Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T #64029 üzenetére
Igen, csak lehet hogy nem lesz ideális az impedancia illesztés a kimenő trafódra ha EL34 helyett mondjuk 6L6GC-t teszel be(ettől romolhat a hatásfok, nőhet a torzítás), arról nem beszélve hogy egy ilyen cserénél nagyobb fűtő feszültséget kapnak majd a csövek mert a 6L6GC közel fele akkora áramot vesz fel csak, így nem terheli be annyira a hálózatit trafót. A kimenő teljesítmény is változik. 6l6GC adatlapból:
Itt a load resistancve a kimenő trafó impedanciája az X tengelyen. Y tenger meg a THD(torzítás).Nekem anno a Bugera V55HD-ben a kínai csövek ~1 évet bírtak a gyári beállítással. Napi szintű használat, havi ~2 próba. Azóta volt több erősítőm is de nem kellett még végfokcsövet cserélnem. A mostaniak 2-3 éve vannak meg és mennek(SLO30, 900-SL-X), megoszlik a használat úgyhogy sokáig jó lesz.
Anno a Mötley Crew pl simán végigturnézta a világot a 2-3 Fryette végfokkal, soha nem volt velük gond, évekig ugyanazt a cső szettet használták, évente egyszer le volt adva Steven Fryette-nek hogy nézze át, kitakarította a csőfogalatokat, újrabiasolta, letakarította, kb ennyi volt a teendője. Gitártanárom is 10+ éve használja a Marshall 50/50W-os végfokát, ő is viszi koncertre.
-
X2N
őstag
válasz
freelanced #63964 üzenetére
Orange erősítőket is lehet érdemes lenne kipróbálnod abból is vannak jók, tranzisztorosak is. Meg a drágább Fenderekről is jókat olvastam.
Nagy hangerőn tiszta hang eléréséhez kell a legnagyobb teljesítmény(végfoknál).
Alapvetően szerintem halkan mindegyik erősítő rosszul szól, kell az hogy a hangszóró kapjon valamennyi teljesítményt.A DSL40-est egyáltalán nem rizikós megvenni használtan, sokkal jobban megéri így megvenni mint újonnan, sokkal jobban sikerült ez a széria mint a régebbi JCM 2000-es, és utáni szériák.
A Roland Blues Cube-t én nem erőltetném full SMD az egész.
Ha valamit nem szeretnél hosszútávon egy kombó erősítőtől az pont ez a kicsit dobozos, kicsit „telefonhang” feeling. Akkor van ilyen hangja ha kicsi a doboz, nem az igazi, ha ilyet hallasz én skippelném az erősítőt.
100-130eFt körül mondjuk régebbi 100W-os fejeket lehet venni, pl Peavey Valve King, Windsor, Wangs, Laney IRT széria, esetleg ha látsz akkor a Bugera 1960-as, vagy Jet City-t is érdemes megvenni.
-
X2N
őstag
válasz
trexgumi #59361 üzenetére
Nem mindegy hogy milyen erősítőtől beszélünk. Még azon belül se hogy tranzisztoros vagy csöves. Ha erre a Bugera-ra gondolsz akkor itt a gyári hangszórót kell megnézni mekkora impedanciája van és olyat csatlakoztatni rá. Attól még hogy az van ráírva a hangszóró kimenetre hogy minimum 4 ohm nem jelenti azt hogy 8-16ohm-os hangszóróval optimálisan fog működni az erősítő(a hangja is más lesz). Tudni kellene a kimenőtrafó paramétereit és akkor lehet biztosan megmondani mekkora impedanciára van tervezve, így találgatás helyett inkább a gyári hangszóró impedanciájával célszerű használni. Más típusú, méretű hangszóróval persze hogy máshogy szól.
-
X2N
őstag
Ezek vannak most GS-en amiket én vennék, erősítők:
Marshall DSL20HR 120eFt
Peavey Triple X 140eFt
Bugera 6260 126eFt
Laney Irt studio 120eFt
ENGL Ironball E606 150eFtLádák:
Harley Benton G212 Celestion V30 88eFt
Harley Benton G212 Celestion Creamback 139eFt
Harley Benton Celestion 212 Vertical V30 90eFt
Framus FR 212 CS CB 115eFt
Marshall 1936 2x12 140eFtFentről lefelé sorrendben megérős->kevésbé megérős.
-
X2N
őstag
válasz
kutyek #54505 üzenetére
Dehogy túlértékelt. Egy zenész számára nincs inspirálóbb dolog mintha az a cucc amin játszik úgy szól ahogy ahogy azt ő szeretné/elképzeli(vagy még jobban). Lehet hogy neked másodlagos a hangzás, nekem viszont nem, ha egy lemez nincs jól keverve én pl meg se tudom hallgatni, legyen az bármilyen műfaj. Sajnos sok régi magyar lemez nincs jól megcsinálva, ezért nem is igazán hallgattam sose pl Pokolgépet, Ossian-t. Szerintem nem sok zenész van aki boldogan végigjátszik egy 2-3 órás bulit úgy hogy magát nem hallja normálisan, vagy szarul szól amin éppen játszik... Ehhez viszont idő kell, majd ha ráál a füle az embernek, ahogy a gitár hangolásra is, sokan hallás után simán megmondják hogy valami nem oké a hangolással, és picit kell állítani. Még nekem is akinek eleve hallássérülése van... Nekem is tetszett a Line 6 Spider hangja kezdőként, egy 10W-os gyakorló kombó után, de azért 1-2 év elteltével már csöves cuccon toltam(Bugera V55HD) és mindig volt előrelépés hangban. Gitáros meg amúgy is kísérletező fajta. Hetfield is 2 erősítőt használt régebben egyszerre, úgy szól jól neki a gitár, ha az egyiket kikapcsolnád egyből észrevenné hogy valami hiányzik. Még a leghangosabb koncert közben is.
-
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx #54491 üzenetére
A filléres Behringer pedálok jó Boss pedál kópiák, van pár darab ami még az eredetinél is jobban szól mert továbbgondolták és fejlesztették az eredeti hibáit, persze műanyag háza van mindegyiknek, de ha vigyáz rá az ember és nem tapossa agyon az ember szerintem jó lehet. A Boss-pedálok sem olcsók már, azért 2-3 darab áráért tisztességes multieffektet lehet venni, ezért már inkább multieffekt lesz vásárolva pont emiatt, gondolkozok egy ideje ezen, kellene kis OD, Compresszor, hangoló, volume pedál, de mire ezt összeraknám analóg pedálokból már 100e felett lenne...
A Bugera erősítők közül ez az amit szerintem érdemes lehet megvenni(1960, esetleg az 1990 viszont ilyet még nem láttam belülről).
Ez egy sima plexi kópia, halál egyszerű erősítő, minden szervizes fejből tudja a kapcsolását és csukott szemmel megjavítja neked és modolja is, ha kell.
