Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaal
őstag
válasz
motorhead #93 üzenetére
A korrektség itt abban mutatkozik meg, hogy nem kell bevinned sehova, nem kell bizonygatnod, hogy márpedig ez nem működik, elfogadják bemondásra, csak annyit kérnek tőled, hogy tedd teljesen használhatatlanná a régi cuccot, mivel ugye ezzel könnyen vissza lehetne élni.
Ha tisztán felhasználói szempontból nézed, a vásárló a cserével jár legjobban, hiszen így nem kell kivárnia a javítást, vagy azt hogy leteszteljék és kiderüljön, hogy nem javítható, hanem pár napon belül megkapja az újat. Egyébként én már kaptam vissza több hét gariztatás után ugyanolyan hibásan dolgokat, és szerintem ezzel nem vagyok egyedül.
Szerintem ez a legkényelmesebb megoldás is, hisz aki nem képes szétverni egy billentyűzetet annak a boltba se lenne egyszerűbb visszavinni a cuccot.
Persze szélesebb kontextusban látható, hogy a Logitech se szent, igazán korrekt megoldás az lenne ha a futár elvinné a hibás terméket tőled és a cég gondoskodna az újrafelhasználásról / környezetbarát megsemmisítésről, de ehhez olyan futár kellene aki meg tudja állapítani, hogy ugyanolyan eszközt kapott cserébe, mint amit kiszállított.
-
Egon
nagyúr
A cégnél egy hagyományos elrendezésű (nagy Enter stb.), viszonylag halk és korrekt HP billentyűzetem van. Otthonra is hasonló kiosztás kell, hogy ne kavarodjak össze (nyilván nem fogok 2 bill-t venni, hogy mindenhol egyforma legyen). Másrészt 20K-ért (vagy még többért) elvárom, hogy kapjak egy olyan bill-t amit nem kell szokni... Végülis az alap keyboardok árának tízszereséről beszélünk...
-
Egon
nagyúr
válasz
Falconmaster #92 üzenetére
A high-end billentyűzetek magyarországi felvevőpiaca olyan szűk, hogy szimplán nem éri meg azért a pártíz (esetleg párszáz) darabért külön gyártatni magyar feliratosakat. Ilyen egyszerű a dolog. Ciki, de ez van.
Azért ezt nem jelenteném ki ilyen határozottan. Kb. egy évvel ezelőtt. két bp-i MediaMarkt-ban is elfogyott az Illuminated Keyboard (nem hiszem hogy három darabot tartanának készleten), írták a fórumon. Inkább a magyaros birkaszellem (igénytelenség?) az oka: sajna a fizetőképes kereslet 95%-a megveszi így is, akkor minek erőlködjenek? Ha ignorálnánk a billentyűzeteiket, szvsz több esély lenne a honosításra (vagy legalább ha minden potenciális vásárló megtette volna azt amit én: írt volna a Logi hazai képviseletére (ami mellesleg igen jól el van dugva a neten, mármint a konkrét e-mail cím...).
Jah, és mégvalami: a Genius hazai képviseletének valamely kompetens tagja nyitott itt egy topicot, ahol a mindenféle problémával kapcsolatban lehet írni, kérdezni (magyarul...), amire válaszolnak is, segítőkészen. A Logitech mért nem tud ilyet?!? Annyira azért ne essünk hasra előttük... (Ettől függetlenül, nem tartom jó minőségűnek a Genius termékeit, ergo nem is vásárlom őket). -
proof88
addikt
mondjuk én megszoktam azt az elrendezést is, itthon hagyományosan 2 sorban vannak az insert-home-stb. gombok, barátnőmmel bevállaltuk a Wave-et, hogy azon úgy vannak, de gyorsan meg lehetett szokni, már nem is gondolkozok, oda se nézek, de jó helyre tapintok, itthon is meg ott is.
-
GreenAtis
tag
Nah felhívtam a központot. Bediktáltam az adataimat, elmondtam a sztorimat hogy a harmadik ugyanolyan szériás egerem ment tönkre, és elnézést kértek, bekérték az egér adatait, majd mondták hogy akkor garanciába küldenek egy újat, és elnézést kértek mert kb két hét mire megkapom. Nem kértek számlát, nem kérték szétvert képet, nem kérték a régi egeret semmi, csak küldenek egy újat. Le a kalappal. Logitech KÖSZÖNÖM! Külön pozitívum hogy a srác kérdezte hogy milyen oprendszerrel használom, és mondtam hogy Snow Leoard, és nem kérdezett vissza hogy az mi, hanem valószínű képben volt.
Köszi mégegyszer a cikket meg az elérhetőséget.
-
motorhead
aktív tag
"De eddig, ami nekem volt, igaz az bolti garancia volt, de a bolt felküdte Pestre, majd ha tényleg hibásnak találják, akkor javítják. Ha nem tudják megjavítani akkor cserélik."
Ez a lényeg. Melyik cég nem így jár el? Ezért nem kell az egekig magasztalni a Logitech-et.
"korrektség mindenek felett". Bazz ez egy teljesen hétköznapi dolog. A legutolsó sarki kínai márkát is kicserélik, sőt azt főleg nem javítják. Ott jött be legelőször, hogy nem javítunk, cserélünk. Én saját bőrömön tapasztalom ezt, mert a kereskedelemben dolgozom.
Végén kiderül, hogy a legagyibb márka, mert azzal csinálják ezt a bezúzzuk, cseréljük bármi a baja, nem javítunk.
Nah...tessék... -
Falconmaster
tag
Nyilván, a vezetéknélküli egységeket nem tudod az "usb csatlakozó levágásával" múltidőbe tenni
ezért van szükség a kalapács+fényképező kombóra
Ráadásul nem képesek honosítani sem (márpedig ha veszek 20K-ért egy bill-t, elvárom hogy ne kelljen próbálkoznom az ékezetes karakterek megjelenítése érdekében, matricázni meg nyilván nem fogom).
