Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7566) #32577792 válasza Frontiner (#7562) üzenetére


#32577792
törölt tag

Hát azért ezt leírhattad volna, hogy keskeny kell, illetve azt, hogy mekkora fér el max. Én is elég sokáig keresgettem és kb. 3 hét után jöttem rá, hogy az ajtóm 58cm széles, onnantól kuka az összes kinézett :(
Azért egy hűtőt összehasonlítani egy mosógéppel, nem biztos, hogy szerencsés. Amikor egymás mellé teszem minőségbeli (látható) különbségeket a Beko szárítógép és AEG mosógép és Bosch Serie 6 mosogatógép esetén, mindig jelzem, hogy nem ugyanazon termékcsoportokról van szó.

Hűtő vásárlás előtt vagyok, tetszik az LG nagyon, meg Samsung is, bár mind a kettő vagy befér az ajtón, vagy nem. Ugyanakkor szétnéztünk az üzletben, volt Beko is, remek ajánlata van, gond nélkül beférne, aztán néztük a Liebherr gépeket. ami még a Bekonál is puritánabb számomra. De mind az említettek közül neki van a legjobb szigetelése, leggyorsabb fagyasztása és hűtése. Mit akarok ezzel mondani? Nem minden a dizájn.
Gorenje: nejem szinte elhozta volna, ha nem vagyok ott vele. Mert szép és olyan szép matricák vannak rajta, meg olyan szépen hangzó dolgok. Ami a többiben is ott van, de talán nem telematricázva :)
Jócskán sok tesztet elolvastam, hazait és nemzetközit is, mert volt egy Samsung ekkkóóbáble gépünk, ami egyébként megbízható volt eléggé, de a mosása.... (TV-m is van samu, meg lg is, utóbbit egyszerűen nem tudom megszokni, a színvilága miatt)Nos ha szánsz rá 2000HUF-ot, vedd meg a tudatos vásárlók mosógép tesztjét, érdekes dolgok vannak benne. Persze ha fontos az is, hogy mit kapsz a mosás végére :)

Itthon nagy a kultusza a német termékeknek, már évtizedek óta, még akkor is ha made by türkisch :)

Használt miele: nem tudom kedves fórumtárs kinél olvasta azt, hogy évente hordja javíttatni vissza. Én láttam azokat szétszedve, darabokra, lecsupaszítva. Azokat újítják fel, teljesen. Nekem nem fért be az ajtón. Azok minőségi cuccok - az újakról meg majd pár év múlva kiderül, hogy folytatják-e a szériát - hidd el.
Viszont nem olcsók.

Nem leszólva egyik terméket sem, mert lehet egy gyártónak is pocsék szériája. Mosógépszerelőm - akinek nevét és telefonszámát megadtam privátban egy kedves fórumtársnak, aki aztán cseszett válaszolni a kérdésemre, hogy felhívta-e ugyan... - is ugyanazt mondta, mint itt és máshol is a hozzáértőbbek, pocsék a csapágyazása és a szimeringje neki. Meg kell nézni, hogy azért van róluk videó rendesen, hogyan kell cserélni és nem biztos, hogy 1-2-3 éves gépekről van szó. Ő azt mondta, járt már úgy, hogy szétszedte, és utána nem bírta a csapágy cserét megcsinálni.

Szóval ezért van az, hogy amikor én kerestem, megadtam az árat és azt tanácsolták, aminek jó hosszú GYÁRI garija/jótállása , azt kell megvenni.
Sajnos elux és társai 1 évvel vannak itthon, kivéve AEG ha éppen promóciót ad.
LG 2 év
Gorenje 3 év
Bosch 2+3 promóció

Én nem vagyok szakértő, csak egy vásárló és felhasználó, a saját tapasztalatom megosztom, meg azt amit olvastam teszteket - nem, az árukeresős vélemények nem tesztek :)

Gorenjevel valóban kevés a tapasztalat, de üsd be a keresőben itt és esetleg a háztartási gépek topicban és ha találsz tulajokat, kérdezz rá tőlük. Járd körbe, inkább 3-4 nappal később vedd meg, de a választás azért pár évig ott lesz a háztartásodban :)

Sok sikert hozzá, bármit is veszel :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.