Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  RAM topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:00:17

LOGOUT.hu

A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#36631) 04ahgy válasza kekkec (#36628) üzenetére


04ahgy
nagyúr

A maratoni tesztet modulonként mióta is mondom? :D Jó pár napja.

A RAM-ok magyarországi gariztatása kérdéses, de dobj egy PÜ-t a pontos típusukkal, és megérdeklődöm.

Igen, nekem is gyanús amúgy, hogy mindig ugyanott hibázik.

(#36629) brian1987: Miért ne lehetne egymás mellé tenni? Sőt, egymás alá, és fölé is teheted őket, meg kupacba. ;] Elférnek az asztalon.
De jól van, igazad van, te alaplapban akarod egymás mellé tenni, de még ott is lehet, max. nem kapcsolod be a gépet. ;]
Mindössze a stabil, hibamentes működés esélye lesz, hibátlan lap és RAM-ok esetén is kisebb 100%-nál. A csökkenés mértéke a RAM-ok különbözőségével szépen korrelál. Persze, ha az egyébként kicsit nyakatekerten feltett kérdést úgy értelmezem, hogy a különböző típusú, márkájú, feszültségű, szervezésű és frekvenciájú, eltérő chipekkel szerelt modulokat akarod együtt üzemeltetni.

(#36630) drherby: először is, vedd meg a Windowst eredetiben. Másodszor a RAM-okat memteszttel ellenőrizd, miután az alaplapra a legfrisebb BIOS-t frissítetted. Célszerű azonos típusú, sebességű modulokat párban használni és kerülni az aszimmetrikus memóriakonfigurációkat. A RAM foglalatok tápellátó áramköre is lehet gyanús, ha nem egy fázisról megy az összes, hanem csatornánként kapott külön tápellátó részleget. A CPU foglalat sértetlensége és a tappancsok oxidálatlansága is ellenőrizendő.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  RAM topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.