Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#951) FazekasLaci válasza mave13 (#948) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

A soros portos ketyerék külső energiaellátást igényeltek. Nem tudom, hogy ennek nem volt-e külön áramellátó kábele, nézd meg rajta! Lehet, hogy valami hiányzik? Bár az is lehet, hogy a másikat is bedugod, akkor az lesz az áramellátó.

Régen ez komoly macera volt....

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#952) Dexter68 válasza FazekasLaci (#951) üzenetére


Dexter68
addikt

Lehet, hogy a keyboard csatiról szedi az áramot. Valami ilyesmi rémlik az őswacomok idejéből.

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#953) Wilika


Wilika
aktív tag

Uhh, most káromkodtam egy borzalmasat...
Megint nem működik a nyomásérzékenység és a radír a PS-ben.
Mitől van ez? Újraindítottam, mert az általában segít neki, de most is ugyazat csinálja.
Megpróbáljam az újabb drivert? :S

mitcsinalanyul.com - Tényleg, mit csinál?

(#954) mave13 válasza FazekasLaci (#949) üzenetére


mave13
őstag

Köszi.

Sikerült életre kelteni. A PS2 port adja a tápot, a COM meg az információt. Egy USB egér mellette vígan elvan. Drivert én ITT találtam hozzá. Unokaöcsit nem lehetett róla lerobbantani egész este. De mivel ez csak kölcsönben van, kellene neki valami véglegeset is beszerezni, mert totál belezúgott a technikába. :D

Láttam az oldaladon fekete Bamboo-t jó áron. Mi Győriek vagyunk, én Pécsen tanulok. Szombaton nyitva vagytok? Mert valamikor két hét múlva fölmennénk megnézni, meg kipróbálni egyet, és ha tetszik, 21k-ért vinnénk is, több, mint valószínű.

[ Szerkesztve ]

Icewolf || kósza ||

(#955) FazekasLaci válasza mave13 (#954) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Szia!

Mindig van rakin, úgyhogy jöhetsz, kipróbálhatod, amikor tetszik. Csak előtte kérlek dobj egy levelet, hogy mikor jönnél. Majd megmutatjuk az Intuos-t is, mivel azon a nyomásérzékenység kétszer olyan jó, mint a bamboo-n, valamint van dőlésérzékenység is. Nem tudom, hogy az a régi tábla, ami neked van, az tud-e dőlésérzékenységet... Ezt PS-ben azonnal ki tudod próbálni, ha beállítod a tilt sensitivity opciót az ecset tulajdonságainál.

Ha megadod, hogy a tábla hátoldalán milyen cikkszám, vagy megnevezés van, akkor utánanézek annak, hogy a Bamboo mennyivel tud többet/kevesebbet annál a táblánál. Merthát ne felejtsük el, hogy közel 12 éves technológiáról beszélünk, amit most használsz :)

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#956) Sharkie


Sharkie
csendes tag

Sziasztok!

2 hónapja használok egy Genius G-Pen 450-es táblát és most lenne egy problémám, amire még nem találtam megoldást. Photoshop CS4-ben csinál olyat, hogyha elhagyom a tollal a táblát (pl, visszateszem a tartójába) és utána folytatnám a rajzot, akkor csak egyenes vonalakat hajlandó húzni a programban. Ezeket a vonalakat is úgy csinálja, hogy hozzáérintem a toll hegyét a táblához, húznám az ívet a rajzhoz (ekkor nem rajzolja ki a vonalat) és ahogy elemelem a táblától, a kezdő és a végpontot köti össze egy vonallal. Viszont ha ilyenkor átkattintok egy másik programba és onnan vissza a PS-be, akkor megint működik, egészen addig, amíg megintcsak el nem távolodok a rajztáblától.
Ezt nem csinálta CS2-ben és más programban sem. Próbáltam már másik USB portra dugni, drivert frissíteni, PS-t újratelepíteni, tollban elemet cserélni, de semmi javulás...
Találkozott már valaki ezzel a hibával? Tud valaki rá megoldást? Bízom benne hogy tudtok segíteni. Előre is köszönöm!

(#957) Dexter68 válasza Sharkie (#956) üzenetére


Dexter68
addikt

Ha CS2 alatt nem csinálta, akkor nem lehet, hogy várni kéne, amíg ki nem jön egy CS4-et támogató driver? Genius supportot kérdezted?

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#958) Dexter68


Dexter68
addikt

Fazekas Laci! Ilyenetek van? :DDD :DDD :DDD

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#959) alien_


alien_
őstag

Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy hamarosan kapok egy Graphire 4 (valszeg A6-os) tabit.
A kérdésem az lenne, hogy PS CS4-el hogy boldogul a 2 éves technológia? Driverekkel minden oké?
Olvastam, hogy a Bamboo -val azonos maga a vas, viszont a felülete "papír szerűbb" az új változatnak. Erről mi a véleményetek? Akármi fontos tudnivaló? XP32bit alatt használnám, elsősorban PS-el.

Swarm is coming.

(#960) mave13 válasza alien_ (#959) üzenetére


mave13
őstag

Üdv!

Saját tapasztalat szerint a 10 éves Wacom PenPartner-rel elboldogul az XP, valószínűleg még a Vista is, és minden program remekül megy vele. Nem hinném, hogy a PS terén bármi probléma lenne.

Icewolf || kósza ||

(#961) FazekasLaci válasza Dexter68 (#958) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

HÚ, ez nagyon jó! Megnézem, hogyan lehet beszerezni és akkor lesz :)

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#962) FazekasLaci válasza alien_ (#959) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Ugyanaz a driver Bamboo és Graphire alatt. Semmi problémád nem lesz vele. Wacom.
A vas nem ugyanaz. más a toll, valamint a tábla felbontása kicsit kisebb, mint a Bamboo-é. 'Mindössze' 2000 lpi, ami nem 2540, mint a Bamboo-nál, de ember legyen a talpán, aki észreveszi, mert még így is 3x több, mint bármely átlagegéré. A lézeres egeret legalábbis tudtommal alapból veri, mert az 1500-1800 lpi között megy csak....

Van egy ilyenünk:
http://www.wacom.eu/manga/manga.asp?lang=en&pdx=30 [link]

Ebben képregények rajzolásához benne van az eFrontier Manga Studio Debut 3 is.
2 év garival. Saját példány, a tábla nem volt használva, a szoftvert megnéztük, hogy működik. 18e +ÁFÁ-ért bárki elviheti. 1 db van belőle, már nem gyártott termék, a Manga szoftver nem megy fel Vistára, XP alatt azonban tökéletes.

A benne lévő Graphire4 fehér színű :)
A Manga Studio Debut 3-ről bővebben itt olvashatsz: [link]

A Graphire4 tolla ugyanazt tudja, mint a Bamboo toll. (512 szintű nyomásérzékenység).

[ Szerkesztve ]

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#963) no-police


no-police
csendes tag

Sziasztok. Lehet, hogy kicsit off, de sajnos nem találok máshol információt. Olyan digitális noteszre lenne szükségem, amivel legfőképpen kézírásos jegyzeteket készítenék, plusz skicceket, egyszerű rajzokat. Igazából kb. A5-ös, esetleg az A6-os méret lenne optimális. Valami olyasmire gondolok, mint a PDA-k "notes" funkciója, csak méretben nagyobbra, meg nem baj persze, ha fejlettebb (pl. szinek, alakzatok, stb). Létezik-e ilyen cucc, tud-e valaki infót adni? Háttértár?

(#964) Wilika válasza no-police (#963) üzenetére


Wilika
aktív tag

Aszonnyahogy:
TabletPC

mitcsinalanyul.com - Tényleg, mit csinál?

(#965) Akash


Akash
csendes tag

Üdv mindenki!

Csodálkoztam itt egy-két hizzászóláson. Főleg amikor lehúzzák a geniust és istenítik a wacom-ot. :W
Nos idén egy Geniussal kezdtem, és miután leszedtem a vistához szükséges drivert jól működött. A tolla nem kopott, és normálisan érzékelt mindent, szép köröket is tudtam vele rajzolni. Aztán felvált a rajzfelületet jelentő fólia, amiért visszaküldtem garanciára. Küdtek egy újat, aminek alapból nem működött a tolla. Erre azt is visszaküldtem, és gondoltam: Na jó akkor fizessünk rá dupla annyit és lett egy Wacom Bamboo-m.
Na ekkora szart még nem láttam. A tollhegy úgy kopik mintha radír volna. Ha meg leveszem softra a nyomásérzékenységet (hozzáteszem semmi kifejezetten nyomásérzékelési finombeállítási panel nincs hozzá ahogy a genius-nál volt) , akkor meg ha hozzáér a felülethez, nem érzékeli, de csak egy észrevehetetlen ki serősebb nyomásnál rögtön nagyon odanyomja. Egyszerűen nem érzékel finoman, és szaggat is, egy spirált nem tudok vele rajzolni. Úgyhogy most nagyon mérgelődöm azon hogy mindenki a wacom-ot nyomja, miközben egy kalap szart nem ér. Én pedig dupla árért most itt vagyok hogy nem tudok rajzolni, a képeim fálbehagyva...stb.
Szóval aki Wacom-ot akar, nagyon gondolja meg, és előbb próbálja ki!

Ha valaki tud valami megoldást a problémámra szívesen várom! Már nem tudom eldönteni hogy a vista miatt van-e ez a hiba, vagy megint típushibás gépet kaptam...vagy egyik se, a wacom alapból ilyen szar. :)

(#966) Dexter68 válasza Akash (#965) üzenetére


Dexter68
addikt

A Fazekas Laci ezen tépi a száját: be lehet menni és ki lehet próbálni.

Nekem 3 vagy 4 évig volt egy Trust táblám, tudtam vele dolgozni, de amióta Intuos3-mal tolom, mámor a meló. Kb olyan a különbség, mint egy Suzuki Swift (amit nem tartok rossz autónak) és egy fullextrás Saab közt.

Megjegyzem, február óta használom az Intuost, hegyet még nem cseréltem benne, de (napi 12-16 órát melózom) a tartókája, és a hegye fölött a festés olyan ütött-kopott, mintha megjárta volna az iraki háborút.

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#967) FazekasLaci válasza no-police (#963) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Ha hordozhatóban tervezel, akkor a tablet pc jó megoldás, csak a toll nyomásérzékenysége nem túl jó. Rajzolásnál inkább egy olcsó notit és egy Cintiq 12-t javaslok. Az elég pici a hordozgatáshoz és profi módon tudnál rajzolgatni. De ez csak akkor jó, ha tényleg profin akarsz rajzolni.

Bővebben itt olvashatsz róla: [link]

Én megnézném a helyedben az alábbi tollat is: Logitech io2 Link: [link]
Ez olcsó megoldás, ha jegyzeteléshez kell a toll. Ehhez nem is kell számítógépet cipelgetned magaddal, csak egy jegyzetfüzetet és a tollat.

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#968) Spirit


Spirit
őstag

Sziasztok! Szülinapi ajándéknak szeretnék egy táblát venni Kedvesemnek, aki elsősorban honlapszerkesztéssel foglalkozik. Sokszor jön elő,hogy olyan kis grafikai elemet kellene tenni az oldalra, amit nem tud egérrel megcsinálni, és alapanyagot sem talál neten. Gondoltam ezzel rajzolgathatna, mert eléggé tehetséges. Ezenkívül grafitos rajzokat is szívesen csinál, jól elszórakozna vele. Kérdésem az lenne,hogy a 20e ft-os keretből melyiket ajánlanátok, mert egyszerűen nem áll össze a kép a hozzászólások alapján,hogy melyik mennyi, miket tud, mi alapján kellene választani, stb. Ha esetleg 12-13e ft-ért is elég lenne egy, mert annyival nem jobb egy 20e ft-os, az még jobb lenne, mert van más ajándékötletem ezen felül :) A lényeg,hogy ne égjek be vele, használható darab legyen. Előre is köszönöm válaszaitokat!

(#969) Spirit


Spirit
őstag

Elsőre a Wacom Bamboo-t néztem ki egyébként. Ebből létezik ugye 2 fajta Fun egy sima, meg egy one nevű. Én a simát néztem, tudtommal az az A6-os méretű, és fekete. Ha egyet értetek a választásommal, akkor lessetek már rá please,hogy ez lenne-e az, mert mindenhol más képet vágnak be. Ha minden okés, már rendeltetem is. :)

[link]

(#970) Dexter68 válasza Spirit (#969) üzenetére


Dexter68
addikt

Most elbizonytalanítalak :DDD

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#971) Spirit válasza Dexter68 (#970) üzenetére


Spirit
őstag

Már rájöttem közben,hogy lehet, hogy az lenne a kiszemelt, amit Te linkeltél, a másiknak mások a gombjai, valahogy olyan,mint a One csak feketében. Ez ugye a Wacom Bamboo Black A6. Ennél több adat már nem kell..ez csak wide-ban van tudtommal.

(#972) Spirit válasza Dexter68 (#970) üzenetére


Spirit
őstag

Köszönöm válaszodat, egyértelműen a linkelt cég volt a legkorrektebb, természetesen van is raktáron, minden okés, ma megyek a cumóért. Tegnap délután vagy 5 üzletet hívtam, ahol állítólag rendelhető volt webshopon másnapra, de mindenhol volt valami buktató, aztán leadtam a rendelésemet egy üzlethez, ahova ma kelleett volna megérkezni, és még nekem kellett felhívni őket, hogy na mi van már a telefonnal(azt írták,hogy hívnak ma), és kiderült,hogy jövő hétre tudnak csak szerválni(már ha tényleg..ismeritek ezt), addig meg nem várhat. Utána írtad a hsz-odat, ma visszamondtam azt a rendelést, felhívtam az általad linkeltet, és láss csodát :D

(#973) alien_


alien_
őstag

Lassan 3 napja vagyok egy Wacom Graphire4 A6 tulajdonos. Photoshop hobbiként foglalkoztat már egy ideje, de kézi rajzolásban csak nagyon kezdetleges tapasztalataim vannak, viszont sok olyan helyzet volt már, amikor könnyebb lett volna egy adott feladatot nem egérrel végigszöszmötölni.
Elsőre nagyon furcsa volt a tablet, pár órába telt megszokni, hogy máshova rajzolok, és máshol jelenik meg a rajz. Első sikerélmény az volt, amikor egy nagyjából szabályos kört tudtam rajzolni. Aztán szép fokozatosan egyre jobban megtaláltam az összhangot. Három rajzot csináltam első nap, az első egy karikatúra, ami eléggé elcsúszott volt még, azt egy valamivel jobb Homer Simpson követte, a harmadik kép pedig egy női arc, ezzel szöszmötöltem leghosszabb ideig.
Szerencsére neten rengetek tutorial, lépésről lépésre levezetett rajz van, gyorsan el lehet lesni a trükköket, érdemes időt áldozni ezekre.

Még mindig nem szoktam meg 100%-osan, de most már inkább a rajztudásom korlátaiba ütközök bele. Maga a tábla fantasztikus, a lehetőségek korlátlanok, az önkifejezés egy vadi új formáját kapja az ember egy nagyon reális áron, remekül lehet használni csomó mindenre, csomó mindennel, bárkinek melegen ajánlom, aki szeret rajzolni, retusálni, vagy csak szabadidejében firkálgatni.

Swarm is coming.

(#974) FazekasLaci válasza Spirit (#972) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Köszönjük szépen a vásárlást. :) Remélem, minden az elvárásod szerint alakult a táblával kapcsolatban, ha oktatásra, stb. lenne szükséged a táblával kapcsolatban, szólj, ingyen megtanítunk a beállításokra. :)

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#975) FazekasLaci válasza alien_ (#973) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Egy szakközépiskolában most hathetes fakultatív digitális rajzoktatást tartunk, valószínűleg januárban lesz majd lehetőséged fejleszteni a rajztudásod, mert az oktató tanárunk felszabadul és mivel ő tanár végzettségű képzőművész, sok trükköt lehet tőle eltanulni Photoshopban és Painterben.
Természetesen nem a szoftverhasználatról, hanem az ecsettechnikákról beszélek :)
Ha érdekel téged, vagy bárkit, szóljatok, mert ha nagyobb érdeklődés van rá, akkor akár célirányos oktatást is tud tartani...

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#976) Spirit válasza FazekasLaci (#974) üzenetére


Spirit
őstag

Én köszönöm, hogy ilyen korrektül és gyorsan el tudtuk intézni. Azon kívül egy kincs vagytok, ha bármi kelleni fog a forgalmazott cuccaitokból, mindenképpen benneteket foglak keresni. Mindenkinek nyugodt szívvel foglak Benneteket ajánlani. Kíváncsi leszek, mit fog szólni hozzá a Kedvesem, 9-én kiderül,hogy be tudom-e állítgatni:)

(#977) Kenzou


Kenzou
csendes tag

Sziasztok!

Lenne néhány kérdésem a Wacom Bamboo-val, és a grasshopperes rendeléssel kapcsolatban. Előrebocsájtom, hogy nagyon lame vagyok a kérdésben, szóval számotokra evidens dolgot is fogok kérdezni, de nézzétek el nekem. :)
Karácsonyi ajándéknak szánom, az illető, akié lenne elektronikus ábrázolás szakos egyetemista. (De nem akarom nagyon faggatni, mert akkor nem lesz meglepi.) Szóval neki egy viszonylag jó cucc kellene, max 30e-res kerettel.
Szerintetek egy A6-os méretű megfelelne neki? És milyen típust ajánlanátok? (Főleg kiadványtervezéshez, meg Photoshop-os munkákhoz, honlaptervezéshez kellene rajzolnia kisebb alakokat, nem kifejezetten festeni, grafikát csinálni vele.)
És mennyi időközönként kell bele tollat cserélni? (Egyáltalán kell? Mitől kopik? Gáz kérdés, tudom, de nagyon nem értek hozzá...)
Illetve a rendelés megérkezne-e karácsonyig? Én erre gondoltam...

A válaszokat előre is nagyon köszönöm.

(#978) Dexter68


Dexter68
addikt

A táblám újabban azt csinálja, hogy elveszti a drivert. Bekapcsolom a gépet, a toll egérként viselkedik, megyek a control panelbe a beállításokhoz, ott meg ez a felirat fogad: "TABLET DRIVER WAS NOT FOUND" Eddig egyetlen dolog segített, mégpedig az, hogy töröltem a preferenciákat, de ez nem annyira nagy segítség, mert elég sok egyéni beállítást használok.
Tehát két kérdésem van:
1. Mi a retektől van ez?
2. Hogy lehetne megőrizni a preferenciákat? (sajna az átmásolom, majd visszamásolom nem működik)

Kenzou: Szerintem dobj egy privátot a Fazekas Lacinak... akkor gyorsabban fog reagálni, és ahogy itt megismertem nem rajta fog múlni, hogy legyen meglepi :DDD

[ Szerkesztve ]

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#979) FazekasLaci válasza Kenzou (#977) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Ha eddig egeret használt, akkor mindenképpen előrelépés lesz neki egy ilyen Bamboo.

Azt tudni kell, ha imád rajzolni, majd idővel az Intuos3 felé kellene előrelépnie. Az is megoldható, hogy megveszed most neki a fekete Bamboo-t, aztán, ha úgy érzi, hogy jobb lett volna egy nagyobb, szó nélkül visszavesszük karácsony után és egy nagyobba beszámítjuk az árát.

Így biztosan nem fog csalódni :)

Tollat nem kell cserélni. A hegy az kopik, van akinél háromnegyed évente, de volt már olyan is, aki azt mondta, hogy három éve nem cserélte. IKEÁS hasonlattal: 10 millió vonásra van hitelesítve a tollhegy. 5 db hegy 2400 Ft+ÁFA, folyamatosan van rakin, így az üzemeltetése is biztonságos lesz. 2 év garit adunk hozzá, ha valami gond van, van mindig cseretábla, toll rakin... A tollat csak akkor kell cserélned garin kívül, ha fizikailag megsérül (pl. úgy esik le, hogy a hegyére, és a toll hegye benyomódik a mikrokapcsolóba és megsérti azt... De ez ritka, mint a fehér holló, eddig egyszer találkoztam ilyennel).

A termék, mivel van rakin, nemhogy megérkezne karácsonyig, de akár ma is átveheted, ha kéred. Folyamatosan jönnek be a szállítmányok karácsonyig, így biztosan lesz.

Ha gondolod, akkor hívj fel (70/429-3200), vagy dobj egy levelet az adataiddal (fazekas@grasshopper.hu) és azonnal félretesszük neked. Ha megírod, hogy mikor vennéd át, akkor addig félretesszük neked...

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#980) FazekasLaci válasza Dexter68 (#978) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Ez a driver van fent?
http://www.wacom.com/productsupport/download.cfm?id=188&product=PTZ
(Ha jól emlékszem, Intuos-od van és Vista. Vagy rosszul emlékszem?
Elméletileg ezzel nem jöhetne a probléma...

Ez talán megoldás lesz neked az információk másolására:
http://www.load.com/net/blogs/steve/archive/2008/06/02/migrating-wacom-preferences-to-another-computer.aspx [link]

Nem próbáltam még ki, mert csak most olvastam a leveled, de ha jó és műkszik, akkor szólj, mert készítünk belőle a honlapunk tudástárába is egy magyar ismertetőt és akkor mások is tudják majd ezt használni, (mivel nem mindenki beszél angolul... én is csak harmadikként tanultam meg a német és a francia után :) )

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#981) Dexter68 válasza FazekasLaci (#980) üzenetére


Dexter68
addikt

6.05-7 a driver és xp pro. Köszi a tippet, legközelebb megpróbálom... Most nem merek nekiállni, mert lapzártám van :DDD Angolul ugyan nem tudok, de ennyi azért szokott menni ;)

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#982) FazekasLaci válasza Dexter68 (#981) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Akkor ide írom: az új driverben (6.05-7) a .dat fájl neve "Wacom_Tablet.dat" és a Documents and Settings Application data folderében kell lennie a "WTablet" könyvtárban. Ez a fájl tartalmazza az egyéni beállításaidat. Mentsd el és legközelebb, ha jelentkezik megint a jelenség, akkor újrainstall után az újonnan települt gyári fájlt ezzel írd felül. Valószínbűleg nem fogja azonnal engedni (mivel futó progit írnál felül). Ezért mielőtt bemásolod, az XP Services-ben le kell állítani a "TabletServiceWacom" szolgáltatást. (elérés: start menü, futtatás utasítás, ott beírod, hogy msc és elindítod. Ekkor a Microsoft Services program elindul és válaszd ki a STOP utasítást. Leállítás után már felülírható lesz a fájl. Amikor ezt a másolást megtetted, akkor ugyanitt, a Services utasításban indítsd újra a szolgáltatást. Majd gép újraindít és elméletileg mindennek OK-nak kellene lennie, a régi egyéni beállításaidat átemeli.

A Microsoft Services szolgáltatásról bővebben itt tudsz olvasni. Ez sajnos angol, de nem olyan bonyolult... http://www.theeldergeek.com/services_guide.htm [L:http://www.theeldergeek.com/services_guide.htm][link][/L Ezzel a rendszert elrontani nem lehet....

Ha felülírás előtt csinálsz egy biztonsági másolatot a felülírandó fájlról, akkor nincs semmi rizikód. De tényleg javasolt ezt lapzárta után csinálni :)

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#983) Dexter68 válasza FazekasLaci (#982) üzenetére


Dexter68
addikt

Köszi, igen, ezeket kilogikáztam :) . Annó úgy próbáltam az üres, új file felülírását a régivel, hogy a Feladatkezelőben kilőttem minden wacomot, rádugtam egy egeret a gépre, na, akkor felülírtam, de azt nem szerette.
Lapzárta után megnézem ezt a megoldást is.

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#984) FazekasLaci válasza Dexter68 (#983) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Arra figyelj, hogy a Feladatkezelőből nem minden MS Services szolgáltatást nem tudsz kilőni... Talán azért nem szerette...

Nemcsak az fut, ami a feladatkezelőben látszik. Ahhoz a Microsoft Services kezelőjét kell elindítani.

Egyébként Vistán sokkal jobb a tollfunkció, mint XP-n, ez pozitív a Microsoft felé. Ráadásul az összes Tablet PC funkció tökéletesen elérhető a digitollakkal... És ahogy észrevettem, bizony stabilabb is. Legalábbis eddig nekem csak pozitív meglepetéseim voltak vele, még 6-8 éves progikat is gond nélkül elindítottam, igaz, ott azért külön beállítást is kellett csinálni, mivel alapból nem indultak el. De a kompatibilitási beállítások után mindegyik csodálatosan fut :)

Szóval csak ajánlani tudom a digitáblákhoz a Vistát. Még akkor is, ha nagyobb a rendszerkövetelménye, de az újabb gépeket jobban lekezeli, mint az XP.

Bár a legideálisabb a MAC lenne, csak az árban eléggé drága, ha azonos Inteles PC-ket nézünk...

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#985) Dexter68 válasza FazekasLaci (#982) üzenetére


Dexter68
addikt

Na, kénytelen voltam kipróbálni – éééééééééééééééééés működik! Szuper! Köszi. :R :C

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#986) FazekasLaci válasza Dexter68 (#985) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Örülök, hogy veled együtt én is tanulhattam ma valami újat :R

A Vistát azért majd próbáld ki, ha lesz egy kis időd egyszer. Nekem jók a tapasztalataim vele, szerintem jobb a digitollasoknak, mint az XP.

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#987) Dexter68 válasza FazekasLaci (#986) üzenetére


Dexter68
addikt

Hát... sztem megvárom a hetest. Vistába már nem fektetnék sem pénzt, sem energiát. A hetessel viszont egész jó tapasztalatok vannak... Na nem nekem, de ösmerősöm azon dolgozik :DDD

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#988) mave13


mave13
őstag

Szia Laci!

Meg tudnád írni, hogy péntek - szombaton hogyan vagytok nyitva? Lehet, hogy én vagyok a láma, de a honlapotokon nem találom. :D
Úgy jön össze, hogy csak szombaton, esetleg péntek délután tudnánk felmenni meglesni/venni a Bamboo-t, valószínűleg karácsonyig valamikor.

Köszi.

Icewolf || kósza ||

(#989) FazekasLaci válasza mave13 (#988) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Szia!

dobtam egy privit.

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#990) ByKa


ByKa
csendes tag

Sziasztok!

Nem dumálok sokat, nincs értelme részletezni, a GRASSHOPPER-től átlagon felüli ügyintézést, kiszolgálást kaptam, ami Magyar Földön egyáltalán nem jellemző.
Nem csak korrektek és segítőkészek, de a kereskedelemben megszokottól sokkal emberségesek is.

Köszönöm mégegyszer Laci!
Szabolcs, Szd

iMac20', MBP15', Wacom Intuos3 A5W-SE, Bamboo Pen&Touch

(#991) tibi72


tibi72
aktív tag

"Vanak még rendes, megértö, segitökész emberek!!,,
Köszönöm !!!!

(#992) Akash válasza Dexter68 (#966) üzenetére


Akash
csendes tag

Köszike! Hova lehet bemenni? Úgy könnyű ha valaki Pesten lakik, de én miskolci vagyok :(

(#993) Dexter68 válasza Akash (#992) üzenetére


Dexter68
addikt

Sztem dobj egy privit Fazekas Lacinak és beszéld meg vele... én ennél többet nem tehetek

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#994) FazekasLaci válasza Akash (#992) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Szia!

Bocsi, de csak most vettem észre a korábbi írásod...

Ha gondolod, akkor dobj egy privit és online meg tudjuk nézni a beállításaidat a Wacomban. Amit mondasz, az furcsa. Vista alatt is van Bamboo driver, ahol a nyomásérzékenységet be lehet állítani, így nem kell szétnyomni a tollat és a nyomásérzékenység szépen jön. Nem túl komoly, de elég jó drivere van különféle beállítási lehetőségekkel. Ugyanígy át kellene nézni, hogy milyen gépen dolgozol, mert ha Vistát futtatsz, akkor azon a Bamboo-nak nagyon kellene mennie. Sokan használják gond nélkül és tudnak vele rajzolni.

Ha Photoshop-ban dolgozol, esetleg próbáld ki a Corel Paintert is. Érdekes módon ez a progi kevésbé viseli meg a számítógép teljesítményét, így elég jól lehet benne rajzolgatni...

A tollhegy kopásáról: valószínűleg azért van, mert nagyon kicsi érzékenységre van beállítva, így oda kellett nyomni a tollhegyet a táblához a nyomásérzékenység miatt, és ennek hatására gyorsabban kopik.

Szóval várom a jelentkezésed, a többit meg tudjuk beszélni online.
Van Skype-om is: fazekas-grasshopper
Ezen is elérhetsz.

Vagy, ha nagyon nem megy, akkor megmondod, mikor jársz Pesten és aznap megnézzük a tábládat, hogy más gépen hogyan működik. Még az sincs kizárva, hogy meghibásodott a toll... Ezen esetben meg klassz a dolog, mivel még nincs két éve ez a tábla forgalomban, így biztosan garis, vagyis csak cseréltetned kell majd. De idáig nem kell elszaladnunk, mert szerinterm a driver beállítás meg fogja oldani a problémád...

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#995) ValentinoN


ValentinoN
csendes tag

Hello mindenkinek

Most karácsony környékén szeretném magamat megajándékozni egy tablet-el :) . A keret szűkös, szóval valószínűleg nem Wacom lesz a picike. Én egy Genius Pen 8x6 -osat néztem ki. Árban kitűnő (merthogy fősulis vagyok, és sajnos még nem a grafikáimból élek :( ), bár a Geniusról nekem annyi jut az eszembe, hogy standard, de tuti nem a legjobb...

jól jönne pár tanács + "első lépések" beállítások terén is segíthetnétek

előre is köszi

The impression is everything

(#996) FazekasLaci válasza ValentinoN (#995) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Megvegtted már a Genius-t?
Csak, mert ha nem, előtte ugorj el és próbáld ki a Bamboo-t nálunk :)
Szerintem ég és föld és az ár sem olyan vészes, ha azt nézzük, hogy több évre veszed... (most 16.500 Ft+ÁFA).

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#997) FazekasLaci válasza ValentinoN (#995) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Megvegtted már a Genius-t?
Csak, mert ha nem, előtte ugorj el és próbáld ki a Bamboo-t nálunk :)
Szerintem ég és föld és az ár sem olyan vészes, ha azt nézzük, hogy több évre veszed... (most 16.500 Ft+ÁFA).

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#998) ValentinoN válasza FazekasLaci (#997) üzenetére


ValentinoN
csendes tag

nem még nem...

én most Prágában tanulok, Szlovákiában élek, szóval attól függ hol az üzlet:D

hajlandó vagyok utazni ilyesmiért :))

amúgy mi a különbség a Genius meg a Bamboo között?

alapokat meg beállításokat is tudnátok mutatni?

[ Szerkesztve ]

The impression is everything

(#999) BullZeye


BullZeye
veterán

Üdv

Bnőm húga modell és divatképző iskolába jár, és nagyon sokat rajzolnak, aztán amit rajzol be kell scannelni állandóan. És pont egy fokkal lenne egyszerűbb ha kapásból rajzprogramba rajzolhatna. Évekkel ezelőtt láttam egy haveromnál egy ilyen A4es alakú és méretű műanyag padot, amin ha rajzolt kapásból a PSbe jelent meg, egyfajta egérként funkcionált. Ennek kéne egy újfajta változata, ami lehetőleg ne legyen vezetékes, és ne legyen 100+ ezer forint. Ahogy nézegettem, hogy itt miket írtatok mind olyan pici, nem zavaró ez? vagy nem tudom hogy müxik pontosan, de nehéz elképzelni hogy relatíve nagy rajzokat hogy lehet szépen csinálni :\

tudnátok adni egy támpontot, meg hozzá egy árat, hogy mit lenne érdemes venni? Lehetőleg egy picit nagyobbat mint ezek a 8x6" méretűek....

(#1000) BullZeye válasza BullZeye (#999) üzenetére


BullZeye
veterán

hmm, ahogy elnézem eléggé picik még a nagyon drágák is, amik meg nagyobbak azok 100+++ ezer forintba kerülnek...azt hittem a méretük arányosan nő az árukkal :\ tévedtem, tudnátok mondani egy fent említett célre tökéletesen megfelelő eszközt?

meg miben térnek el a drágább, de ugyanakkora méretü táblák az olcsóbbakhoz képest? hisz a feladatok egy és ugyanaz...és nem tudok elképzelni félutat, hogy épp miért drágább...hisz ugyanúgy műanyagból készül, és ugyanazt a célt szolgálja :\

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.