A high-end billentyűzetek magyarországi felvevőpiaca olyan szűk, hogy szimplán nem éri meg azért a pártíz (esetleg párszáz) darabért külön gyártatni magyar feliratosakat. Ilyen egyszerű a dolog. Ciki, de ez van.
Amúgy az US-International kiosztása a billentyűzeteknek ugyanolyan mint a magyaroké, így aki pl tud gépelni annak nem okoz különösebb gondot, hogy megtalálja az ékezetes billentyűket.
Persze mindez (akár a Home-End kiosztás) ízlés kérdése persze, kinek a pap...
-
Egon
nagyúr
Öcsém Logitech egere is bedöglött (MX510-es volt, ha jól rémlik), ráadásul megszűnt a kisker ahol vette. Felhívta a forgalmazót, és letárgyalta velük a dolgot. Le kellett vágni az USB-csatit az egér végéről (fotózni nem kellett, ezt valszeg azóta vezették be, biztos többen visszaéltek a lehetőséggel), és azt kellett elküldeni valahova. Postafordultával kapott egy MX518-at.
Ezzel együtt, legközelebb valszeg nem veszek Logi terméket. Az Internet Navigator SE-vel elértek a csúcspontra, azóta csak rosszabb dizájnú billentyűzeteik vannak (leszámítva az Illumination Keyboard-ot). Pl. ott a cikkben szereplő csúcskombó: elmebeteg del-home-end stb. elrendezéssel. Az igazi csúcsbillentyűiken nem forgatták el ezeket a funkcióbillentyűket... Ráadásul nem képesek honosítani sem (márpedig ha veszek 20K-ért egy bill-t, elvárom hogy ne kelljen próbálkoznom az ékezetes karakterek megjelenítése érdekében, matricázni meg nyilván nem fogom). Az egerek formatervje szubjektíve szintén nem jön be: MX500/510/518/700/900/G5/G7 stb. volt a legjobb, MX1000, 1100 és a Revo nem kényelmes nekem. Mivel Wireless egeret szeretnék, így nem tudok mit venni (használom az MX700-at amíg meg nem hal). -
Dany007
veterán
Hát fene tudja. Annyira nagy tapasztalatom nincs szerencsére a gariztatás terén.
De eddig, ami nekem volt, igaz az bolti garancia volt, de a bolt felküdte Pestre, majd ha tényleg hibásnak találják, akkor javítják. Ha nem tudják megjavítani akkor cserélik. Aztán itt megint kérdés, hogy a hibás termékkel mi lesz. Erre írtam, hogy illő lenne újrahasznosítani amit lehet vagy megfelelően tárolni.
Viszont ha a terméket mégsem találják hibásnak, akkor a szállítás + bevizsgálási költséget nekem kell fizetni.Ezen kívül volt most nemrég egy Samu monitorom. 2,5 éves korában romlott el. Na ott volt nagy kérdés a gariztatás. Mivel nem hiszem, hogy 21-es CRT gyártana még a Samu. Viszont a garancia érvényes volt. Arra is azt mondták, hogy vigyem be egy helyi képviselethez, onnan felküldik Pestre, majd megjavítják. Ha nem tudják, akkor mi lesz? Erre a kérdésre nem tudott válaszolni a csákó. Mivel az ára 110.000 volt anno. Tehát gondolom az árát nem adják vissza. Cserélni biztos nem tudják mivel már rég kifutott termék.
Aztán meg leszartam és odaadtam egy rokonnak... -
azbest
félisten
Nemrég örültem volna egy ilyen megoldásnak, mikor a winyómat kellett visszaküldeni a gyártónak. Harmad annyi volt a postára adás, mint egy új ára.
A kedves helyi bolt adócsalás/adósságok miatt becsődölt és kis névmódosítás után ugyanott működik tovább és persze nem foglalkoznak a régi cég garijával. -
Falconmaster
tag
válasz
WonderCSabo #87 üzenetére
Nincs tökéletes termék... és a legnevesebb, legmegbízhatóbb márkák legjobb minőségű termékei közt is előfordulnak selejtek...
-
WonderCSabo
félisten
Korrekt a support. Mellesleg viszont megjegyezném, hogyha elsőre tökéletes terméket veszel, akkor nem kell foglalkoznod a supporttal.
-
Falconmaster
tag
Bizony, bizony! Mint a fenti képemen is látható én bepróbáltam már néhány logitech hangfalat, és bizony a Z széria (nekem Z-5300-am van) valóban ütős. Így utólag már én is Z-2300-at vettem volna (nincs szükségem az 5.1es hangzásra és szebb is szvsz), de abszolút nem bántam meg.
Öcsém egy X-230-at nyüstöl már évek óta. Baromi jól szól, a kicsinységéhez képest (2.1es, 10es körül volt mikor vettük).
Az egyedüli cucc amivel kevésbé voltam megelégedve az az X-140 (2.0-s), ami bár két utas, és sokkal jobban szól mint egy "olcsójános" hangfal, de azért 7ezer forintért én is jobb hangzást vártam volna el tőle.
Hopsz és amit még mondani akartam, a V-20! Usb külső hangfal notikhoz. Eszméletlen hangzása van! Elképesztő, komolyan...
-
DeFranco
nagyúr
D1Rect és AXisBOLD: Dolgoztam hulladéklerakókkal kapcsolatos EU-s pályázatokkal, és máskor más helyen más időben pedig üvegek/tetra-packok/pet-palackok begyűjtése, hasznosítása kapcsán kellett utánajárnom ennek-annak. Innen vannak az infók, papírokkal alátámasztani nyilván nem tudom. Én tényként elfogadom, mert tapasztalat, Tőletek ez ebben a formában nyilván nem elvárható (de ajánlott
)
A lényeg kb. annyi, hogy ezt ugyan az EU és az állam minden oldalról erőlteti (helyesen), de a cégek meg fáznak tőle, mert marhára nem rentábilis. Legalábbis itt magyarországon biztos nem. A C.Cola pl. utálja a visszaváltható palackokat is, mert mosni, meg logisztikázni többe kerül, mint kínából megrendelni 4 hajórakomány újat.
Csakis úgy tudják rákényszeríteni őket, hogy a teljes termelési-kereskedelmi láncot végigsarcolják, ha nem tudják bizonyítani, hogy legalább papíron újrahasznosítottak/visszaváltottak.
Hasznosítani, feldolgozni pedig nincs kapacitás, mert az sem rentábilis, és kevesen vállalják be, azok is dotációval. Nyilván a papír az más tészta, az egyszerű, a PET-ek, tejfölös-joghurtospoharak már nem annyira.
Az már más kérdés, hogy pl. németországban (ha jól tudom) bedarálják az üvegeket az aszfaltba, aztán hadd szóljon. Kevesebb anyag kell, tartós, és szépen csillog.
-
atike
nagyúr
Ezanemsemmi... Az a kalapácsos-szétverős menet... Wow.
-
motorhead
aktív tag
"Vagy ha te megveszel egy EIZO moncsit, és a fele színhibás lesz, "
Azért ez a két dolog nem egészen ugyanaz. A billentyűzeteden egy funkció nem működött, nem a fél gombsor.. Nem hiszem ,hogy olyan oltári nagy dolog lett volna egy javítás. Mint ahogy itt előzőekben írta valaki, ha mondjuk egy billentyűzet alatt elmozdul a gumibak, akkor azt sem kell szerintem szétverni. Javítható. Ennek folyamata más kérdés, de a szervízhálózat biztosítása is a gyártó feladata , nem a fogyasztóé.
Mégegyszer. SZERINTEM ez egy oltári barbár megoldás, jól néznénk ki ha minden garanciális dolog így működne. De én ehhez hasonlót még sehol nem láttam, ezért SZÁMOMRA meglepő volt ez a megközelítés. Majd próbáljál szétverni egy TV-t a lakásodban. Hogy kérhetne bármelyik gyártó ilyet?? Milyen alapon? Eggyeltalán miért a TE dolgod a termék megsemmisítése? Már ez is sántít.
Ha veszel egy kompakt fénycsövet,és tönkremegy,nem neked kell otthon szétverni (sőt nem is szabad) hanem az erre szakosodott ipar végzi el helyetted. Szépen elsétálsz vele a kereskedésbe és otthagyod a gyűjtőbe.Majd onnan intézi a szakosodott cég.
De neked már otthon a "bezúzási" folyamat is elkezdődött. Szerintem Te nem érted én min vagyok kiakadva.Nem a Logitech termékeivel van gond, nekem is van jó néhány.
Mi van ha környezetszennyező gázok vannak valamely termékben? (pl. fénycsövek,régi TV-k) Nem a billentyűzetről beszélek, csak úgy általában. Azt is a lakásodban vered szét szintén?Ha nekik ez a garanciális folyamat az elfogadott, akkor ingyenesen szállítsa vissza tőled,hogy a kis ujjad se mozdítsd,ne kerüljön neked semmibe,és ők a gyártó vágja ketté egy baltával az erre megfelelő helyen.
Nekem mondom, ismételve magam, az a furcsa, hogy a gyártó téged erre "rákényszerít". Nem hiszem ,hogy ez másnak nem tűnik fel.
Vegyünk egy extrém, és szélsőséges példát. Ha tételesen egy mozgássérült ember, aki postán rendelt egy ilyen terméket, és mondjuk nem képes efféle fizikai akcióra, azzal mit kezdenek? Ha eggyeltalán nem tud ilyen dolgot véghezvinni?
Szélsőséges a példa, de megeshet.. sajnos... -
Hunter2
addikt
nekem van egy 1,5-2 éves mx518-am ami még működik kifogástalanúl de a gumi csúszásgátló része kopik mint az állat. ezzel cserélik szerintetek?
Illetve van egy Mx3000-es billentyűzetem, ez vajon még garanciás lehet?
-
zolikaDB
veterán
Hogy mi van a postázással, h nem tudták megoldani Írországba? Miért kellett oda postázni?
Geri Bártyó: hát, barátom, akkor nem tudod, mit hagysz ki. Véleményem, és rengeteg user véleménye szerint hihetetlen hangzást produkálnak a Logi szettjei. Ott a legendás Z sorozat, Z-2300, Z-5500. Javasoltam volna, h ne sztereót vegyél, semmi értelme. Van a Logitechnek 6500 ft-ért egy 2.1-es szettje, extremedigitalon jópár hsz született - ára ellenére mindenki meglepődött, milyen szépen szól, h van basszus stb. Bestbuy. -
Geri Bátyó
addikt
Nekem is van egy MX 5500 Revolution párosom és azt leszámítva, hogy a billentyűk szerintem túl puhák és emiatt időnként nem "ütődnek le", mert "félrecsúsznak?", meg vagyok vele elégedve.
Viszont vettem a munkahelyemre egy LS11 nevű stereo hangszórót, ami elvileg tisztán és élesen szól, de ehelyett eléggé doboz hangja van. 5k ért ennél sokkal többet vártam, főleg annak tükrében, hogy a nővéreméknek egy fele ennyibe kerülő Creative hangfalpárt vettünk, ami tökéletesen tisztán szól.
Logitech téren felemásak az érzéseim. bill. egér OK, hangfal véletlenül sem! -
zolikaDB
veterán
Mi van ezzel az Írországgal?
