Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3001) HZoli87 válasza S-Attila (#2999) üzenetére


HZoli87
veterán

Nem tudom mit csináltok, de én legalább 2 hónapja használom ezzel a beállítással a programot és még sosem jelezte a program, hogy felhasználói beavatkozást igényel. Amikor filmet nézek teljes képernyőn, akkor bekapcsol ez az üzemmód, majd ha végeztem egyből kikapcsolja. :F

Vegyétek fel a kapcsolatot a magyar supportal, hátha ők tudnak valamit erről. Bár a hivatalos fórumon sem panaszkodott még erre senki, sok másra persze igen.

[ Szerkesztve ]

(#3002) Szellem. válasza HZoli87 (#3001) üzenetére


Szellem.
nagyúr

Sajnos, meg kell hogy erősítsem a kollégákat, nálam is csinálja! Tiszta rendszeren, pontosan ugyan ez a helyzet! Megoldottam azzal, hogy kikapcsoltam!
A másik, a GUI rendszeresen elállítódik. Azaz ha megnyitom a Nid32-t, akkor sokkal nagyobban jelenik meg, mint amire én beállítottam.

(#3003) HZoli87 válasza Szellem. (#3002) üzenetére


HZoli87
veterán

Második az valóban hiba, béta verzió óta nem tudták javítani, elvileg már belső teszten van a javítás. Mondjuk az is igaz, hogy nekem szeptember 13-a óta egyetlen egy alkalommal állítódott el a GUI, egy WU kötelező újraindítása során, utána egyszer sem. Vagyis azt túlzás állítani, hogy rendszeresen csinálja.

Elsőre meg nincs ötletem, RC verzió óta (minimum 2 hónap, de szerintem keveset mondtam), nálam egyszer sem jelent meg figyelmeztető ablak, hogy valamilyen felhasználói beavatkozást kér a program. De a nemzetközi fórumon sem láttam még ehhez hasonló hibát posztolni. :F

Nem hiába írtam az előbb, hogy ne merüljön ki annyiban a hiba, hogy ide páran jelzik, vegyék fel a kapcsolatot a hazai supportal, ingyen van. Segítség elő, hogy a hiba előbb javításra kerüljön.

(#3004) Szellem. válasza HZoli87 (#3003) üzenetére


Szellem.
nagyúr

A rendszeres alatt nem az értem, hogy minden egyes alkalommal elállítódik a GUI, de gyakran előfordul. Hogy minek a hatására azt nem tudom, de 2 napja raktam helyre a gépet, és azóta már nem ment a WU, vagyis nem szedett le újabb frissítést. Így, másnak köszönhető a jelenség.

Azért, mert nálad nem jelentkezik valami vagy nem írtak más fórumon, még létezhet a probléma!
Sajnos én is kikapcsoltam a játékos módot, mivel nem kelle hozzá a teljes képernyős mód és ugyan azt jelezte, mint fentebb a srácoknak. Persze, megoldottam és nem zavaró.
A GUI gond viszont igen. Kiváncsi lennék, hogy mi okozza.

A supportos megjegyzésedre megjegyezve, szerintem senki annyi hibát nem jelentett le itt, mint Te és alég oskkal nem csináltak semmit. Ezt már privátban leleveleztük.
Elképzelhető, hogy az új buildben már nincs ez a gond. Vagy igen?

(#3005) HZoli87 válasza Szellem. (#3004) üzenetére


HZoli87
veterán

Nem is vontam kétségbe a hiba létezését, ezért is írtam, hogy van a programhoz magyar support, amit érdemes használni. Persze ezt nem neked írtam, hanem azoknak, akik még nem jelentettek le hibát a fejlesztőknek. A hibák nem fognak megoldódni maguktól vagy attól, hogy a PH-ra leírják páran.

-----

Egyébként ez a hivatalos, globális ESET Support fórum. Itt is lehet jelezni a hibát, de érdemes a hazai képviseletnek.

-----

Az új verzióban, nem történt meg egyik hiba javítása sem.

[ Szerkesztve ]

(#3006) Szellem. válasza HZoli87 (#3005) üzenetére


Szellem.
nagyúr

Okés, értettem. :)

Jelentettél mostanában valami hibát? Előjött valami ami még nem volt?
Az új verziót felraktad ami tegnap vagy elött jött ki?

