó érzés: úgy teszek, mintha döglött lennék és máris
a fél ország beszarik a félelemtol...

(#4515) twollah


twollah
nagyúr

Lassan egesz Pestet ellepik az uj Fidesz reklamok.
2006 a valtozas eve vagy mi a tosz van rairva meg, hogy vannak hibak amit elkovettunk stb.
Az lenne az igazan vicces ha elbukna a Fidesz a 2006os valasztast, de szerintem erre igen kicsi az eselyuk, mert ha az eddigi valasztasokat nezzuk a kormanypartok meg sosem tudtak egy ciklusnal tovabb kormanyon lenni.

Na majd meglatjuk mi lesz jovo (2006) tavasz vegen.

(#4516) twollah


twollah
nagyúr

Bar azt sem tudom, hogy kire fogok szavazni 2006ban.

Egyszeruen nincs alternativa.

Jelenleg a partok inkabb az erzelmekre hajtanak mint hogy normalis programokkal allnanak elo.

Demonizaljak az ellenfelet, csak mi lehetunk jok, a masik hazaarulo, lop, csal, hazudik, ha kell a tehenkedet is elviszi, es visszahivja a ruszkikat.

(#4517) twollah válasza twollah (#4516) üzenetére


twollah
nagyúr

Na majd csak lesz valahogy.

Max szavazok a szocikra, adok nekik egy eselyt, hogy legalabb meg tudjak mutatni mire lennenek kepesek a masodik ciklusban.

(#4518) twollah


twollah
nagyúr

Holnap ujra kezdodik a het elolrol.

Remelem kicsit lazabb lesz mint a mostani.

Jo lenne egy egesz hetveget otthon tolteni, nem csak a szombat delutant, es a vasarnapot.

(#4519) twollah


twollah
nagyúr

Megyek nyaggatom egy kicsit az UHU Linuxom.

(#4520) twollah


twollah
nagyúr

Na ennyit a chat.hurol.

Warning: mysql_connect(): Can't connect to MySQL server on '195.228.254.120' (111) in /var/www2/chat/sqllib.php on line 77
Adatbázis hiba!

(#4521) twollah


twollah
nagyúr

A Chat.hu oldalan a belepot ez a szoveg fogadja.
''Kedves chatelők!

Tudomásunkra jutott, hogy bizonyos internetszolgáltatóknál ezekben a napokban karbantartás miatt instabil lehet az internetkapcsolat, emiatt a chat néhány perc után ledobhatja az érintett felhasználókat. A hiba nem nálunk van, az illetékesek dolgoznak rajta!''

Na persze...

Hetek ota rossz az oldal.

Nem beismerni a hibat, hogy a szerver rossz, hanem jo magyar szokas szerint masra ra kell fogni mindent.

(#4522) twollah


twollah
nagyúr

Ha minden jol megy akkor vmikor a jovoben meglepem magam majd egy 6600GTvel.

Talan szuletes napomra.

Bar kene venni par uj cipot, vmi meleg telikabatot, mert mostanaban nagyon fazos lettem.

Na majd meglatom mi lesz a terveimmel, addig meg szuk 3 honap van hatra, es kozben meg van egy karacsony is.

(#4523) twollah


twollah
nagyúr

A Chat.huu ujra feladta a harcot...

(#4524) twollah


twollah
nagyúr

A Ravasz, az Agy es ket fustolgo puskacso

Nalam tovabbra is az evtized filmje.

(#4525) twollah


twollah
nagyúr

Most mertem meg magam, es kb 74 kg vagyok.

(#4526) twollah válasza twollah (#4525) üzenetére


twollah
nagyúr

Remelem jol mer a merleg.

(#4527) twollah


twollah
nagyúr

Konkret melot alig csinaltam ma.
Kb. 9ig meloztam, utanna mar csak ilyen SzociFogi (Szocalis Foglalkoztato) melot csinaltam.
Ebbol egyet, abbol egyet, es a vegen rakd oda.
Utalom csinalni az ilyen melokat, de vkinek ezt is meg kell csinalni ha nincs mas melo.

(#4528) twollah


twollah
nagyúr

A munkatarsam ujra kolcson kert 10ezer local creditet.
Lassan megint ott tartok, hogy egy havi fizetesemnek megfelelo osszeggel fognak az emberek logni nekem.

Vegul is nincs akkora nagy baj, addig sem koltom el legalabb a penzem.
Max. nem kamatozik sehol sem...

(#4529) twollah


twollah
nagyúr

Szinte egesz delelott esett a ho.
Mar ha ezzel mondok vkinek is ujdonsagot.
Hogy en mennyire utalom a havat!
De hala az egnek hamar el is olvadt az egesz.

(#4530) twollah válasza twollah (#4528) üzenetére


twollah
nagyúr

Mondjuk nekem is adhatnanak par ezer local creditet csak ugy orokbe, mert mar kicsit unalmas, hogy lassan mindenkinek aki a kozelemben van en vagyok a hitelintezete.

(#4531) twollah


twollah
nagyúr

Valamibe le kene kotni a penzem, vagy at kene rakni az egeszet Euroba, mert a valasztasok kozeledtevel egyre jobban gyengulni fog a forint, es utanna is gyenge lesz egy ideig.

(#4532) twollah


twollah
nagyúr

Mindenki kedvence a MAV ujra hozta a formajat az egyik szemely kesett (el sem indult), alig egy orat fagyoskodtam a megalloban.

Mire beerkezett a vonat a megalloba teljesen szetfagytam, elatkoztam magamban a MAVot, es gondolatban felrobbantottam a MAV fohadiszallasat.

(#4533) twollah


twollah
nagyúr

Miert nem csinal a MAV vmi uzenofalat vagy vmi hasonlot ahol az utasok elmondhatnak a velemenyuket a MAVrol es arrol, hogy mit ereznek akkor amikor szarra fagynak a megalloban mert kesik a vonat?

(#4534) twollah


twollah
nagyúr

Eleg rohelyes az is, hogy a Zuglobol hetkozben 15:21kor indulo vonat az esetek nagy tobbsegeben kesik, vagy el sem indul.

Ezek utan kerdezem en, hogy mi a halalnak a menetrend ha nem tartjak be?

(#4535) twollah


twollah
nagyúr

Invisible Incursion
Kellemes kis psy valogatas album.
Erdemes meghallgatni.

(#4536) twollah


twollah
nagyúr

Remelem a holnapi napom is ilyen laza lesz mint a mai a munka frontjan.
Jol esne egy kis piheges.

(#4537) twollah


twollah
nagyúr

Kulon orom volt a mai napon, hogy vhogy elszakitottam a karoram szijat.

(#4538) twollah


twollah
nagyúr

Egyenlore az osszes vasarlassal kapcsolatos tervem felteteles modba kerult.
Nem baj legalabb nem koltom el...
Mar ha ez jelenleg vigasztalna engem egy kicsit.

(#4539) twollah


twollah
nagyúr

Viszonylag laza napom volt.
Bar volt egy nagyon eltoszott melom.

A megrendelo vmi klubkartyat hozott szinmintanak ami egy plasztik lap volt rajta 2 szinnel, egy arannyal, es egy sotet kekkel.
Az aranyat meg csak el lehetett talalni, mert az szimpla arany volt, de a keknel volt egy kis fejvakaras.
Ha erre dontotte az ember a lapot akkor ilyen szine volt, ha arra akkor olyan.
Vegul kikerestunk a Pantone skalabol egy hasolno szint, en kikevertem, kinyomtam.
A tobbi nem erdekel, ha nem tetszik a megrendelonek akkor uljon le szepen az asztalhoz a Pantone skalaval, es almodja meg, hogy milyen szint akar viszontlatni a nyomaton...

(#4540) twollah


twollah
nagyúr

A MAV ma is hozta a formajat, a 15:21es vonat ujra kesett.
Mondjuk csak annyiban erintett a dolog, hogy nem a szokasos 15:51el zakatoltam haza hanem a 15:21el ami 15:45 fele ert be a megalloba.

Lassan azon leszek meglepodve ha pontos lesz a 15:21es.

(#4541) twollah


twollah
nagyúr

Tegnap leesett az elso ho, es mar tortek is az autok, kamionok.

Nem tudom miert nem lehetne azt megcsinalni, hogy a fuvarozo cegeket koteleznek a teli gumi hasznalatara.

Mert hiaba rakja fel az ember az autojara a teli gumit ha egy tobb 10 tonnas monstrumon nincs, megcsuszik, es nem tud korrigalni, es emiatt kerul az ember a masvilagra.
Akkor mi van?
Ki hozza vissza a sirbol?

A masik fele a dolognak, hogy a fuvarozo cegek is jobban jarnak ha felrakjak a teli gumikat.
Talan nem torik ossze a kamion.

Mert ha megtorik mi lesz?
Helyre kell pofozni, addig nem tud szallitani.
Magyaran dupla bevetel kieses.

Na mindegy amig erre nem jonnek ra addig kar tepnem a szam.

(#4542) twollah


twollah
nagyúr

Amugy ma is esett a ho par orat.
Mar ha ez ujdonsagnak szamit az orszagban.

(#4543) twollah


twollah
nagyúr

Haza fele jovet vettem egy Tavaszi tekercset a kinaiban, de csak a felet ettem meg, es kidobtam a kukaba (tudom nem szep dolog ilyet csinalni), mert nem izlet, es nagyon zsiros volt.

(#4544) twollah


twollah
nagyúr

Hogyan keszul a steak.
[link]

(#4545) twollah


twollah
nagyúr

Hogyan fozzunk patkanyt.
Kepekkel illusztralva...
[link]

(#4546) twollah


twollah
nagyúr

Travel Pack
2002es psy album.
Nagyon jo.

(#4547) twollah


twollah
nagyúr

eniChkin - Saw Nightmare [Unreleased] 2005

DarkPsy EP

Kellemes...

(#4548) twollah


twollah
nagyúr

Lassan megyek aludni.

Holnap viszonylag laza napom lesz, de azert meg fel kell kelnem koran, hogy bemenjek dolgozni.

(#4549) twollah


twollah
nagyúr

Nagyon fazok...

(#4550) twollah


twollah
nagyúr

Eleg laza napom volt, lassan, biztosan de eltelt.
LC/5os boritekot nyomtam ''zsak szamra''.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.