Hirdetés

2024. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1701) zool1


zool1
őstag

(#1702) *Ropi* válasza zool1 (#1701) üzenetére


*Ropi*
félisten

A minimalista kompozíció és a színvilág tetszik, csak az élességi sík csúszott hátra: jobb lenne a közelebbi virág felénk eső oldalán, nem pedig az élén. :U

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1703) Freddy76


Freddy76
addikt

Na, a sok makró közé egy másfajta virág. Tavaszi is, mivel a tavasz első szombatján készült, és virág is, kettő. Az egyik az én Virágszálam, a másik a Budakeszi Vadaspark Tulipán névre hallgató tehene.

"Ugye mi jóbarátok vagyunk?"

[link]

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#1704) Throme


Throme
veterán

Én is kedvet kaptam nevezni.
Ráadásul idei képpel, nem kellett az archívumban turkálni :N

[ Szerkesztve ]

(#1705) Freddy76


Freddy76
addikt

Tisztelt Urak,

Mivel j.bravo menstruál, ezúton bejelentem, hogy a tavaszi virág fordulót

L E Z Á R O M

A követkető forduló témája: Ki a szabadba! Zárás akkor, amikor elég kép lesz, de mindenki képeljen egy héten belül. Aki képelt, értékeljen, különben bünti lesz.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#1706) gorgo


gorgo
őstag

kayaman: szép kökörcsint kaptál lencsevégre, éles és a mélységélesség is jó, szép bukéval. Tetszik!

cattus: (szokás megnevezni a gazt de ez persze nem a kép hibája) kicsit olyan "lelövöm az első szembejövő virágot" érzésem van a képed láttán. A közepes mélységet nem tudom hová tenni, és a fények sem voltak jók, esetleg egy kis utómunkával lehetett volna segíteni ezen.

Santiagain: tetszik a kompozíció, ahogy a bimbót körülveszi a (bimbóudvar) a sok szép fehér sziromlevél, amik kékes neonos éllel jelennek meg. Az elmostott szirmok nagyon jól néznek ki!

Darko: Sosem figyeltem meg, hogy a hérics vajon ennyire szabálytalan, tépett szirmú, vagy csak ez ilyen(?). Szépen megkomponáltad.

zool1: krókusz lenne? Nagyon szép színek (eredeti, vagy valami volt belenyúlás?) pompás kép! Így sötét háttérrel pont el tudnám képzelni A2-esban a falon :)

Freddy: most komolyan, az ember gyerekén kívül is vannak dolgok. Persze, mindkettő szép virágszál...

Throme: csak egy picivel álltál volna még balra, a téma pont a két háttérben, homályban lévő virág közé esett volna. De így is tetszik. Esetleg kicsit nagyobb mélységélesség is lehetett volna.

[ Szerkesztve ]

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#1707) MC Pite


MC Pite
veterán

Megkésve bár de törve nem a tavaszos virágos témában:

Értékelés:
(#1696) gorgo: Ultra kis dof, tetszetős, de talán egy kicsit nagyobb mélység jól állna neki hogy a szem találjon rajta érdemi éles részt.(mondom én aki szintén túlzásba szokott esni :) )

(#1697) kayaman: Nice.

(#1698) cattus: A virág közepén jó lenne az élesség, most valahova mögé ment, ez így nem nyert. Picit alexpós és balon kicsit sok a hely.

(#1699) Santiagain: Éljen a lázadás :D Szép, bejövős a kompozíció.

(#1700) Darko: Nem rossz. Talán kicsit utólag a szinteken lehetne felhúzni. Milyen obival készült?

(#1701) zool1: Frankó a fekete háttér és a cseppek, igényes munka! Még f/16on is elég kicsi a dof (relatív, a képnek pont jól áll ekkora), érdekes :)

(#1703) Freddy76: Sajna a virág is meg a tavasz is szódával van meg, egyébként aranyos, és picikét túlexpós (vagy ha nem, kontrasztosabb lenne egy kis korrekcióval).