Amúgy aláírom, h tönkrement a kezünk alatt egy 2.1-es Logitech, de nem volt kétséges, hogy a folytatás is Logitech lesz! (amúgy mi fingattuk meg, szétrepedt a membrán tartó habszivacs gyűrű, igaz majd 3 év 24/7 maxon való bömböltetés után) -
GreenAtis
tag
Hi. Hol lehet elérni ezt a supportot? Milyen számon? Beszélnek magyarul? Van egy Mx1100 egerem már ez a harmadik. Legutóbb kb 4 hónapja cserélték garban, görgöhalál miatt, elő garanciális csere is amiatt volt. Viszont ahonnan vettem nagyker az időközben tönkrement, és most nem tudom hova visszavinni. Már gondoltkoztam hogy veszek helyete egy Performance Mouse MX-et de igazábol a sorozatos görgőhalált leszámítva imádom ezt is. Jó lenne ha le lehetne garanciázni. Előre is köszi a segítséget.
-
Oliverda
félisten
Nekem már két egeret is kicseréltek hasonló módon de valamiért egyiket sem kellett szétverni. Az elsőnek a rádiós vevőjét kellett nekik visszaküldeni a másodiknál még azt sem. Elraktam emlékbe mindkettőt.
A support-juk tényleg minden elismerést megérdemel amúgy.
-
gabipaci
őstag
#5: nem derült ki, de szerintem a vevő volt a ludas, mivel a bill és az egér is kihagyott.
#6: ha ebay-ről vásárolsz, akkor is kapsz számlát.
#10: 100eurós termék alatt nem kérnek számlát, felette sem feltétlenül, ha nem valami nagyon régi fajta termékről van szó. Esetemben nagyjából a megjelenés napjaán vettem meg a kombót, (magyar bill-es megjelenés) ami két éve volt, viszont 3 éves gari jár rá. Elfogadták volna számla nélkül is.
#13: a logitec.hu-n kikeresed, amid van, és ott oda van írva, mennyi gari jár hozzá. 100euró alatt is gariztatnak, csak akkor nem kérik a számlát. (legalábbis 2 éve így volt)
#19: LOL
#29: ja, az új cumó teszi amit tennie kell, kifogtam egy selejtet, de ez most remekül megy.
#34: mit kezdjek egy olyan bill-el, ami nem működik tökéletesen? Nincs zoom? Miért? Csere. A rossz nem kell, minek? Míért? Mit kezdjek egy olyan bill-el, ami nem működik tökéletesen?...
Miért vitetné vissza a rosszat a logitech? Plusz pénz nekik, és alapból feltételezik, hogy a vevőnek nem két számjegyű az inteligenciája, tehát szelektíven gyüjt hulladékot. Olyan hogy újrahasznosítás nem létezik. Beolvasztják. Nem szerelnek ki semmit, az többe kerül, mint 10 billentyűzet a gyártósorról.#36: vehetsz példának akármit. Ha kapok helyette egy újat, akkor bezúzom a régit. Vagy ha te megveszel egy EIZO moncsit, és a fele színhibás lesz, bephotoshoppozol egy kamu cuccot (rájönnek és ugrik a gari) de mondjuk kapsz egy újat, a régit meg beviszed a gyerek szobájába, mert neki még jó, annyira meg úgyse szereted, hogy megérdemelje a minőséget? Vagy mit kezdessz egy fődarabhibás termékkel? Max elrakhatod a távirányítót, annak meg semmi értelme megint.
Kocsit is kidobnám, mit tartogassam, ha legközelebb baja lesz, megint gariba megoldom.
Elárulom, hogy japánban a suzuki gyárban nem nagyon gondolkodnak, első szélvédőt már nem cserélnek ki a gyárban. Zúzda. Percenként 4 autó (10 éve így volt) jött le a szalagról, nem érte meg egy embert ráállítani több órát vacakolni, és még nem is lesz jó utána.#40: én is jártam így egy logi kamerával. Egyszerűen a hardver nem tudta a 64bitet, és ezért nem volt rá driver. Lecseréltem.
#41: pontosan, csak én 10-et tippeltem
#43: de nem mindegy, hogy milyen módon gariznak. Bevizsgálják, megpróbálják javítani, foltozgatják... vagy jön egyből az új...ja szerintem is bunkók, gratulálok az észrevételhez
#52:
#53: logitech.hu
#56: remekül
#60: sosem szabad a kiskereskedésekbe vinni a cuccot. Ők is csak felküldik, és csak hosszabb az átfutási idő (drasztikusan!!!) Telefonnal sem kell a pannonhoz (stb) menni, irány a nokia szervíz
#65: az sem semmi
#67:
#68: csak ajánlani tudom!
-
EczkE
veterán
Nem semmi.
Ha újítani kell akkor Logitech lesz az. -
drachos
tag
Erre a "meghamisítom a képet" dologra reagálva (álláspont nélkül), azért a logitech sem hülye. Biztos, hogy elemzik a képet, és ha Te egy olyan képet "összephotoshoppolsz", amiről egy szakavatott szem nem mondja meg, hogy ez hamis, akkor valószínűleg neked nincs is szükséged ilyen trükkökre, mert q*va jól keresel mint grafikus
-
Márton
nagyúr
picit off, de ha már jó tapasztalatokról szól a cikk, én is röviden
leírom történetem az Infocus márkával.
Volt egy német webshopos, 720p-s projektor vásárlás.
2 hónap után elszállt a hdmi bemenete.
Na gondoltuk, ez nem lesz egyszerű javítás, még ha garis is.
A webshop továbbküldött az infocus honlapra, hogy ott jelentsem a hibát,
töltsem ki az űrlapot. Leírtam a hibajelenséget, megadtam a szériaszámot stb,
másnap jön az email, hogy akkor várják a cuccot Hollandiában, javítják.
Egye-fene gondoltuk bevállaljuk a szállítás díját, cserébe az olcsóbb beszerzési árért.
