Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:53:32

LOGOUT.hu

OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1492) P.H.


P.H.
senior tag

A gondolattal eljátszva, ha a megjegyzést le kellene fordítani magyarra, akkor az hogyan nézne ki? Tehát hogyan kell érteni? :) Legegyszerűbben, mik a nyilvánvaló tévedések a következőkben?

A processzorok összes HyperTransport linkje szinkron módban működik, a HyperTransport I/O Link Specification-ban leírt módon (ez feltételezi, hogy aszinkron módot is tudnak, bár nem ismerem az adott specifikációt). Ezen leírt szinkron mód elengedhetetlen feltétele, hogy az összes link esetén mind az adó, mind a vevő vonalak azonos óraegységeken alapuljanak. (Mivel a korábbiak - pl. ''Processors can be configured with link frequencies from up to two link frequency groups.'' - alapján feltételezhetően a koherens és a nemkoherens linkek eltérő frekvencián működhetnek egy CPU-n belül). Ha egy link két végén lévő eszközöknél két különböző órajelgenerátor állítja elő a közös frekvenciát, akkor a következő követelményeknek kell eleget tenniük:
1. Mindkét órajelgenerátor azonos forráson alapul -> azonos frekvencia feltétel? (Ez itt a sejtésem szerint a fenti bináris értékekre utal, amelyek szabványosak, bármilyen alapból legyenek előállítva. Vagy emellett egyben az egyetlen közös alapórajelre meglétére is utal, mely mindkét eszköznek egyik adott bemeneti jele kell legyen? Utóbbi léte leegyszerűsíti a helyzetet.)
2. Spread spectrum (erre mi a helyes magyar kifejezés? Kiszélesített? Vagy nem szigorú határú?) órajelezés már csak akkor engedélyezhető, miután (ha egyáltalán) a két órajelgenerátor esetleges eltérő üteme már összehangolttá válik. -> azonos fázis feltétel? (Ettől válik kérdőjelessé bennem az előző kritériumban említett system-wide egyetlen közös alapórajel. Vagy ez csak 8 CPU-s, kiegészítő alaplapos rendszerekben lenne boot-kor eltérő ütemű?)

[Szerkesztve]

Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you are still ... ˙˙˙ Real Eyes Realize Real Lies ˙˙˙

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.