Szemben mondjuk a 333XL, 6262 Bugerával ami egy jóval komplexebb dolog, és vért fognak hugyozni a szervizesek hogy megcsinálják. Nem azért mert nem értenek hozzá hanem mert nincs hozzá szervízdokumentáció, a nyák full feketére le van festve hogy ne tudd még csak véletlenül se hogy mi mihez van kötve, szóval a szervizes azzal kezdi hogy atomjaira bontja az egészet,(órákba is telhet mire normálisan szétszedsz egy ilyen erősítőt mert minden a nyákban van már integrálva a potméterek és a cső foglalatok is... nem lehet egy sima potmétert se kicserélni ha meghibásodott, ki kell emelni a egész panelt mindenestül) visszafejti az eredeti kapcsolást, majd rájön hogy az erősítőben adott esetben valami vezérlő ic szált el, na most lehet hogy ezen az ic-n nincs egy darab felirat se, vagy ha van akkor se tudod meg hogy micsoda pontosan, esetleg alkatrészt se fog tudni hozzá szerezni... kicsi kínaiak ugye, a legszebb amikor valami programozott cucc, és le van zárva az eprom. Az 1960-asban van 3 fő panel és viszonylag kevés alkatrész mivel 1 csatornás a cucc nincs szükség relékre, és az ezeket vezérlő áramkörökre csatornaváltáshoz, viszont ettől még az erősítő kiválóan használható pedálokkal, lehet a 4 bemenetet párhuzamosítani szóval elég jó platform a cucc 1-2 pedállal sokat kilehet belőle hozni, ahogy a régi plexinél is. Gyárilag persze ezek kíni csövekkel jönnek amiből a végfokcsövek hamar elhalnak, de ezeket kicserélve van egy fasza 150-200W-os Marshall hangú fejed...A behringer 4x12 ládára nem tudok mit írni, a hangszórók nyilván nem fognak úgy szólni mint egy Celestion V30, de alapvetően nem lehet rosszabb mint egy mostani Marshall MG láda, ami szintén 35 kiló körül van. Faanyag az más, egy tisztességesen megépített láda 50kg körül van.
Találtam közben egy 1990 képet is(ránézésre nem tűnik túl vészesnek ez sem:
Ellenpéldának itt van a HD55-ös fej belülről:
Ez az amit a szervizesek nem akarnak látni se, szar, mert szét kell szedni az egész erősítőt, SMD alkatrészek, integrált áramkörök, minden egy panelen, csőfoglalat, potméterek, ha egy ilyennél valami komolyabb probléma van mint csak sima cső csere, az erősítő árának a többszöröse is lehet a javítás...nem éri meg javítani se. Egyszerűbb már új erősítőt bele építeni mint megcsinálni ezt. -
X2N
őstag
Vintage'52-ben hallottam múltkor 1930-as évekbeli Fender erősítőt,(szeretek ide betérni időnként mert rengeteg jó erősítőt lehet itt kipróbálni...itt volt lehetőségem kipróbálni Mesa Dual Rectifiert, Bogner Ubershall, Soldano SLO-t, SLO-t igaz nem vettem meg, pedig jó áron volt...utána döntöttem hogy inkább megépítettem magamnak) kicsit sajnálom hogy ennyire felmegy ezeknek a dolgoknak az eszmei érték miatt az ára, de ettől még ezek ugyanúgy használhatóak maradnak a mai napig, ilyen egyszerűbb 1 csatornás(max 2 csatorna közös EQ-val)erősítőket ma is megéri megvenni és akár építeni is(itt Magyarországon is sokan vannak akik ezzel foglalkoznak), könnyen fenntarthatóak és jól is szólnak, persze ez annak opció aki tudja hogy mit akar, nem annak aki megveszi a multieffektet a 125 erősítő modellel(Belelapoztam múltkor egy Ampero manual-ba és messze nincs benne annyi erősítő mint amit promóznak, simán beteszik ugyanannak az erősítőnek 1-2-3 csatornáját külön modellbe így van meg 100+ erősítő...pedig reménykedtem hogy lesz benne pl jó kis Trainwreck, Dumble, vagy régebbi Fender/Vox, Sunn modellek...hát nem...) . Aprón meg olyan dolgokat lehet kifogni, tegnap láttam egy Bugera 1960 100W-os Marshall Plexi klón-t egy 4X12 Behringer ládával egybe 100eFt-ért.
Szerintem nem volt fent 8 órát elvitték. De most is van fent egy rackes cucc viszonylag jó áron ami tartalmaz egy Lexicon MPX-1-et Midi pedállal, reverben csak ennek az ára 1000usd felett van...profi stúdió minőségű effekt,plusz egy olyan marshall előfokot(az sem egy olcsó cucc) is tartalmaz a rack ami fentebb az Iron Maidenes setup-ban van...
-
X2N
őstag
Kezdőként én is használtam multieffektet, Digitech RP-80-ast, meg volt audio interface is Line 6 UX2 amit 4 vezetékes megoldással használtam is egy ideig Bugera V55HD+2x12 félig nyitott épített ládával(úgyhogy nem vagyok akkora sznob amennyire gondoljátok, első komolyabb erősítőm is Line 6 Spider II 150 modellezős kombó volt a 10W-os Ibanez gyakorló kombó után). Akkoriban jött ki Line6 POD HD-500 széria mit nagyon kipróbáltam volna, hogy mennyivel jobb mint a Spider II, most már aprón kifutott darabként nem sokan kapkodnak érte. De ez már régen volt, nem ezt a hangot kerestem, a mostai setuppal megvagyok elégedve. Egyébként, már akkor teljesen átépítettem a Bugera erősítőt, először dual rectifier, aztán framus cobra kapcsolás került bele, elég meggyőzően szólt...
-
FockeWulf
tag
válasz
arnyekxxx #52221 üzenetére
"a halálegyszerű kis kombo (ez alatt értem a kis tranyós olcsó cuccokat amit a tipikus kezdő (nek az anyja csomagban mert ugy olcsóbb) megvesz) " ha így nézed igazad is van valamilyen szinten, viszont én a "halálegyszerű" kis kombó alatt pl egy 1 wattos, vagy 5 wattos kis csöves kombót értek (blackstar, bugera, marshall...stb), ezek árban is vállalhatóak, és otthonra több mint jók. Ezeken egy kezdő bőven elpedálozgathat, kísérletezhet. A "kis egyszerű kombó" nem mindig a Powerstate és testvérei tranyós kategória
-
DrDoktor
senior tag
válasz
consono #49987 üzenetére
Megoldom van fx loopba bekötve egy headrush gigboard.
Az meg teli pedálokkal... ..Ha kisebb gaint akarok.
Bár az is igaz a saját torzított csatija hangja maximális kedvenc nálam.
Majd ha egyszer odajutok valaki csöves erősítő szakival belerakatok egy fokozatot amivel crunch is lehetséges.Mert amúgy no1 fejecske.Jól szolgál egy 2x12 HB V30 ládával meg two notes torpedo captor-alEddigi legjobb crunch hangom mondjuk egy Bugera 333 infnium ban volt .De az egy 28 kilós szörny volt nem bírta a vén vesém cipelni.
-
H&B
újonc
Bugera G5 infiniumról van tapasztalat? Otthoni felhasználásra. Leginkább rock, 1970-től
-
NeoPampalini
senior tag
15"-os kombó sose volt olcsó, használtan sem, értelmeset szerintem nem fogsz kifogni 50k körül.
Nem tudom, mi a keret erre a történetre, a hangszerarzenálnál most van pár kiállítási darab 50%-ra leértékelve, igaz, le kell értük bumlizni Debrecenbe, de mondjuk egy Warwick Sweet 25.2 50e pénzért nem tűnik rossz biznisznek, meg az Ashdown MAG C115-300 EVO II is jó vétel lehet 75e Ft-ért.
Újonnan "occsóér' " van Bugera.
-
andor80
senior tag
válasz
benedekco #42804 üzenetére
Ciki már ez a vélemény erőltetés.Láttunk pro kontra videókat.
Tied is a kolléga is amit linkelt + meghalgattam tegnap összehaspnlításképpen.A két mooert ha olvasnál.IS! Arról nyomatod 3 napja
A cuccaim:
Bugera 333 infinum
Harley Benton 2x12 vintage 30Shure 57 beta A
Behringer C1Headrush Gigboard
Vintage V100
SD APH2-S szettJackson Js32q
Nazgul-Sentient szett
Hagkártya : Roland Octa-Captures
8 magos amd 16 giga ram
De ez ,hogy jön ide?
Minek kérdezted?Engedjük el...Saját fülem győzött NEKEM Semmivel nem jobb normális IR ekkel mint írtamTwo Notes legjobbjait vettem meg használom.
-
andor80
senior tag
válasz
Alexios #42110 üzenetére
van main input persze .
Köszi holnap ránézek.Lenne mégegy kérdés.
Szeretne a faszi multieffektet amin van expression.
Boss GT 1 et néztem árban Abban viszont nincs FX loop
Viszont néztem videókat és ki lehet választani az outputját menüből mi legyen.
Combo kimenet stack(ez lenne a fej láda)
stb
Szóval lehet ,hogy be lehet kötni ezt fx loopba vajon vagy csak A bugera clean front inputjába?.A cél uyganaz lenne nem kell fej láda szimuláció csak torzítók és effectek.
Ha nem akkor lehet marad a gt100v2
Kösz ismét -
andor80
senior tag
válasz
SATO98 #42108 üzenetére
Hali fx loop kérdés 4 kábeles megoldás.
A Bugera 333 sajátom simán megoldva remek múködik stb
Viszont van most nálam egy 6260 bugera is na ott nem jövök rá a bekötésre a multieffekt előfoka szól torzító (art dst 4) de a az effektek nem (reverb delay stb....)Így néz ki a bugera hátulja nem csak egyszerű effekt loop send return van hanem egy plusz line ami preamp is kimenet(bemenet?)
A lényeg az lenne hogy az art dst 4 mint előfok is szóljon (torzító )és az effektek is menjenek.
Mit hová dugjak?.
A sima 4 kábeles így működik nálam a 333on:gitár -headrush insturument bemenet headrush send-bugera input bugera fxloop send-headrush return headrush main output-bugera fxloop return
Megzavar az a line preamp send a 6260onDobnal valaki egy laza kábelezést mint amit írtam működőt 333on?
Köszi! -
andor80
senior tag
Cső!
Fejváltáson gondolkodok.
Most 120w Bugera szolgál(333)
Rohadtúl sok hangerőben és a derekamnak is.
Nézegettem a PRS MT15 fejet .Hangzása tökéletes lenne súlya ára nekem való hihihi.
Személyes tapasztalat van vele valakinek?
Mindenki írja ,hogy brutál hangos simán hozza egy 50w os csöves fej hangerejét(2x6l6 és 6x JJ EC83S van benne) de érdekelne saját tapasztalat is ha van valakinek.Köszi! -
andor80
senior tag
-
andor80
senior tag
Na megvan a Headrush Gigboard nem volt rossz vétel.
BF akcíóban 140.ért lett meg
Érintőképernyő világ jósága.A Preset váltás mint az álom."Abszolúte" fluid.A külső IR támogatás maga a megtestesült szerelem.Vettem hozzá egy egy expression pedált Moog EP3 imádják egymást és engem is hahah.
Jövő héten a Mojo tone is beszerelésre kerül a gitáromba.Korai karácsony öröm bódogság.Ha kérdés van a Gigboardal kapcsolatban írjatok nyugodtan.Még érkezik hozzá egy olcsobb két kapcsolós midi pedál,hogy stomp modban tudjak könnyen bankot váltani.Sajnos kicsit szívok mert a mehetne az amp csatornaváltás is ...Csakhát Bugera 333 gyárilag ezt nem nagyon tudja rajta vagyok az ügyön de előbb lesz szerintem 5150 III 50w 6l6 Jövő év végén remélem .Ott nem lesz ez a gond.Régi multi aprón keressétek.
-
andor80
senior tag
Csövi .Van egy Firehawk fx multim és egy bugera 333 fejem
FX loop kérdésem lenne!
Eddig így volt összekötve de kicsit zavarban vagyok:Gitár -Firehawk insturument bemenet
Firehawk send-Bugera input
Bugera fxloop send-Firehawk fx return
Firehawk main output-bugera fxloop return
Ez a klasszik 4 kábeles megoldás(Kell ez nekem?)A lényeg nekem nem kell a firehawkból semmi láda meg erősítő szimuláció
kizárólag az effekteket használom.(Chorus,reverb,wah,delay,stb)
Jó ez így?
Köszi -
bigrob
őstag
Valaki használt/használt/eladna Digitech Drop pedált?
Haverom most vett, videón egyáltalán nem győzött meg, de élőben, 120W-os cső bugera fejre, Joyo Zombi lunchboxxal (Mesa Boogie kis klón, VESZETTÜL! jól szólt) + Harley Benton 212 V30-as ládára kötve ÉS hangkártya + helix VST-vel is 0 késéssel produkálta a félhangos lehangolásokat.
Az audiofilok azt mondják hogy 4-5 félhangig lehet használni, de én simán letekertem az aljáig, amikor meg összekeveri az eredeti jelet az 1 oktávval alattival egész érdekes hangokat lehet kikeverni.Szóval ha valakinek lenne egy eladó én szívesen átvenném, illetve fogadok más alternatívákat!
-
Panzermeyer
tag
Ennyiért Plexi dizájnú fullcsöves fej? Hát erősen gondolkodom.
-
Kobe
veterán
válasz
brickm #31071 üzenetére
nem tudom, ennyi pénzért (kb 3 használt pedál), nyílván sok embernek emgéri hogy 3 helyett 30 effektet megkapjon
viszont egy dolgot nem értek....és ezt úgy márkától függetlenül. Mostanában egyre több kis gyártó bontogatja a szárnyát, nem csak a Marshall, Bugera, ENLG, Peavey, stb nagy és régi márkákból áll (végre) a piac, viszont mintha mindegyik gyártó félne tényleg olyan dolgot összerakni, ami 100%-ban, tartósan ütősre sikeredett és nem licitálnak rá a következő NAMM on. Nem tudom hogy user experience fejlesztésben ennyire gyengék, vagy inkább tudatosan nem lépik meg, jó lesz majd 80-adik rókabőrnek alapon.
Alapvetően a legtöbb user manapság egy modern, androiddal, ios-sel kommunikáló, rendszeresen frissített, kevés kábelezést igénylő, letisztult UI-al rendelkező, jó anyagminőségű, minimalista user interfacel bíró könnyen kezelhető motyóra vágyik.
Elemenként mindegyikbe, mooers, joyo, hotone, boss, line6 ott van valamelyik, de hogy egyiküknek sem jutott még eszébe midnegyiket egybe gyúrni....Nálam pl a nonplus ultra cucc, az egy moeers ge200-as szerű kompakt fémházba épített, valamilyen szabvány / márkafüggetlen formátummal (pl megeszi a boss tsl filejait, betölthető vele guitar rig preset, ésatöbbi ésatöbbi...) bluetoothon vagy telóról feltölthető, frissíthető preset bank lenne, amiben a főbb effektek és erősítő modellek megvannak, lábbal vezérelhető, kapcsolható, USB interfaceként is működik és minden ládával könynen elboldogul.
Gyanítom a neves gyártók, akik csöves, stb fronton működtek eddig, nem nagyon fognak meglépni egy ilyet, viszont a Guitar Rig, vagy a BIAS gyártója simán bevállalhatná hogy a szoftvere mellé csinál egy "shellt", amivel a tetszőlegesen összerakott cuccokat áttöltöd rá
Kb mint amikor a steam adta ki a Steam machinet
-
Humbucker
senior tag
Ez oké hogy karban kell tartani meg csöveket cserélni, meg hogy felkúszhat a duplájára is az ára emiatt, de ha kifogok egy normális csövest, nekem az bejárna életem végéig, nem szeretném 2 évente cserélgetni. Most kaptam egy ajánlatot egy Bugera V22-esről. Arról tudnátok átadni vmi tapasztalatot infót vagy hogy ár érték arányban milyen? 95.000 re tartaná a srác
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
consono #28982 üzenetére
Írok én is néhány okosságot, bár nem vagyok gitáros, de szoktam ilyesmi témában is tájékozódni.
Összefoglalva, ami neked kell, egy olyan kombó, ami:
- lehetőleg nem Roland cucc
- szép tiszta csatornával bír (a Fender ebben szerintem jó, a gitárosunknak is Fender motyója van, tán valami Frontman, nyilván nem egy kategória, de mégis szempont...)
- beépített effektek nélkül
- drive csatorna megléte nem lényeges
- teljesítmény? szintén nem írtál preferenciát, viszont, ha csak szobalakó lesz, akkor mehetünk 1W-ig is akár
- illetve gondolni kell arra, hogy a multinak tápegység is kell, ez kb. 5e pénzből megoldhatóAmiket írtál, azokat kiegészíteném ezekkel (Thomann új árakkal számoltam, használtan nyilván több opció van):
- Blackstar HT-1 (ez újonnan 60+ pénz, de a GS-en van használtan 49-ért, ennyi még belefér? 1W csöves jóság)
- Vox Pathfinder 10 Denim Limited vagy a sima Pathfinder 10 (kb. 10e Ft-tal olcsóbb)
- Blackstar LT-Echo 15
- esetleg Bugera BC15, de annak a kinézetétől kiráz a hideg, és nem a jó értelemben...sok sikert a jó cucc megtalálásához, ez nem egyszerű!
-
InHell
senior tag
válasz
Moleman #28201 üzenetére
Még szerencse, hogy ennyi fajta létezik, és lehet őket próbálgatni, amíg meg nem találja az ember a számára megfelelőt.
Nekem az OCD copy, meg a mostani Maxon is nagyon keveset morcosít a tiszta csatornán, minimumra tekert drive-val. Szóval nekem mindig be van kapcsolva, és mondjuk egy szám előtti intro-nál a tiszta csatornán is aktív. Nem is baj, mert ha nagyon csilingelő cleant akarnék, akkor eleve nem ilyen erősítőt (Bugera 6260) vettem volna, hanem valami Fendert vagy Voxot. -
-
InHell
senior tag
válasz
#20655360 #25062 üzenetére
Igen, már tervben van egy normálisabb füldugó.
Az a baj, hogy próbáltam már párat, és a bal fülemből egyszerűen kiesik.(#25063) Moleman
Egy Valveking fejet egy hete próbáltam ki a próbateremben, a lead csatornája is nagyon jó és nagyon szép a tiszta csatorna hangzása, sokkal szebb mint a Bugera 6260-am clean-je, amit ugye az 5150-ről mintáztak, de hát az sem a tiszta hangja miatt olyan népszerű.
A valveking-re sok panaszt olvastam, állítólag nagyon eszi a csöveket.
A kombójával az a gond, hogy a gyári Valveking hangszórók eléggé szarul szólnak. Cleanje még oké, de a torz hangzása nagyon zavaros, kivehetetlen. Volt egy 4x12-es Valveking ládám, két hét után el is adtam. -
Moleman
addikt
válasz
#20655360 #24977 üzenetére
Uramisten, újra eszembe jutott a Bugera, mert megjelent GS-en egy 333XL kombó, videók alapján az nem jött be, viszont újra rákerestem a 6262-re, és ezt találtam. Még sose hallottam tisztán, de ez fantasztikusan szól! 90-ért szokott lenni használtan a 2×12-es kombó. Ha legközelebb felkerül egy, már nagyon nehéz lesz türtőztetni magam.
Bárkinek bármi ellenérve? -
törölt tag
válasz
Moleman #24974 üzenetére
Nem értek hozzá, tehát segíteni nem tudok, de olyan horror áron mennek, hogy én vmi Bugera-t választanék.
Így is, úgyis made in china mind.
A Bassman mondjuk pont made in mexico, de mindegy.Én is néztem a 7w változatát a múltkor.
Marshall DSL meg horror áron megy és lemerem fogadni hogy még azt is képesek Kínában gyártatni.
-
Zoli133
addikt
Bugera cuccokról mi a vélemény? Gondolkozok egy G5-ön, elég szimptaikusnak tűnik. (Bár G20 nem igazán drágább, viszont, szobába, vagy baráti zenélésekhez az 5W is bőven elég)
-
InHell
senior tag
Nem tud valaki véletlenül eladó használt Bugera G5 infinium 5W-os csöves fejet?
Nézegetem már egy ideje, most rászántam magam, hogy vegyek, erre 75 ezerről felvitték 95-re az új árát..
A mostani Bugera 6260 Infinium fej mellé kéne otthonra egy kicsi is. -
morzsi02
újonc
Sziasztok. Segítséget kérnék, bugera v22 kombo, tiszta csatornán nem aktív a volume poti minden egyéb igen, torzítottnál aktív a volume poti. Ez így normális?
-
PETEE78
senior tag
Sziasztok!
Line6 Spider III HD 150 fejhez (2x75W 8 Ohm) keresek ládát. 4x12 helyett 2x12 szeretnék. Bugera 212 láda helyett tudtok ajánlani valami jobb ár-érték arányú ládát.
üdv:
PETEE78 -
Dealer95
őstag
válasz
BluEyes #18453 üzenetére
"No, hát pont az ilyen és hasonló kici-occó "erősítőktől" szeretnélek megóvni. "
+1#18452 alpihun
Hát igen, ha anno nem sikerül majdnem ingyé beszerezni egy Zoom G2.1u-t, akkor lehet, hogy abba is hagyom a gitározást. (használt gitár mellé adták ingyen; a gitárt eladtam, a Zoom megmaradt.. pár ezres lett csak a difi)Egy 10W-os SX erőstőm volt, "gyönyörű" torzítottkapcsolóval. ( a clean elég jó volt egy 8k-s erősítőhöz képest)
Meglett a multieffekt... életre kelt
és még gépre is rá tudtam kötni, és az ottani 2.1-en is szépen szólt + normális minőségben felvettem dolgokat vele.
Utána lett egy Behringer GMX210 (enne brutál torzított csatornája volt, szobában bőven elegendő minőséget produkált, 2 független csatorna, lábkapcsoló. Otthonra több nem is kellhet).
Ehhez valamiért nem volt valami jó a multi effekt. Elég gyenge volt a minőség rajta, rosszabb mint az SX-en ezért a Zoom elment.
Ez megvolt vagy 2-3 évig.Most pedig egy Bugera V55HD (ki kellett próbálni egy csövest is
) + saját készítésű láda egy Celestion G12 75W-os szóróval. (+Palmer Solid Metal)
Na, ennek szép hangja vanTehát:
Mindenképpen inkább egy "drágább" erősítőt vegyél, ha nem akarod abbahagyni a gitározást pár hónap után.
Nézz inkább használtan, de valami jót.(segítünk itt a fórumon, akár én segítek keresni is GSFanatic-on)
Szerintem legyen benne pár effekt is vagy valami és akkor te is boldogabban fogsz neki a dolgoknak.Talán gitárból is egy olcsóbb, használt, (ami újonnan 70-80k, azt használtan már 40 körül sokszor megkapod, és hibátlanul, hajszálkarcokkal, amik a tiéden is megjelennének egy kis idő után úgyis)
Pl. Cort KX5.Nekem csak használt gitárjaim voltak, kivéve az elsőt (csak ezen buktam pénzügyileg), és nem volt velük gond.
Remélem nem lett túl hosszú az irományom és találsz benne valami hasznosat magadnak.
A helyesírási hibákért felelősséget nem vállalok.
-
raven12
senior tag
Sziasztok!
Ha Leander-Vörös Attila szerű hangzást szeretnék elérni (harapós, öblös, telt), de mellé kéne szóló lehetőség is (reverb főleg) és van lehetőségem Blackstar HT-1 csöves kombót venni olcsón, megragadjam a lehetőséget? Merre haladjak tovább? (Gitár: Cort X6 hídban Dimarzio Crunch Lab)
Multieffekt? Mit ajánlotok? (Mivel a gitárom és a kombó is elég budget, így max. 30-40ezer Ft-ban gondolkozom a célra)Régebben a célom egy Bugera fej+valamilyen láda lett volna, mint budget mindenes, de nagyon drága, most erre a célra nincs ennyi keretem és még úgy pár évig nem is lesz
, úgyhogy csábít most a Blackstar. Úgyis otthoni felhasználásra kell.
Nem fullcsöves erősítőből normális crunch-ot még sosem hallottam.Tudom, hogy nem lesz egy Mesa Boogie MarkV szintű hangom sose ilyen cuccokkal, az álom természetesen az lenne, mégis csak Petrucci-n nőttem fel.
Amit talán érdemes megemlíteni, hogy eddig gépen külső hangkártyán (miditech GuitarfaceII) szórakoztam guitar rig-el és impulse-okkal és olcsó kommersz hangfalakkal (30ezres creative 7.1, meg 15ezres philips 2.1), sajnos az eredmény erősen hagy maga után kívánnivalót. Zajos is, akárhogy "fojtom", nem hasonlítható egy gitárerősítőhöz sajnos.
Bármit tudtok mondani, hasznos lehet, merre induljak, akár tan-jelleggel, kezdő vagyok a témában
EIK!
-
PETEE78
senior tag
válasz
Plazmacucci #18101 üzenetére
Hülye kérdés...
És mondjuk egy Bugera fejet valahogy úgy vissza lehet csatolni, vagy hogy mondják, hogy jobban meg lehessen hajtani a csöveket, de ne üvöltsön? ilyet lehet csináltatni szerintetek? -
PETEE78
senior tag
válasz
Plazmacucci #18099 üzenetére
köszi, megnézem, utánanézek otthon, itt korlátozva van a net. A Marshallokból is ki lehet hozni azt a fajta-féle vastagabb Peavey-Bugera hangzást?
-
PETEE78
senior tag
Szakik segítségét kérném!
Koncert és próbaképes erősítőfejet szeretnék várásrolni.Eddig használt Bugerába gondolkodtam, de most elbizonytalanodtam...( vagy mégsem?
)
Szóval szerintetek egy Bugera 6260-as klubkoncertekhez próbákhoz nem sok? Mármint meglehet úgy hajtani halkan is, hogy jól szóljon?
Igazából létezik ilyen hangzású erősítőből kisebb teljesítményű, amit meg lehet koncerten hajtani és nem szólnak rád, hogy halkítsd le kettesről egyesre, mert lerepül a fejük?
Hülyeségre nem akarom költeni a spórolt pízem, ezért kérném a tanácsotokat.
Előre is köszönöm a segítségeteket!üdv:
PETEE -
InHell
senior tag
válasz
InHell #17460 üzenetére
Így lassan két hónap használat után egyre jobban beleszerettem a Bugera 6260 kombóm hangjába.
Miután láttam ezt a videót, akkor döntöttem úgy, hogy nekem ilyen kell.
Ugyan végül nem fej + láda lett belőle, de a hangja nagyon hasonlít rá.
Próbákon is jól teljesít, hangerővel sincs probléma. Tökéletes a számomra.Írják sok helyen, hogy nem túl megbízhatóak a Bugerák, sok velük a baj.
Jó de 100 ezer forintért újonnan nem tudtam otthagyni a boltban. Ennyi pénzt nem adnék egy kombóért.Egy előfokcső nekem is kiment múlt héten, ingyen kicserélték.
Van két év garancia a kombóra, és a 2 év alatt ingyen cserélik a csöveket is, ami szerintem elég pozitív hozzáállás. -
PETEE78
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani jó ár-érték arányú erősítőfejet, ami koncert és próbaképes, és nem kerül több csilliárd forintba? Ami szívem vágya az a Bugera 6262, de úgy gondolom olyat majd, ha megérdemlem...
Mondjuk a gitárshopon van egy 6260-as 90eHUF-ért.Május elején volna kb esedékes a vásárlás, de már most utána szeretnék járni a dolgoknak...
-
Dealer95
őstag
válasz
Nunder #16975 üzenetére
Köszi!
Akkor majd később ha megint összejön egy kis pénz keresek egy ilyet---
Egyébként valahogy ezeket gondoltam ki felszerelésnek:
Bugera V55HD (csöves fej) + 1x G12T 75Watt (később valószínűleg kapna +1db Vintage 30-at is)
+
Vox Tonelab ST (csöves effekt)
+
a jelenlegi Peavey gitárom és SD Blackouts hangszedők
illetve ha sikerül összehozni, akkor lehet, hogy lenne egy LTD MH350 is.Valami kivetnivaló benne?
-
Dealer95
őstag
Egy kérdés:
Ár/érték/hang/megbízhatóság szempontjából melyik a legjobb?
-Bugera V55HD (új:80.000, de sajna a 2 csatornának a hangszínszabályzója egyben van)
-Bugera 333 212 kombó (új:110.000)
-VOX NT15H (új:100.000)
-VOX NT50H (új: 128.000)
-ENGL E315 (új:112.000)
-Orange Tiny Terror (használt: 95.000 vagy akár itthon megépítve: 45.000)
-Valveking (használtan VK-112:80.000, VK-212: 92.000, VK-100H - 80.000)Illetve esetleg más fullcsöves, amit ajánlani tudnátok használtan 90-ig, újonnan 120-ig?
-
sza.sa
tag
válasz
toth_janika #16035 üzenetére
Én néztem Makos árakat, a kis Eye of Horus tetszene is, de majdnem 200e fele van az is...
