Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3001) bartatamas válasza KKrisz751 (#3000) üzenetére


bartatamas
senior tag

Ez nem hibaüzenet. Ez azt jelzi hogy megjött a wifi felderítés eredménye.

Logcat logot tudsz csinálni? Biztos van magyarázat, csak így nem lehet kitalálni mi az :)

(#3002) KKrisz751 válasza bartatamas (#3001) üzenetére


KKrisz751
aktív tag

Letöltöttem egy catlog programot, Elvileg tudok küldeni.

De ha szűrést csinálok van pár error közte.. A kinguser is dobált egypárat.Facebook is.

Lehet egy wipe nem ártana, de lehet egyszerűbb lenne újra tenni és rootolni, majd újra próbálkozni.

e-robot nem dobott errort, de ha kell csináltam(mentettem) egy txt-t Azt el tudom küldeni.

... Ráfogsz jönni, hogy sok igazság amihez ragaszkodunk, javarészt a mi szemszögünkön múlik - Obi-Wan Kenobi

(#3003) #79335424 válasza KKrisz751 (#3002) üzenetére


#79335424
törölt tag

Most látsz először ilyen logot? Csomó olyan dolog miatt dobál errorokat, amik egyébként nem jelentenek problémát, csak az adott alkalmazás nyavajog miatta.

(#3004) KKrisz751 válasza #79335424 (#3003) üzenetére


KKrisz751
aktív tag

Telefonon igen. Számítógépen naponta.

Mivel a telefonnak nincs hibája, és normálisan működik kevesebb hibára számítottam. De mivel sok programot én tiltottam le anno, energia takarékoskodás miatt, okozhat hibát az is, dobálhat miatta error-t.

Aminek már a felére sem emlékszem mit tiltottam le. És lusta vagyok visszakeresni, (Mondhatni túl laktam a rendszert) egyszerűbb a wipe, és lehet fel teszem az újabb fw-t. (Amivel nem vagyok kibékülve kinézet miatt - túl modern, illetve inkább gagyi kinézetű, grafika kb móricka, vagy 3 éves óvodás szintű.)

De még nem adom fel. Most elsétáltam 300m-t a háztól, és kikapcsolt a wifi, visszafelé jövet bekapcsolt.
Vagyis még rá kell jönnöm miért nem működik minden esetben.

[ Szerkesztve ]

... Ráfogsz jönni, hogy sok igazság amihez ragaszkodunk, javarészt a mi szemszögünkön múlik - Obi-Wan Kenobi

(#3005) #79335424 válasza KKrisz751 (#3004) üzenetére


#79335424
törölt tag

Én az Extreme Logcat pro -val szoktam küldeni Tamásnak (is) a logokat. Két hasznos funkciója van. Az egyik, hogy minden activity fölött, egy áthelyezhető/átméretezhető ablakban tudja futtatni a logot. Így a hiba előidézése közben, realtime látom a logbejegyzéseket.
A másik, hogy realtime tudja rögzíteni. Elindítom, törlöm a logot, rányomok a rögzítés gombra, home -mal háttérbe teszem, előidézem a hibát, utána újra előhozom a logcat programot és megint rányomok a rögzítésre. Ekkor a két nyomás közti logot kimenti a felhasználói tárhelyen levő mappájába. Ezt szoktam elküldeni, hogy Tamás ne tízezer soros logokat kapjon.

(#3006) #79335424 válasza bartatamas (#3001) üzenetére


#79335424
törölt tag

Szia Tamás!

Kérésre tesztelem ezt a Wifi kapcsolást. A Robot teszi a dolgát, Maris szól, hogy megtalálta az adott hálót. De csak bekapcsolt kijelzőnél. Alvás irányelv, stb. leellenőrizve. Tudom, hogy ez ismert jelenség, de nincs vmi force trükk?

(#3007) KKrisz751 válasza #79335424 (#3005) üzenetére


KKrisz751
aktív tag

Na... meg van... Megfogtam.

A lényeg, ha már hazaérek és csatlakozik, akkor elég sokáig megtartja a memóriában, hogy itthon volt. Vagyis ha 1 órára(nem néztem az konkrétan időt, de kb ennyit volt kihúzva a router) kikapcsolom a routert, éás vissza, akkor csatlakozik.

De 4-5 10 percen belül úgy veszi, hogy itt vagyok, és (te hülye kapcsold be magad, gondolja) nem teszi .

Ellenben ha nem kikapcsolom a routert, hanem elsétálok, gyerekért oviba és haza felé jelet fog akkor bekapcsol.

Vagyis működik, csak nem könnyű átverni.
Újra is indítottam a telefont akkor is megmarad a jelenség.

De lényegébe működik.
Amúgy a wifi beállításnál is direktbe állítottam hogy ne legyen alvó módja akkor kikapcsolt kijelző (okos tok) esetén is csatlakozik. Beállítottam rezgést és érzem, mikor csatlakozik.

... Ráfogsz jönni, hogy sok igazság amihez ragaszkodunk, javarészt a mi szemszögünkön múlik - Obi-Wan Kenobi

(#3008) #79335424 válasza KKrisz751 (#3007) üzenetére


#79335424
törölt tag

Sztem nem csatlakozással kell tesztelni. Az esemény a lényeg, nem a művelet. Engedélyeztem a Wifi neart, wifi alvás nincs, a pollingot és a wifi keresést pedig 2percre állítottam. A művelet még véletlenül sem a wifi bekapcsolás, hanem Maris bemondja, hogy van wifi hálózat. Az én értelmezésem szerint, ennek két percenként meg kéne történnie. De úgy tűnik, hogy teljesen random időközönként szólal meg Maris és mégsem függ a kijelző állapotától. Eddig semmilyen összefüggést nem találok a jelzések megszólalása, vagy elmaradása között.

(#3009) #79335424 válasza #79335424 (#3008) üzenetére


#79335424
törölt tag

Nem értem a működését. Router helyett, másik droidról, hotspot -tal tesztelem. Megadom a Wifi "konfigolt háló elérhető" eseményt. De itt nem tudok SSID -t megadni, csak ki tudom választani a listából. De lista csak bekapcsolt Wifinél van. Hiába jelölöm ki, mert ha ki van kapcsolva a Wifi, akkor eltűnik. De a hibakövetés szerint a beállított pollingnál sűrűbben lefut a keresés és minden alkalommal visszajön, hogy
"configured network available és az SSID".
Tehát kikapcsolt Wifinél, a WifiNear is detektálja a hálózati azonosítót. Csak nem történik rá semmi. Nem lehet, hogy azért, mert a hálózatszűrés ugyan aktív, csak nincsenek hozzá paraméterek (SSID -k), mert azok eltűnnek kikapcsolt wifinél?
Műveletnek két TTS -t állítottam be. A második a "wifi hálózat elérhető" szöveg. Az elsőre azt szerettem volna, hogy Maris mondja ki az SSID nevét, amennyiben az passzol az eseménynél kipipálttal. De erre nem találtam opciót. Csináltam egy fix TTS szöveget az adott SSID -vel, feltételnek pedig egyenlőség operátorral megadtam, hogy WIFI SSID = szöveg konstans -> az SSID neve. De sztem ez nem jó, mert nincs SSID kimenő, csak "érték".
A terv az lett volna, hogy idegen hálózatnál Maris kimondja, hogy "wifi hálózat elérhető", konfiguráltnál meg azt, hogy "X wifi hálózat elérhető". Persze, világos, hogy ha azt akarom, hogy minden hálóra reagáljon, akkor nem a "konfigolt háló elérhető" eseményt kéne használni, de mivel a második TTS -nek nincs feltétele, ezért annak egyező SSID esetén is le kéne futnia. De Maris néma marad, mert nem fut le a parancs, pedig a hibakövetésben világosan látszik, hogy azonosítja a konfigolt háló SSID -jét.

[ Szerkesztve ]

(#3010) bartatamas válasza #79335424 (#3009) üzenetére


bartatamas
senior tag

Sziasztok,

Sok volt mostanában a kérdés/felvetés wifi alapú hely detekcióval. Nem mondom hogy mindig bírom követni és megérteni mi a gond. Kezdjük talán ezeket a problémákat újra.

Most töltöttem fel a Play-be az 1.37-es verziót amely a következő módosításokat tartalmazza:

1. Wi-Fi alapú hely detekció

Wi-Fi alapú hely detekcióra javaslom hogy a "Belépés a megadott helyre", "Kilépés a megadott helyről", "Kilépés minden helyről" eseményeket használjuk.

Azoknál a helyeknél amelyeket Wi-Fi alapon szeretnénk detektálni csak wifi hálózatot állítsunk be, cellákat, pozíciót ne.

A beállításokban engedélyezni kell a "Wi-Fi használat" menüpontot, Android 4.3 esetén beállítani a "Nappali/Éjszakai Wi-Fi scan intervallum" értékeket és engedélyezni a rendszer beállításokban hogy kikapcsolt wifi esetén is legyen felderítés.

Az új verzió már a fenti események esetén is fogja a Wi-Fi Near funkciót használni, eddig sajnos nem tette!

2. Wi-Fi konfigurált hálózat (nem) elérhető esemény

Itt lehetőség lesz ezentúl beállítani milyen hálózatok esetén akarjuk hogy az esemény működjön/ne működjön. Javaslom, ne ezt használjuk hely detekcióra.

3. Somatom

Az előzővel kapcsolatos hogy olvastam és javítottam az eltűnő konfigurált hálózatok problémát kikapcsolt wifi esetén. Remélhetőleg ez már nem lesz probléma az új verzióban.

Van két új kifejezés, az egyikkel le lehet kérni egy hálózati interfész IP címét, a másikkal pedig le lehet generáltatni milyen alhálózatban van. Ez utóbbi segít eldönteni hogy két IP cím ugyanabban a tartományban van-e.

Más:

- a beállított pollingnál azért van sűrűbben felderítés, mert a beállított polling az E-Robot által kezdeményezett keresésekre vonatkozik, de ezen kívül más alkalmazások és a rendszer is generál ilyet, azok eredményét is megkapja a program

- Nem tudok arról hogy a wifi scan kikapcsolt képernyő esetén nem működne. Már 5 napja tesztelem az új hely detekciót és látszólag jól működik, pedig soha nincs bekapcsolva a képernyőm otthon és a munkahely között.

Most jövő keddig nem leszek gépközelben, addig remélem nem lesz gond az új verzióval :)

(#3011) Oldman2 válasza bartatamas (#3010) üzenetére


Oldman2
veterán

Nem tudok arról hogy a wifi scan kikapcsolt képernyő esetén nem működne. Már 5 napja tesztelem az új hely detekciót és látszólag jól működik, pedig soha nincs bekapcsolva a képernyőm otthon és a munkahely között.

Márpedig az itt részletesen leírt példa, egy Samsung Galaxy Note 3 esetén, az 1.36.1-es E-Robot verzióval csak BEkapcsolt kijelző esetén működik.

Ha hagyom kikapcsolt képernyővel több percen át, akkor a rezgés megszűnik. Ha csak egy pillanatra felvillantom a képernyőt, majd vissza, egyből beindul a rezgés (egy ideig).

[ Szerkesztve ]

(#3012) #79335424 válasza bartatamas (#3010) üzenetére


#79335424
törölt tag

Közben én is tesztelgetem. Biztos, hogy ez a régi verzió nem kerek, mert a kijelzőtől valóban független a felderítés. Az éjjel állítottam be, azóta fut és a hibakövetésben látszik, hogy a pollingnak megfelelő időközönként, szép sorban ott vannak a bejegyzések. Remélhetőleg az új verzió már reagálni is fog rájuk! Köszönjük a fejlesztést! Az IP -s részt is tesztelem, Neked meg kellemes hosszú hétvégét!

Oldman2:
Ez lehet Samu ármánykodás (a cella sem ment nekem Samun). De leírtam, hogy a Robotban is volt hiba. Nálam sem működött, de nem azért, mert kikapcsolt kijelzőnél nincs infó, hanem azért, mert a Robot nem reagált az infóra. Elvileg ez most javítva lett. Várd meg, hogy rdndesen működjön a funkció!

[ Szerkesztve ]

(#3013) bartatamas válasza Oldman2 (#3011) üzenetére


bartatamas
senior tag

Nagyon szomorú vagyok ha tényleg van olyan telefon ahol úgy működik. Nálam (stock android) kikapcsolt képernyő esetén is ok. Wifi sleep policy mire van állítva?

(#3014) zeon.hu


zeon.hu
nagyúr

látom, hogy van a frissítésben alkalmazás adat törlése művelet.
ezt vajon milyen eseményhez lehet/érdemes beállítani?
vagy simán adjunk neki egy rendszeres időpontot?

#?*@&!

(#3015) Oldman2 válasza bartatamas (#3013) üzenetére


Oldman2
veterán

Wi-Fi bekapcsolva tartása alváskor: Mindig
Keresés eng. mindig: Bekapcsolva

Keep Wi-Fi on during sleep: Always
Always allow scanning: On

(#3016) #79335424 válasza bartatamas (#3010) üzenetére


#79335424
törölt tag

Gyorsan összedobtam egy IP -s cuccot. Az működik. De ez a wifi scan továbbra sem. OK., már kikapcsolt Wifinél is meg tudom adni az SSID -t. De továbbra sem történik semmi. Pedig plusz eseményt is beállítottam.

WIFI_SCAN
1.
"WIFI konfigurált háló elérhető"
bejelölt SSID -k kihagyása -> nem
SSID -> pipa
2. "Belépés a megadott helyre"
(hely SSID -vel beállítva, hozzáadva)

Művelet: TTS -> szöveg: "WIFI hálózat elérhető"

Futtatva Maris beszél. Történetben nem szerepel a parancs. Hibakövetésben továbbra is ott vannak a "konfigurált háló elérhető -> SSID"
üzenetek.

(#3017) bartatamas válasza #79335424 (#3016) üzenetére


bartatamas
senior tag

Otthon vagy végig? A változás triggereli az eseményt.
Ha azt látod a Hibakövetés oldalon hogy mindig kiírja hogy konfigurált hálózat elérhető: SSID, akkor az azt jelenti hogy nincs változás, folyamatosan látja a hálózatot, ilyenkor természetesen nem váltódik ki a konfigurált hálózat elérhető esemény, mert eddig is elérhető volt. Csak akkor ha korábban nem volt elérhető majd az lett.

Tehát először azt érd el hogy ne legyen elérhető, majd utána azt hogy igen.

(#3018) #79335424 válasza bartatamas (#3017) üzenetére


#79335424
törölt tag

Pont azért csináltam hotspot -tal, mert azt könnyebb kapcsolgatni, mint a routert. Most eljöttem melózni, de holnap du. kivesézem ezt a lehetőséget is. Ez megmagyarázná, hogy a routernél miért működött random. Párhuzamos dualband a router. Van egy 2,4 és egy 5GHz -es hálója, külön SSID -kkel. Csak az 5GHz -es volt konfigolva a telóban. Gondolom, amikor a 2,4Ghz -est találta meg előbb, akkor utána volt változás. Ha újra az 5 -öst, akkor nem.
Ez a helyeseményt érthetővé teszi. De a van elérhető, konfigolt hálóra miért nem reagál? Az mindenképpen esemény. Ráadásul a hibakövetésben szereplő "configured network available -> SSID" pontosan ezt jelenti.

[ Szerkesztve ]

(#3019) Oldman2


Oldman2
veterán

1.37 -es legújabb verzió

Az "Otthon" elnevezésű helyen belül felvettem az eddig is használt/már ismert otthoni WiFi Hotspotot, semmi mást.

Az Otthon Parancsban lévő "Belépés a megadott helyre / Hely: Otthon" simán működik.

Ami érdekes, hogy a Történetben látom rendesen a ki/belépkedést (időrendben lentről felfelé):

Parancs: Otthon
Belépés Otthon WiFi
Parancs: Utcan
Kilépés Otthon WiFi

az utolsó végrehajtott parancs az "Otthon" (mivel itthon vagyok),
de az Értesítő sávon mégis ezt látom: "Utolsó parancs: Utcan"

(Utcan: Kilépés minden helyről)

(#3020) #79335424 válasza Oldman2 (#3019) üzenetére


#79335424
törölt tag

Én is épp ezzel játszottam. Az SSID alapú hálózatazonosítást nem sikerült működésre bírnom, de a hely detektálás az nálam is jónak tűnik és némi trükközéssel tudom használni hálózati azonosítóként. Ami sztem még hiányzik, az a helyazonosítás módjánál, a wifi opció.
Sajnos, nem tudom megnézni Neked ezt az utolsó parancs jelenséget, mert az értesítés nálam totál ki van fagyva. Hiába van beállítva, hogy vigyen a történethez, nem írja az utolsó parancsot, csak a Robot ikon látható és ha rábökök, akkor nem történik semmi. Ha újra beállítom a Robot beállításaiban, akkor megjelenik az utolsó parancs és az értesítésre bökve, megjeleníti a történetet, de csak egyszer. Aztán megint semmi.

(#3021) alex devil


alex devil
senior tag

Szevasztok! A várakozási időt nem sikerül beállítanom gps kikapcsolásnál, Somatom leírása alapján próbáltam. Valamiért mégsem jön össze, a gps azonnal kikapcsol ha elveszti a fókuszt az alkalmazás. Megadtam 9000 ezredmásodpercet próbaképp.
LG G2 KitKat 4.4.2

[ Szerkesztve ]

S23

(#3022) #79335424 válasza alex devil (#3021) üzenetére


#79335424
törölt tag

Ha a GPS kikapcsolás a várakozás után van, akkor nem kéne előbb kikapcsoljon. Csak a 9000 legyen megadva a várakozási időnél és a wakelock -hoz tegyél pipát! Mást ne változtass rajta! Aztán GPS kikapcs, ha alkalmazás (csoport) nincs fókuszban. Egyébként biztos, hogy a Robot kapcsolja ki? Kikapcsol egyáltalán, vagy csak az ikonja tűnik el, mert épp nincs aktív használatban?

[ Szerkesztve ]

(#3023) alex devil válasza #79335424 (#3022) üzenetére


alex devil
senior tag

Igazad van, nem kapcsolja ki azonnal csak az állapotsávban legördül a "parancs: GPS ki" és eltűnik az ikon. :B

Köszönöm a segítséget! :R

S23

(#3024) #79335424 válasza alex devil (#3023) üzenetére


#79335424
törölt tag

Ezzel az értesítés megjelenítéssel én sem vagyok teljesen kibékülve. Igazából nem a parancs indulása lenne a hasznos infó, hanem a főművelet megtörténte. Ezért én többnyire kikapcsolom az értesítést és készítek egy másik, kontroll parancsot. Jelen esetben ez egy GPS kikapcsolva eseményre, egy "GPS kikapcsolva" szöveges, felugró értesítés lenne a notibáron. Esetleg a végén tilthatja magát, a GPS kikapcsoló parancs pedig engedélyezheti. Így csak GPS kikapcsoláskor aktív a kontroll parancs és csak az üzenet megjelenítéséig. Tulképp nem kéne külön parancs, mert a kikapcsolós parancs végére is be lehet tenni az értesítő üzenet megjelenítését, "GPS kikapcsolva" feltétellel. Azért szoktam külön parancsba tenni, mert ha vmi gebasz van, akkor a történetben rögtön látom, hogy hol akadt el a folyamat, melyik az a parancs, ami még elindult és melyik az, ami már nem. Ez nekem sokkal egyszerűbb, mint a hibakövetésben, vagy a logban nyomozni.

[ Szerkesztve ]

(#3025) llaszlo


llaszlo
veterán

Hogyan tudom azt beállítani, hogyha Munka van a naptárban de csakis, akkor a munkaidő előtt 1 órával már normál hangprofilra váltson a telefon és ébresszen is?

Amire még szükségem lenne.
Ha beértem a munkahelyre, akkor kapcsolja be a bluetooth-t, de csak +/-5 perccel a Munka esemény kezdete előtt után. Tehát csak ebben a 10 percben figyelje, hogy mikor érek be. Mivel nap közben többször jövök megyek és folyamatosan be kéne kapcsolni így máskor ne kapcsolgassa. Aztán amikor végzek szintén +/- 5 perccel kapcsolja ki.

Eddig a llama-t használtam ami nem mindig tökéletes és amúgyis inkább használnám egy magyar fejlesztő programját.

(#3026) llaszlo


llaszlo
veterán

A változókat mire és hol lehet használni? Mert én beállítottam egyet, de sehol sem tudom felhasználni.

(#3027) #79335424 válasza llaszlo (#3025) üzenetére


#79335424
törölt tag

Segítenék, de a naptárfunkciók kezelése számomra ismeretlen terület, ezért inkább nem kontárkodnék. Elvileg kedden lesz Tamás, neki biztos lesz vmi ötlete. Őszintén szólva, én azt sem értem, hogy milyen egy esemény -5 perc esemény.

(#3028) llaszlo válasza #79335424 (#3027) üzenetére


llaszlo
veterán

A lámában ez úgy van, hogy érkezés területre: Munkahely ÉS feltétel 7:35 és 7:40 között. Tehát ha 7:35 és 7?40 között a munkahelyemen vagyok, akkor bekapcsolja a BT-t.
Igaz ebben nincs benne a naptár figyelése.
Viszont itt nem tudom, hogy hogyan tudom beállítani, hogy X-től Y időtartamig figyeljen valamit.
Időtartamot azt hol és hogyan tudok beállítani?
Pár dolgot azért már sikerült beállítanom. :)

[ Szerkesztve ]

(#3029) llaszlo


llaszlo
veterán

Azt hiszem, hogy találtam egy hibát.
Amikor az egyik parancsot át akarom nevezni, akkor mindig csak az elsőnek hozzáadottat nevezi át. Hiába váltok az aktuális parancsra az átnevezésnél az első jelenik meg és azt nevezi át más névre.

(#3030) #79335424 válasza llaszlo (#3028) üzenetére


#79335424
törölt tag

Ahhh, értem. Az alapok. :) Robotban nincs ilyen. Pontosabban másképp kell megadni. A Robotban nincs profil, nem pazarol erőforrást állapotok, vagy időszakok figyelésére (és sztem. ez nagyon rendben van így). Kizárólag pillanatnyi eseményekre reagál, valamint le tudsz kérdezni adott pillanatra érvényes állapotokat.
Egy folyamat, az két esemény (belépő/kilépő esemény) közötti, statikus állapot. Ha definiálod a két eseményt, akkor definiáltad az állapotot is. Fölösleges monitorozni, hiszen a záró eseményig úgysem változik. Robotban a "reggel 8 és 10 közötti időben csináljon vmit", az úgy néz ki, hogy egy parancsban megadod, hogy a 8.00 pillanatában kezdjen el vmit és egy másikban azt, hogy a 10.00 pillanatában fejezze be. Ha 8.00 -kor belépsz egy szobába és 10.00 -kor kilépsz, az egyenlő azzal, hogy 8.00 és 10.00 között a szobában vagy. Remélem, sikerült érthetően elzagyválnom! :)

(#3031) llaszlo válasza #79335424 (#3030) üzenetére


llaszlo
veterán

Értem amit írsz legalábbis a logikai részét. Csak még azt nem, hogy ezt hogyan tudom majd beállítani.
Az ok, hogy kell hozzá a Munkahely mint hely.
Csak még azt nem értem, hogy hogyan ellenőriztessem vele, hogy ott vagyok az adott időpontban. Na majd bele jövök.

Most épp azon szomorkodom, hogy sikerült törölnöm egy olyan parancsot amit korábban beállítottam. A fenti hibának köszönhetően. Mást akartam törölni, de csak annyit kérdezett, hogy biztosan törlöm-e, nem írta ki még azt sem, hogy mit töröl. És persze, hogy az elsőt törölte nem azt amit akartam.

[ Szerkesztve ]

(#3032) #79335424 válasza llaszlo (#3031) üzenetére


#79335424
törölt tag

Ez a törlés vmi user error, mert a Robot nem szokott csak úgy, törölni. Nem mondom, hogy figyelmetlenségből még nem töröltem semmit, de az is egyértelműen az én hibám volt. Ami a mentést illeti, a Robot menüjében van egy mentés opció. Ebben ki tudod választani, hogy miket mentsen (parancsok, helyek, csoportok, stb). A mentés a felhasználói tárhelyen, a
/storage/emulated/0/Android/data/com.bartat.android.robot.KEEP
megfelelő almappájába kerül (alapból nincs ilyen, az első mentésnél jön létre). Innen visszaállítható. Ha vki küld neked egy parancsot, akkor az írt útvonalon, a commands mappába másolás után megjelenik a mentés menüben, így visszaállítható (vagyis importálható).

Amit szeretnél arra sztem több megoldás van (mint a legtöbb dologra a Robotban). Én általában a tiltós/engedélyezős módszert használom. Tehát, először csinálnék egy helyet. Majd ezt eseményként használva (tudod, belépés és kilépés külön) végrehajtatnám a kívánt műveletet. Majd egy parancsban adott időben (riasztás esemény) engedélyeztetném, másik parancsban pedig adott időben tiltanám a helyeseménnyel kapcsolatos parancsot.

De lehet másképp is és ezzel utalnék egy másik kérdésedre. Létrehozok egy változót. Egy parancs, 8.00 -kor a változó értékét 1 -re állítja (vagy igazra, ha logikai). 10.00 -kor pedig 0 -ra (vagy hamisra). Majd a helyeseményes parancs műveletéhez adok egy feltételt, hogy csak akkor hajtsa végre, ha az adott változó értéke =1 (vagy igaz). Mivel feltételt eseménynél is tudsz alkalmazni, így egy parancsban megadhatod a belépést/kilépést és a bekapcsolást/kikapcsolást. De nekem a tiltogatás egyszerűbb és utólag könnyebben módosítható.

Vagy, a változó az adott időt tárolja le és akkor a feltételben nem az egyenlőség, hanem a kisebb/nagyobb operátort tudod használni (változó értéke > 8 és változó értéke < 10).

[ Szerkesztve ]

(#3033) llaszlo válasza #79335424 (#3032) üzenetére


llaszlo
veterán

Nálam tuti, hogy nem user error volt. Mert nem az elsőt választottam ki törlésre mégis azt törölte. Az átnevezésnél szintén az elsőt dobta fel átnevezésre.

A helyhez kötött leírást értem a változósat nem legalábbis ebben a formában nem.

[ Szerkesztve ]

(#3034) #79335424 válasza llaszlo (#3033) üzenetére


#79335424
törölt tag

Akkor maradj az elsőnél és a változók kezelését hagyd későbbre! Én sem vagyok annyira otthon ebben. Amikor azt gondolom, hogy igen, akkor megnézem Tamás hangdetektálós példáját és rögtön tudatosul bennem, hogy á, dehogy értem. Pontosabban tökéletesen értem, hogy mi micsoda és miért van úgy, de egy ilyen, másodpercenként letárolós, majd matematikai műveletekkel kiszámolós változót képtelen lennék helyesen összerakni. Pedig elvileg nem bonyolult, hogy ha van tíz mintám, azokból kidobom a legkisebb és a legnagyobb értéket, akkor, ha a többi összege nagyobb, mint X, akkor a Robot csináljon vmit. Csakhát egy dolog ezt érteni és egy másik dolog a Robot számára érthetően megadni.

[ Szerkesztve ]

(#3035) llaszlo


llaszlo
veterán

A példákból letöltöttem a helyhez kötött wifi ki-bekapcsolást.
Megpróbáltam egy másik parancsot létre hozni, hogy
Belépés adott helyre: Otthon
ÉS
Konfigurált wifi hálzat elérhető viszont itt nem tudom megadni az itthoni wifi SSID-jét.

Ha fordítva csinálom ahogy a letöltött példában is van, akkor ott meg lehet adni az SSID-t, viszont nem lehet olyat beállítani, hogy belépés az adott helyre.

Olyat, akkor nem lehet beállítani, hogy Belépés az adott helyre ÉS konfigurált wifi hálózat elérhető és itt meg lehet adni az SSID-t is?

(#3036) Oldman2 válasza llaszlo (#3035) üzenetére


Oldman2
veterán

:-)

Látom másnak se olyan egyértelműek a látszólag alapdolgok.

Én ezt így oldottam meg (és jól működik is!):

1. legyen a rendszer számára ismert az adott Wi-Fi hotspot, azaz legalább 1x sikeresen konnektálj rá.

2. Új Hely: Otthon
3. Wi-Fi hálózat hozzáadása: itt a jobb oldali ikonra kattintva nálam beugrott egyből az Otthoni Wi-Fi azonosítója, OK

4. Új Parancs: Otthon
5. Új Esemény: Belépés megadott helyre: Otthon
6. Műveletek: Wi-Fi beállítása: be, stb...

7. Új Parancs: Utcán
8. Új Esemény: Kilépés minden helyről (automata detekció: igen)
9 Műveletek: Wi-Fi ki, stb...

Az utóbbi napok tapasztalata alapján, nálam ez tökéletesen és megbízhatóan működik.

A 3019-es hozzászólásban jelzett Értesítő sávbéli probléma, megoldása is közben kiderült, egyszerűen ki volt kapcsolva az Otthon parancs beállításaiban az Értesítés.

Ami közben előjött kapcsolódó problémaként érdekes, egyelőre nem találom a megoldását:

Minden Parancsban kikapcsoltam az automatikus Értesítést és ahol szükség van rá, egy + Művelettel (Értesítés megjelenítése) jelzem az Értesítési területen az Eseményt.

Igen ám, de ilyenkor nem megy az a tulajdonság, hogy a látható Értesítésre tapintva bejön az E-Robot (beállítástól függően vagy a Történet, vagy a Parancsok lappal).

(#3037) llaszlo válasza Oldman2 (#3036) üzenetére


llaszlo
veterán

Kösz. Ezt megcsináltam már.
Viszont a kérdésem nem erre vonatkozott. Hanem arra, hogy a belépés adott helyre és a wifi SSID együtt nem megy. Legalábbis egyelőre.
Fordítva meg van
Kapcsolódás adott hálózathoz meg lehet adni az SSID-t, viszont nincs olyan, hogy Belépés adott helyre, hanem csak simán helyet lehet ÉS-sel hozzá adni.

Ez, akkor lehet gond, hogyha egy adott helyen több wifire is fellépett már a készülék és csak egy adott wifit akarunk használni. Mert itthon vannak más wifi hálózatok is amiken nincs net csak a szolgáltatók használják valamire. Nem tudom, hogy pontosan mire, csak egyszer valamelyik ismerősöm mondta de nem emlékszem rá. A lényeg, hogy azokon nincs net, viszont a telefon fel tud rá csatlakozni.

(#3038) #79335424 válasza llaszlo (#3035) üzenetére


#79335424
törölt tag

Ezt írtam korábban, hogy kikapcsolt wifivel, (azaz csak Wifi Near -rel) vmiért nem működik. Ha Tamás kipihent minket, akkor remélem, hogy tudunk majd foglalkozni a problémával. De ha az Otthon helyet wifi near alapú kereséshez társítod, akkor a belépés az adott helyre esemény tulképp egyenlő az elérhető konfigolt hálóval. Erre mehet a wifi bekapcsolás és úgy már működik az SSID -hez kapcsolódás. Tamás írta korábban, hogy ehhez miket kell beállítani (wifi near, polling, stb.). Két napja tesztelem itthon, két, különböző wifi hálóval és szépen működik. Nem wifit kapcsoltatok, hanem kikapcsolt wifivel, Maris szól, ha elérhető vmelyik háló. De a művelet lényegtelen. Maris helyett, lehetne wifi bekapcsolás is.

Oldman2:

"Igen ám, de ilyenkor nem megy az a tulajdonság, hogy a látható Értesítésre tapintva bejön az E-Robot (beállítástól függően vagy a Történet, vagy a Parancsok lappal)."

Hmmm... Akkor vszínűleg nálam is ez az a "kifagyás", amiről korábban írtam. Remélem, hogy Tamás pihenten tér vissza közénk, mert lesz feladat. :)

[ Szerkesztve ]

(#3039) Oldman2 válasza llaszlo (#3037) üzenetére


Oldman2
veterán

Hanem arra, hogy a belépés adott helyre és a wifi SSID együtt nem megy. Legalábbis egyelőre.

Akárhogy töröm a fejem, nem jutok más válaszra, mint hogy én éppen ezt írtam le.

Nem?

(#3040) #79335424 válasza Oldman2 (#3039) üzenetére


#79335424
törölt tag

Nem. Hagyd a helyazonosítást és helyette használd a "Wifi konfigurált hálózat elérhető" eseményt! Be tudod állítani az SSID -t. A hibakövetésben világosan látszik, hogy a rendszer küldi a beállított eseménynek tökéletesen megfelelő infót:
"configured network available: SSID"
De a Robot nem reagál rá.

(#3041) Oldman2 válasza #79335424 (#3040) üzenetére


Oldman2
veterán

Értem.

De miért csinálnám ezt, ha van működő megoldás ami látszólag ugyanezt eredményezi?

(#3042) #79335424 válasza Oldman2 (#3041) üzenetére


#79335424
törölt tag

Nem az a lényeg, hogy kiváltható -e a funkció, hanem az, hogy van egy funkció, ami nem működik, pedig működnie kéne. Vagyis egy hiba. Szted a helyet honnan tudja? Onnan, hogy kikapcsolt wifivel azonosítja az SSID -t. X SSID elérhető = esemény bekövetkezik. Miért kell nekem ehhez egy fizikai helyszínt definiálnom?

(#3043) Oldman2 válasza #79335424 (#3042) üzenetére


Oldman2
veterán

Nem tudom, a hektikus működés miatt nem igazán látom át ezeket az újabb módokat.

De mivel most úgy működik, ahogy szeretném, én ismét igen elégedett vagyok!
:-)

(#3044) llaszlo


llaszlo
veterán

Ez a helyhez kötött wifi tényleg nem jól működik. Most itthon vagyok és amikor bekapcsoltam a telefont, akkor kiírta a robot, hogy wifi ki. Pedig nem mentem sehová. Ha meg lefuttatom a wifi be-t, akkor nem kapcsol be.

Szóval, akkor mi az ami tutira működik, hogyha haza jövök illetve itthon vagyok, akkor bekapcsoljon a wifi és ne kapcsoljon ki? Legalábbis mindaddig amíg én ki nem kapcsolom. Mert ha nincs rá szükségem, akkor van, hogy kikapcsolom itthon is.
És ha lehet a magyar megfelelőjét írjátok le, mert úgy használom.

[ Szerkesztve ]

(#3045) #79335424 válasza llaszlo (#3044) üzenetére


#79335424
törölt tag

Milyen Android verzió? Wifi Near csak 4.3 -tól van.

(#3046) llaszlo válasza #79335424 (#3045) üzenetére


llaszlo
veterán

4.4.4 tehát biztos van. Sőt már korábban bekapcsoltam.

[ Szerkesztve ]

(#3047) llaszlo


llaszlo
veterán

Most megint előjött a törlős, átnevezős hiba amit fent írtam. Viszont most már tudom, hogy mikor van ez. Amikor letöltök egy példát, akkor jön elő ez a hiba. Ha kilépek és vissza, akkor utána már jól működik.

(#3048) #79335424 válasza llaszlo (#3046) üzenetére


#79335424
törölt tag

Akkor user error, mert nekem is úgy van beállítva, ahogy Oldman2 -nek és hibátlanul működik. De a változást elő kell idézni, vagyis a wifit adó eszközt kilőni. Én másik droidos hotspot -tal teszteltem, mert azt egyszerűbb volt ki/be kapcsolgatni, mint a router -t. A wifi speciális beállításnál a keresés mindíg bekapcsolva és a wifi alvás irányelvnél sem kapcsol ki soha?

(#3049) llaszlo


llaszlo
veterán

Olyankor, hogyan működik, hogyha

Esemény:
Wi-fi konfigurált hálózat elérhető SSID: itthoni

rányomok az esemény sorában lévő +-ra és megadom, hogy
Belépés a megadott helyre: Otthon

Ekkor a két esemény VAGY kapcsolatban van? Tehát vagy az egyik vagy a másik bekövetkezik, akkor bekapcsolja a wifit. Vagy ÉS kapcsolattal működik?

Hogy lehet user error amikor egyszer működik máskor meg nem? Többször próbáltam és működött. A wifi máskor sosem kapcsol ki csak ha én kapcsolom ki.

[ Szerkesztve ]

(#3050) #79335424 válasza llaszlo (#3049) üzenetére


#79335424
törölt tag

Az események mindíg "vagy" kapcsolatban állnak. Bármelyik teljesül, a parancs lefut. Tedd külön parancsba a két eseményt és akkor a történetben látod, hogy melyik indult el!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.