Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5075) Tamás1640


Tamás1640
újonc

Sziasztok!
Egy speciális kérdésben kérném a tanácsotokat.
A lényeg az, hogy amatőr, hobbi szintű szabadtéri bulikat csinálok majd nyáron, többek között olyan helyszíneken is, ahol nincs hálózati áram. Ezért egy 12 V-os akku + D osztályos autóerősítő + PA hangfalak szettet szedegetek most össze.
Nyilván kell majd egy jó kis (intelligens) töltő is, ami helyre tudja pofozni az akkut az egyes rendezvények sajnos meglehetősen „kimerítő” igénybevétele után.

A másik oldala a dolognak az, hogy a helyszínek egy részénél lehet hálózati áramot kérni, és ilyen esetekben pedig az lenne az optimális, ha az akkut már a buli elején/közben is rákötném a töltőre, mert így egyrészt nem kizárólag az akkumulátor teljesítményével gazdálkodhatnék, másrészt pedig az akkut sem viselné meg annyira a dolog. Szóval ilyen esetekben jó lenne, ha menet közben is tölthetném, méghozzá olyan 15-20 A-rel, mert ez fedezné a leadott teljesítmény egy jó részét.
(Nyilván felmerül az a lehetőség is, hogy vehetnék pluszban egy 230 V-os erősítőt is ezekre a helyszínekre, de ha lehetséges, akkor szeretném inkább egy szettel megoldani a dolgot)

Végigolvastam ezt a fórumot, és úgy láttam, hogy a Global CH611 pont megfelelne a célra, mert processzor-vezérlésű töltő, és – a többivel ellentétben – 20 A-t is tud. Viszont már nem lehet kapni…
Tehát a kérdés/kérés az, hogy tudtok-e a CH611-eshez hasonló kvalitású töltőt, elérhető áron?
Vagy ha esetleg úgy látjátok, hogy rosszul építettem fel az elméletemet, akkor köszönöm az építő jellegű kritikákat is.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.