Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

A Linux Mint bemutatása

A Linux Mint egy modern számítógépes operációs rendszer, ami a legtöbb x86 és x64 architektúrájú rendszeren képes futni és betölteni ugyanazt a szerepet, mint a Windows, Mac OS X. Képes együttműködni más operációs rendszerekkel így alkalmazható „dual-boot” vagy „multi-boot” környezetben.

Alapjaiban az Ubuntu Linux operációs rendszerre épül, annak csomagjaival kompatibilis, de saját fejlesztésű asztali kezelőfelülettel, programokkal és rendszereszközeivel sikerült az egyik legnépszerűbb disztribúcióvá válnia.
Másik ágon fut a Linux Mint Debian, LMDE 4 kiadása, mely Debian alapú, az Ubuntu csomagokkal nem kompatibilis és minimális gyakorlottsági szint szükséges a telepítéséhez ill. a használatához.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3339) Fenyő válasza lolka1980 (#3330) üzenetére


Fenyő
őstag

Érdekes, most direkt megnéztem (17.2 Xfce) egy 865G-és lapon és nem tapasztalok hasonlót, igaz 64bites verzió és utopicos driverek (2GB ram és Core2 társaságában), amúgy alapból eléggé tearingelt, integrált vga-s Intel chipestekre jellemző (865G, 945G és G41 esetében is ue. tapasztaltam), hogy nem elég csak a Synchronize drawing to the vertical blank opciót bekapcsolni, hanem egy 20-intel.conf nevű beállítófájlt is érdemes létrehozni az /etc/X11/xorg.conf.d könyvtárban (ez utóbbi könyvtárat is létre kell hozni Mint esetében) amibe az alábbi sorokat másoljuk be;

Section "Device"
Identifier "Intel Graphics"
Driver "intel"
Option "TearFree" "true"
EndSection

Így már teljesen tearingmentes.

fecus: Jobb ha tisztán újrahúzod, nem várt hibákba futhatsz bele a keveredő csomagok és beállítófájlok okán, vki próbálta itt a topikban (Cinnamonra húzott Mate-t) és csak a nyűg volt vele.

[ Szerkesztve ]

Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.