Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#103301) Bluesummers válasza formula01 (#103299) üzenetére


Bluesummers
őstag

"Amit leírsz nagyon jól hangzik, csak sajnos a valóság nem így működik."
Tudom. Ez van. Én nem voltam 100%-osan visszaküldés ellen, vissza kell olvasni.
Ebből indult ki:
https://prohardver.hu/tema/gamer_notebookok/hsz_102933-102934.html

Arról szólt az egész, hogy "hát ez mégsem elég ... akkor visszaküldöm"

Ezért is mondtam, hadd menjen a visszaküldés. Elnézést, hogy megpróbáltam akárkit is lebeszélni róla! Ha nagyon rossz a laptop, akkor ez van ... de ... én sohase tudtam belenyúlni rossz laptopba. Ha nincsen pénz jóra, nem kell álmodozni. Vagy el kell menni gyorsabban kapálni a földre, hogy minőségi cuccot vegyen.

1. Nem kellett volna legalja gépet bevinni cégbe.
2. Nem kell hülyéket felvenni, lehet menni kapálni menni, nem eladónak.
3. Ha egy szakembert megkérdez, és csalódás lesz, akkor a szakemernek el kell mennie mégiscsak kapálni, vagy ha itt nem jó a dolog, visszaküldeni a kifogásalandó terméket.
4. Én sem vagyok autószakértő, de ha valami kellett, mégiscsak tudtam regisztálni, keresni, és keresgélni. Aki lusta, az lusta is marad.

De mondom ... ki kell használni minden jogi cuccot, amíg lehet. Ha valami rossz, trottyol, akkor tényleg vissza kell küldeni. Szopjon az eladó is, amiért sz@rt akarta eladni! Ezt igenis támogatom!

Csak az alacsony árból ne feltételezzük azt, hogy valami jót kapunk. :R
További szép estét Mindenkinek! :R

Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.

(#103302) nggabi válasza Bluesummers (#103300) üzenetére


nggabi
nagyúr

tmx már lefalcolt, most 4ig humansoft van, már ha legionokról van szó. nem olvastam vissza :)

"szenyor dzsíííí"

(#103303) Bluesummers válasza nggabi (#103302) üzenetére


Bluesummers
őstag

Bocsi, nem vagyok képben garanciáztatással Magyarországon. Ami laptop behalt valaha, vagy volt pixelhiba (volt ilyen sajnos), az megy vissza disztribútorhoz. Nincsen dispute, meg vizsgálgatás, ott tényleg megy a vevőnek a full rendelkezésre állás és megpróbálnak vagy megjavítani, vagy másik hasonló / esetleg jobb gépet adni. Erre is volt példa, amikor a Legion RTX 2060-osokban sorra voltak pixelhibák, és utána RTX 3060-osat kapott mindenki, ugyanolyan áron.
Na ezt egyetlen bolt se fogja megcsinálni. Nem is láttam ilyet életemben, rajtuk kívül.

[ Szerkesztve ]

Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.

(#103304) Lalikiraly


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog

Én részemről annyi, hogy mielőtt a gépet megvettem. Utánanéztem, sok sok videót megnéztem.
Igazából többet szidták mint nem, de meg tudtam különböztetni a dolgokat.

Aztán megvettem, mert mérlegeltem sok dolgot. Nevetni fogtok.
Nekem marhára nem jön be az a megoldás, hogy a kijelző megemeli a gépet, egyszerűen nem tetszik, pedig biztos hogy kényelmesebb. De már ezt megszoktam.
Másrészt az volt több videóban hogy gyenge a gép felépítése, nyomkodta a billentyűzetet, hogy majd egy centit benyomódik az egész.

Akkor kezdjük. Én is mondom azért is megnyomkodom, és nem tudom mit csinálnak, hogy annyira benyomták a videóban, mert szerintem akkor már rég törne vagy valami.

Rinyálnak sokan hogy hangos a gép... Hát baszki egy gamer noti milyen legyen? Főleg ha hajtva van?
Másrészt meg itt írom ezeket a sorokat és performance módban van a gép, most éppen nagyon halkan megy a CPU hűtőventi a jobboldalon. A GPU é nem megy, mert nincs dolga. Ha berakom Power Savingbe, akkor meg a GPU totál ki is kapcsol. És volt hogy egész éjszaka ment a NASA Live Youtube és közbe ment a letöltés, egyszer be se kapcsolt a venti, pedig töltőről ment.
Az egyik videóban lemérték, hogy Youtube videóval egy óra alatt lemerült. Gőzőm sincs az hogy jött össze. Nekem majd 4 et is elmegy. A kijelző fényerejében kellemeset csalódtam, mert jobb mint az előző MSI é pedig az sem volt rossz. Na tessék performance és most kapcsolt ki a venti teljesen. Ergo néma a gép.

A képernyőt amúgy jórészt egy kézzel is fel lehet nyitni, nem kell mindíg támasztani azt vettem észre.

A billentyűzete kényelmes. A NUM lock részt nagyon nem igénylem, esetleg néha jelszavaknál ilyesmi használom, annyira nem.

Jó a beépített hangszórók tényleg a büntetés kategória. De tudjátok mit. Írok egy jó cikket a gépről :)

Én küldtem vissza 3 napon belül ASUS TUF gépet, mert mondjuk az eléggé hibás volt. Nem is javították visszaadták az árát, pedig az Auchanból elküldték a szervízbe és a jóember hívott, hogy ad 1 három napon belül nem is kellett volna hogy szivassanak, másrészt döglött volt a dedikált GPU... Van ilyen.

Ennél a gépnél belefutottam ebbe a kék halál dologba. Hát leszedtem a játékot most semmi, nyugodtan megy minden.

ja igen és azért van laptopom, mert azt szeretem. Nincs kábelrengeteg. Ha úgy van a dolgozószobából viszem a nappaliba és ott gépezek, vagy rádugom a TVt és azon megy a film. Meg aztán szinte minden nap hurcolom, sokszor melóhelyen ott van az íróasztalon és csak megy, néha ránézek írtak e nekem, mert jobb ezen válaszolni mint telefonon, vagy megy a letöltés, vagy megy online videó még ha nem is nézem. Nem érdekel. Ott van velem azt annyi. Meg párommal sokat utazok és mindíg visszük. Van amikor a szálláson nekiállok gamelni éjszaka. :)

Amúgy van egy 5 éves tejfölösdoboz Lenovo Ideapadunk. Még akkor vettem 65 ért és 4 helyett kapott 8GB ramot meg a HDD helyett SSDt. Azóta párom használja, online rendelgetéshez meg a számlákat rendszerezni ilyesmire untig elég. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy illik tudni helyén kezelni a dolgokat.

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#103305) echterion válasza Bluesummers (#103300) üzenetére


echterion
nagyúr

Én csak ugyanazt a kommunikációs formulát alkalmaztam, amit te, csak a veled ellentétes nézőpontból. :B

**********

(#103306) Mikulásbá válasza Lalikiraly (#103304) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

Tegyél kupakot a zsanérnál lévő lábak alá, így megemeled annyira, hogy a kijelző széle nem fog leérni. Így használom a Zenbook-ot. :U

(#103307) Lalikiraly válasza Mikulásbá (#103306) üzenetére


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog

De ennek a gépnek nem ér le. A billentyűzet síkja felett van kinyitáskor. Éppen ezt szeretem, mert így a kijelző is viszonylag magasabbra esik. amúgy a két hátsó lába a gépnek jóval vastagabb, mint az első. Nyilván így jobban is szellőzik.

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#103308) Mikulásbá válasza Lalikiraly (#103307) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

Bocsi, úgy értettem amit írtál. Ezek szerint félre. (attól még tehetsz alá kupakot, a nagy Zephyrus gépem alá is teszek, pedig az még szét is nyílik)

(#103309) PedroPascal


PedroPascal
senior tag

Urak segítséget kérnék. Ha nyitott kijelzővel hagyom a gépet akkor utána kb 10 perc tétlenség után nem lehet vele semmit csinálni, nincs kép csak a kikapcsoló gomb hosszas nyomása segít újra indítani. Akkumulátoros módban 3 perc a kijelző kikapcsolása, tápról 5 perc. Ha lehajtott kijelzővel hagyom így a gépet akkor ilyet nem csinál. Minden ki van kapcsolva, ami az energiagazdálkodást érinti, nincs hibernálás, alvás stb. Ezt kb 1 hete vettem észre eddig szerintem ilyet nem csinált. Arra gyanakszom, hogy valami rendszer frissítés lehet a hiba oka. Korábban ugye töröltem minden Asus programot armory crate-el az élen és csakis G-Helper-t használom. Windows 11 van a gépen minden frissítés fent van.

ASUS ROG Scar 17 G733PZ (AMD Ryzen 9 7945HX, NVIDIA GeForce RTX 4080) / SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless, Aerox 5 Wireless / Synology DS923+ / Samsung Galaxy S23 256GB, Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Galaxy Buds2 Pro /

(#103310) RM007 válasza PedroPascal (#103309) üzenetére


RM007
addikt

A lemez közben fullban dolgozik? Kezd el leszedegetni a felrakott frissítéseket már ha ez lehetséges, mert nálam mintha nem lenne ilyen opció ha akarnám. :U

Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity 4080 Super (desktop 320W)

(#103311) kricsar válasza PedroPascal (#103309) üzenetére


kricsar
csendes tag

Nekem ilyet a Legion5 Pro csinált, rendszeresen, de csak hibrid módban (R5600H). Miután dedikált kártyára váltottam, soha többé nem jött elő (Win11).

(#103312) PedroPascal válasza kricsar (#103311) üzenetére


PedroPascal
senior tag

Lehet igazad lesz. Nvidia legutóbbi frissítés kb 1 hete volt. Csak dedikált gpu megy nálam.

ASUS ROG Scar 17 G733PZ (AMD Ryzen 9 7945HX, NVIDIA GeForce RTX 4080) / SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless, Aerox 5 Wireless / Synology DS923+ / Samsung Galaxy S23 256GB, Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Galaxy Buds2 Pro /

(#103313) PedroPascal válasza RM007 (#103310) üzenetére


PedroPascal
senior tag

M2 SSD van csak a gépben de nem hiszem hogy bármi fullra pörgetné üres járaton.

ASUS ROG Scar 17 G733PZ (AMD Ryzen 9 7945HX, NVIDIA GeForce RTX 4080) / SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless, Aerox 5 Wireless / Synology DS923+ / Samsung Galaxy S23 256GB, Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Galaxy Buds2 Pro /

(#103314) Csupati válasza PedroPascal (#103309) üzenetére


Csupati
senior tag

Egy friss winfost próbálj felrakni , nem vagyok biztos benne,hogy nem e a letörölt programok hagytak valamit a registryben.

Az élet Clevo nélkül unalmas.

(#103315) Lalikiraly


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog

Jah, semmo, nem érdekes.

Közben máshol is elkezdett fagyni a gép, szóval nem a jaték volt. Egyszer kékhalálozott egy bő félóra szimulatoros játék után. Aztán csak fagyott. Most meg már a PUBG alatt fosta össze magát. Egyszer csak kőre, egyszer a videókártya driver írta ki hogy kiszáll a buliból. Próbáltam reinstallt de ugyanez. Ráadásul semmi warez sem. Viszont az egyik program amikor mondom akkor leszedek mindent a particionálás nem futott le, annyit írt zárolt memória. De az nyilván a programé, bár hibanak írta. Érdekes mert memtest win alatt semmit sem hozott. Majd ma visszaviszem szerintem aztán meglatjuk mi lehyen. Valszeg csak a hűtés miatt lehet. De előtte meg egész este ment. Sima videózásnál semmi baj, csak ha hajtom. Lehet videókartya ram még. Na passz. Írok, ha tudok valami konkrétat.

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#103316) FőDudu válasza Csupati (#103314) üzenetére


FőDudu
addikt

Es akkor meg nem beszeltunk a lehetseges rootkitrol ami ugye konkretan akar az UEFI particiobol is indulhat az oprendszertol tok fuggetlenul...

Szoval az SSD-nek full WIPE, aztan lehet friss telepiteseel probalkozni egy megbizhato mediarol.

Megbizhato azt jelenti, hogy nem az adott gepen Media Creation tool segitsegevel keszitett pendrive. Mert arra konkretan rakerulhet az eppen futo kartevo is.

Masik gepen, media creation tool (nem NTllite es egyeb progival, csakis a microsoft sajat cuccaval), abbol is eloszor ISO-t csinalni (direkt nem pendrive), majd az ISO kiirasa RUFUS progival az elozoleg formazott pendrive-ra.

Na arrol bootolva, a telepites soran a teljes SSD meghajtorol az osszes particiot torolve, na az talan mar kartevo mentes. (en meg a pendrive-on is nyomatnek egy virus keresest, mert az nem arthat).

FőDudu

(#103317) formula01 válasza Lalikiraly (#103315) üzenetére


formula01
aktív tag

Ha nem babráltál vele, hűtés miatt nem kellene egy gépnek kékhalált kapni, csak simán throttlingolni. Nem tudom, hogy mi, de szerintem szinte biztos, hogy nem a hűtés lesz a gond.

[ Szerkesztve ]

(#103318) Bluesummers válasza FőDudu (#103270) üzenetére


Bluesummers
őstag

"En eleg regen benne vagyok az informatikaban, de MAC gepeken kivul meg nem lattam meg olyat ami masodlagos kijelzokent mukodott volna egy masik laptopnak."
Másodlagos kijelző volt Alienware M17X-nél.
Volt egy HDMI input, és egy HDMI output. Személyesen teszteltem. Jó cucc volt.

https://notebooks.com/2011/11/07/alienware-m17x-review/

"The Alienware M17x has a great looking 17.3″ display with a full 1080P resolution. This means you’ll have a full HD gaming experience no matter where you are. You can also use the HDMI-in to turn this display into your connection for a console or for another computer if you need a second display."

Alienware M17x Review, 52% OFF | dranailaalves.com.br

Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.

(#103319) Csupati válasza FőDudu (#103316) üzenetére


Csupati
senior tag

Hiába töröltem le az aw egér után a Control Centert, valami szarja fent maradt és kellett egy teljes Windows reinstall, gondolom az Asus vacka is csak hagy valamit, amúgy az nv drivere szarakszik ilyenkor, nem feltétlenül vírus, először egy normál reinstallt kéne csinálnia aztán meglátjuk.

Az élet Clevo nélkül unalmas.

(#103320) Bluesummers válasza Lalikiraly (#103315) üzenetére


Bluesummers
őstag

Memóriatesztet futtass.
https://www.memtest86.com/

Nagyon sokáig el lehet vele szórakozni, akár órákig is tud futni, ha mindenre kiterjedő tesztet kérünk. Egyszer gondoltam nekiállok, mivel volt 100+ db memóriám tesztre, végül feladtam, mert nagyon hosszú ideig végzett volna velük.

A random restart pont ennél jön elő. Amikor nonstop terhelted, akkor "csak" egyféle folymatot csinált, mást nem, de aztán amikor random dolgokat csinálsz, pont akkor fagy be.
Ha ki tudod nyitni, és ha 2db RAM modul van benne, egyiket vedd ki, másikat hagyd benne.

Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.

(#103321) Csupati válasza Bluesummers (#103318) üzenetére


Csupati
senior tag

Akkor még más világ volt, teli voltak porttal a gépek, csomó funkciót tudott amit szép lassan kivezettek. Akkor nem számított milyen vastag és nehéz a laptop.

Az élet Clevo nélkül unalmas.

(#103322) Ukraan válasza Lalikiraly (#103315) üzenetére


Ukraan
aktív tag

Csatlakozom Blusummers-hez.
Nekem egy időben a Legion 7-em produkált hasonló tüneteket.
Próbáltam én is mindent, a végén Memtest-el derült ki, hogy RAM hiba áll a dolog hátterében... :W

[ Szerkesztve ]

BÚÉK!

(#103323) Bluesummers válasza Csupati (#103321) üzenetére


Bluesummers
őstag

Pont így kezdődött el a dokkoló bizniszem, mivel egyre kevesebb portok voltak a laptopokon, és 10-15 éve még tele voltak portokkal, ahogy írod, aztán kb. 5-6 éve a full vékony lett a divat, néha csak 3db USB A/C porttal, főleg üzleti gépeken, oda kezdtem el venni tesztekre dokkolókat, aztán rájöttem milyen jó.
Csak jött a hideg pofon, amikor a noname sz@rokon még az USB-C GEN2-őt is kispórolják a mai napig (mennyi lehet ez? 1, max 2USD plusz költség?), csak USB-C GEN1-et tesznek bele (azaz max külső HDD/SSD/telefon /pendrive csatlakozására jó, másra nyasgen...), ami nem jó PD-re (65W), azaz nem lehet dokkolón keresztül sem áramot közvetíteti laptop felé, de még képernyőt megjeleníteni se.
S ott néz pistike, hogy akkor most visszaküldje-e 14napon belül :D (Igen! Hulljon a hulladék gépek sora! :K )

Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.

(#103324) Bluesummers válasza Ukraan (#103322) üzenetére


Bluesummers
őstag

"A bő egy hetes Gigabyte gamer notim már kétszer is kékhalálozott"
Na most itt meg fog lepődni mindenki, hogy ilyet írok, de ha nálam kékhalálozna, én nem szórakoznék vele, vissza a gyártónak, amíg lehet. S**rt ne adjon el nekem!
Lehet más az oka, és ha igen, és kifut az időből, akkor már csak garanciáztatni lehet, amit Gigabyte-nál nem tudom hogy és miként megy. Lehet rövid időn belül megcsinálják, de lehet 1-2 hónapra ott tartják.

Én amellett vagyok, hogy küldd vissza :( Ez így nem oké, új gépnél! :R

Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.

(#103325) FőDudu válasza Bluesummers (#103318) üzenetére


FőDudu
addikt

Na jo, de ez nem notebook, hanem egy felforditott media center ;)
Meg a jardalapoknal is vastagabb. Netan 3,5" meghajto is van benne? :C

FőDudu

(#103326) FőDudu válasza Bluesummers (#103324) üzenetére


FőDudu
addikt

Gigabyte-nal is tudnak erdekes dolgok elofordulni.

Annal is volt regebben az RGB vezerlo miatti fagyas, csak akkor javult meg a dolog amikor annak a vezerlo szoftveret leszedtek...

Ertem en, hogy fajlagsan a Gigabyte adja a legolcsobban a dedikalt GPU-t, de attol meg sajnos egy barebone gep es a barebone mivoltabol adodoan nem feltetlenul annyira megbizhato ahogy azt elvarjak tole. Talan tul sokat var el a tulajdonosa es egy kmoolyabb geppel boldog lenne.

FőDudu

(#103327) Lalikiraly


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog

Pedig nekem szépen be volt lőve az MSI mellé a Lenovo noti külsőnek.

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#103328) RM007 válasza formula01 (#103317) üzenetére


RM007
addikt

Mondtam korábban neki, kimehetett egy kondi és ennek következtében terhelésnél nem bírja a strapát. Nekem a mester nagyon régen még cserélt is erősebbre a cpu-nál, mert volt olyan, odaillő jobb a stabilitás miatt, mivel a vga kártyámmal együtt nagyon zabálta az áramot. Persze ez nem minden esetben segít, mivel a bios ec-ben is meg vannak írva a határok meddig enged.

Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity 4080 Super (desktop 320W)

(#103329) RM007 válasza Bluesummers (#103318) üzenetére


RM007
addikt

Gyönyörű kis duci. Nőben nem szeretem, laptopban igen. :DD

Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity 4080 Super (desktop 320W)

(#103330) RM007 válasza FőDudu (#103325) üzenetére


RM007
addikt

Az hogy van hogy nekem sosincs ilyen és hasonló panaszom a Clevoval? Kiegészítve csak user error volt. Nem fejtem ki újból. :K Nálam elégedettebb vásárló aligha található.

[ Szerkesztve ]

Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity 4080 Super (desktop 320W)

(#103331) FőDudu válasza RM007 (#103330) üzenetére


FőDudu
addikt

Neked sem notebookod van, hanem kulso kijelzore kotott cuccod.
Media center, ha ugy tetszik. Egy hordozhato, PS2. Kb. :C

FőDudu

(#103332) RM007 válasza FőDudu (#103331) üzenetére


RM007
addikt

Nem erre a válaszra vártam. Szóval ott vannak az igen csak régi driverek, az is lehet nem a legújabbak és stabilan megy vele a laptop. Igen azért mert ennek nincs annyi nyűgje mivel asztali státuszban üzemel. Nem úgy értem hogy kiraktam abba, úgy értem hogy nem függ annyira a gyártói driverektől, letiltásoktól, nem finnyás, jó neki a Win update is ha nincs más. Ez a régi világ. Ugyanez a helyzet az MSI GT70-el is, pont ugyanilyen stabil. Mással nincs tapasztalatom.

Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity 4080 Super (desktop 320W)

(#103333) TeeBee73 válasza FőDudu (#103325) üzenetére


TeeBee73
addikt

Ebbe egy 5,25"-os is befér. ;]

"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG

(#103334) mistake767


mistake767
csendes tag

Sziasztok!

Van 2 monitorom (HP P24 G4) ezeken van VGA, HDMI és DP csatoló.
Van egy Lenovo Legion laptopom - erre HDMI és Type-C portokon keresztül lehet monitort rákötni, valamint van egy HP Probook 650 G2 laptopom dokkolóban, amin van VGA és DP csatoló.
Van olyan KVM switch, amire mindkét laptopot és mindkét monitort rá tudom kötni lehetőleg minél kevesebb átalakítóval?

Másik kérdésem, hogy még régebben láttam itt, valaki linkelt egy olyan kis cuccot, amit rá lehet ragasztani a laptop aljára és a kis kihajtható lábaival megemelni a laptop hátulját, hogy több levegőt kapjon - lábakat becsukva pedig mehet a táskába.
(igen tudom, a "kupakos" trükköt, most is úgy van megemelve, csak szeretnék valami profibb megoldást, ami elegánsabb az irodában ;) )

Ha valaki tudna adni 1-2 linket, ahol ezeket meg tudom rendelni, azt nagyon megköszönöm.

(#103335) Csupati válasza Bluesummers (#103323) üzenetére


Csupati
senior tag

Az a jó amikor az alján van gyári dokkoló csati, na az mindent is tud. Volt kis Toshiba portege 13.3 2. Gen i5 el, a gyári dokkoloval jó volt, csak rá csaptam felülről otthon és kész.
Nem tudom a mostani dell Precision és HP zbook elitbook szériának van e még dedikált dokkoló csatija. Azt tudom hogy a HP most már TB3 gyári dokkolót használ.

Az élet Clevo nélkül unalmas.

(#103336) Csupati válasza mistake767 (#103334) üzenetére


Csupati
senior tag

[link] DP közösítő , második kijelző hdmi és vga megoldásod marad.

[ Szerkesztve ]

Az élet Clevo nélkül unalmas.

(#103337) mistake767 válasza Csupati (#103336) üzenetére


mistake767
csendes tag

Feltételezem, hogy tud mindent :) (Lenovo Legion 5 15ARH05H - otthon egy monitor van rákötve type-c - type-c kábellel, a billentyűzet-egér pedig a monitorra van dugva és mégis minden átmegy a kábelen beleértve a 240Hz frissítést meg magas felbontást)

(#103338) mistake767 válasza Csupati (#103336) üzenetére


mistake767
csendes tag

Köszi, jól néz ki, kompakt, az ára is rendben van, csak nekem olyan kéne, ami az usb billentyűzetet és egeret is kezeli.

(#103339) Csupati válasza mistake767 (#103337) üzenetére


Csupati
senior tag

Igen saina ez a C-DP kábellel megszűnik, a másik gépből ugyanide a közösítőbe másik DP, a másik monitorba meg a vga a HP rol és a HDMI a a legionrol. Sajna egy HDMI port a laptopon egy monitort tud kezelni.
Akkor Type C dokkoló, és vagy hdmi vagy DP kábel.

[ Szerkesztve ]

Az élet Clevo nélkül unalmas.

(#103340) mistake767 válasza Csupati (#103339) üzenetére


mistake767
csendes tag

Jelenleg egy régi Aten KVM switchet használok oly módon, hogy 1 (!) db monitor van rákötve VGA csatolón+ egér-billentyű 2 usb portján,
a másik oldalon pedig a HP laptop szintén VGA+2 usb,
a Legion pedig VGA-HDMI átalakító +2 usb - ez bele egy TypeC hub és az a laptopba.

a második monitor pedig DP kábellel a HP-hoz, de az csak ahhoz.

Én olyan megoldást keresek, ami mindkét monitort (+usb) lekezeli (és az se lenne hátrány, ha nem kéne a jelet vga szintre butítani).

(#103341) Bluesummers válasza FőDudu (#103325) üzenetére


Bluesummers
őstag

Önvédelmi eszköz! :D

Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.

(#103342) Bluesummers válasza Csupati (#103335) üzenetére


Bluesummers
őstag

Ezeket "mechanikai" dokkolóknak hívják.

HP esetében: 2013 UltraSlim (jó sokáig használták... kb. 2020-2021-ig)
STACJA DOKUJĄCA HP UltraSlim 2013 2xDP HSTNN-IX10 - Sklep, Opinie, Cena w  Allegro.pl

DELL esetében: PR09X
STACJA DOKUJĄCA DELL PR03X LATITUDE PRECISION - Electro Garden

Lenovo esetében pl: 40AG (basic) / 40AH (pro) / 40AJ (ultra)
NOWY 40AJ Lenovo ThinkPad Ultra Dock stacja + 135W - Sklep, Opinie, Cena w  Allegro.pl

Ez a legújabb laptop. Alján csak SSD-hez férhető hozzá (ez is valami), de a mechanikai dokkolók világának vége.
Dell Precision 7770 Core i9-12950HX 2.3GHz RTX 3080 Ti 64GB RAM 2TB SSD  17.3''

Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.

(#103343) PedroPascal válasza kricsar (#103311) üzenetére


PedroPascal
senior tag

Igazad lett, köszönöm! :R Csak nálam fordított a helyzet. Én Ultimate módban használom azaz csakis a dedikált 4080-at. Most kipróbáltam Standard módban vagyis alapból a Ryzen 7945HX integrált Radeon 610M-et használja és így nincs ez a hiba. Tehát a legutóbbi Nvidia frissítésben lehet a hiba mert eddig ilyen gondom nem volt. Vissza tudom tenni az egyel régebbit, ha igen hogyan? Vagy hogyan lehet ezt elhárítani? Ha csak Ultimate módban használom akkor érdemes lenne törölni az AMD Adrenalin-t?

[ Szerkesztve ]

ASUS ROG Scar 17 G733PZ (AMD Ryzen 9 7945HX, NVIDIA GeForce RTX 4080) / SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless, Aerox 5 Wireless / Synology DS923+ / Samsung Galaxy S23 256GB, Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Galaxy Buds2 Pro /

(#103344) Gergello válasza Bluesummers (#103342) üzenetére


Gergello
addikt

Nekem ezek az igazi dokkolók, amibe beleül a gép.

(#103345) Kelvin válasza Gergello (#103344) üzenetére


Kelvin
őstag

Én azért örülök neki, hogy haladunk a korral és elérhető ennél kényelmesebb, kisebb megoldás is már. :DDD

"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"

(#103346) Gergello válasza Kelvin (#103345) üzenetére


Gergello
addikt

Vagy az UltraSlim vagy ha az nem akkor az 1 kábeles megoldás, ahol a monitor tölti a laptopot. Kábeldzsungel nem kell, hogy a gép mellett még a dokknak is külön tápot kelljen adni.

UltraSlim elmegy egészen 8gen prociig, azok még használható gépek.

(#103347) Kelvin válasza Gergello (#103346) üzenetére


Kelvin
őstag

Én egy kis Dell HD22Q-t használok, imádom. A külön táp nem zavar, a kábel és táp is rejtve van szépen, mintha nem is lenne.

"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"

(#103348) Bluesummers válasza Gergello (#103344) üzenetére


Bluesummers
őstag

"Nekem ezek az igazi dokkolók, amibe beleül a gép."
Eredetileg ez is volt az alap koncepció, ezért hívták anno őket "dock"-nak, mert dokkolni lehetett a gépet, azaz beleültetni.
De dock néven vannak PS kontroller töltők / telefontartó/töltő kombók, HDD / SSD dock-ok, amiket felülről kell belecsücsültetni, ezeket is valamilyen dock-nak hívják.

Na ez már nem létezik kb. 2024-től. Egyetlen olyan gépmárka sincs, amibe bele lehetne ültetni a gépet. :(
Én ezt sajnálom, a másik oldalról meg, ha akár van 2m hosszú USB-C GEN2 / TB3 / TB4 kábel, akár a kábeleket totál el is lehet tüntetni, és valami ilyesmi lesz.

Ami még furcsa, hogy senki sem célozta meg a gamer gépekhez való dokkolók gyártását. Meghajtani árammal úgyis lehetetlen 1db, de még 2db kábellel is. Átalában 200W feletti kakaó kell egy korrektebb gamer gépnek.

Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.

(#103349) Raymond


Raymond
félisten

Eloszedtem ma este a regi Aero 15X v8-at mert kivancsi voltam mit tud a benne levo Pascal 1070 Max-Q az AI kepgeneralas temaban. Erdekes eredmenyek lettek :) Mivel csak 8GB VRAM van rajta igy a Fooocus [link] nevu programot hasznaltam mert ez ertelmesen kezeli a kevesebb mint 12GB-at rendelkezo kartyakat is.

A standard SDXL 1024x1024 felbontason generaltattam vele 4 kepet a "Speed" beallitassal (ami itt 30 steps egy kepnel) ez lett az eredmeny:

Card VRAM Speed 1pic Total
--------------------------------------
GTX1070MQ 8GB 4.12s/it 2:04 551s
RTX2080 8GB 1.83it/s 0:20 92s
RTX4090 24GB 6.76it/s 0:06 30s

Fontos reszlet hogy a Pascal-nal sec/it van es nem it/sec :)) Az 1pic az jelenti ennyi masodperc alatt generalt es mentett el 1 kepet, a puszta generalas picit gyorsabb volt (ezt ki lehet szamolni egy Speed 30-al valo beszorzasaval.

Azert valamit fejlodtek a GPU-k az evek alatt compute-ban :) Meg az asztali sima 2080-as is hamarabb keszul el 4 keppel mint a mobil 1070 egy darabbal.

Ha mar ment akkor kiprobaltam a CP2077 legujabb verziojat is, mar nem emlekszek hogy ment pontosan azokkal a beallitasokkal amik ott vannak, de azt hiszem ugyanugy mint most. 1080p-ben 45FPS-t hoz, de erdekes hogy az alacsony felbontas ellenere szerintem a kis 15" kijelzon siman hasznalhato az FSR2 Quality felskalazas es ugy felmegy 60FPS-re. Lejjebb nem erdemes menni vele nagyon mert a Balanced csak 64FPS a Performance pedig 69FPS-t hozott. Ott pedig mar azert eszrevehetoen romlik a kepminoseg.

Az XeSS-t is kiprobaltam de az valahogy nem csinal semmit. A Quality beallitassal ugyanaz vagy alacsonyabb volt az FPS mint nativban igy azt hagytam.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#103350) Raymond


Raymond
félisten

Ha valaki VRAM-ra vagyna:

Gigabyte AORUS 15 YE5-54DEB34SH
15,6" 165Hz QHD Display
Intel Core i5-12500H
Nvidia GeForce RTX 3080Ti 16GB

1399EUR az Amazon-nal [link] de van az NBB, MM/Saturn vagy Cyberport-nal is [link] ugyanezen az aron.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.