Újonnan max Bugera-t találtam 100 alatt, de az ki tudja milyen... Gondolom kisebb teljesítményűt lehet találni 100 alatt...Nemtudom ez az Ashdown milyen lehet...
-
X2N
őstag
válasz
Bencsizy #10787 üzenetére
Ez függ a terem méretétől, hogy tisztán játszol-e vagy csak torzítva, a ládák számától, hangszóró méretétől és érzékenységétől... Tiszta hanghoz több tartalék kell hogy ne torzítson be nagy hangerőn. Nem használom ki sehol az 50W-ot 2x12-es ládám van hozzá. Nekem 2 csatorna kellett, olyan erősítőt meg nem nagyon kapni ami EL84-es és van benne 2 külön csatorna és még megfizethető is. Amit vettem Bugera V55HD az se volt ilyen szempontból jó mert a torz/tisztának közös hangszínszabályzója volt, azért is építettem át.
-
X2N
őstag
Hát kérdezd ki akkor a srácot/szerelőt mit is javítottak az erősítőn. Milyen csövek voltak benne, most milyen van. Élőben kell hallani, nem youtubon. Nekem a Bugera csövem konkrétan eldurrant bekapcsolásnál. De úgy tudom hogy idővel észrevenni a hangján is, lényeg ha észlelsz valami hibajelenséget, kapcsold ki rögtön, és vidd el szervízbe. Kihúz bedug módszer csak előfokcsöveknél működik viszont ott se mindegy hogy milyen csövet melyik fokozathoz teszel. Végfokcsöveknél mindig be kell állítani a munkapontot, ezt vagy úgy csinálják meg hogy bedugják a csőtesztert a foglalatba, és azzal mérnek egy nyugalmi áramot, és feszültséget, vagy már az erősítőban van eleve mérőpova multit bedugva lehet mérni, vagy nincs semmi és forrasztgatni kell. Ha erről a Peavey VK-ról van szó akkor írtam hogy a fűtés feszültség kevés gyárilag, és ezért zabálja a csöveket az erősítő, erre kérdezz rá mindenképp hogy volt-e cseréle a hálózati trafó normális darabra. Ha nem, szerintem ne vedd meg, nem szól olyan jól, nem éri meg vele szórakozni amikor kicsit többért ilyet is vehetsz: [link]
-
Bencsizy
csendes tag
Csöves erősitő max 50-55k-ért, esetleg csöveskombó?
Eladtam a cubeomat, és nézek vmi kisebb csöveset otthonra, de nem igen találok ebben az árfekvésben.
Esetleg a Kustom márkáról valaki?
Amiket néztem az a Bugera, Kustom, Blackstar, Blackheart, Laney. -
matyi94
senior tag
A Bugera v22 mindent visz! Az én Orangeomat is odaveri hangszerészek és nagynevű zenészek szerint is!
-
X2N
őstag
Ezeket lenne érdemes meghallgatnod: Peavey Vypyr 75, Line 6 Spider IV 75, Bugera V22, Laney Cub12. Ezek már próbára tökéletesek, a csöveseknél kompromisszumot kell kötni, de azok jobban is szólnak. Ha ennél kisebb erősítőt veszed akkor az nemigazán jó már próbára, viszont marad pénzed gitárra.
-
Womb
senior tag
Szegény Bugerából nem ilyen kijönni akkor sem, ha cigánygyerekek potyognak az égből.
5150-es koppintás végül is nem lenne rossz alap, de az überolcsó alkatrészek nagyon rányomják a bélyeget a végeredményre.
A szintén Bugera gyártmányú tányérokról ne is beszéljek.
Persze azért az árához képest jó a cájg...kivétel ha csináltatsz magyar szakikkal, nem sokkal drágábban,... -
X2N
őstag
válasz
Atticus85 #5708 üzenetére
Én ezt így nem jelenteném ki hogy jobb a Vintage, biztos van mindkét márkának jó sikerült gitárja, Epiphone drágább, de nem biztos hogy rossz, ezt meghallgatás után se lehet 100%-ra megmondani, csak stúdiós felvételekkel. Inkább azon gondolkozzál hogy fog szólni azon az erősítőn amit venni akarsz hozzá, gitárt hiába veszel 2x drágábbat a tervezettnél nem fog annyival jobban szólni. Ha meg zenekarral is akarsz játszani akkor minimum 50W-os erősítő kell 12"-es hangszóróval, pl egy Line 6 Spider 75 kombó, nem kell vadiúj, jó a használt is. Ha nézed a hangmester akkor észrevehetted h árulnak Bugera V22-t is vadiúj csövekkel 65eFt-ért.
-
Printszkrín
senior tag
válasz
Atticus85 #5636 üzenetére
Mint már írtam, a Bugera+Cort KX.
Soundsation-t meg úgy felejtsd el ahogy van!
Az egy szutyok hangszernek nem minősülő gitárnak látszó tártgy!Továbbá felejtsd el a Squier bulet sorozatát is, egyáltalán a azokhoz a
zenékhez amiket linkeltél nem illik a strat.
Ha mégis, akkor a Classic Vibe sorozatból valamit. -
Atticus85
tag
A Bugera V22-es kombót nem tudom megvenni a Vintage V100-as gitárral.
Mit szólnátok egy ilyen párosításhoz:
- Bugera V22-es kombó
- Gitár
- vagy ezzel a gitárralSzerintetek ez jobb párosítás mint ez:
- Fender Mustang I kombó
- V100 gitárSzerintetek a Squier strat a bugerával jobb kombináció mint a Vintage V100-as a fender Mustanggal?
Nincsen sajnos 200.000-em egy jó gitár cuccra
Melyikkel járnék jobban szerintetek?
-
Atticus85
tag
Sokan azt tanácsolták nekem,hogy csináltassak valakivel csöves erősítőt APX100-ból.
Ez tényleg olyan jó ötlet lenne szerintetek?Szép hangokat lehet kihozni az APX100-ból,vagy még mindig inkább a Bugera-nál maradjak? -
Atticus85
tag
Remek,megint plusz pénz
És erről a csöves kombóról mi a véleményed?Valamivel olcsóbb mint a Bugera -
X2N
őstag
válasz
Atticus85 #5609 üzenetére
Bugera V5 a legjobb választás erősítőből szerintem, mert otthonra tökéletes lesz azon gyakorolni, ennek a legjobb a hangja, Fender Mustangot felejtsd el nem szól úgy mint a Bugera és a 20W-ot nem is fogod otthon kihasználni, próbára meg kevés, az előfokcsöves erősítő meg félmegoldás és ugyanaz igaz rá mint a Fender Mustang-ra. Gitárt meg válaszd azt ami neked jobban bejön, ki kell próbálni.
-
Atticus85
tag
Nagyon erre a kombinációra hajlok,úgy néz ki lehet ez lesz a végleges kombináció:
egyik gitár
kombó
másik gitár ugyanezzel a kombóval
Nektek mi a véleményetek a két kombinációról?Nekem az jutott most eszembe,hogy a Les Paul gitár és a Fender erősítő lehet nem a legjobban passzolnának össze jó hangzásba,vagy tévedek?Valaki mondta a Bugera V22-es kombót,na ilyet nem találok sehol,mutatna valaki egy linket,hogy mennyi az ára annak,mert állítólag remek kis csöves kombó,és hogy még ettől a mustangtól is jobb.D elsőrorban a két kombinációra vagyok kíváncsi,ki merre hajlik a kettő közül.
Köszi a válaszokat előre is -
matyi94
senior tag
Nekem egyébként egy ilyen gitárom van, nagyon kényelmes mahagóni test, keskeny jávor nyak, könnyű játszhatóság jellemzi, mivel sztrató fazon megvan benne az a harapósság, de a mahagóni test miatt kicsit testesebb a hangja. A hámbákörön meg lehet állatkodni, ugyanakkor finom jazzt is gyönyörűen lehet rajta játszani. Kb. 50000 Ft.-os árát figyelembe véve a különbözetet ha hozzáteszed a mustanghoz, már tudsz venni egy Bugera v22-est ami egy csöves kombó sokkal szebb hanggal és bőven elegendő klubkoncertekhez is.
-
Daweee
őstag
Ma újra megbizonyosodtam, hogy a Vintage-ok körében erős a szórás kidolgozásügyileg: barátom ma vett egy híresen jól sikerült V100TSB-t (Hangmester fórumon több embert megjárt már, mindenki csak dicsérni tudta, jó boltot csinált.) és összehasonlítottuk az enyémmel, hát néhol meglepő eredményre jutottunk, alapból nem lehet beszélni újabb vagy régebbi szériáról, mivel szériaszám alapján mindkettőt 2009-ben gyártották, mégis mintha legalábbis nem egy gyárból kerültek volna ki, egyrészt a festése más árnyalatú, hangyányit világosabb, de ami a legfurcsább, hogy a nyaka érezhetően vékonyabb mint az enyémé, a teste pedig nehezebb. Ezen felül tényleg remek darab, pl a berakások tökéletesek, sehol egy megfolyás vagy kitüremkedés, ami az enyémnél a fő esztétikai probléma, valamint a bundozás, beállítás is hibátlan, viszont ebben nagy szerepe volt az előző tulajnak, aki elég profi ilyen téren, szintbe csiszolta a bundokat meg fajául belőtte az egészet, a húrok valami hihetetlen alacsonyan vannak, és ami a legszebb, hogy nem is zörög sehol. Nekem sincsenek túl magasan, de egyes hangoknál, főleg a 19es bundnál van hogy csúnyán bezörög, ezt is meg kéne csiszoltatni, csak nemtom hol/kivel.
Komplex játékélményt sajna nem tudtunk összehasonlítani, lévén én balos vagyok ő meg jobbos, meg az enyémen 11es húr van, a másikon meg érzésre 10esnek tűnt, viszont hangban nem éreztünk nagy különbséget, mindkettő szólt mint az ágyú a Bugera fullcsöves Plexi másolat fejre és 4X12es ládára kötve, abban nem volt hiba
Összességében rohadtul megérte a pénzét, mondtam is neki, ha jobbkezes lennék, én magam vettem volna meg még akkor is, ha lenne már egy itthon
Szten: te jó ég, a nyújtást már meg se merem kérdezni... vibratozni lehet azon a gitáron?
én most tettem 11est az akusztikusra, de már ezen is fáj nyújtani, pedig elektromoson 11-el gond nélkül elvagyok... Az viszont tény hogy jobban beleremeg az a dreadnought a pengetésbe... (mondjuk attól még elég sz.rul szól, kéne egy rendes akusztik is majd egyszer...)
-
X2N
őstag
-Ibanez SAS36FM (Seymour Duncan Distortion,Cool Rails)
-9-es Elixír
-Planet Waves Heavy 1,5mm
-Line 6 Spider II 150 kombó, Bugera V55HD (Sovtek 6L6WXT+)
-Planet Waves gitárkábelTöbbi cuccom amiket már nem használok:
-Ibanez GRX 170
-Marshall MS-4
-Digitech RP-80
-Electro Harmonix Pocket Metal Muff -
magno
csendes tag
Ezt a stand by kapcsoló dolgot nem tudom mért nem értette a szerelő hogy mit kapcsol.
Általában ugye valóban anódfeszt kapcsol de vannak kivételek. Az én Peavey Vk 100-asomban sem a végcső anódját kapcsolja. Az előfokcsöveknek és a fázisfordítóknak az anódjától veszi el a feszt, plusz a végcsövek egyik segédrácsától is. Tehát a végcsöveimen még stand by-ban is rajta van az anódfesz. Szerintem a te erősítőben is ugyanez a megoldás van. Sajna sematikus rajzot nem találtam hozzá pedig kiváncsi lettem volna rá. Simán meg tudta volna mérni a szerelő az anódfeszt utána meg kiszámolja mennyi bias kell utána meg beállítja. A mérőpont is nagyon jó helyen van mert a Bugerád egy fix bias-os erősítő. Tehát beállításnál pont hogy a végcső rácselőfeszültségét kell mérni. Ezért is nem értem hogy a szerelő mit matatott a katódkörben mikor az a katódos munkapontbeállításnál fontos. Fölöslegesen szét kell hozzá bontani a cuccot. A Bugera ilyen hülye RCA csatlakozót használ de az nem érdekes mert bármilyen jó multiméterrel odaférsz csak meg kell kérni valakit hogy tartsa mérőcsúcsokat amíg te a trimmert tekergeted. Ha tudod mennyi az anódfesz (amit simán meg lehet mérni) akkor magadnak is be tudod állítani.Kipróbáltam a Guitar rig-et végfokon keresztül a 1960-as ládával. Érdekes volt gyakorlatilag visszaadja az otthoni hangzást teljesen. Annyi van csak hogy eq-zni kell mert hát azért mégse hifi hangszórokon megy ugye nekem meg arra van minden hangzás belőle itthon. De komolyan van létjogosultsága a dolognak csak egy jó hangkártya egy végfok meg egy notebook-kell és lehet játszani
. Aki meg ismeri a Guitar rig-et az tudja mennyi minden van benne és az egy aduász dolog mert ritka az olyan gitáros akinek akkora cájg-ja lenne mint ami a Guitar rig-ben benne van
.
-
X2N
őstag
Bugera V55HD-ről van szó. A katódkörbe tett ellenálláson mért feszültségesést a szerelő, előtte meg kiszámolta a nyugalmi áramot, aztán beállította a bias trimmerrel, a mérőpont amit kivezettek azon a negatív előfeszültsége volt kivezetve ami munkapont állításnál nem kell, ami szemét dolog benne hogy a stand by kapcsoló nem az anódfeszültséget kapcsolja hanem valami mást, direkt úgy csinálták meg hogy ha ezt látja szervizes és megcsinálta egyszer akkor utána egyet se akarjon megcsinálni. Most 2db Sovtek 6L6 WXT+ került bele és sokkal jobban szól mint a gyári Bugera csövek, amiket azt hiszem a TAD gyárt.
-
Daweee
őstag
Hú nagyon nagy volt Satch bácsi
elöl álltunk, a 4-5. sor környékén, nagyon közel volt, hatalmas élmény
Egy bánatunk hogy a Surfing with the Alien kimaradt a setlist-ból, meg nem sikerült pengetőt szerezni. Csak úgy sugárzott belőle az energia, mozgott, mászkált össze vissza (nem tudom hogy bírja 54 évesen) és mindeközben hibátlanul elnyomott 2 órát, nem hiába napjaink egyik legnagyobbja
Hangszerboltilag minden ajánlottba eljutottunk az Eldorádót és a Codát kivéve, hát kicsit irigylem a pestieket, odafent egy boltban van annyi gitár kb mint Miskolcon az egész város összes boltjában együttvéve... a gitárcentrumban még balos LV100 is volt
Másrészt viszont egyikben sem volt Bugera, (egyébként barátomnak néztünk fullcsöves fejet, eredetileg a Bugera 1960-asát nézte ki, azért volt a túra) viszont a G.centrumban kipróbált valami Torque fejet, és eléggé tetszett neki. Nem tudtok erről a márkáról valamit? én még nem nagyon hallottam róla, elvileg valami orosz. Esetleg nincs valakinek tapasztalata vele?Harmadrészt, azt hiszem meghúztam egy inat a jobb gyűrűsujjamban: pár hete nyújtógyakorlat közben éreztem hogy belül valami meghúzódik, utána az ujjam belső oldalán egy csíkban elérzéketlenedett, ez mostanra nagyjából már rendbejött, viszont még mindig kellemetlen húzó érzés van az ujjamban ha gitározni próbálok, nektek volt már ilyenetek? Ugye nem maradandó? Kezdek félni...
Addig sem pihenek, próbálgatok jobb kézzel pengetgetni ahogy a normális emberek, persze ujjpengetés meg 8 ujjas tapping egyelőre kizárva, kímélni kell a gyűrűsujjamat...
Egyébként egész jól megy már, nagyjából tudok már pengetni, a nyak-ujjazás még elég gyérül megy, de nem is csodálkozom, jobbkezes gitár híján a balost fordítottam meg, viszont így meg rosszul vannak a húrok és nem sokra megyek, a zeneietlen sablon gyakorlatokat meg hamar megunomKéne valami jobbos... Áthúrozni nem fogom az akusztikusomat, mert nem akarom beáldozni, ha kireszelem a szemöldököt a vastag húrnak akkor nem lesz jó ha majd visszahúroznám, meg a húrláb is fordítva van, az oktávok szana-szét lennének
Pénzem se nagyon van, leszámítva ha elég karácsonyra az erősítő, bár jelen állás szerint nem nagyon fogok tudni az elektromoshoz nyúlni addig, szóval... Miskolc és környékén olcsó klasszikus gitárja nincs valakinek eladó?
Isee: én sima Audigy 4-et használok(-tam?
) guitar-riggel karöltve szólógitárhoz
-
X2N
őstag
Most h így szóba jött egy moddolt erősítő, ha összejön egy kis pénz, nekiállok moddolni én is a Bugera V55-öt, megtoldom még 2db csővel, mert kellene egy kis plusz torzítás a szólókhoz, és zavar h közös EQ van minkét csatornára, ezen még gondolkozok h lehetne legjobban megoldani, múltkor lecseréltem egy kék ledet a lábkapcsolón mert nagyon vakítóan világított, a fejen is lefogom cserélni a lámpát egy izzós változatra úgy autentikusabb, megfordult a fejemben h veszek aranyszínű csirkefej potikat, és a Bugera logó helyett felteszek egy arany Marshall logót
, érdekesen mutatna. Átlehetne építeni h a csövek ne fejjel lefelé nézzenek, csak akkor át kellene feliratoznom az előlapot de ez túl nagy munka lenne egyelőre. Csináltam most a hétvégén egy A/B pedált, ha lefújtam teszek fel képeket.
-
X2N
őstag
Voltatok hangfoglaláson? Én csak vasárnap tudtam kimenni, de azalatt a 2 óra alatt amíg kint voltam kipróbáltam egy Bugera 6262-est egy LP-vel, egy VOX NT15 Nightrain-t Cort gitárral, egy JCM-800,JMD50-et, utána Bogner Alchemist HD következett egy Fernandes sustaineres gitárral, majd Randall RH-50T egy ESP flying V-vel, Blackstar HT100 fej volt amit utoljára kipróbáltam. Legjobb torzítása a Bugera 6262-nek volt szerintem, de nagyon tetszett a Bogner, és a Blackstar fej, Bogner nagyon jól szólt minkét csatornán nagyon jó benne a delay, ami nem tetszik rajta az a potmétergomb. A Blackstar is egy nagyon sokoldalú erősítő mert van rajta egy potméter amivel lehet szabályozni h inkább amerikai vagy angol hangzása legyen, van rajta egy voice kapcsoló amivel a torzított csatorna kap egyfajta szóló hangszínt. A Bogner-en is volt sok kis kapcsoló de azokat nem próbáltam ki, ami még nekem érdekes volt hogy csomó helyen láttam ezeket a telefonzsinór szerű kábeleket, és hát elég kellemetlen hogy a kábel mindig feszül és kiránthatja az erősítőből az aljzatot, és nehéz is húzni a kábelt ha beakad valahova mert súlya van.
-
Daweee
őstag
Új jelölt: Bugera V22
22W, 2 csatorna, full cső, lábkapcsoló, kicsit sok, de össze tudom spórolni (épp van jelentkező a Frontman-re)
Vélemények? -
X2N
őstag
válasz
Demonata #3836 üzenetére
Egy 30W-os erősítőben nagyobb hangszóró van, jobban szól egy 12"-es hangszóróval mint egy kis 8"-as hangszóróval, teljesítményben nem kell sok, már 5W-al is őrületbe lehet kergetni a szomszédokat. (Halottam egy sztorit h valaki eladta az Orange Tiny Terror fejét mert túl hangos volt a szomszédoknak) Lehet venni pár wattos csöves erősítőket érdemes kipróbálni valami jobb torzítópedállal, metál hangja lesz. A csövesek amúgy is jobban szólnak mind tiszta, mind torzított hangszínen, nekem volt 10wattos ibanez gyakorlóerősítőm, a tiszta hangja elmegy de csöveshez képest nem az igazi, a torzítója elmegy, de jellegtelen, utána Line 6 Spider II-n játszottam, ennek az az előnye hogy modellezős és nagyon sokféle hangzás van rajta, most egy csöves Bugera-m van és nagyon elégedett vagyok vele, egyetlen hátránya hogy nagy torzításnál van zaja, ezért csínján kell bánni a gain-el, nem úgy mint a Spider-nél ahol beépített zajzár van és nem hallani a susmust
-
X2N
őstag
Keresgéltem és találtam még egy erősítőt ami szóba jöhet
ugera V55HD 55W zengetős, csöves gitárerősítő fej 77 ezer körül van, néztem még a KOX M 50 fejet (99ezer)és a Laney Cub10-t(60eFt). A Bugera-ról nem tudok sokat. Valaki hallott ilyet már esetleg?
-
alitak
senior tag
Ezt találtam. Ha valaki már találkozott vele, ne kíméljen a véleményével.
Behringer BXL900A
• BXL900A
• Bassgitár kombó
• Teljesítmény: 90 W
• 2 csatorna
• Reproduktor: 1 x 12'' Bugera Aluminum-Cone
• 7 sávos equalizer
• FBQ
• Ultrabass procesor
• CD-bemenet
• Fülhallgató-kimenet
Ár ~60 000 forint.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Robogó, kismotor
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite,új 0 perces, 2év garival
- XPS 15 9500 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H GTX 1650Ti 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Logitech g920 váltóval
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest