- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
filózoli
senior tag
válasz
maszekember #45 üzenetére
Sajnos ezt nem tudják a szomszédok és lekapcsolják a villanyórámat... Az egyik azzal is megfenyegetett, hogy szétveri az órát...
Azóta halkabban hallgatom...
-
filózoli
senior tag
válasz
maszekember #42 üzenetére
A helyzet az, hogy ha kihajtom, a tömbház másik végében is hallani...
-
attika89
senior tag
Jó az a Cowon még mindig Lui!
Cowon S9 - Presenter1 (bkercso) - Hifiman HE-400
Még mindig nincs "normális" cucc a hifiman alá.....mostanság töltőtollra költök -
bkercso
nagyúr
válasz
maszekember #32 üzenetére
Ez egy régebbi kép, azóta az egyik fejeserősítő változott, más nem. Balra 2 fejeserősítő látható, de csak az egyiket használom (az Invertory-t, ami ezen még nincs rajta), fölötte van a kicsi fekete dobozban a MomentDAC. Jobbra a handobozon a kis 2.1-es, amiről már tettem be képet, mellette az asztalon a tápja. A DAC tápja nem látszik. Van még egy USB-s táp, ami a DAC USB-vevőjét látja el, hogy ne a zajos USB-ről kapja a tápot.
A hangdobozok Visaton FRS8-ak, 1,5 literes zárt dobozban dolgoznak 160 Hz-től felfelé. A mélynyomó meg régi Somogyi 16 cm-es polipropilén membrános, 20 literes reflex dobozban. Ezek is saját készítésűek. A hangváltó aktív, benne van a kis erősítőben, másodrendű szűrőkkel.Meg van még egy passzív crossfeed is, a DAC és a fejeserősítő között. Általam módosított Meier-kapcsolás.
A fejesem SRH440, arról most nem teszek fel képet.
A hangszóróimnál/fejesemnél van elérhető áron jobb cucc is, de én szeretem őket...
Szerk.:
attika89 #41: Ez sértés! -
Armahun
addikt
válasz
maszekember #37 üzenetére
Ez egy Sztereo Bluetooth headset beépített FM rádióval.
Sonyericsson MW600Melóban fülvédő helyett is használom. Szépen szól és az aksija is kibír két napot.
És még telefonálni is lehet vele. -
filózoli
senior tag
válasz
maszekember #37 üzenetére
Köszike.
Hogy milyen a hangképe? A basszusa letépi a fejedet!
Marha nagyot szól, tiszta diszkó-hangulat...
Csak hát már nem az egyetemi koliban lakom, ahol lehetett döngetni, hanem egy társasházban...
-
Armahun
addikt
Loptam egy képet.
Mostanság egy ilyenen hallgazom a Kossuth-ot. -
filózoli
senior tag
válasz
maszekember #32 üzenetére
Asztali hi-firől is dobjak be képet?
-
bkercso
nagyúr
válasz
maszekember #30 üzenetére
"és le is írná a tapasztalatait"
Akkor viszont lehet, hogy érdemes ide belinkelni a fejeserősítős meg az mp3-játszó s topikokat, és azokba is ezt a topikot az 1.hsz-be hogy ne legyenek ennyire szétszórva a tapasztalatok. Vagy csak túlparázom?Más: az előképzettségre nem válaszoltam. 10+ éve hobbi, suliban nem tanultam elektronikát. Mindenesetre sokat kell(ene) kísérletezni a hifiben.
-
maszekember
aktív tag
Az nagyon jó lenne,ha vki használna egy FiiO X3-mat ,és le is írná a tapasztalatait
And again: SHOW US YOUR STUFF
-
-
filózoli
senior tag
válasz
maszekember #24 üzenetére
Egy 7 k-s fülestől mit várjunk?
-
filózoli
senior tag
válasz
maszekember #14 üzenetére
A stock Sony in-ear valami borzalmasan szólt...
-
bkercso
nagyúr
válasz
maszekember #12 üzenetére
DIR9001-SRC4192-PCM1794, az I/V-konverterek és a differősítő diszkrét műveleti erősítők (saját-fajta). Az órája is diszkrét, egy tapasztalt villamosmérnök barátom terbezte. Az USB-vevője PCM2902, de van koax bemenete is. Most nézek majd neki valami jobb koax-imenetes hangkártyát. Minden fokozatnak külön IC-s tápstabilizátora van. Az analóg jelútban viszont már sehol sincs IC az egész láncban (hangfalasban sem). -
Ati1979
veterán
válasz
maszekember #14 üzenetére
Sh ie80
Hamarosan megy a párja is ( a lejátszónak). Nekem is ilyen van.Rajta van a képen. Nwz f 805. [link]
-
attika89
senior tag
Long live to the thread
Én is indítottam egy ilyen topicot naggggyon régen a fáradt gőzben, de szerintem már meg sem találnám -
bkercso
nagyúr
válasz
maszekember #4 üzenetére
A kapcsolási rajzokat részben más saját, részben internetes projektekből ollóztam, kb. egy hónapot tájékozódtam előtte a témában. A NYÁK-tervezés 40 óra volt, az építés 10. Anyagáron 35-40k (kisker bruttó).
Igen jól szól, de mivel árulom is, meglincselnének, ha összehasonlítanám mással. De mások írtak már róla a másik topikban.Sokáig a másik két képen látható erősítőket hajtotta, de a CKKIII-at már lecseréltem az Invertory prototípusára.
-
mtcob
senior tag
Már most jó ez a topic
-
Vasinger!
nagyúr
Most itt csak hordozható eszközöket lehet linkelni? Fül/Fejhallgató vagy DAC/AMP-ot amiről hajtja az ember?
-
Ati1979
veterán
válasz
maszekember #4 üzenetére
завтра будет!
Van itthon valami fényképező, elő kell keresnem.
-
-
bkercso
nagyúr
Remélem, a DIY-vonal is erős lesz a topicban! Kezdem én.
CKKIII fejhallgató-erősítő, JLH Shunt Reg táppal (utánépítés):
2.1-es kis erősítő. A mélynyomó egy 12W-os hidalt autóerősítő IC-t kapott (TDA7375), a többi csatorna műveleti erősítő által szabályzott diamond buffer. Most már mindkét műveleti erősítő diszkrét benne, a képen még csak az egyik. 12V-os külső, simatrafós stabilizált tápról jár:
-
Ati1979
veterán
válasz
maszekember #1 üzenetére
Nem rossz!
-
maszekember
aktív tag
Tehátakkorlássuk,
Gondoltam nyitok egy fórumtémát (Headfi tagok ötletéből merítve) ,ahol A BEUGRÓ EGY KÉP A ZAJKELTŐDRŐL -és egy hozzá tartozó rövid leírás-. Megmutatjuk a ph!-nak,hogy mitől döglik a légy,avagy süketülünk meg 50 éves korunkra. Legyen az asztali,hordozható,házimozi stb. a lényeg,hogy a posztoló a fényképezett eszközről hallgassa a zenét.
Kezdem Én.
Egy Cowon D2+-t hajtok immáron kicsivel több mint 2 hónapja (brand new,8gb,black DMB made in korea version,32GB-os Samsung Class 10 SDHC kártyával a belsejében) ,egy YUIN PK2-vel. A YUIN gyári earpadjait lecseréltem,és külföldről rendeltem hozzájuk HIEGI szivacsokat... érezhető a javulás.
Illetve a jelenleg meglévő lejátszók (Hifiman HM 601,vadonatúj,1. szériás W800I,az első mp3 lejátszóm,és a legjobb lejátszó amihez valaha szerencsém volt :Iaudio U5 2GB) .
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS notebook topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Lexus, Toyota topik
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Gyúrósok ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3136, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest