Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18993) Formaster válasza E.Kaufmann (#18991) üzenetére


Formaster
addikt

A capsman baromi bug-os, nekem az az érzésem. A 4011-em alatt már egész erősnek mondható hw-van. A rengeteg fw-val szabály és hatalmas forgalom ellenére sem láttam még 50%-nál nagyobb cpu terhelést. Ahogy a capsman módot bekapcsolom és egyetlen kliens csatlakozik, amivel indítok egy speedtestet, rögtön 15-20% terhelést növekedést tapasztalok. Ha az összes eszközt ráereszteném, szerintem el is hasalna. Vagy hova tovább, még menne rá egy guest VLAN is ...

Pont a capsman lett volna a lényeges, mert a lakás egyik végébe már nem ért el a TP-link 5-ös wifije. Az RB4011 sugározta volna a rackből abban a végében kis gőzzel az 5G-t, a nappaliban meg a cAP AC. Elméletben működik is, de a cpu terhelés és a lassan felépülő sávszél miatt elengedem, annyira nem fontos az a vakfolt, csak gondoltam legyen profin kiépítve a wifi mindenhol. Ez minden, csak nem profi ... Az unifibe meg bele sem megyek, mert akkor megint csöbörből vödörbe, ennyire nem fontos az a 10%, ahol nincs wifi.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.