(#3007) rgeorge válasza Szellem. (#3004) üzenetére


rgeorge
addikt

Most ha jól értem, szerinted a játékos mód okozza a felesleges figyelmeztetéseket. Nálam ki van kapcsolva a játékos mód a telepítés óta, mégis jönnek a figyelmeztetések. Napokig egy sem jött, ma már 2. Most mintha akkor jött volna, amikor rdp-vel kapcsolódtam, de ez lehetett véletlen is.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#3008) HZoli87 válasza Szellem. (#3006) üzenetére


HZoli87
veterán

Elmúlt pár napban nem, előtte is inkább GUI hibákat jelentettem, ami a magyar verziót érinti (mert van pár). Plusz két bejegyzást találtam a műveletközpontban, hogy az ESET Service működése leállt, elküldtem a dump fájlokat. GUI problémákra írták, hogy egy egyszerű vírusdefiníciós adatbázis frissítéssel megoldják. Mondjuk szerintem programfrissítésre gondoltak, de mindegy is. De már azért jöhetne egy új magyar verzió, mert már láttam, hogy más nyelvi verzióból 3 új build is megjelent szeptember eleje óta. Nem raktam fel az angol verziót, annyira nem sürget a tatár. Hibátlanul megy a NOD32 nálam, semmi zavaró hiba. Nem telepítek naponta új kergetőt, mert nincs értelme.

(#3009) drr


drr
őstag

Sziasztok!

ESS 5-öt használok és az utóbbi időben arra lettem figyelmes, hogy folyamatosan berreg a merevlemezem olyan másodpercenként. Megnéztem a progi statisztika ablakát, és ő a ludas, mert másodpercenként ellenőriz egy újabb fájlt. Ez a berregés roppant idegesítő :W
Ez a jelenség normális?

(#3010) HZoli87 válasza drr (#3009) üzenetére


HZoli87
veterán

Normális, hogy a háttérben folyamatosan ellenőriz. Minden vírusirtó hasonlóan tesz. Hogy nálad mennyire berreg a HDD azt nem tudom, de nálam egyáltalán nem zavaró (szintén notebook).

(#3011) drr válasza HZoli87 (#3010) üzenetére


drr
őstag

Megvan a ludas!

Egy Lomtár alkalmazás volt, ami miatt másodpercenként berregett a HDD, a neve MiniBin. Annak volt a frissítése 1s-ra állítva és az zavart az ESS-nek...

Azért köszönöm a választ :R

(#3013) eladohardver


eladohardver
őstag

Hi!

Hogy kell engedélyezni hogy másik gépen legyen net? Mert ez valahogy nem jön össze, csak ha letiltom smart security-t...

¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤

(#3014) HZoli87


HZoli87
veterán

Live Grid rendszeren is van még mit finomítani. Ma frissült a kliens egyébként. Firefox mellett is egy narancssárga kérdőjel díszeleg. :N

(#3015) BigManus válasza HZoli87 (#3014) üzenetére


BigManus
addikt

Zoli!

A Linuxos verzióról van valami infód a jövőre tekintettel?

Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...

(#3016) HZoli87 válasza BigManus (#3015) üzenetére


HZoli87
veterán

Szia!

Nem vedd 100% biztosra amit írok, de egy darabig nem lesz nagy változás a linuxos verzió körül. Fontossági sorrendben, most a legfontosabb számukra, hogy az új, 5-ös verziót kijavítsák (otthoni, windowsos verzióra gondolok), mert van pár durva hibája sajnos. Én ezt a folyamatot legalább 1-2 hónapra saccolom. Ezután jönnek az új, vállalati verziók béta tesztje, ami ugyancsak pár hónap legalább (2012 Q1-et olvastam megjelenéssel kapcsolatban, de lehet azóta már változott). Ezután talán rátérnek a linuxos és a maces (Cybersecurity) kiadások új főverziójára. Sajnos ezek nem élveznek akkora prioritást, mert lényegesen kisebb a célközönség/piac. Közben persze lehet kap mind a kettő új buildet, ami program, stabilitási és kompatibilitási hibákat javíthat. Jövőhéten rákérdezek a magyar supportnál, úgyis akarok majd mást is kérdezni tőlük és majd jelzek feléd.

Üdv Zoli

(#3017) BigManus válasza HZoli87 (#3016) üzenetére


BigManus
addikt

Köszi az infót.
Lényegében mindegy, csak kíváncsi voltam. Nem találkoztam még a használata óta csak Windows kártevővel...
Nekem a régi GUI is megfelel.

Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...

(#3018) HZoli87 válasza BigManus (#3017) üzenetére


HZoli87
veterán

Rendben, szerintem a közeljövőben nem lesz változás linuxos fronton.

Néha azért bővül az adatbázis Androidos, Linuxos akár OSX-es vakcinával is.

[ Szerkesztve ]

(#3019) HZoli87


HZoli87
veterán

Programmodul frissítés a stabil ágon (NOD32):

Vírus- és kémprogramkereső modul: 1323 (20111010)

(#3020) rgeorge válasza HZoli87 (#3001) üzenetére


rgeorge
addikt

Biztos, hogy a játékos üzemmód miatt történt nálam ez a jelenség. Bekapcsoltam a részletes naplózást, és ott vannak a bejegyzések, miszerint :
2011.10.10. 11:41:31 ESET kernelszolgáltatása Status:[status:2, priority:0, "A játékos üzemmód engedélyezve van", "A játékos üzemmód engedélyezve van. A program letiltott minden előugró ablakot, és felfüggesztette az ütemezett feladatokat. A játékos üzemmód itt tiltható le:...
Ez utóbbi üzenet nem jelenik meg, amikor a felhasználói beavatkozást kéri, ha megjelenne, rögtön tudtuk volna, mi a baja.
Engem meg félrevezetett a státuszlap, ahol a játékos üzemmódot letiltva mutatja. Helyesen "inaktív", ha egyszer engedélyezve van, mert így persze, hogy azt hittem, hogy nincs engedélyezve, pedig az volt, csak a letiltva azt jelentette, hogy éppen nem aktív.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#3021) Greenebola válasza Greenebola (#2986) üzenetére


Greenebola
senior tag

Csak a fene egye meg tray ikont nem jelez nekem.
Ami még érdekes csak egyszer bírom elindítani a Felhasználói felületet utána ha leteszem hiába kattintok rá nem jön elő csak kijelentkezés vagy restart után.

Van megoldás a problémára ugyebár ez unity alat történik ha nem szeretnénk ,hogy az unity launcherhez rakja a Nod ikont akkor tegyük a következőket.

terminal
sudo apt-get install dconf-tools
dconf-editor
desktop -> unity -> panel -> systray-whitelist, értéknek írd be, hogy ['all']

így most már a panelon az értesítési területen fog megjelenni és nincs az a bug hogy ha kilépünk a Nodból akkor utána nem lehet előhozni a felhasználói felületét csak újraindítással.

[ Szerkesztve ]

WEBROOT SecureAnywhere™ Internet Security Complete Beta Tester

(#3022) jacksonfive


jacksonfive
tag

Sziasztok!
Vállalati környezetben használható már az 5-ös verzió, mert nem találok a nod honlapján erre utalást?

(#3023) Szellem. válasza jacksonfive (#3022) üzenetére


Szellem.
nagyúr

Nem, még nincs kész a vállalati Business verzió.

(#3024) jacksonfive válasza Szellem. (#3023) üzenetére


jacksonfive
tag

Köszi!

(#3025) HZoli87 válasza HZoli87 (#3019) üzenetére


HZoli87
veterán

Valamit elronthattak, ma jött az újabb frissítés:

Vírus- és kémprogramkereső modul: 1324 (20111011)

(#3026) eladohardver válasza eladohardver (#3013) üzenetére


eladohardver
őstag

Áááhh! Nagyon köszi a segítséget! Hasznos tanácsok voltak!

¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤

(#3027) Fire/SOUL/CD válasza eladohardver (#3013) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

A tűzfal beállításainál, keress olyat, hogy Számítógép hálózati védelmi módjának megváltoztatása és a megfelelő hálózatot kiválasztva (ha van több), válaszd a Megosztás engedélyezése opciót.

20. oldal (Az 5-ösben is hasonlóan van)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#3028) eladohardver válasza Fire/SOUL/CD (#3027) üzenetére


eladohardver
őstag

Ez meg is volt! És mégis... csak akkor van net a többi gépen ha offon van az eset tűzfal.

¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤

(#3029) Fire/SOUL/CD válasza eladohardver (#3028) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Ööö, mármint a kliens gépeken is megcsináltad és úgysem jó?
(A gépeket is elrejti a hálózaton, ezért a klienseknél is engedélyezni kell ezt az opciót, mert a host egyébként a kliens gépeket sem "látja" (a klienseken megosztott mappákat sem érné el a host ilyenkor))

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#3030) Fire/SOUL/CD válasza eladohardver (#3028) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Ja és minden gépnek azonos munkacsoportban kell lennie, ezt is ellenőrizd. Pl W7-nél alapban a munkacsoport neve WORKGROUP, de ha pl XP-s gépek is vannak a hálózatban, ott a munkacsoport neve lehet MSHOME vagy MUNKACSOPORT is.
Ha ez lenne a szitu, akkor a netet osztó gép munkacsoport nevét add meg a klienseknek is. (ha megváltoztatod, újraindítást fognak kérni)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#3031) eladohardver válasza Fire/SOUL/CD (#3030) üzenetére


eladohardver
őstag

Gépek látják egymást mind w7 de 1iknél sincs felrakva az ESET, csak az útválasztón.
A nélkül nem lehetséges hálózatot létrehozni ezzel a "izével", hogy felpakolnám az összes gépre... :F

¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤

(#3032) HZoli87 válasza eladohardver (#3031) üzenetére


HZoli87
veterán

Magyar terméktámogatás, ők segítenek a probléma megoldásán.

support@sicontact.hu

[ Szerkesztve ]

(#3033) eladohardver válasza HZoli87 (#3032) üzenetére


eladohardver
őstag

danke!

+Fire/SOUL/CD-nek is.

¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤

(#3034) HZoli87


HZoli87
veterán

Tegnapi nap frissült még egy modul, kijavították a routeres hibát!
Most már nem kell az eszköz IP címét a kivételekhez adni.

Internetes védelmi modul: 1025 (20110929)

(#3035) < CyberBob >


< CyberBob >
őstag

A magyar változat (telepítő) mikor frissül?

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#3036) HZoli87 válasza < CyberBob > (#3035) üzenetére


HZoli87
veterán

Angol verzión kívül egyik lokalizáció sem jelentkezett még az új verzióval (5.0.94.0), várhatóan nem is fog. Itt lehet kérdezni: support@sicontact.hu

(#3037) < CyberBob > válasza HZoli87 (#3036) üzenetére


< CyberBob >
őstag

És a korábbi verzió frissül a 5.0.94.0-ra?

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#3038) HZoli87 válasza < CyberBob > (#3037) üzenetére


HZoli87
veterán

Pontosan melyik korábbi verzióra gondolsz? 5.0.93 frissül az 5.0.94-re, ha az adott lokalizációból van újabb termékverzió.

(#3039) < CyberBob > válasza HZoli87 (#3038) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Igen az 5.0.93 magyar nyelvűre gondoltam.

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#3040) HZoli87 válasza < CyberBob > (#3039) üzenetére


HZoli87
veterán

Így zajlik le a frissítés, több mint egyszerű.

Link

(#3041) < CyberBob > válasza HZoli87 (#3040) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Rendben akkor nekiugrok, köszönöm.

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#3042) eladohardver válasza HZoli87 (#3032) üzenetére


eladohardver
őstag

addig segített míg be nem nyögtem neki a demó kulcsomat... azóta nem írt. :F

¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤

(#3043) HZoli87 válasza eladohardver (#3042) üzenetére


HZoli87
veterán

Hány órakor írtál nekik? Délután 4-ig dolgoznak, lehet hogy holnap délelőtt fognak válaszolni az újabb leveledre. Ha nem válaszolnának, akkor majd tovább okoskodunk, hátha megtudjuk oldani a problémádat.

(#3044) eladohardver válasza HZoli87 (#3043) üzenetére


eladohardver
őstag

16:27 kor kaptam a választ, és 16:43 kor írtam nekik a trial kódot... Akkor várok... h ír e.

¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤

(#3045) adamssss


adamssss
veterán

A 4.2-ben hol és hogyan tudok portot nyitni?

Köszi

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#3046) HZoli87 válasza adamssss (#3045) üzenetére


HZoli87
veterán

További beállítások / Hálózat / Tűzfal / Szabályok és zónák -> Itt létrehozod a szabályt az adott programhoz.

(#3047) RpPRO válasza HZoli87 (#3036) üzenetére


RpPRO
őstag

Nekem miert nem frissul, amikor nyomok egy checket?

Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.

(#3048) HZoli87 válasza RpPRO (#3047) üzenetére


HZoli87
veterán

Angol verziót használsz (5.0.93.0)? -> Jó, hülye kérdés volt, már késő van. Elvileg frissülnie kellene, nem tudom kipróbálni, mert nálam a magyar fut.

(Az viszont lehet, hogy a belső programfrissítő csak 1-2 hét késéssel működik, más programoknál is van hasonló, például Comodo ha jól tudom.)

support@sicontact.hu -> Írj nekik, hogy nálad nem frissül.

[ Szerkesztve ]

(#3049) < CyberBob >


< CyberBob >
őstag

Az 5-ös ESS-nél ha torrent vagy Skype megy interaktív tűzfalnál folyamatosan engedélyezni kel a system-et különböző ip címekkel hiába pipálom be a művelet megjegyzését. Mit lehet ezzel csinálni (a 4-esel nem volt ilyen)?

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#3050) HZoli87 válasza < CyberBob > (#3049) üzenetére


HZoli87
veterán

Skype-ot nem használok, de nálam a torrent kliensnél is csak 2 db kérdést tett fel a ESS (5.0.93.7 és a régi verziók is), az egyik kifelé, a másik pedig befelé irányuló kommunikáció volt, mind a kettőt engedélyeztem és utána csöndben is volt, több kérdést nem tett fel.

Még megteheted, hogy manuálisan szerkesztesz szabályt a két programhoz a További beállítások \ Tűzfal \ Szabályok és zónák menüpont alatt.

Ha nem sikerül, akkor fordulj a magyar terméktámogatáshoz:

support@sicontact.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.