Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#12401) Jhonny06 válasza Stanlee (#12397) üzenetére


Jhonny06
veterán

Agymenést kapok az ilyen forintba átváltós cikkektől. Mintha azt jelentené, hogy 3X jobban élsz kint..

Itthon amúgy jobban élsz bruttó 667-ből, mint kint bruttó 2156 euro-ból.

[ Szerkesztve ]

(#12402) Stanlee válasza Jhonny06 (#12401) üzenetére


Stanlee
őstag

Teljesen igazad van.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#12403) Kobe válasza Jhonny06 (#12401) üzenetére


Kobe
veterán

almát a körtével. Az a baj, hogy mindig egy dimenzióban (bruttó bér) próbálják lemérni az életszínvonalat.
Ennél még a gatyámat is komplikáltabban mérem, szélesség és hosszúság alapján....

(#12404) FLx válasza Stanlee (#12397) üzenetére


FLx
addikt

HVG mar jo ideje a Blikk szinvonalan mozog. Teljesen ertelmetlen az egesz cikk, ezek az adatok ebben a formaban semmit nem mondanak.

(#12405) bandus válasza Stanlee (#12397) üzenetére


bandus
veterán

a most megpályázott német poziknál ennek kb. a 3-szorosát írtam be bérigénynek, ami lehet kicsit sok ezek alapján, de hasonló pozikban ennyiét dolgoznak a kollégák kb. (a magyarok is). mondjuk munka az még nem jött össze :D

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#12406) Madwe válasza Kobe (#12403) üzenetére


Madwe
nagyúr

Én is imádom az interstellart:)

(#12407) Stanlee válasza bandus (#12405) üzenetére


Stanlee
őstag

Programozok, ill. egyik masik specialis teruleten (pl. SAP) az IT vilagaban is tobbet lehet keresni, mint amit en kapok. Egy jobb gepesz vagy villamos mernok is tobbet keres, mint en. Nincs is ezzel semmi gond.

Engem meglepett, hogy unokatestverem nulla nemet nyelvtudassal, szakmunkast vegezve majdnem annyit keres a BMW egyik gyaraban karbantartokent, mint en.

Amugy ahogy irtam is, erdemes az elejen olcson eladnia magat az embernek, 1 ev utan, amikor jar a nemet munkanelkuli segely, lelepni a cegtol es probalni egy tobbet fizeto helyre bekerulni. Van, ahol ha megmutatod, hogy jol teljesitesz, az elso ev utan lehet nagyobb fizetesemelest is kapni. Ha nem jon ossze, mobil vagy, akkor mesz az orszag masik vegebe.

En szemely szerint nem vagyok mobil (marmint a munka miatt sokat utazom), a ceg ahol dolgozom az adott teruleten piacvezeto, onnan csak lefele tudok lepni, mert meg van kb 2 masik, ahova mehetnek a tudasommal, szoval nem megyek sehova.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#12408) FLx válasza Stanlee (#12407) üzenetére


FLx
addikt

A fejlettebb vilagban nem annyira jellemzo, hogy nagysagrendi kulonbsegek vannak mondjuk egy karbantarto es egy jo mernok fizetese kozott. Ez csak felenk divat.

(#12409) Stanlee válasza FLx (#12408) üzenetére


Stanlee
őstag

Amiket en ismerek itt a nemeteknel allasokat, ott a szalag mellett dolgozo es a mernok fizetese kozott legalabb ketszeres kulonbseg van. Jol altalaban a sajat alkalmazottaik keresnek, a berelt munkaero sokkal kevesebbet keres, megha ugyanazt csinalja is (ervenyes mernokre es szalag melletti munkasra is). Itt is kihasznaljak a munkaerot.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#12410) H A M M E R válasza Stanlee (#12409) üzenetére


H A M M E R
csendes tag

Én is dolgoztam Németországban, és én is azt láttam hogy a német állampolgároknál a mérnök lényegesen többet keres mint egy betanított munkás. Viszont a külföldieknek kevesebbet fizetnek és egy nagyobb fizetésnél megtehetik hogy léngyesen kevesebbet fizetnek pl egy magyar mérnöknek 6000 EUR helyett 3000 EUR-t, viszont egy majdnem minimálbéres gyári munkásnál, nem tudnak 3000 EUR-ral kevesebbet fizetni csak pár százzal, mert a minimálbért nem tudják megfelezni..
Egy multinál a német az összes túlóráját lecsúsztathatta és elmentek télen 3 hétre síelni, nyáron 3 hétre nyaralni, a magyar -nak meg azt mondták, hogyha túlórázol az azért van mert lassan dolgozol..

Viszont tény hogy így is vannak olyan pozíciók amivel jobban lehet keresni mint MO-n, de az hogy jobban lehet élni az csak akkor igaz, ha nem mész fodrászhoz, fogorvoshoz, és ősember módján élsz...

Gyakran mosolygok, amikor a kinti ismerősök hazautaznak, vetítenek hogy mennyire sokat keresnek kint, aztán kiderül, hogy azért ugrottak haza, mert kint nem tudnák kifizetni a fogorvost és muszáj volt hazautazni...stb..

[ Szerkesztve ]

(#12411) Luc22 válasza Stanlee (#12407) üzenetére


Luc22
csendes tag

SAP területen valoban nagyon jol lehet itt keresni. Ráadásul annyira keresik a cegek az embert, hogy egy ügyes munkahelyváltással, majd fél év utáni visszatéréssel 33%-os emelést sikerult kiharcolnom...lehet, hogy otthon is jol tudnek hasonlo poziban keresni, de a szocialis szolgaltatasok szinvonala (3 honap munkanelkuli segely, egeszsegügy, hello) miatt biztos, hogy nem mennek haza. Talan innen meg nyugdijat is kapok majd.
Azt, hogy Nemetorszag draga nem mernem altalanosan kijelenteni, a drezdai alberlet pl szerintem nem sokkal dragabb mint Budapest. Elelmiszer egyenesen olcsobb. Fodraszhoz meg egy magyar lanyhoz jarok 10 euroert.
Bér jellegű megkulonboztetest sose tapasztaltam a nemet kollegakkal szemben, inkabb a tapasztalat szamit. En joval tobbet keresek mint a nemet kollega, akivel egy napon kezdtem. Mondjuk tobb is a tudasom.

[ Szerkesztve ]

(#12412) Kobe válasza Luc22 (#12411) üzenetére


Kobe
veterán

SAP PM, Process architect, senior BA szinten a "nagyon jol" mit jelent kint?

(#12413) David89 válasza bandus (#12405) üzenetére


David89
tag

6000 bruttókat be lehet dobálni, de nem biztos h érdemes. Mivel ennyi pénzért vannak elvárások is, többek között nagyon jó német munkahelyi referenciák (Arbeitszeugnis), plusz olyan jól tudj németül, mint ők. Ezek otthon nehezen mennek kapásból.

Továbbá az is nagy gond, h nem tudják, h a bme-től hasra kell esni. Kint is elég sok a "nem túl erős" főiskola és egyéb diplomagyár sajnos.

(#12414) Kobe válasza David89 (#12413) üzenetére


Kobe
veterán

Hat igen, ebbe belefutottam, meg is lelodtem az EU fellegvaraban ilyen lokalpatriotizmuson.
A poziciokra szivesen latnak, semmi gond, de mivel nem nemeto-ban szerezted a tapasztalatod, a sav legaljarol indulsz mindenhol.... Hagyjuk mar :) lehet idehaza nagyobb, komplexebb cegnel szereztel tobb tapasztalatot, de nem szamit mert Jürgen nem igazolta le :D

(#12415) Luc22 válasza Kobe (#12412) üzenetére


Luc22
csendes tag

SAP PM tudassal rendelkezö embert nagyon keresünk egy komoly projekthez. Ha küldesz egy CV-t rakerdezek h mire lehet számítani nálunk.
Az biztos h ilyen megkülönböztetés nálunk nincs. Az a fontos amit tudsz. Mondjuk ez egy nemet közepes méretű (kb 180 dologozoval) ceg, de megis globális szereplő.

[ Szerkesztve ]

(#12416) Stanlee válasza H A M M E R (#12410) üzenetére


Stanlee
őstag

Azokban a poziciokban, ahol nincs iparagi ber megallapitva, ill. a ceg nem alkalmaz belso bertablat, ott egyszeruen osszejohet, hogy a bionemet tobbet keres, mint a kulfoldi. Az elso nemet munkaadomnal hasonlo helyzet volt, a frissen vegzett bionemet kollegak magasabb fizetessel kezdtek, addig voltam ott, hogy a munkanelkuli segelyre jogosult legyek, kozoltem, hogy fizetesemeles kellene, mert eltelt egy ev, mas feltetelek mellett dolgozom, mint ahogyan megegyeztunk. Penz nem volt, igy eljottem.

A kovetkezo munkahelyemen, allami intezmenyrol leven szo, bertabla volt, itt nem tudtak sokat elmismasolni, annyit kellett fizetni, ami jart.

A mostani helyemen sem vagyok elegedett, itt nagyjabol azonos berert dolgozik mindenki, igazabol nem szamit, hogy van egy adott iparagban nagyjabol 15 ev gyakorlatom.

@LUC22: A volt keletnemet resz az egesz olcso, mi baratnommel azon szoktunk huledezni, hogy ha a szulovarosaban ugyanezert a penzert dolgozhatnank, mennyire alacsony lenne a lakhatas koltsege (kb. a mostani feleert ketszer akkora lakast berelhetnenk), tomegkozlekedes.

Ilyenrol en is sokszor hallottam, hogy a korabbi munkaado beremelessel visszavette az embert.

@David89: Az Arbeitszeugnis fetisizmusukat sose ertettem meg. Ugyanigy rengeteg HR-es a jobhopper jelentkezoket rogton kiszuri, aminek megint sok ertelme nincs. Ilyen a mi HRs bukszank is, aki meg soha nem dolgozott mashol, nagyon unja ezt a munkahelyet, mert szivesebben dolgozna mas teruleten, de nincs eleg mersze valtani. En sajat tapasztalatbol mondom, hogy inkabb hagyja ott valaki az olyan munkahelyet, ami nem tetszik neki, mintsem maradjon 2-3 evig, mert az oneletrajzaban az jobban nez ki. A nemetek sajnos ilyenek.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#12417) bandus válasza David89 (#12413) üzenetére


bandus
veterán

csak olyan pozikat nézek, ahol angolul dolgozunk, és elsősorban különböző eu-s szervezetek, ez esetben nem feltétlenül egy klasszik programozó, tesztmérnök, stb. munkókról van szó. valóban sok, de még csak most feküdtem rá a munkakeresésre, ha nem megy ennyiért majd mondok kevesebbet, vagy elfogadom, hogy nem tudom megkeresni az itteni fizetésem külföldi megfelelőjét, mert nem vagyok elg jó, és fejlődnöm kell még :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#12418) lastmanrel


lastmanrel
újonc

Sziasztok,
Elso honapban (februar) kikerheto egyben a teljes eves csfeteria?
Mintha regebben lett volna korlatozas, hogy negyedevente/havinta max mennyit lehet, de most nem latok ilyet. Lehet csak a munkaltato korlatozta igy. SZEP kartya harom zseberol lenne szo. Azert kerdezem, mert pl nem sok ertelme lenne havinta egyenlo osszegeben szivarogtatnu pl a szallas zsebet, ha mondjuk husvetkor elnyaralnam. Koszonom!

(#12419) 426os válasza lastmanrel (#12418) üzenetére


426os
őstag

Jogilag biztosan, nálunk így lesz.

.

(#12420) FLx válasza lastmanrel (#12418) üzenetére


FLx
addikt

Munkaltato donti el, nekunk van ami felevente, van ami negyedevente jon.

(#12421) hhenry


hhenry
őstag

Sziasztok! 14 évesen szerintetek budapesten milyen munkát tudnék vállalni?

(#12422) FLx válasza hhenry (#12421) üzenetére


FLx
addikt

Nagyjabol semmilyen munkat. 16. eleteved betoltese elott nem alkalmazhatnak munkaviszonyban, illetve iskolai szunet ideje alatt 15. eletev betoltese utan mar igen.

(#12423) hhenry válasza FLx (#12422) üzenetére


hhenry
őstag

Igen igen ezt tudom gondoltam hátha :DD

(#12424) FLx válasza hhenry (#12423) üzenetére


FLx
addikt

Nem, kb. senki nem meri bevallalni a kockazatot, eleg kemenyen buntetnek erte. Es eleve ha illegalisan alkalmaznak, akkor teged sem ved semmi a munkaltatoval szemben, tehat azt csinal veled kb. amit akar. Altalaban siman nem fizetnek ki.

(#12425) Revolit válasza hhenry (#12421) üzenetére


Revolit
senior tag

Lemesz, a kornyekeden megkerdezed kisbolt tulajokat, le kell-e festeni racsot, kell-e valami masban segiteni, etc. Regen legalabb is mukodott :P
Aztan diakmunka. Ahogy irjak, elvileg 16 felett, nekem 14 remlik... De elmesz valamelyik diakszovetseghez aztan mehetsz kuli munkakra. En is osztogattam metro ujsagot, voltam mekiben (1 honapig birtam) illetve konnyu fizikai munkas a Honved korhazban, ahol 70 kilos szekrenyeket vittunk fel ketten a lepcson. Kozepsuli mellett jo volt az :K

(#12426) FLx válasza Revolit (#12425) üzenetére


FLx
addikt

Diakszovetkezet sem adhat munkat 16 alatt.

[ Szerkesztve ]

(#12427) hhenry válasza Revolit (#12425) üzenetére


hhenry
őstag

Én is ilyesmire gondoltam újság osztás ilyesmi nyáron már tudok dolgozni de addig se lenne rossz valami jövedelem

(#12428) Revolit válasza FLx (#12426) üzenetére


Revolit
senior tag

Oke, elhiszem :R

Akkor 14 evesen ez elegge belimitalja. Ez van sajna. Vagy nem sajna. Vegul is oka van. Lasd kina :P

(#12429) hhenry válasza Revolit (#12428) üzenetére


hhenry
őstag

Mindegy akkor majd nyáron :DD

(#12430) inferno88 válasza hhenry (#12429) üzenetére


inferno88
őstag

Esetleg lehetnél a szomszéd vérpistike: A srác, aki minden ismerősnek meg ismerős ismerősének telepít/javít/épít gépet, ha megvan hozzá a "szakértelem". Megélni nem fogsz belőle, de én 15 évvel ezelőtt(15 évesen) elég jó kis pénzeket szedtem össze így.

Semper fi!

(#12431) hhenry válasza inferno88 (#12430) üzenetére


hhenry
őstag

Ezek jó ötletek köszi már jó pár gépet építettem de nagyon baráti áron mindig

(#12432) inferno88 válasza hhenry (#12431) üzenetére


inferno88
őstag

2005 környékén szerintem 2-3 óra munkával megkerestem 5-8k-t, kíváncsi lennék, hogy most mennyi a vérpistike árfolyam. Talán a számtech boltos topikban tudnak adni tippet. Sok szerencsét!

Semper fi!

(#12433) hhenry válasza inferno88 (#12432) üzenetére


hhenry
őstag

Majd rákérdezek köszi! :)

(#12434) adalbert1


adalbert1
veterán

Employee Retention Bonus-nál szerintetek mi lenne az elvárható minimum az alapfizetéshez százalékosan viszonyítva/év? Így hirtelen amerikai példákat találtam, de azt írták, hogy a legtöbb helyen confidential info a dolog, illetve federal employee-kra volt nyilvános rate az egyik cikkben, ott max. 25%-ot írnak.

Illetve én személy szerint annyira nem érzem ennek a hatalmas megtartó erejét, egy normális fizetésemelést jobbnak tartok, ha csak anyagi szempontból nézem a dolgot (ha pedig más szempontból, akkor azon nem javít, ha mondjuk nincsenek szakmai fejlődési lehetőségek, megfelelő kihívások a pozícióban).

Valaki innen kapott már ilyet, és esetleg el is fogadta? Ha igen, akkor utólag hogy érzi a dolgot, esetleg megbánta (mivel részarányosan vissza kellene fizetni, így amíg le nem jár az az időszak, amíg odakötne a cég önmagához addig nagyon költeni sem lehetne belőle, ez sem annyira tetszik benne)?

(#12435) Revolit válasza adalbert1 (#12434) üzenetére


Revolit
senior tag

Szerintem ez szitu fuggo. Csak ugy adjak, hogy biztos maradj? Vagy azutan adjak, hogy felmondtal?

Ha azert mondtal fel, mert nem tetszik valami, akkor inkabb hagyd a fenebe, csak kinszenvedes lesz. Legalabb is en ezt tettem, mikor munkahelyen, ami nem jott be, kerdeztek, hogy "Es tehetnenk valamit, hogy itt maradj?". Nem is akartam hallani, hogy mire gondolnak, mert legrosszabb esetben igent mondtam volna :P

Ha meg kezdesnel adnak ilyet, akkor mennyi idore? Ezt te tudod, mennyi az ingerkuszobod. En egy ev utan mondtam ott fel, addig "adtam neki eselyt".

Szoval ezt leginkabb neked kell tudni, legalabb is nekem eleg sok mindentol fugg, hogy mit mondanek egy ilyenre. Es persze, hogy mi lenne az az osszeg, ami kompenzalna a roghoz kotest.

[ Szerkesztve ]

(#12436) adalbert1 válasza Revolit (#12435) üzenetére


adalbert1
veterán

Alapvetően leginkább magasabb fizetést szeretnék, illetve szakmailag érdekesebb munkát. Mikor ez először szóba került a vezetőmmel, akkor még inkább csak a fizetés motivált, de azóta egyre kevesebbnek érzem a szakmai fejlődési lehetőségeket is.

Most azért adnák, hogy biztos maradjak, de ebben több dolog sem tetszik, számomra egy normális fizetésemelés, ami az alapfizetésben megjelenik, sokkal jobban megfelelne, lévén azt egyből el lehet költeni/befektetni, arra magasabb ügyelet/túlóra/bónusz jár, ezzel szemben a retention bonus eléggé spórolós megoldásnak tűnik. Illetve, ha ezt aláírom, akkor lehet, hogy ebben az időszakban fizetésemelést sem akarnak majd túlzottan adni, tehát lehet, hogy ezzel is rosszabbul jövök ki az egészből.

Alapvetően éves szintre százalékosan lebontva nem lenne rossz, de eleve több évről szólna, és annyi időre nem biztos, hogy el szeretném kötelezni magamat, illetve mivel az alapfizetésemre vonatkozik, így ha az egyéb juttatásokat is beleszámolom, akkor már annyira nem jó deal.

Jelenleg azt gondolom, hogy ha elém tolnak egy ilyen ajánlatot, akkor aláírom, max. nem költöm el a pénzt, és ha hamarabb kilépek, akkor visszafizetem amit vissza kell belőle, amit meg megtarthatok, az így is több, mint ha semmit nem kapnék - anyagi szempontból ez tűnne a legjobbnak, viszont mégis negatív érzésem van az egész kapcsán (talán úgy tudnám szavakba önteni, hogy a lehető legolcsóbban meg akarunk vásárolni, és semmi egyébre ne számíts ebben az időszakban, szerintem ez még talán kontraproduktívabb, mintha semmit nem adnának).

Esetleg itt még van lehetőség alkura, vagy ez ilyen örülj, hogy kapsz valamit helyzetként kezeli a legtöbb cég? :)

[ Szerkesztve ]

(#12437) Jhonny06 válasza adalbert1 (#12434) üzenetére


Jhonny06
veterán

Soha nem hallottam még ilyenről, számomra ez nagyon szürreális. Tudja a munkáltatód, hogy rosszul érzed magad a helyeden (nem fizet eleget vagy szakmailag nem sokat) és erre az a válasz, hogy lefizet?

Nem tudom milyen területen dolgozol, de mondjuk tegyük fel, hogy nettó 50k-val többet keresnél máshol, ha váltanál (hasraütés-szerűen, de ez reális). Ez már kapásból évi 600k. És azt még nem vetted hozzá, hogy le vagy kötve X időre + öregszel + nem fejlődsz szakmailag. Szerintem ilyen esetben 1 milla alatt felesleges bármiről is beszélni, de gondolom annyit messze nem adnának.

(#12438) bandus válasza adalbert1 (#12436) üzenetére


bandus
veterán

szerintem manapság már "alap", hogy semmi korlátozó tényezőt ne írjon alá az ember, mint a retention, tanulmányi szerződés, vagy a pár hsz-zel ezelőtt említett versenytilalmi megállapodás. én nem fogadnám el és ha te sem érzed magad komfortosnak vele, akkor ne tedd. lőjj a fizuemelésre.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#12439) Thrux válasza adalbert1 (#12434) üzenetére


Thrux
csendes tag

Én 2013-ban kaptam, az akkori havi fizetésem 2.4x-ese volt. Nem bántam meg, úgy fogadtam el, hogy tudtam, hogy nem akarom elkölteni azonnal, és ha mégis lelépnék, akkor csak vissza kell fizetnem. Nem akartam lelépni, de lekötni nem szeretem magam, szóval ez fontos volt.

(#12440) adalbert1 válasza Jhonny06 (#12437) üzenetére


adalbert1
veterán

Ha váltanék, akkor a legtöbb helyen legalább annyival többet kérnék, ami dupla akkora emelés lenne, mint amit ez a bónusz adna (ha havi szintre leosztom a dolgot).
Jelenleg arra hajlok, hogy ha lesz megfelelő lehetőség, akkor váltok, addig pedig lehet, hogy elfogadom ha kínálnak egy ilyet (még csak elméleti szinten volt róla szó), legfeljebb visszaadom a maradékot.

bandus: alapvetően a fizuemelés a cél nálam is, de valamiért abba nem akarnak belemenni, valamelyik szinten valaki mindig megvétózza a dolgot (ez mondjuk kifejezetten nem tetszik egy ilyen nagy tehetetlenségű, lassan reagáló multinál, hogy lehet, hogy a végső döntést egy olyan valaki hozza meg, aki lehet, hogy még az országba se tette be a lábát, a helyi menedzsmentnek meg kb. semmilyen döntési jogköre sincs bizonyos szinten túl).

Thrux: köszi, és ezért hány év hűséget vártak el tőled? Illetve ebben az időszakban hogy viszonyultak hozzád? Mennyire éreztették veled esetleg azt, hogy most megvettek kilóra, és amíg le nem jár, addig esetleg nincs semmilyen fizetésemelés?

[ Szerkesztve ]

(#12441) Alexios válasza adalbert1 (#12434) üzenetére


Alexios
veterán

Nálunk elég sok ember írt alá hasonlót pár hónapja, bár némileg speciális oka van - ők 4 havi fizetést kapnak ha egy évig maradnak

De itt inkább az volt a cél, hogy ne menjenek egy bizonyos konkurenshez és hogy maradjon elég ember a cégnél

[ Szerkesztve ]

(#12442) Thrux válasza adalbert1 (#12440) üzenetére


Thrux
csendes tag

Nem emlékszem már pontosan, úgy rémlik 1 év volt a hűség. Nem éreztem, hogy éreztették volna, inkább úgy gondoltam, hogy befostak, mert több tapasztaltabb kolléga is odébbállt azidőtájt.

De döntsd el magad, hogy vajon az emeléseknél közrejátszott-e ez, úgyis akartam már mutatni ilyet, talán azért lehet érdekes, mert ez a grafikon ez végig ugyanaz a cég, ugyanott dolgozom 10+ éve, miközben a csapból is az folyik, hogy érdemes váltogatni. Ezt persze nem kétlem, biztos gyorsabban elértem volna ugyanezt a fizut, vagy ennyi idő alatt többet, de ezt csak bp-i munkával lehetett volna elérni esetemben, az meg nálam nagyon nem játszik. Én szeretnék még a mostani lakhelyemnél (mjv) is vidékebbre költözni. Anyway: [link] (bruttó)

[ Szerkesztve ]

(#12443) Stanlee válasza adalbert1 (#12440) üzenetére


Stanlee
őstag

Nekem az elozo munkahelyeim egyiken egy USA-ban elo, a kanadai anyacegnek dolgozo felsovezeto adta ra a vegso ament a fizetesemelesre, amire elotte mar a csapatvezeto, az ugyvezeto igazgato, az EU regionalis vezetonek is ra kellett mondania, hogy OK. Amikor kertem fizetesemelest, mar ott elvesztettem a dolgot, hogy az ugyvezeto igazgato nem mutatott hajlandosagot, mert nem ismer - az irodamtol kb. 10 meterre volt az ove, csak en mindig kint voltam terepen, es igy sose latott. A leheto leggyorsabban tavoztam.

Amugy ez amit neked felajanlottak, a fillerbas*o modja az alkalmazott roghozkotesenek.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#12444) djgeg


djgeg
őstag

Azt érdemes felismerni (vagy hallgatni arra aki tapasztalta), hogy a fizetésemelés maga csak ideig óráig motivál (mint ahogy téged a maga a fizu az elején adalbert1 ). Ahhoz meg, hogy maradjak úgy, hogy más nem motivál mint a pénz ahhoz nagyon sokat kell fizetni. Ilyen is van, de akkor valamit valamiért.
Csak azért váltani pedig mert ott meg több a pénz 20-30+%-al de még csak nem is feltételezed, hogy más nem motivál szintén butaság, de max rájöttök magatok :DDD

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#12445) Mercutio_ válasza adalbert1 (#12440) üzenetére


Mercutio_
félisten

Szerintem cégenként és szituációnként más a "hogy kezelnek, mint gondolnak rólad" , attól függően mi váltotta ki ezt a fajta eszközt és milyen előzmények után.

Ha fejlődni akarsz azt gondold át van-e cégen belül olyan projekt/terület ahol ezt meg tudnád tenni, illetve olyan külső képzések amik erre megfelelnek és ezt (is) jelezd. Ha ettől nem zárkóznak el, akkor pedig jelöljetek ki határidőt amikor választ kapsz a mikor/hogyanról.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#12446) Thrux


Thrux
csendes tag

Mini retirement-et csinált már vki innen, vagy gondolkodik rajta? Olyan szívesen pihennék 1-2 évet, úgy érzem nagyon jót tenne a mentális és fizikai egészségemnek is, pénz is lenne rá, de visszatartanak a kétségek. Még ha nem is boldogít a pénz, azért vannak más szempontok, ami miatt jó, ha van, sőt, annál jobb, ha minél több van, főleg, hogy a célom az a FIRE lenne, de nem látom reálisnak, hogy össze tudnék hozni ekkora fizetést egy másik helyen.

(#12447) inferno88 válasza Thrux (#12446) üzenetére


inferno88
őstag

Milyen szakmában dolgozol és melyik országban?
Mekkora a leterheltséged?
Milyen gyakran mész szabadságra/utazni?
Család van?
Hány éves vagy?

Semper fi!

(#12448) FLx válasza Thrux (#12446) üzenetére


FLx
addikt

En gondolkodtam rajt, de nem latom realisnak jelenleg. Inkabb most dolgozom sokat, mint 70 eves koromig huzzam az igat. Csak hat mire osszejon 30 evnyi megtakaritas az nem 5 perc lesz, jelenleg 3-4 evnel tartok.

(#12449) FLx válasza FLx (#12448) üzenetére


FLx
addikt

Egyebkent ha van mar most 10-15 ev megtakaritasod es 40 alatt vagy, szerintem 1 ev siman beleferhet.

(#12450) Stanlee válasza Thrux (#12446) üzenetére


Stanlee
őstag

Nem biztos, hogy pont az amire gondolsz az en esetem. 2014-ben amikor otthagytam az akkori munkaadom, akkor 4 honapot sajat zsebbol kellett kifizetnem, ill. volt egy nagyjabol 7 honapos szabadon valasztott munkanelkuli idoszaka az eletemnek.

Anyagilag nem igazan erintett meg, mert volt mar megtakaritasom, ingatlanadossagom annal tobb, de nem zavart, mert durvan el voltam faradva, van aki kiegesnek nevezne. Kb. a masodik honap vegetol alig birtam magammal mit kezdeni. Szenne untam magam, minden bajom volt. En szemely szerint az ilyen egy-ket eves piheneseket inkabb ugy latom, hogy akkor eri meg, ha valami olyasmivel kezdesz, ami az addigi eletedbol komplett kivesz, valami teljesen mast kell csinalnod.

Nekem ilyen volt amikor elmentem egy teljesen masik orszagba onkentesnek, 1 evet lehuztam, sok dologban megvaltozott a velemenyem. Persze ma azert nem mennek el ilyen hosszu idore, fentebb emlitett okbol, ill. mert baratnomet sem szervalhatom le ennyi idore.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.