Másnap jön egy email, hogy nyomtassak ki egy cimkét, és adjam fel INGYENESEN a UPS-nél. Itt már mosoly ült az arcunkra. Igenám, de vidékiek vagyunk, központ meg csak Vecsésen. Hívom, hogy akkor hogy juttassuk el, erre a hölgy kérdni, hogy leküldje a futárt? Mondom jó-jó, de ennek milyen költsége lenne? Azt mondja: semmilyen!
Ha van ilyen cetlim, amit mailen kaptam, akkor minden költséget a kiállító áll!
Nem akartam hinni a fülemnek. Másnap vitte is a futár, egy hét múlva meg hozta a zsír új gépezetet!Nagyon szimpi hozzáállás!
-
aero.
veterán
alig várom, hogy elromoljon valamelyik logitechem
-
zazahoho
őstag
nekem 5 éve van egy desktop vezeték nélküli bill egér párosom,azóta hibátlan
és ilyen garanciális hátérrel mindenképpen jó termék -
Falconmaster
tag
-
xenossas
csendes tag
gyártsanak gitárt is...
-
DerDer
tag
Kiskereskedesben sajna nem igy megy a logitech support
Esetleg vegyem fel a gyartoval direkt kapcsolatot? -
DerDer
tag
Hat ez photobolt.
-
xenossas
csendes tag
a photoshoppal csak azabaj hogy a kép adatai közt a dátum is bennevan
-
AXisBOLD
addikt
köszi a cikket. ez a garai módszer nagyon durva
.
hallottam már olyanról, hogy vezetékes cuccokat úgy lehet cserélni, hogy az a 12 jegyű szám valahogy a vezetéken van és azt kell levágni és elküldeni(vezetékestől), így szintén kinyírtad a készüléket és automatikusan kapod az újat.
azt nem írtad, hogy az új MX 5500 hogy szuperál, de gondolom hibátlanul.
nekem is van logi cuccom és azokkal elégedett vagyok, de ennyi pénzért ennyi hibás termék nálam nem fér bele. vettem kb fél éve egy G35-ös fejhallgatót és virtual 5.1-7.1-ben az egyik oldal halkabban szólt. ez nálam se megengedett és még másnap beszéltem a bolttal és kértem a pénzt, ezért én nem jutottam el addig mint te, de nekem az ilyen körökhöz nincs kedvem, volt már sok ilyen és belefáradtam. szal a logi felé én kicsit megingtam, a support előtt le a kalappal, de ha ennyiért veszek valami én azt várom el, hogy alapból hibátlan legyen, aztán hogy később mi történik vele az egy másik dolog.
-
misran
tag
Ja, én egy Logitech egeret nyúzok 1999 óta, és nem akar tönkremenni. Szétverjem?
-
misran
tag
Jópofa ez a szétverős történet...
A mérlegelésre pedig ott a bűvös TCO rövidítés, úgy látszik ez már egy billentyűzet esetén is felmerül. -
huszar90
aktív tag
Ez a fajta garancia meddig érvényes a logi cuccokra mert van egy egerem tőlük 3 éves de egy gomb sose működött rajta de nem is érdekelt annyira mert nem használtam volna úgyse ki. Esetleg lehet még gariztatni?
-
Falconmaster
tag
Bizony, kedves fórumtársak, a Logitech tudja hogyan kell Brand Image-et építeni.
Mert mint most, azzal hogy egyszer-kétszer cserélték gabipaci (hibás!) cuccát, gyk olyan szintű vásárlói hűséget alapoztak meg, hogy gabipaci nagy valószínűséggel még hűtőmágnest is logitech-et vesz majd az elkövetkezendő 1/2/10/sok évben. És ez hosszú távon megéri - ugyanis egy cég hosszú távon gondolkozik.Szerény személyem is azok közé tartozik, akiket annó (már jópár éve) elkapott a Logitech-gépszíj, ez meg is látszik a perifériáimon a gépem körül:
sőt, a Formula Force kormányom, vagy a Force 3D botkormányom nincs is rajta a fenti képen.
Szerencsére nekem Logitech cuccal még nem volt garanciális gondom - minden perifériám, ami mára már kimúlt, csak az idő vasfogának engedelmeskedett (viszont van pl egy a mai napig tökéletesen működő vezeték nélküli billentyűzetem, ami már lassan 8-9 éves is meglehet).
Óh, még a környezetvédelmes/visszaküldős dologhoz annyit hadd tegyek hozzá - vajon mi kerül többe (és okoz több szennyezést), kikukázni a másik billt, vagy postán/futárral elszállíttatni a világ másik végére...? Na ez a nem mindegy... Ezen kívül meg az csak természetes (nem?!) hogy ha az emberrel ennyire korrektül bánnak, akkor ő sem akar visszaélni a helyzettel... Ki vállalná be hogy összefotosoppol egy képet, elküldi, és visszakapja emailben hogy "tisztelt uram, ne nézzen már madárnak bennünket, ön szerint nem vettük észre hogy ez egy fotoshoppolt kép?". Nekem nem hiányozna hogy égjen a pofámról a bőr egy ilyen blama után (arról már nem is beszélve hogy ezek után valszeg a nyakamon maradna a rossz periféria...)
-
Én is gondolkozok logitech cuccoson... hmm
-
DeFranco
nagyúr
válasz
motorhead #43 üzenetére
Kevered a dolgokat.
1: újrahasznosítás: megteheted, ha a saját költségedre ELVISZED valahova és leadod. Akkor kötelesek átvenni, talán attól is függetlenül, hogy hol vetted. Kimenni érte, vagy az ő költségén szállíttatni egy gyártó kereskedő sem köteles. Az egy más dolog, hogy bevállalják, hogy átveszik, ennek marketing oka van, meg az, hogy egy eladott/hulladék arányt nekik is fel kell mutatni a hatóságok felé, különben fizetni kell a bírságot. Mit gondolsz a mobilszolgáltatók miért számítják be a telefonod kétezeré'. Ezzel is te segítesz nekik. Nem kell mindent elhinni, amit mondanak.
2: garancia ügyben azért nem így szokott működni a dolog. Bizonyítsd be, hogy nem működik, meg hogy gyári hiba, meg hogy eljártad az esőtáncot, és akkor talán javítják/cserélik. Itt meg bemondásra küldik az újat, a régit csak hatástalanítanod kell, aztán viheted a Media Marktba leadni, ha akarod, mint e-hulladék, senki nem tiltja meg.
D1Rect: elkeserítelek: a szelektív papír/palack/stb. is a kommunálisba megy. Nincs, ahol feldolgozzák, nem éri meg.
-
válasz
motorhead #43 üzenetére
Mi akadályozza meg, hogy szétverés után ne a szemétbe, hanem a megfelelő helyre vidd?
Egyébként el kell keserítselek, de a magyar valóság az, hogy az elektronikai hulladékot "elcsepegtetik" a kommunálisba.... Igen, miután te visszavitted a boltba.
Egyedül az erre szakosodott helyeken érdemes leadni, úgy kerül csak a megfelelő helyre. -
ttower
aktív tag
válasz
motorhead #36 üzenetére
egy nagy dolog ami gyakran elfelejtődik: presztízs. nekem amilyen logitech cuccal eddig dolgom volt, az tökéletesen működött. nem 80%ban, nem 90%ban hanem 100%ban. ha minden hibás terméket a piacon hagynának, akkor egy idő után romlana a jó termék/hibás termék arány. és nem kell túl sok ész ahhoz hogy felfogja az ember hogy egy épeszű vállalkozás 100%osan jó termékeket akar gyártani/nevével fémjelezni.
eizo monitor és a kocsi azért nem jó példa, mert mind több alkatrészből áll, amik általában nem is forrasztva hanem kábelezve vannak. szóval ha pl a monitor háttérvilágítás elszáll, invertert cserélnek, ha a panel rossz azt cserélik. a kocsinál szintúgy. illetve a másik dolog az ár. innen külföldre kiküldeni egy billt, egeret, kontrollert bőven sokezer forint lehet, ami egyes esetekben elérheti a termék árát is(vagy csak erősen megközelíti), ellenben egy eizo monitor vagy kocsi pár árkategóriával fentebb helyezkedik el, és inkább megéri 10-20-30 000ft-ért kiküldeni valahova mint ennek tízszereséért újat venni.saját sztori: nekem is volt kb egy fél évig bajom az mx rev adóvevőjével, csak itt drasztikusabb mértékben csökkent a táv. eleinte simán megvolt 4-5-6 méter, aztán max 40cm. bár ez erősen user error kategória volt, ugyanis ráborult egy pohár gyömbér. onnantól szaggatott a mozgása(gyömbér ráragadt a szenzorra), felfele görgetéskor random kattintott, illetve az említett hatótávcsökkenés. de szerencsére ez egy alapos takarítás/mosás után megjavult.
-
motorhead
aktív tag
Khaal, DeFranco :
Ahan. És akkor mi van az elektromos termékek újrahasznosítási, és/vagy környezetbarát megsemmisítési törvényével kapcsolatban? A logitech-re ez nem vonatkozik? Ugyanis ha ma Magyarországon veszel bármilyen elektromos berendezést, és kipurcan, vagy kicserélteted vagy legyen bármi, akkor azt a helyi kereskedők kötelesek visszavenni. Nem egy levelet kapsz, hogy vágd szét fejszével a cuccot, küld el a képet és akkor te jogosult vagy a cserére. Ne csak azzal foglalkozzon már itt az a pár ember, hogy milyen szép és jó a Logitech. Mert ez tulajdonképpen a lehető legszemetebb dolog amit ők itt bevállaltak. Ugyanis bármelyik cég köteles garanciát vállalni a forgalmazott termékére, ezelőtt nem kell hasra esni. Egy 1000 forintos billentyűzetet is kicserélnek ha rossz, mégsem kell a kukába kidobni és persze előtte szétverni. Akkor most itt minek is örülünk annyira?? Mi az amit nem cserélnek ki ha rossz? Mi az amit nem javítanak meg ha lehet garanciális időn belül?
-
Khaal
őstag
válasz
motorhead #37 üzenetére
Legtöbb esetben drágább lenne a javítás a cég számára is mint kiküldeni egy újat. Visszavenni se éri meg a hibás terméket. Ha átgondolod egy billentyűzet vagy egér külsején meglátszik a használat, a burkolatot ígyis - úgyis ki kellene dobni, a belső alkatrészeket meg le kellene tesztelni, megkeresni a hiba okát, a hibás részegységet kicserélni, újra letesztelni, olcsóbb számukra újra legyártani az egészet, nem képviselnek akkora értéket az esetlegesen újra felhasználható alkatrészek.
Régen más volt a helyzet akkor egy tv, hűtő, mosógép..stb simán kiszolgált egy egész generációt, de manapság már szinte mindent a lehető legolcsóbb módon a lehető legolcsóbb alapanyagokból gyártanak le, ez a fogyasztói társadalom, minden "eldobhatós" lett.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
motorhead #38 üzenetére
FAIL
Mégis hogyan javítanák meg? Beadják Taki bácsihoz, aki ezzel foglalkozik órabérben, majd ő átforrasztgatja? Vagy beleszuszakolják a gyártósor elejére, és kezdjen vele a robotsor, amit akar?
Többe kerül a szállítás, meg a javítás órabére, mint 3 új billencs. Ne a kisker árat nézd, alkatrész áron meg filléres tétel.
-
kretenallat
senior tag
szerintem rossz darabot fogtal ki, az enyemet a megjelenes napjan vettem azota sincs vele baj. hangot illetoen van hangja, de lehet h a tied hangosabb, gondolom az enyem kopott is mar passz.
amugy nekem a logival annyi bajom van h van egy quickcam pro5000esem, angliaban vettem meg regebben, ez sem volt olcso, es egyszeruen nincs hozza win7 64 es driver... (ket rev. van belole, az enyem a regebbi, de bakker, 3,5 eves kb...) (az meg mas kerdes h egy eves canon nyomtatohoz sincs driverem, ocsem gepere kellett kotni ami meg megdoglott, ez persze nem a logi sara xP)
amugy nalam is logi ami csak lehet, meg egyik termekukkel sem volt mukodesre panaszom, az elso mx500as egerem ota.
-
blueMerle
veterán
Nekem az MX1100-as egerkém kezdett szórakozni, a jobb klikket bal klikknek vette be nagyon soxor. Felhivtam én is a supportot, szétverés, foto, küldés, 3 napon belül itt volt egy vadiúj.
Ugyanilyen kellemes élmény a pozsonyi HP szervíz is: 1 napon belül cserélte s vinyót a HP4515s-be bad sector miatt. Állítólag mégcsak le sem tesztelték, egyszerüen elhitték amit mondtam, hogy hd sentinel alapján gyülik a bad sector. Maximális respect
-
motorhead
aktív tag
Én nem állítottam, hogy van a Logitech kínálatában LCD TV. Ez csak egy példa volt,ami telitalálat úgy látom. Hiszen ezek szerint te azt is szétvernéd, hát akkor gratulálok, ez a cikk tényleg nem nekem szólt. Én inkább a hasznos és ésszerű dolgokat szoktam előtérbe helyezni.
"húzzunk le egy plusz bőrt a gyártóról." Mindjárt elsiratom őket. A garanciális ügyintézésből az derül ki, hogy ez egy filléres termék amit Te és más kurva drágán megvesz, és nem számít ha kalapáccsal kell szétverni, az előállítási és a piacra kerülési költség bőven fedezi az efféle eljárást. Úgyhogy bőrt a vásárlóról szokás lehúzni, nem a gyártóról. Persze szép meg jó, hogy a vásárlót ilyen mértékben előtérbe helyezik, és semmi nem számít csak a vásárlónak jó véleménye legyen, ez azért ennél összetettebb.És én nem esek hasra ezért előttük.
Azért gáz lenne, ha minden garanciális termék így végezné. Szétvernél egy EIZO monitort is szemrebbenés nélkül??? Vagy bezúzatnál egy zsír új autót? -
Már azzal is nagyon lépnénk előre, hogy az elektronikai hulladékokat megfelelően begyűjtenék. Akkor már jóval kisebb a környezetszennyezés, és nem kell foglalkozni azzal, hogy 1-2 garanciális termékkel mi lesz.
Egyébként ha visszaviszed gariba(bármit), szerinted mi történik a hibás termékkel hosszútávon? -
Dany007
veterán
Annyiból van benne igazság, hogy egy zoom funkció hibás, amúgy tökéletesen működőképes billentyűzetet szétverni és ki***ni a kukába nem más, mint környezetszennyezés, pocsékolás stb...
Persze ettől függetlenül mindkét fél (te és support) korrektsége tiszteletet érdemel!
Talán, a logitech akkor lenne még egy ponttal jobb, ha mondjuk a hibás terméket a futárral visszaszállítatnák. Tehát, amikor megjön az új termék, akkor a régi hibásat a szállító cég visszavinné a logitech-nek, hogy azok mondjuk újrafelhasználják vagy hasonló. Így elkerülhető, vagy legalábbis minimalizálható lenne a környezetszennyezés. -
^Clown
addikt
Wow, tényleg nem semmi. Nekem egy MX518-asom van, elégedett vagyok vele, egy dolgot leszámítva: a görgője nem működik valami pontosan, plusz ráadásul elég hangos is. Ez alapból ilyen, vagy rossz darabot fogtam ki?
-
gabipaci
őstag
válasz
motorhead #25 üzenetére
Mobilról vagyok nap közben, ezért nem reagálok mindenre, de erre írnom kell.
Mivel elvártam a Logitól, hogy maximálisan korrektek legyenek, én sem viselkedhettem másképp.
Majd egyszer Te is ráérzel ennek az ízére, addig maradj a képkeresésnél, hamisítgatásnál.
Nekem ez nem játszik. Bár nincs Logitech LCD TV-m (???), ha lenne, és gariztatni kéne, azt is szétverném. Nekem a gari nem arról szól, hogy húzzunk le egy plusz bőrt a gyártóról.
Úgy látom a cikk nem Neked szólt... -
motorhead
aktív tag
válasz
Polacheck #26 üzenetére
Ahan látom. Mondjuk ez még mindig összemontírozható ha van egy fotónk egy összezúzott bill.-ről. , de persze vesződés. Ha egyszer kicserélik, "bánja" a franc.
De pont ezért idézőjelbe.. A lényeg a korrekt garanciavállalás. Gondolom ők ismerik a legariztatás fogalmát, hogy "majd eladjuk még ezt". Kicseréltek benne ezt-azt de még új.
-
Dany007
veterán
Faxa
És akkor az újonnan kapott bill bár viszi a 3 métert? Azért ez így tényleg elég meredek lehetett...
Sokszor gondolkodtam már én is 2,4ghz-es technológiában, de még mindig félek tőle. -
ugyanilyen cikket olvastam pár éve, talán pont itt Logouton, csak akkor Logitech hangfalat kellett szétütni a garis cseréhez.
úgy tűnik ezen nem változtattak -
kennystyle
aktív tag
Velem is pont ilyen korrekt módon jártak el egy G25 esetében.
És az az igazság hogy meg is van az eredménye, ezentúl ha valamit veszek ahol szóba jöhet a Logi, akkor biztos az lesz a nyerő... -
motorhead
aktív tag
Én szereztem volna egy fotót a netről, és nem vertem volna szét az enyémet....vagy meghamisítottam volna valamilyen módon. Most ha tételesen egy drágább dolgot, pl. LCD-TV-t így garanciáznának, akkor azt is szétvernéd kalapáccsal? Abban a billentyűzetben még sok hasznos dolog volt. Pl. ha véletlen megkopnak a billentyűk, szépen kicserélhetted volna őket. De egyéb más dologra is jó lett volna,mivel még használható volt. Persze nálunk még új dolog a nem működő és főleg a hamis termékek bezúzásának látványa, én találnék neki helyet. Értelmetlen barbár dolog volt szerintem, legalábbis az én szememben. Érthető, hogy ha ezt kérték te megtetted, mert te egy 100%-os terméket akarsz a pénzedért. De ügyesebben is meglehetett volna oldani.
-
Ezt nem méri fel sok cég, aki komolynak tartja magát: ha a supportban is korrekt vagyok, akkor a vásárlói bizalom drasztikusan megnő. ennél jobb reklám nem is nagyon kell, mint az elégedett vásárló.
nekem is sok cuccom Logi, bár gondom nem volt vele, maradok is a márkánál.
-
Én is full Logiteches vagyok, mást nem vagyok hajlandó megvenni!
-
joey04
titán
Ismertem eddig is ezt az eljárást, nagyon korrekt dolog, bár szerencsére még nem vettem igénybe soha, minden Logitech cuccom kiválóan működik. Elfogult is vagyok rendesen a márkával kapcsolatban, billentyűzet egér párosnál más márka szóba sem jöhet nálam.
-
Bill+egér+gamepad mind Logitech, nagyon jó a supportjuk, driverekkel, kommunikációval, mindennel elégedett vagyok.
-
waithEard
őstag
Kedves öcsém ezt minden garancia nélkül megcsinálta egy logitech keypaddal, persze a harag vezérelte...
-
Kroni1
veterán
Jó volt olvasni, hogy van ilyen cég is, főleg hogy nekem is szinte mindenem Logitech az MX518-tól a billentyűzeteken át a Rumblepad2-ig.
-
Kevinmaster
tag
Én ilyenről még nem is hallottam
De biztos a szívem szakadna meg...
-
LackoMester
addikt
Az A4Tech minőségileg nem egy Logitech, ehhez nem is kell többet hozzáfűzni. A cimborám megkért (neten) vegyek neki egy A4Tech X BF 750-es egeret, na ezt 6 hónap altt leharcolta, ( ütötte, vágta) meg rendesen (csúnyán) meg is kopott, ránéztem az egérre, mondtam neki semmi jóra neszámítson, rettenet, h. nézett ki.
Láss csodát, elfogadták a reklamációt és kapott újat. Meglepődtem kellemesen. -
netseft
aktív tag
Tényleg nagyon korrekt cég. Nekem Cordless Desktop EX110 billentyűzet-egér párosom van. Amikor eltörtek a billentyűzet lábai, a szükséges adatok megadása/fotók feltöltése után díjmentesen küldtek pótlábakat, Svájcból! Amit csak lehet, náluk vásárolok meg.
-
Napfénysüti
nagyúr
Wow nem semmi ez a szétverős csere menet.
Bár sajnálnám az MX518-at szétverni ha baja lenne de eddig kiválóan működik.Azért nem hiába kerülnek ezek a minőségi márkásabb termékek annyival többe...
-
Jamby18
senior tag
A logitech érdekesen oldja meg ezt a kicserélősdit hallottam már róla, hogy billenytűzetnél le kell végni az USB csatlakozót a kábelről illetve kitörni a kitámasztó pöcköket és elküldeni nekik
Én is kedvelem a logit G15,MX1100,Formula Force EX illetve egy 2001es rumblepad amit a mai napig nyüstölök. -
Magnum_
nagyúr
korrekt cég.
-
mindfreak
őstag
Nagyon örülök, hogy végre valaki írt erről a dologról, mert nekem sose hitte el senki, hogy igen is létezik ilyen korrekt hozzáállású cég!
Örömmel fogom linkelgetni a sok "A4Tech is van olyan jó, mint Logitech" magyarázós emberkének.
-
vante
aktív tag
Most, ha én egy logitech terméket ebay-ből rendeltem, honnan kerítsek számlát? Végülis a terméken rajta van a serial szám, a gyári csomagolás érintetlennek tűnt. Gondolom valami raktárban maradt (egyébként bolt reklámozza ott). mert már nem forgalmazzák.
-
Khaal
őstag
Kiderült egyébként, hogy mi volt hibás a bluetoothos szettben? Nekem most egy rádiós S510-es van, de tervezem cserélni a monitort egy TV-re és a fotelből (kb 2-2.5 méter) már ennél se megbízható a vétel, kellene valami nagyobb hatótávolságú cucc és én is egy bluetooth-os páros terveztem.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Mindent így cserélnek. Egy jó ideje csak logitech cuccokat vásárolok és minden egyes alkalommal ez a csere menete.
-
Mr.Csizmás
titán
jó cikk
egy logitech mx5 vagy mx518 egéren gondolkoztam már többször is...
-
LackoMester
addikt
Jó cikk, az a kalapácsos kép az durva. A minőséget az meg kell fizetni, alap.
De én akkor is Razer. -
kokyt
senior tag
Köszi a cikket! Le a kalappal az ilyen support előtt. Ezzel nagyott nőtt a szememben a Logi. Bár amúgy is az ő terméküket használom leginkább: bill+egér, 2.1, headset, webcam
Új hozzászólás Aktív témák
lo Kis történet arról, hogy milyen az igazi "support" egy komoly vállalatnál.
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- HP LaserJet Pro M404dn
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10) Csere/Beszámítás!
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest