Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

A Linux Mint bemutatása

A Linux Mint egy modern számítógépes operációs rendszer, ami a legtöbb x86 és x64 architektúrájú rendszeren képes futni és betölteni ugyanazt a szerepet, mint a Windows, Mac OS X. Képes együttműködni más operációs rendszerekkel így alkalmazható „dual-boot” vagy „multi-boot” környezetben.

Alapjaiban az Ubuntu Linux operációs rendszerre épül, annak csomagjaival kompatibilis, de saját fejlesztésű asztali kezelőfelülettel, programokkal és rendszereszközeivel sikerült az egyik legnépszerűbb disztribúcióvá válnia.
Másik ágon fut a Linux Mint Debian, LMDE 4 kiadása, mely Debian alapú, az Ubuntu csomagokkal nem kompatibilis és minimális gyakorlottsági szint szükséges a telepítéséhez ill. a használatához.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3646) Fenyő válasza inf3rno (#3644) üzenetére


Fenyő
őstag

KDE-nek elvileg alapból tearing mentesnek kéne lennie, bár pont a zárt NV driverekkel lehet gondja ilyen tekintetben, mondjuk nemcsak KDE alatt, hanem úgy ánblokk problémás a zárt NV driver ilyen szempontból, KDE-s megoldást pl itt írnak rá vmit, bár sosem próbáltam, viszont MATE és XFCE alatt a Compiz tuti megoldja és elő is van telepítve (XFCE alatt kb 2 kattintás és egy újraindítás), ill. Xfce alatt a comptonnal is lehet próbát tenni, nyílt drivereit meg eléggé elhanyagolja az NV, bár 2D alatt és tearing szempontból (Xfce alatt pl a synchronize drawing to the vertical blank opció pont erre való és nyílt NV-vel működik is) azért jobb a helyzet vele, mint a zárttal, Mint alatt meg pont nem frissítik a nyílt drivereket, bár nem hivatalosan az Utopicos és a Vivides driverek is feltehetők hozzá, korábban már párszor leírtam, hogy kell, akinek kell keresővel gyorsan megtalálja, viszont visszatérni az alap Trustys/Utopicos driverekre csak aptitude-el lehet csak utána, szóval ha régebbi NV drivert próbálnál (pl 331) akkor addig maradj Trustyn és a 3.13-as kernelen.
Jelenleg oda jutottunk, hogy Intel, Amd vgaval problémamentesebb az élet Linux alatt mint NV-val, ki gondolta ezt volna akár csak 1-2 évvel ezelőtt.

[ Szerkesztve ]

Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.