(#1704) Throme: Egy szokatlanabb kompozíció, de nem rossz.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ:új Bryton Gardia radar 32k, Újszerű Garmin Vivoactive 5 fehér 65k> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#1708) Freddy76


Freddy76
addikt

Nosizé... Előre bocsátanám, hogy a virágokhoz nem értek, és alapvetően nem mozgatott meg sohasem a makró, vagy a virágok fényképezése. Ezért nem képeltem virágot (mert nem tudtam mást csinálni, mint lefotózni még egy hóvirágot, vagy valamit), és ezért vagyok nehéz helyzetben vagyok az értékeléssel...

gorgo: ez a lila árnyalat szép, de olyan pici a dof, hogy nem találok élességet rajta, az egész kép egy nagy bokeh számomra.

kayaman: ez tetszik. Érdekes, hogy a kopár színek és háttér előtt ott ez szőrös lila virág. Jó.

cattus: nincs ezzel baj, de ez tényleg lefotóztam egy virágot dolog. Szép is, jó is, de semmi extra.

Santiagain: nagyon a nagy virág vonzza a szemem, míg a cím/téma/élesség alapján a kis bimbókezdemény lenne a lényeg. Mint virág nem tetszik, de nagyon érdekes és szép játék a bokeh-vel.

Darko: ez tök olyan, mintha a virágok megkötéséhez használt virágbolti szalagokból lenne, olyan tépett... De ne rossz.

zool1: nekem ez a kedvenc, tök jók a színek, a kompó.

Throme: szintén szép, jó. A bokeh szép, a virág is, tetszenek a színek, szóval jó, de - nehéz virág témában nagyot alkotni... Zool képe után a másik kedvenc.

MC Pite: Akárcsak fentebb: szép, de nekem semmi extra... Nekem túl "sűrű" a kép.

[ Szerkesztve ]

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#1709) #74459392


#74459392
törölt tag

virág téma értékelése:

(#1696) gorgo: szépek a színek, de valóban lehetne nagyobb a mélységélesség, illetve a kép jobb oldalára helyeztem volna inkább a virágot, nem a bal oldalra. de ha így is hagynánk, akkor meg kicsit szűk bal oldalról és alulról

(#1698) cattus: nagyobb mélységélesség kellett volna, hogy az összes sárga porzó az élességi tartományban legyen, ha lehetséges ez
másrészt az előtérben levő fűszálakat lehajthattad volna, így csak zavaró tényezők a képen, illetve a jobb alsó sarokban a saláta

(#1699) Santiagain: tetszik ahogy a fehér szirmok körbeölelik a bimbót, és a felső nagy, teljes virág megmutatja, hogy mi is lesz majd belőle, jó a háttér is
(lehet csak nekem nem esett le idáig, de mi ez a piros és kék kontúr a szirmok szélén? ca? vagy te tetted rá?)

(#1700) Darko: maga virág tetszik, ahogy lefotóztad, csak a képen az elhelyezkedése nem, lejjebb és jobb oldalt lehet jobb lenne, de nem vagyok benne biztos, hogy jó-e mindig ehhez a komponálási szabályhoz ragaszkodni, hogy amerre van a téma nézése, arra legyen több hely
ennyire mos az obi vagy utólag is rá van segítve?

(#1701) zool1: tetszik. természetben készült vagy műteremben? :) mögé tettél valami fekete tárgyat?
egy kicsit más szögből készített kép lehet jó lenne, kicsit feljebbről, szögből fotózva, hogy a szár még homályosabban távozzon a képből
de alapvetően nagyon jó kép szerintem, grat!

(#1703) Freddy76: én szeretem, ha valaki másképp értelmezi az amúgy hétköznapi témát, és kitalál rá valami újat. jó ötlet!
kivitelezéshez annyi, hogy talán tényleg kicsit világos, de nem vészes. azon gondolkozom, milyen jó lenne, ha jobban látszódna a te Virágszálad szeme is, de ugye ez már nem lehetséges, inkább csak ilyen ötletelés. talán nagyobb látószög és közelebbről

(#1704) Throme: nekem nem tetszik az ennyire középre helyezett téma, hosszú szár. most így nem is tudom, én hogyan csinálnám, hogy érdekesen mutassam be ezt az egyedet. talán teljesen alulról, még kevésbé megszokott nézőpontból, ha egyáltalán ez kivitelezhető. de ez is csak ötletelés. viszont tetszik, hogy a háttérben látszódik a többi hasonló virág is.

(#1707) MC Pite: szépek a színek, viszont lehetne valamivel lejjebb a pitypang feje. illetve kár a háttérben a két nagy fűszálért, ami pont bezavar, még a háttérben lévő pitypangnál is. az előtérben a két nagyobb homályos árvacsalán? szerintem nem kellene a képre, de persze ez csak az én véleményem.

(#1710) Throme


Throme
veterán

Sziasztok!

Virág témában....

Freddyvel ellentétben én szeretem fényképeznia szép növényeket, virágokat, de ez nem jelenti azt, hogy értek is hozzá....

(#1696) gorgo
Ez egy tuti jó kép lenne, ha a virágból nagyobb rész lenne éles. Nem tudom mi volt a koncepciód, hogy a fotó nagy százalékban életlen.

(#1697) kayaman
Nekem a szárból még kicsit több elfért volna a képen, és a hátteret valahogy úgy rendezném, hogy kevesebb legyen a talajból.
De leginkább egy makró jellegű fotót tudnék elépzelni mert ez a növény a sok "szőrrel" szerintem izgalmasabb lenne közelebbről szemlélődve.
Amúgy érdekes virágot választottál, úgy értem "mozgalmasabb", mint az én hóvirágom, és a háttér is kellemesen homályos.

(#1698) cattus: Mondanám, hogy menet közben megláttál egy virágot és katt, de végül is az én képem is majdnem így készült :). Azért figyeltél az elrendezésre.
Nálad talán a háttér ami kicsit egyszerű vagy unalmas. Tudom, hogy egy ilyen virág a fűben van és nem lehet neki más hátteret adni, csak leszakítva...

#1699) Santiagain
Első ránézésre - és a cím nem olvasata miatt - azt gondoltam ez a kép el lett rontva. Miért nem a virágszirmos az éles, ez ugrott be...
Most mégis bejön, hogy azt a bimbót körbeöleli a sok szirom.

(#1700) Darko:
A háttérből picit többet mutattál meg - számomra - a kelleténél.
A többiek által megemlített szirom tépettsége nekem is tetszik.
Még akár egy közelebbi felvétel is jól mutatna erről a növényről.
Figyeltél a középre komponálás elkerülésére (szemben velem).

(#1701) zool1
Egyfelől tetszik, mert szép a narancsos színű és vízcseppes növény. Kellemes, jó a szemnek. Másfelől én ezeket a fekete hátterű kompozíciókat nem szeretem. Ez egyéni ízlés (probléma :) ). Valahogy a hangulatot nyomja el.

(#1703) Freddy76
Hát Freddy, őszintén megmondom, két gondolat villant be ránézve először a képedre.
Megint gyermek, és kiégett(nek tűnő de lehet, hogy még sem az) sapka.
De igazából - a magyarázatot is elolvasva - eszembe jutott j.bravo sokszor ismételt felhívása, aminek a lényege, hogy értelmezzük tágabban a témát és lehet elvonatkoztatni az adott téma elsőre beugró és triviális jelentésétől.
Az is érthető, hogy számodra ez egy kedves kép.

(#1707) MC Pite
Azon gondolkodtam, hogyan lehetne feldobni a képet. A Színek tetszenek.
Az élességgel mutatod a Kép lényegét, csak valahogy sok minden öleli körbe az a pitypangot (vagy mit).
Valahogy a nagyobb növények virága hálásabb témát adnak, hogy a háttérben nem a kissé unalmas fű látható és jobban a figyelem középpontjában tartható ezáltal a lényeg.

(#1711) cattus


cattus
őstag

Figyelem, egy nagyon kezdő értékelése következik!

(#1696) gorgo: Nekem túl kevés az éles rész a képen, lehetett volna nagyobb a DoF. A színek szépek, de mintha a bal sziromnál lenne egy kis CA.

(#1697) kayaman: A lent a belógó fűszál az egyetlen negatívum, amit fel tudok hozni.

(#1699) Santiagain: Nekem egy picit zsúfolt. Egy kissé furák felső virág DoF-on kívüli szirmai.

(#1700) Darko: Egyébként is ilyen a szirma, vagy nagyon megtépázott szegény? A mélységélesség lehetne egy kicsit szűkebb. A virág elhelyezése jó, egyéb észrevételem nincs.

(#1701) zool1: Jó kis minimál, tetszik, csak egy kicsit nagyobb mélységélességgel szerintem jobb lenne. Tetszik az átlós elrendezés. Örülnék, ha leírnád, hogyan készült.

(#1703) Freddy76: Egy kissé kiégett a kislány sapkája.Szerintem egy kb. fél FÉ-vel túlexponáltad.

(#1704) Throme: Szép, a háttérben egy apró zavaró elem, hogy az életlen és az éles hóvirág fedik egymást. Jó a függőleges vágás.

(#1707) MC Pite: A hátsó fűszálak zavarnak, hogy az egyik takar egy másik DoF-on kívüli virágot, a másiki meg "átszúrja" az élességi tartományban lévőt. Egy kissé zsúfolt.

Do the thing!

(#1712) Santiagain


Santiagain
senior tag

Virág

(#1696) gorgo: Impressziónak túlságosan homogén a téma. A hátteret sem nevezném szépnek a zavaró a sötét és a világos csíkkal.

(#1697) kayaman: Szép kökörcsin. Így, stand alone módban fotózva, nekem hiányzik a szára. Messzebbről, lejjebbről fotózva kiküszöbölhető lenne az enyhén kusza háttér, valamint a virág is nagyobb DoF-et kapna. Bár ezzel lehet, nincsen gond, csak a közgyűrű miatt homályosabb a kelleténél.

(#1698) cattus: Negatívumként itt is a kusza hátteret, valamint a makróhoz túl tág rekeszt tudnám felhozni. Az árnyékok/feketék feltolásával nem lenne ilyen komor hangulatú a kép.

(#1700) Darko: Maga a virág és a környezete nagyon tetszik. Az előtérben lévő homályos fűszálakat vágnám és a sötét tónusokon is világosítanék. Valamint kifelé néz a virág a képből.

(#1701) zool1: Tetszik a kompozíció és a DoF-el kapcsolatban is csak Ropit tudom ismételni. Viszont úgy látszik, ma ez lett a mániám: Nekem picit sötét, valamint szívesen megnézném világos háttér előtt is. Így olyan vakus hatást kelt.

(#1703) Freddy76: Tőled szokatlan, merész témaválasztás. :) Kár hogy keveset látunk a csöppség arcából. A kiégett sapit és boci orrot is könnyedén vissza lehetne húzni.

(#1704) Throme: Ez vakus, ugye? Egy kicsit enyhébben vakuzva, hosszabb záridővel szebb lehetne (kevésbé sötét) a háttér és kevesebb lenne a kiéget rész. Számomra is zavaró, hogy szimmetria nélkül ennyire középen van a téma.

(#1707) MC Pite: Alapvetően tetszik. Balról vágnám szűkebbre, és a két közeli virágot, valamint a két hosszú fűszálat gyomlálnám.

http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/

(#1713) gorgo


gorgo
őstag

MC Pite: a te képed eddig nem értékeltem, mivel csak később hoztad. Nos, nekem ez tetszik a legjobban ebben a fordulóban. A téma kivágása (háttér és pitypang aránya) pont jó, a mélységélesség ideális, és nagyon jól adja a tavasz hangulatát. Hogy melyik vágás? Szerintem messze nincs ennyire nagy hangsúly ezen, nekem mind tetszik! Röviden: természetes, nyugalmat és tavaszt áraszt, és technikailag nekem tökéletes.

[ Szerkesztve ]

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#1714) akela91


akela91
addikt

Téma: Ki a szabadba!

(#1715) Darko


Darko
senior tag

(#1696) gorgo:

Nem mondok újdonságot azzal, hogy nagyon kevés az élesség a képeden. Lehet hogy direkt így akartad a képet, vagy egyszerűen csak elmozdultál exponálás közben, de a szemem hiába fókuszál, nem nyugszik meg sehol. Nem látom a rekesz értéket, és jó lett volna tudni milyen obival lőtted.

(#1697) kayaman:

Kökörcsines képeknél kedvenceim amikor a nap szemből "égeti" a kökörcsinek szőreit, ilyenkor szinte lángolnak. Ez nem olyan, de ez is tetszik :) Viszont ami kell ide, hogy a kép szebb legyen, az oldalsó szőrökről hiányzik az élesség, tehát kicsit nagyobb dof, vagy hátrébb kellett volna fókuszálni, úgy hogy maradjon elől is élesség, a háttér szép homogén lenne, ha nem lenne benne az a pár száraz fűszál, és egyenesítettem volna rajta, de ez már lehet hogy egyéni ízlés dolga.

(#1698) cattus:

Nem rossz, szerintem jó kép lehetne, csak nem éles és kicsit át kellene komponálni. Ha a virág közepe tűéles lenne, és az első és hátsó szirmok belevesznének a bokeh-ba már akkor szép lenne. Érdemes lett volna a virágot balra tekerni hogy balra nézzen, vagy átkomponálni a bal harmadolóba.

(#1699) Santiagain:

Hát igen nagyon érdekes lett a hátsó virág szirmának a széle, ezt hogy sikerült elérned, mitől lett ilyen?
És hogy ilyen homogén színű a háttér? Eleinte nem tetszett, mert túl sterilnek és műnek tűnt, de ahogy így nézem, mégis jó, nekem talán a legjobban tetszik. A háttér színével azért nem vagyok megbarátkozva. :)

(#1700) Darko:

Itt válaszolnék 1-2 kérdésre, ha nem probléma. Nem, általában nem ilyen tépett a hérics, de nekem ezért tetszett meg. Tamron 70-300 VC-vel lőttem. Még húzni a színeken?? :) Igen jobb lett volna bal oldalt a virág, azt otthon vettem észre, hogy nem jó így. Minimálisan van a mosásra rásegítve, az is csak elöl, csúnya volt az előtér, így is takarítottam rendesen és mire megcsináltam, lemaradtam rendesen a túratársaimtól.

(#1701) zool1:

Tetszik a virág elhelyezése, a négyzetes crop viszont kicsit idegen nekem. Mint Santiagain-nál említettem, ez a kép is jobban tetszene nekem valamilyen természetes háttérrel.

(#1703) Freddy76:

Maga a pillanat jó, nekem tetszik, de egy kis háttérmosás kellene ide, jobban kiemelve a két virágszálat. :)

(#1704) Throme:

Egy kicsit színesebb, izgalmasabb háttérrel jobb lenne, akár LR-mal színesíteni egy picit, esetleg melegebb tónust állítani, de ez megint csak az ízlésem mondatja.

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/12131426@N03/

(#1716) MC Pite


MC Pite
veterán

Ki a szabadba

<ELADÓ:új Bryton Gardia radar 32k, Újszerű Garmin Vivoactive 5 fehér 65k> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#1717) Santiagain


Santiagain
senior tag

Mindenki kint rekedt a szabadban?
Én egy 2006-os, Canon Powershot A530-al készült képpel neveznék, mert kíváncsi vagyok a véleményetekre. Gyúrtam rajta picit, de nem sokban tér el az eredetitől.

A virágládát és a vödröt nem ér kritizálni! Szerves részét képezték a hangulatnak.

http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/

(#1718) cOxeR válasza Santiagain (#1717) üzenetére


cOxeR
Ármester

Mire neveznél, a digitáls selejt kategóriába? :D Bocs...

(#1719) #74459392


#74459392
törölt tag

ki a szabadba...

...hülyülni :)

de azért van egy 'normális' is

(#1720) #74459392


#74459392
törölt tag

újragondoltam a képeket és kicsit átdolgoztam...

(#1721) gorgo


gorgo
őstag

És lám, kijutottam én is a szabadba!

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#1722) Throme


Throme
veterán

Sziasztok!

Most én is 2 képpel jövök a "Ki a szabadba" témára:

valamint:

Szabályzat nem tiltja, amúgy is kevés kép érkezett....

[ Szerkesztve ]

(#1723) Throme


Throme
veterán

Tisztelt Kreatívkodók!

"Ki a szabadba" téma L E Z Á R V A !!

"Panoráma" téma M E G NY I T V A !!

Ez is könnyű és tág határokat ad....

Témazáró, és új téma kiíró legyen Santiagain fórumtárs, ha szívesen elvállalja...
Zárás dátumát is ő szabja meg.

(#1724) #74459392


#74459392
törölt tag

ki a szabadba értékelés:

(#1716) MC Pite: őszintén megmondva, most ez egy kicsit uncsi kép lett. lehetett volna svenkelni, vagy ha azt nem is, akkor itt belekomponálni az árnyékot és azzal valami ötleteset alkotni, stb..

(#1717) Santiagain: végül is át jön a kép hangulata, de nekem valahogy akkor sem tetszik. az állvány lábán megvillanó fény el is vonja minden másról a tekintetetm

(#1721) gorgo: jópofa kép, azaz hátsó, de erről a képről ennyi:)

(#1722) Throme: első kép: a téma ki a szabadba. nekem erről a képről pont az ellenkezője jut az eszembe:)
második kép: elveszik a téma, ez szerintem makróban nézne ki jól

(#1725) MC Pite


MC Pite
veterán

Panoráma
1600Ft-ba került kettőnknek felmenni, remélem értékelitek ;]
5 álló képből 28mm-en

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ:új Bryton Gardia radar 32k, Újszerű Garmin Vivoactive 5 fehér 65k> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#1726) gorgo


gorgo
őstag

Itt is egy!

Gyerekek, ne tolongjunk ennyien...
És mielőtt megszóljátok, hogy hátdeez bebukott: nem, csak kezdett sötétedni, és nem szeressem a HDR-t sem.

[ Szerkesztve ]

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#1727) crey


crey
MODERÁTOR

Én is hozok egyet. :)

Nekem 300 rugó volt ide felmenni, szóval remélem értékeled MC Pite :P :DDD

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#1728) Zozzant válasza MC Pite (#1725) üzenetére


Zozzant
addikt

Valami nincs elkefélve? Ez olyan mint 1db 28mm-es kép.

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#1729) zool1


zool1
őstag

(#1730) Santiagain


Santiagain
senior tag

Ki a szabadba!

(#1716) MC Pite: Nem lett túl érdekes a képed. Perspektíva sem a legjobb és a háttér sem nevezhető látványosnak.

(#1720) Kayaman: Kép nélkül nehéz.

(#1721) gorgo: Vicces. Mást nem igen tudok hozzáfűzni.

(#1722) Throme: Bocs, de ezek is teljesen érdektelenek. Igazából nincsen rajtuk semmi néznivaló.

Jó pocsék forduló lett. Természetesen az enyémet is beleértve.
Irgum-burgum! Mindenki szedje össze magát!

http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/

(#1731) Santiagain


Santiagain
senior tag

Direkt készültem a fordulóra, lőttem is 3, 6-9 képes sorozatot a Vácrátóti Botanikus Kertben, de olyan erős volt a napsütés, hogy egyik sem sikerült igazán jól. Így marad ez az álpanoráma:

http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/

(#1732) #74459392


#74459392
törölt tag

berakom ide újra, mert közben kicsit változtattam rajta:

(#1733) #74459392


#74459392
törölt tag

nem volt időm másikat készíteni, de ez se régi
(ez meg a panoráma témára)

(#1734) Throme


Throme
veterán

Sziasztok!

Panoráma témában:

(Tihany)

A horizont középen van és az ég alja olyan és pont.
Mást kell kitalálnotok a szétcincáláshoz ;)

(#1735) nesa válasza Throme (#1734) üzenetére


nesa
veterán

Akkor ferde :U

Tulajdon kepp 1mp ig elvezetes, utanna dog unalom, semmi tartalom nincs a kepen ami megragadna.

[ Szerkesztve ]

(#1736) nesa válasza nesa (#1735) üzenetére


nesa
veterán

Most nezem ez nem a halodo fotos topik, bocsi.

(#1737) Santiagain


Santiagain
senior tag

Figyelem, figyelem! A Panoráma fordulót lezárom. A következő forduló témája legyen egy Viktor Pelevin mű címe: A rovarok élete.

Utódomul kaymant nevezem ki. Ő volt az egyetlen, aki rajtam kívül vette a fáradtságot az előző forduló remekeinek értékeléséhez.

[ Szerkesztve ]

http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/

(#1738) #74459392 válasza Santiagain (#1737) üzenetére


#74459392
törölt tag

(#1737) Santiagain: Köszönöm, hogy nekem adtad át a stafétabotot! :)
Én már ki is találtam, hogy mi legyen A rovarok élete utáni téma, és ha nem gond akkor meg is osztanám már most, mert ezt nem lehet bármikor meglőni.
Amire gondoltam: A csillagok járása
Legközelebb június 8-án vagy akörül lehetne készíteni ilyesmi fotókat, ha nem lesz felhős az ég.
Tehát, ha az időjárás engedi, akkor ez lenne majd a téma, ha nem, akkor pedig kitalálok valami mást, de arra van még idő a A rovarok élete téma után.

(#1739) Throme


Throme
veterán

Panoráma :

(#1725) MC Pite
Tetszik a perspektíva. az időjárás nem a barátod.
Olyan terepasztalos beütése is van számomra.
Hogy megérte a pénzt, azt Te tudod, de én is felmentem volna oda, ha ott a helyszínen lennék.
Tényleg, ha még megy ez a kreatív játék itt a fórumon lehetne egyszer egy "Makett", vagy "terepasztal"
téma is.....

(#1726) gorgo
Ez a Normafánál készült?
Nekem sajna nem bejövős. Nem írom, hogy bebukott, hanem hogy túl sötét és kissé érdektelen a füves fás rész.
A távoli dombokról is elveszi a figyelmet, hogy most mi is van ott.
Igen, ez egy túl későn készített kép.

(#1727) crey
Nagyon tetszik ez a képed.
Az ég alja és a település fényei még harmonizálnak is.
Egyedül a jobb alsó "háromszög" ami nem hiányzik a fotóról.
Nem ismerem a körülményeket, de ezt talán máshogyan kellett volna meglőni, más nézőpontból ("háromszög mentesen").

(#1729) zool1:
Itt van minden, földkaréj, víz, fák, felhős kék ég. A jobb oldali ív ami tetszik.
Nekem új buzériám a felhőkre való rágyúrás, aminek eredménye nem hiszem , hogy mindenkinek tetszene/tetszik.
Itt is picit variáltam volna a hogy picit elüssön a körbefotó és kész a panoráma dolgon. De ez csak az én marhaságom.
Ettől ez a kép még simán rendben van számomra.

(#1731) Santiagain
Ég és föld kategória. Na ezt most kétértelmű, de a z előző fordulós képed vs mostanira gondolok elsősorban.
Ez szép és kellemes a szemnek. Éles, nem elmozdult és sokkal jobb a hangulatom ránézve mint az előzőre.
Tetszik a felhőzet is.
Figyelsz az elvárt képi kompozícióra is (amit én párszor leszarok mert nem matek fotókat szeretek lőni).
Egyik kedvenc lett a fordulóban ez a cuccos.

(#1733) kayaman:
Deja vu. Most így elgondolkodtam, hogy sterilen (humanoid mentesen) jobb lenne.
Szimmetrikus jól komponált számomra (nagyjából középen lévő horizont ellenére is), mert a térkő is szép és az ég is tiszta.
Hosszított képeslapra feltehető.

---------------

(#1737) Santiagain:
Szerintem ne bosszankodj. A fórum most félgőzzel megy. A képek is lassan érkeznek.
Ez most ilyen.
Nesa-t se értem miért kér bocsánatot, mikor olyan is értékelhet, aki nem képel.
Én nem vágok eret a kritika láttán

(#1740) crey


crey
MODERÁTOR

(#1725) MC Pite:

Nekem nem tetszik a tagolása, és mintha dőlne is az egész. Az időpont nem a legjobb, nekem minden fakónak tűnik... de ettől függetlenül a kilátás szépségét sikerült átadnod. :)

(#1726) gorgo:
"És mielőtt megszóljátok, hogy hátdeez bebukott: nem, csak kezdett sötétedni". Hát pedig eléggé alulexponált. :(

(#1729) zool1:

Picit hiányolom az előteret a képről, de ezt leszámítva rendben van :)

(#1731) Santiagain:

Álpanoráma vagy nem (vagy egyáltalán olyan? :F - a panoráma is többféleképpen értelmezhető), nekem a kedvencem ez a kép a felhozatalból. Nagyon tetszik a szerkesztése és színei, szerintem nagyon rendben van.

(#1733) kayaman:

Tetszetős, Thome-nak igaza van, amikor azt írja, hogy el tudom képzelni azokon a tipikus hosszúkás képeslap fotókon. (a függőleges tagolású nem tetszik annyira, valahogy az alakod és árnyékod a flaszteren nem mozgat meg).

(#1734) Throme:

Nem csak nesa szerint dől, hanem szerintem is. Csak én érzem úgy,hogy a felhők matatásával lehet hogy picit átestél a paci túloldalára? :F

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#1741) #74459392


#74459392
törölt tag

Panoráma értékelés:

(#1725) MC Pite: Én a kép jobb oldalán várnám a folytatást, egy-két képpel lehetett volna "hosszabb".
Illetve a kép jobb felén jobbra dőlnek a dolgok (kémények, házak)

(#1726) gorgo: Lehet más időpontban jobb fényeket kaptál volna. Nincs túl középen a horizont?

(#1727) crey: Tetszik. Hangulatos kép. Szépek az ég átmenetes színei is. Viszont kicsit túl van élesítve nem?

(#1729) zool1: Jó kis kép lett. Töltés szépen bekeretezi a képet. Talán ha alul is látszana valamennyi a töltésből...megnézném úgy is, de lehet nem lenne jobb.

(#1731) Santiagain: Szép kép lett! (A ház és a szélkerék dől jobbra.)

(#1734) Throme: Ahogy írtad is, a horizont középen van. Jobbra kifolyik a víz.

(#1742) #74459392


#74459392
törölt tag

A rovarok élete

Kivételesen kettő képet tennék most be. Egyik sem életem fő műve, de hátha értékelhető valamelyik! :)

Ez 55-200-al készült.

Ez pedig 55-200 + 36mm közgyűrű.

(#1743) Throme


Throme
veterán

Én is 2 képpel jövök rovarok élete témakörben...

szerk: próbálom máshogy mert nagyon szétcsapja a képet itt a fórum...

[ Szerkesztve ]

(#1744) Throme válasza Throme (#1743) üzenetére


Throme
veterán

... lejárt a szerk... bocs!

Képek:

[link]

( szerk: így se lett jobb... :( )

[ Szerkesztve ]

(#1745) MC Pite


MC Pite
veterán

Rovarok élete
Értékeléssel és egyébbel később, sajnos a kitelepítés, kármentés elég sok kellemetlenséggel és idővel jár :(

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ:új Bryton Gardia radar 32k, Újszerű Garmin Vivoactive 5 fehér 65k> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#1746) MC Pite válasza MC Pite (#1745) üzenetére


MC Pite
veterán

Rovarok élete II

<ELADÓ:új Bryton Gardia radar 32k, Újszerű Garmin Vivoactive 5 fehér 65k> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#1747) #74459392


#74459392
törölt tag

A rovarok élete fordulónak vége. Várjuk az értékeléseket.

A következő fordulóban kettő téma közül lehet választani:

A.) A csillagok járása

B.) Nyár van

[link]

Sok kreativitást mindenkinek! :)

(#1748) m3ss


m3ss
veterán

ha mar nem kepeltem, ertekelek :P

(#1742) kayaman kicsit messze vagy, a pokosnal mindenkepp, de a szitakotosnel is kicsit. bar az igy is mutatos, jo a hatter, szinek.

(#1744) Throme nem rosszak. elsonel derites kellene, vaku vagy deritolap. meg kis zajszures is a hatterre..
masodikon jo a pillanat, igy alltak a "levegoben"? vicces...minoseg lehetne jobb, de igy tavolrol televel...
masodikbol vaghatnal kicsit balrol, vagy 4:3-ban...hogy a harmadolokban legyenek a fejek.

(#1745) MC Pite vagnek jobbrol, 4:3-ban vagy 1:1-ben, felesleges a kep jobb oldala, az eles meh is jobb helyre kerulne. fenyek nem jok, alexpos is...jobb megvilagitas kellene.

(#1746) MC Pite jo lenne a kornyezet meg a tema is szep, de total eletlen a lepke. gondolom oriasi crop. meg ez is kicsit alexpos, meg arnyekos a tema. utolag is biztos lehetne huzogatni rajta, ha eles lenne :)

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#1749) m3ss


m3ss
veterán

ertekelek panoramat is

(#1725) MC Pite kicsit lejt jobbra, vagy nem? amugy egesz jo ez a kompo szerintem. mondjuk naplemente/napfelkelte nem allna neki rosszul...

(#1726) gorgo szepek a felhok, csak kicsit temahianyos nekem, nem is tudom... arnyekokon akkor is huzhatnal meg egy kicsit

(#1727) crey szep hely, latvanyos. kicsit "idegesek" a fenyek, nem mozdult be az allvany? ha kicsit kotozkodni kellene, megneznek olyat is belole, hogy par meterrel jobbra allsz, akkor a jobb oldalon a szigetek lennenek, a bal harmadoloban meg az a magas "hegy"...tetszik igy is, de megneznem ugy...

(#1729) zool1 az alja hianyzik nekem, kozepen. sajat kitobis panoramakon is mindig ez volt az erzesem...2 sor? :DDD :N

(#1731) Santiagain szep.

(#1732) kayaman ez eleg keskeny :DDD
(#1733) kayaman klassz. de mennyivel latvanyosabb lenne mas napszakban :P
a lankas keped viszont nagyon tetszik. sot a haromszoges plane. abbol en vagnek felulrol a fak szintjeig, meg bal oldalrol is kicsit. nagyon jo :K

(#1734) Throme nem vmi erdekes a szerkesztes nekem. amugy jo az idopont meg a felhozet, csak semmiextra kicsit...meg foltos az eg alja, es dol nagyon.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#1750) Santiagain


Santiagain
senior tag

Hogy ne maradjak teljesen szégyenben a saját témámmal, hoztam egy bogarat "versenyen kívül".
Támadáááás!

Ígérem, hamarosan pótolom az értékeléseket is.

http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.