Holnap indonéz kaját csinálok.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
Holnap indonéz kaját csinálok.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
Kép jöhet.
Tudtam én, hogy direkt csináltál pont ezt... Apa szeretni fog.
Gamer: Igen. Már annyian lefoglaljátok, hogy csuda...
Keldor: Hmmmmmm Mehetek hozzád vacsizni holnap?
(*szempillarebegtetés*)
Jaj, bocsi a dupláért, csak eszembe jutott, hogy tegnap nálunk Cigánypecsenye volt.
De kár, hogy nem fotóztam le... Pedig iszonyú finom volt.
Én tudom a választ..
holnap is csinálok képet a hamiról
már persze ha el nem felejtem
Nem, mi?
Indonéz kókuszos, chilis csirke tuningolva indiai tarka borssal.
Egy darab chili paprikát daráltam bele, kellemesen csípős lett. Követtem a receptet és még egy kis citrom levet is kapott... este adok hozzá egy nagyon kevés tejfölt, kíváncsi vagyok mennyire ellensúlyozza az ízeket... amúgy nálam 10/10 lett, masterpiece.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
világbajnokul néz ki
jut eszembe ma még nem reggeliztem és ebédeltem
ha már így alakult akkor nem is fogok vacsorázni
1 receptet ha kaphatnék
Hmmmmmmmmmm... Hogy te mindig milyen jókat főzöl. Hatalmas kedvenc!
Keldor, elküldenéd nekem pü-ben a receptet, ha megkérlek?
Köszönöm előre is!
Gamer: Tegnap aranygaluskát csináltunk és nem hiszem el, hogy már megint elfelejtettem lefényképezni...
ez valami ocsmány. u made my day
marakujás kőbányai
Ezmiez??
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg csirkemell filé
1 dl citromlé
25 dkg érett paradicsom
3 kicsi piros chilipaprika
1 diónyi friss gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 szál citromfű
1 teáskanál kurkuma
10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A csirkemellfilét megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és falatnyi kockákra vágjuk. Meglocsoljuk a citromlével, összekeverjük, és egy óra hosszat állni hagyjuk. A paradicsomot megmossuk, és apróra vágjuk. A chilipaprikát megmossuk, hosszában felvágjuk, kicsumázzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A gyömbért megtisztítjuk, tormareszelőn lereszeljük. A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A citromfüvet megmossuk.
A paradicsomot összekeverjük 2 és fél dl vízzel, majd átpasszírozzuk, és erős tűzön felforraljuk. A paradicsommártáshoz egyszerre hozzáadjuk az előkészített csirkét, a chili paprikát, a gyömbért, a fokhagymát, a kurkumát és a citromfüvet. Az egészet összekeverjük, és lassú tűzön, lefedve 30 percig pároljuk. A kókuszreszeléket két és fél dl forrásban lévő vízzel leöntjük, kb. 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük, a reszeléket jól kinyomkodjuk és ezt a sűrű kókuszlevet, azaz kókusztejet használjuk a főzéshez. 3. Hozzákeverjük a húshoz, 10 percig állni hagyjuk, majd a citromfüvet eltávolítjuk. Forrón, natúr rizzsel azonnal tálaljuk.
Én annyi változtattam, hogy a chili-t daráltam és abból is csak egy darabot. Ja meg kapott egy kis extra indiai tarka borsot.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
köszöntem
Kalandor féle gyors elkészítésű pizza A képért szori, anyum telója ennyit tud
De szép festmény.
ilyet akarok csinálni csütörtökön
a Kalandor féle motyót
Köszi
maláj: Vigyázz, hogy jól átsüljön, nekem sajna nem lett az igazi, bár 2 pizzát 40 perc alatt sikerült elkészíteni Szerontem a kelesztési fázisnál már elkezdett sülni az alja, gondolom az volt a baj.
Szerintem ez a szám tök ide passzol. Hángérien dis.
én máshogy kelesztem majd - meglátjuk mi lesz a végén belőle
Hajrá! Egészen pontosan miképp?
csúszik a projekt mert nagyon sok kaja van
ámbátor tészta pihentetése nyitott sütő mellett ami takarékon üzemelget
Újabb festmény (a kockasajt lemaradt ):
Kevés a hús rajta
Még sonka is volt rajta, csak sajtnak látni.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
Sonkának látszik az!
Jól látom, hogy sonka, kolbász, bacon és kukorica? Nyami!
Basszus! Mindjárt megrendelem a kedvenc pizzámat! Csorog a nyálam a látványtól!
[ Szerkesztve ]
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
deb*szul néz ki
hagymát megdinszteltél olajon majd ráöntöttél paradicsomlét és besűrűsítetted majd pirítósra kented ???
Majdnem. Vajon pirítottam üvegesre a hagymát curry-vel, tettem hozzá 4 szelet párizsit apró darabokra vágva és amikor az is megpirult öntöttem rá 1 kis paradicsomszószt. Amikor már csak a sűrűje maradt akkor tettem rá a pirítósra.. Tényleg nagyon jó.
azért írtam ezt mert én is ilyesmit tápoltam be - mondom de ismerős
No kérem... elkészült az újabb remekművem. Gamekiller receptje volt az alapja, de kicsit kiegészítettem.
Így hívom: pirítós a'la Italia.
Fogtam egy nagy vöröshagymát, feldaraboltam, majd vajon megpirítottam. Utána kapott egy darab fokhagymát is összepréselve, majd darabolva jóféle falusi házi szalonnát. Hozzáadtam a paradicsomszószt, amiben már meghámozott koktélparadicsomok voltak. Ezt újraforraltam, majd megkóstoltam. Kapott egy csipet sót, borsot, oregánót és bazsalikomot. Ugye a mediterrán konyha alap fűszere utóbbi kettő. Kellettek is. Kenyérszeleteket sütőben pirítottam 5-7 percig, 220°C-on. Az eredmény:
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
És ezt csak úgy otthon grillen? csak úgy?
Öntöttvas grillserpenyőben egészen pontosan.
És igen, csak úgy! Mert ehhez volt hangulatom!
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
És van/volt füst a lakásban?
A húsról le kell itatni a páclevet (amiben olaj is van természetesen és a hús magába szívja pácolás alatt) és a serpenyőt is szárazon kell hagyni. Akkor nem vészes. Nyitott ablak mellett csináltam és semmi szag nem lett a lakásban.
Az első képen látni, hogy milyen füstöt produkált!
[ Szerkesztve ]
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
engem a töltelék érdekelne
mit-miből-hogyan-mennyiért-stb.
Bruschetta a neve és nagyon finom kaja.
bejegyzés A bajnokok vacsorája... (gasztro blog)