Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-05 18:35:36

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24996) Integra válasza Beri (#24988) üzenetére


Integra
titán

jelenleg a t-home által adott adsl2+ modem van, ez a zte 931 v2 zxdsl készülél, egy adsl modemes n-es wifi router, beépített antennákkal. nem tudom áthelyezni, az adott szobában kell lenni, ami az iroda. viszonylag a ház közepén van a router.
a távolságot amúgy nagyjából tudom, mert a házimozi-hifi rendszernek is internetre van szüksége és odáig már nem ér el a hatósugara, ezért jelenleg úgy oldottam meg, hogy a netgear wnce2001 wifi adapter a nappaliban a dohányzó asztal alá van behúzva hosszabb usb kábelen és táppal, mert ott még nagyjából stabil a jel. de ez nem lehet tartós megoldás :)

tehát első lehetőség, hogy veszek egy komoly adsl2+ wifi routert, aminek külső antennái vannak és cserélni lehet nagyobb teljesítményűekre minden gond nélkül. én alapvetően csak linksys/cisco párti vagyok, de a cisco is ráfeküdt ezekre a beépített, nem bővíthető antennás készülékekre. nekem egy cisco e4200-as routerem van, profi, de nem adsl modemes, így azt nem tudom kipróbálni normálisan a másik házban. és nem találtam még külső antennás cisco routert ami megfelelne, de járok ennek is utána. kellene találnom bp-en egy cisco forgalmazó boltot, ahol valóban megtudják mutatni a készülékeket és mi melyikre képes.

természetesen jó lenne engedély nélküli eszközökkel megoldani az egészet.
a telek nagy, 1600m2 és nem szabályos téglalap telek, de mondjuk úgy, hogy egy irányban kb 500m2-t biztosan lekéne fedni egy 180 fokos sugarú körben. elektroszmog szerintem itt azért nem sok van mivel erdős terület és a szomszédos családi házak is messzebb vannak.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.