Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-12-01 16:34:44

LOGOUT.hu

"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11251) Ledi


Ledi
aktív tag

Sziasztok!

Mi a különbség a CIS 12.0 és a 12.2 verzió között? Működésre és megbízhatóságra gondolok pro és kontra. Nekem még az előbbi van, de ez már nem akar frissülni magától. Frissítés előtt még megkérdezném.

A válaszokat előre is köszönöm.

(#11252) Semplar válasza C. s. (#11250) üzenetére


Semplar
őstag

Szívesen! Remélem a teljes keresés is jobb lesz. :)

“Don’t worry, nothing gets away here, the place belongs to the Mafia.”

(#11253) Dévacsen


Dévacsen
senior tag

Elvileg ez a hiba jelenség a legújabb bétában(12.2.2.7062)javítva lett,nálam még jelen van,lehet azért mert ráfrissítettem,nem tisztán raktam fel a bétát,nem tudom,amíg a komplett CIS volt fent addig kiküszöböltem,annyival hogy ha a tűzfalnál engedélyeztem a forgalom animációjának mutatását,akkor megjelent az ikon :D .De tegnap levettem a tűzfalat,mert nálam sajnos 150mb ot lecsíp a sávszélből,visszaraktam a Windows firewall controlt,ez nem eszi a sávszélt,mert a Windows saját falát használja,annak ad egy gui-t.No a lényeg hogy ezen kívül semmi működés beli probléma nem jelentkezett. :D

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

(#11254) Dévacsen válasza Dévacsen (#11253) üzenetére


Dévacsen
senior tag

Megoldva az ikon téma,kitűzőt kikapcsolni,rendszer újra indít,és ott is az ikon,utána vissza kapcsolható a kitűző,többszöri újra indítás,és kikapcsolás után is marad az ikon,talán mintha a említették is volna a comodo fórumon. :)

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

(#11255) Semplar válasza Dévacsen (#11254) üzenetére


Semplar
őstag

👍
Láttam már azt a kitűző nevű akármit, de inaktív volt, nem jöttem rá mire való. :)

“Don’t worry, nothing gets away here, the place belongs to the Mafia.”

(#11256) C. s. válasza Semplar (#11252) üzenetére


C. s.
addikt

Sajnos nem jött be. Ez a piszok egyre lassabban dolgozik, és nem értem az okát. 1-2 hete még 8 órahossza volt az a pár meghajtó, most pedig 11. Annyival nem lett rajta több cucc, és ami azóta került oda, az néhány nagy fájl, nem sok apró.

Kár volt szépeket írnom róla a múltkor. :D Újabban fölvette azt a szokást, hogy vizsgálat közben kilép, de kizárólag ugyanannál a meghajtónál. Kézzel kell átvizsgálgatnom, de csakis apránként, mert ha kilép elúszik az addigi munka. Ha apránként nézetem át vele, legföljebb csak azt a néhány könyvtárat kell újra átvizsgáltatni vele, ami közben leállt. Ha normálisan csinálná is 11-12 óra volna. Miért mindig ugyanaz a meghajtó? A HDS szerint rendben van, 100/100-as. Először azt hittem, egy sérült fájl zavarja meg, de mindig máshol jelentkezik a hiba.

Nálad milyen gyorsasággal vizsgál? Kb. mennyi idő terabájtonként?

[ Szerkesztve ]

(#11257) Semplar válasza C. s. (#11256) üzenetére


Semplar
őstag

KB. 2 éve van nálam Win10, azóta a beépített Defendert használom.
Nincs bekapcsolva a tömörített fájlok vizsgálata? Az szokott lassúságot okozni.

“Don’t worry, nothing gets away here, the place belongs to the Mafia.”

(#11258) Dévacsen válasza C. s. (#11256) üzenetére


Dévacsen
senior tag

Hát sajnálattal olvasom,az jutott eszembe megoldás híján :) ,hogy az emsisoftEmergency Kit időnkénti futtatásával jobban járnál,időben nem tudom mikorra végezne ilyen mértékű adat mennyiséggel,de felismerésben klasszisokkal erősebb mint a Comodo,és ez a program kifejezetten a már fertőzött rendszerekre,meghajtókra van készítve,míg a Cis erőssége a nem adatbázis alapú megelőzési technikákból fakad.Tehát kártevők keresésénél 40-50 % al több találat lehet az Emsi javára,és ha ez a cél, akkor jobb alternatíva.Pendrive ra kicsomagolod,nem is kell telepíteni a rendszerre,bedugod és arról futtathatod,esetleg ezt ajánlanám.

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

(#11259) Dévacsen válasza Dévacsen (#11258) üzenetére


Dévacsen
senior tag

Ez a 40-50% arra lett alapozva hogy durván ennyi különbség volt házi vírus teszteken ha egy vírus csomagon teszteltem,és ez rendre megismétlődött,még több is volt ennél a különbség mínusz irányban,de ez nem probléma mert futtatáskor mindig fogta a CIS valamelyik összetevője a kártevőt,vagy csupán ismeretlen fájlt.Vagy a HIPS,vagy az Antivírus vagy az Auto Sandbox állította meg,de ha egyik sem szólt és netán település előtt még kapcsolódni akart a vezérlő szerveréhez akkor meg a Tűzfal fogta meg,ez a nem mindegy. :D

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

(#11260) C. s. válasza Semplar (#11257) üzenetére


C. s.
addikt

De be volt, köszi a tippet! Kikapcsoltam, majd kiderül, javít-e a helyzeten.

Dévacsen:

Ez jó ötlet, köszönöm. Már ismerem, majd rászokom a használatára, ha a fönti változtatás nem jár eredménnyel. Nem szeretnék megválni a CIS-től, mert számtalan előnye van. A mostani hátránya mellett. :D Legföljebb majd csak 1-2 havonta engedem rá a CIS-t a teljes gépre.

(#11261) Dévacsen válasza C. s. (#11260) üzenetére


Dévacsen
senior tag

Sokféle ember sokféle igény :) összehasonlításképpen nálam pl csak egy 256gb os kis ssd van,10 perc alatt végez a CIS,de nem tárolok a gépen semmit,programokat sem sokat használok kb 6 db ot :D ,azokat mindig,ha valamit megtudok róluk hogy sunnyognak,akkor megkeresem az alternatíváját és onnantól azt használom,a dolgaim meg 3 külső hdd-n vannak,felszabadultak mikor minden gépbe ssd t raktam,de pár száz giga adat csak és ezek 3 példányban lementve,ezek nem nagyon szoktam ellenőriztetni,mindig egy pár percig vannak csatlakoztatva amíg rájuk kerül valami menteni való és már le is választom.Az emsisoft megbízható ,hatékony kis kereső,de tudod te az antivírus topikot is szoktad látogatni,akkor használtam inkább mikor defendert használtam,gyorsan végzett nálam ez is,közel 100% os a felismerése,úgy hogy keresésre frankó,CIS mellett semmit nem használok,ja meg annyit szerettem volna még hogy ha fut az emsi,a feladatkezelőben nézzél rá hogy a CIS nem fogja e majd nagyon kereséskor,mert általában vizsgálják egymás dolgait a keresők futás közben,esetleg már előtte kivételhez adhatnád hogy nehogy most meg az legyen a lassulás oka,hogy a CIS akassza meg kereséskor.

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

(#11262) C. s. válasza Dévacsen (#11261) üzenetére


C. s.
addikt

10 perc??? :D De jó Neked! :D
Iszonyú sok adatom van, az még érthető, hogy tovább tart átvizsgálni, de hogy ennyivel... A korábbi verziók gyorsabbak voltak. Már nem emlékszem, mikortól lassult be ennyire, de talán a 10-estől, a legutóbbi frissítéssel meg még lomhább lett a keresés. Jó volna, ha a fejlesztők összekapnák magukat, mert alapvetően nagyon jó program, remek ötletekkel.

Köszönöm, hogy fölhívtad a figyelmem arra, hogy nézzem meg, nem fogja-e a CIS az Emsisoftot.

Amikor ezt írni kezdtem, elindítottam kíváncsiságból a CIS-t a rendszermeghajtón, 10 perce megy, és 51%-nál tart. (Lassan gépelek.) Ezen csak a rendszer van, a saját mappákat átirányítottam egy másik meghajtóra, illetve ennek ellenére néhány program mindenképp a C:\-re pakol dolgokat, de más nincs rajta.

Szerk.: 13,5 perc volt úgy, hogy ebben a vizsgálatban a tömörítetteket is átnézte.

[ Szerkesztve ]

(#11263) C. s. válasza C. s. (#11262) üzenetére


C. s.
addikt

Ha pedig nem nézi át a tömörítetteket, akkor csak 13 perc. :D

(#11264) Dévacsen válasza C. s. (#11262) üzenetére


Dévacsen
senior tag

Az emsit a penridve ra tegyed majd,és a kicsomagolás helyének szintén a pendrive ot ad meg,hozz létre egy új mappát és abba mehet,így nem tesz összetevőket a rendszerre,így viheted bárkihez bárhová,induláskor lefrissíted és lehet kerestetni vele.Ha majd kivételhez kell adni,majd eldöntöd hogy elég e az .exe vagy majd a komplett mappát adod hozzá,amibe kicsomagoltattad,a defender esetében is ha be volt kapcsolva a mappa védelem,ugrott rá a defi,kivétel és utána nem szólt.

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

(#11265) Semplar válasza C. s. (#11263) üzenetére


Semplar
őstag

Az úgy rendben van, tényleg sok az adatod. :)
CIS telepítés után én csak egyszer csináltam teljes vizsgálatot a gépen, onnantól védve vagy.

“Don’t worry, nothing gets away here, the place belongs to the Mafia.”

(#11266) C. s. válasza Dévacsen (#11264) üzenetére


C. s.
addikt

Köszi szépen a tanácsokat! :)

Semplar:

Azt már többszörösen túlteljesítettem, tehát rendben van. :D Ezután hagyom a fenébe a CIS ütemezett fárasztását. :K

(#11267) C. s.


C. s.
addikt

Legközelebb majd rögtön ide jövök. Nem is tudom, mi lelt. :D

(#11268) Krystal_s válasza C. s. (#11267) üzenetére


Krystal_s
addikt

Előfordul, hogy néha rossz útra téved az ember. :))

Állítólag akkor jelez így az oprendszerre, amikor nem látja pontosan melyik folyamat akar netre kapcsolódni.
Pl itt a Comodo hivatalos fórumán is írt erről a Comodo moderátor. (utolsó előtti hsz)
Szerintem néha mindenkinél van ilyen jelzés. Nekem is volt már régebben és alapból is szokott blokkolni az Oprendszerre hivatkozva, csak nálam bejövő UDP. [kép]
Az IP szerint valami Holland SURFnet-hez próbálna kapcsolódni. Esetleg az az IP nem lehet a Routered IP-je. Valami hálózati dologra gondolok.

(#11269) Semplar válasza C. s. (#11267) üzenetére


Semplar
őstag

Van még pár dolog, amit nem kell kiengedni a NET -re. :)

“Don’t worry, nothing gets away here, the place belongs to the Mafia.”

(#11270) Dévacsen válasza Semplar (#11269) üzenetére


Dévacsen
senior tag

Fúúú a bácsi nagyon szigorú,és még abban a tudatban voltam hogy én tiltok sok mindent,kenterbe ver magasan engem. :DDD MS nek sok mindent hagy.

[ Szerkesztve ]

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

(#11271) Dévacsen válasza Dévacsen (#11270) üzenetére


Dévacsen
senior tag

Májkroszoftnak nak nem sok mindet hagy. :D fentebb elírtam.Mert ahogy látom ezek rendszer folyamatok amiket az elején tilt.Majd egyszer kipróbálom full az egészet van e valami hatása. :)

[ Szerkesztve ]

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

(#11272) Semplar válasza Dévacsen (#11271) üzenetére


Semplar
őstag

Szigorú az biztos! :DDD
Így használtam anno, persze a sajátos földrajzi IP-címekre beállítva, nem volt gond. :)

[ Szerkesztve ]

“Don’t worry, nothing gets away here, the place belongs to the Mafia.”

(#11273) Dévacsen válasza Semplar (#11272) üzenetére


Dévacsen
senior tag

Ez az a pillanat mikor az MS kezéből kicsúszik a gyeplő :D és ezt nagyon nem szeretik.

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

(#11274) C. s. válasza Krystal_s (#11268) üzenetére


C. s.
addikt

Évek óta CIS-t használok, de még sosem jártam így, és jól meglepett. Pedig nem is egy ritka jelenség, mint utóbb kiderült.

„Esetleg az az IP nem lehet a Routered IP-je.”

Hoppácskaaaa... :B De ciki! Ha itt volnál, most látnád, ahogy égő képpel süllyedek. :DDD

Semplar:

Hű, a mindenit, ez jó sok. Köszi szépen! A videó első 10 percéig megcsináltam egy szuszra, majd később folytatom. Pár dolgot nem találtam, gondolom, az elmúlt pár éveben változtattak ezt-azt windózék.

Dévacsen:

„Ez az a pillanat mikor az MS kezéből kicsúszik a gyeplő”

Nem féltem őket, tutira föltalálják magukat a mi kárunkra. Sajnos. De legalább megteszem, ami tőlem telik, és ettől jobban alszom. :)

(#11275) Dévacsen válasza C. s. (#11274) üzenetére


Dévacsen
senior tag

"Nem féltem őket, tutira föltalálják magukat a mi kárunkra" igen így van sajnos,legújabb akciójuk..Többeknek engedély nélkül újraindult és kéretlen alkalmazásokat telepített a Windows 10

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

(#11276) C. s. válasza Dévacsen (#11275) üzenetére


C. s.
addikt

Nem a vírusok szoktak bármit telepíteni a fölhasználó akarata, tudta és engedélye nélkül? :(
A frissítés még bizonyos keretek közt rendben volna, de semmiképp sem ötletszerűen, amikor az oprendszerre rátör a frissítőgörcs, hanem akkor, amikor a humanoidnak is megfelel. De ez már erősen off, ráadásul konfiguráció kérdése is többé-kevésbé.

(#11277) Winnie The P


Winnie The P
őstag

Hali!
Ezzel mit tudok kezdeni?

Akármelyikre kattintok rá, minden indításnál felugrik!
Köszönöm!

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|

(#11278) BigManus válasza Winnie The P (#11277) üzenetére


BigManus
addikt

Szia!

"Akármelyikre kattintok rá"
Ezalatt mit értesz?

Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...

(#11279) Winnie The P válasza BigManus (#11278) üzenetére


Winnie The P
őstag

Pipa vagy a felkiáltó jelre kattintok, mindegy mert a következő gép bekapcsoláskor újra dobja.

[ Szerkesztve ]

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|

(#11280) BigManus válasza Winnie The P (#11279) üzenetére


BigManus
addikt

A takarító program változtatni akar a böngésző beállításokon.
A programon belül kapcsold ki ezt a funkciót és nem dobja be ezt az ablakot.
Vagy végleg kikapcsolod, vagy addig kapcsold ki, ameddig a cleaner fut, utána kapcsold vissza.

Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...

(#11281) Winnie The P válasza BigManus (#11280) üzenetére


Winnie The P
őstag

Köszi

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|

(#11282) BigManus válasza Winnie The P (#11281) üzenetére


BigManus
addikt

;)

Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...

(#11283) attak79


attak79
tag

Sziasztok!

Olyan segítséget szeretnék kérni,hogy hogyan lehet úgy beállítani a comodo tűzfalát,hogy... a "virágszedegető alkalmazàs"ne akarjon állandó jelleggel a háttérben gyanús webhelyeket elérni.Sajnos az értesítéseket nem a CIS,hanem a fizetős malwarebytes-om küldi,nélküle jó párszor padlót fogtam volna a gépemmel együtt,mert nemcsak trójai gyanús webhelyeket blokkolt,hanem zsarolóvírus is volt a jelentéseknél,nem egyszer. További érdekesség,hogy más virágszedő alkalmazásánál is ugyanezek mentek.Annyit próbáltam,-persze fölöslegesen-hogy ha az alkalmazásnak letiltom a kimenő forgalmat,akkor az összes állomány elakad,szóval ez így nem játszik...nyílván. Help pls!

(#11284) BigManus válasza attak79 (#11283) üzenetére


BigManus
addikt

Szia!

Milyen alkalmazás amiről szó van?
Mert ez így kevés információ...

Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...

(#11285) attak79 válasza BigManus (#11284) üzenetére


attak79
tag

Qbittorrent,BiglyBt,...de bármelyiket írhatnám ide sztem.

(#11286) BigManus válasza attak79 (#11285) üzenetére


BigManus
addikt

Mi lenne, ha tiltanád azokat az IP címeket vagy IP tartományokat amik problémásak?

Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...

(#11287) attak79 válasza BigManus (#11286) üzenetére


attak79
tag

És azt hol lehet?Meg hát van egy pár...

(#11288) Eversmann válasza Semplar (#11272) üzenetére


Eversmann
aktív tag

Windows frissítésnél se kavar be?

Life is better with a Titan

(#11289) Semplar válasza Eversmann (#11288) üzenetére


Semplar
őstag

Nem. Azt az svchost.exe végzi, arra meg külön szabályok vannak(lásd: video) megadva.

[ Szerkesztve ]

“Don’t worry, nothing gets away here, the place belongs to the Mafia.”

(#11290) C. s. válasza attak79 (#11283) üzenetére


C. s.
addikt

Szia!

Nemrég pont ebbe futottam bele én is. Sok torrentkliens képes tiltólistát használni, a Qbit is. Azt hiszem, a listát kézzel kell letölteni és frissíteni mindig. De nem biztos, hátha valaki meg tudja mondani.

PeerBlock - A beállításoknál figyelj oda, mert nekem például sikerült letiltanom valamelyik extra listával az nCore-t, megállt a föltöltés, és az oldalra bejelentkezve is azt mutatta, hogy nem seedelek. :D

Már nem használom a PeerBlockot, és a Malwarebytes-ot sem engedem a géppel indulni mióta lejárt a próbaidőszak, mert állandóan zaklatott a fals figyelmeztetéseivel, mégsincs semmi kártevő a gépen. Arra gondoltam, hogy az MBAM pszichológiai hedviselésbe kezdett, hogy fizessek a programért.

A CIS is tud tiltólistát kezelni. Leírás

[ Szerkesztve ]

(#11291) attak79 válasza C. s. (#11290) üzenetére


attak79
tag

Köszi a választ,utána fogok nézni.Nem gondolom,hogy ezek fals riasztások voltak,mert a CIS mutatta a hálózati behatolások számát is,voltak szép számban.Azóta csináltam egy alapos vírusvadászatot,találtam néhány dolgot,most viszonylag békesség van.

(#11292) C. s. válasza attak79 (#11291) üzenetére


C. s.
addikt

Szívesen!
Amíg a CIS megfogja ezeket a próbálkozásokat, addig nincs baj. Tört szoftvert nem használok, esetleg azzal kerülhetett valami csúfság a gépedre. Javaslom, hogy használd a Sandboxie-t, abban futtasd a klienst és a böngészőt is, ahonnan a kliensbe való dolgokat gyűjtögeted. Legyen erre egy külön homokozód, elszigetelve minden mástól. Ez sem nyújt 100%-os garanciát, de növeli a biztonságot. Ezenkívül minden tört szoftvernek készíts külön homokozót, mert így szükség esetén könnyen eltüntethető a gépről a megunt vagy más okból nem kívánatos játék és egyéb.

Amit pedig kihozol a Sandboxie-ból, azt előtte védd jelszóval, mert így nem tud belőle kimászni semmi. (pl. WinRar) Futtasd a fájlkezelőt is az adott homokozóban.

[ Szerkesztve ]

(#11293) C. s. válasza attak79 (#11291) üzenetére


C. s.
addikt

Az előbb el lettem ugrasztva a géptől, és összecsaptam a mondandómat, szerkeszteni meg már nem tudom.

Tehát:
A telepítőfájlt tartalmazó homokozóban kell futtatni a WinRart, és jelszóval védve tömöríteni az állományt. Ez a jelszó lehet egyszerű is, a lényeg, hogy meg tudd jegyezni. Ha csak annyi a cél, hogy ne másszon ki belőle semmi, akkor nyugodtan beírhatod a fájl nevébe is, és lehet minden esetben ugyanaz.

Az általános böngészéshez inkább másik homokozót használj, mint torrentezéshez, ha már szeretsz „veszélyesen” élni. :D

(#11294) attak79 válasza C. s. (#11293) üzenetére


attak79
tag

Köszönöm!Még ha nem is csinálok semmi különöset,akkor is bőven akad hálózati behatolási kísérlet,ezekre mennyire jó egy vpn?
Mit jelent a külön homokozó? Futassak mindent sandboxban,nem?

[ Szerkesztve ]

(#11295) C. s. válasza attak79 (#11294) üzenetére


C. s.
addikt

Szívesen!

A VPN-t nem ismerem. Annyit tudok róla, hogy átirányítja a forgalmat egy kerülőútra a kezdő- és a végpont között. A vírusoktól nem véd meg, az biztos. És mivel egy-egy ilyen szervergép nagy forgalmat bonyolít le, amiből sok minimum kétes, lehet, hogy annak is nagyobb az esélye, hogy ott szedsz össze valamit. Tényleg nem tudom, hogy van megoldva, hogyan képesek megvédeni az adatfolyamokat attól, hogy valami „kullancs” ráakaszkodjon. Hátha jár erre valaki, aki ért is hozzá, nem csak spekulál, mint én. :)

Innen tudod letölteni a Sandboxie-t, mióta más fejleszti. Nyílt lett, ezért már nincs fizetős változata, az ingyenes is tud mindent, amit korábban csak a fizetős tudott. Ezt nem árt tudni.

Itt és itt sokat beszéltünk róla, érdemes átolvasni, hogy jobban megértsd a működését és a benne rejlő lehetőségeket. :)

„Mit jelent a külön homokozó?”

Úgy képzeld el, mintha a Sandboxie egy szekrény volna, a homokozó pedig egy fiók a szekrényben. Ez egy rugalmas szekrény, amiben akárhány fiók lehet. Minden fiók egy különálló virtuális környezet, független az összes többitől. Alapbeállításokkal is jól használható, de ha rászánsz egy kis időt, jobban az ízlésedhez és a szokásaidhoz igazíthatod. :)

„Futassak mindent sandboxban,nem?”

Az volna a legjobb, és úgy, hogy eleve abba telepíted, nem a „csupasz” gépre és onnan hívod be. Azért értelem szerűen nem mindent érdemes. Pl. a víruskeresőt vagy a rendszermentést végző programot nem, a hardverhez tartozó illesztőprogikat sem, és hasonlók. :) A Steam-kliensem abban van, az Origin nem hagyta magát, így az nincs benne. De pl. a Syberia a homokozós Steam-klienssel nem fut, viszont ha simán telepítem a gépre a klienst, akkor rendesen fut (igen, emiatt 2 Steam-kliensem van egy gépen :D ). Ez a kavarás csak a W10 óta van, amikor még W8.1-et használtam, simábban ment minden.

[ Szerkesztve ]

(#11296) Roxkex


Roxkex
senior tag

Sziasztok !
Egy ideje már használom a CIS-t. Nem rég jött egy frissítés, amit megcsináltam majd újra kellett indítani a gépet. Ez után viszont, amikor fut a program (háttérben/előtérben - mindegy) akkor a "tálcán megjelenő ikonok" (tudjátok, ahol az óra van, hangerő ikon .. stb) már nem látszik. És hiába állítom be a Windows-ba, hogy mutassa nem mutatja.
Bár ettől még fut a háttérben a comodo, mert az asztali widget az kint van, nah meg a feladatkezelőben ott a cis kliens. Ettől függetlenül ezt nem tudja valaki, hogy ezt hogyan lehetne (lehetőleg újra telepítés nélkül) újra elővarázsolni ?

Másik kérdésem az volna, hogy az asztalon használható widgetben nekem eddig kiírta, az aktuális FEL és LE töltési adatforgalmat. Viszont ezt már egy ideje nem mutatja (ez a fent említett frissítés előtt is így volt) böngésztem a beállításokat, hogy vissza állítsam de sajnos nem találtam erre utaló lehetőséget. Esetleg valaki nem tudja,hogy hogyan lehetne mégis előhozni újra ? (Szintén lehetőleg telepítés nélkül)

Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"

(#11297) buhera73 válasza Roxkex (#11296) üzenetére


buhera73
csendes tag

Szia!
Lehet, hogy csak az újratelepítés segít az ikon problémádon. Ehhez szükséges a takarítója, ami kétszer kér újraindítást.

A Widget beállításokat eléred a Widget-en jobb egérgombbal.

(#11298) C. s. válasza Roxkex (#11296) üzenetére


C. s.
addikt

Szia!

Nálam is eljátszotta párszor, hogy átállította a widget megjelenési módját, elvett és hozzáadott ezt-azt. Megoldotta, amikor kikapcsoltam, majd rögtön visszakapcsoltam a widgetet.

Próbáltad az indítóikonnal elindítani a programot? Tudom, hogy fut, de hátha nem töltött be valamit, és ennek hatására betölti. Egy próbát megér.

(#11299) Roxkex válasza buhera73 (#11297) üzenetére


Roxkex
senior tag

Természetesen tudom, hogy a widgetet lehet onnan állítani de nekem a "Forgalom lap mutatása" opció hiányzik !

#11298
Persze próbáltam ! Sőt mi több, már azt is, hogy konkrétan ki killeletem az egész comodo process fát és úgy indítottam a comodói sárkányt. Persze azt is, hogy ki killelem majd az egész PC-t reboot. De sajnos nem :\

Szóval ez reinstall lesz

Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"

(#11300) Roxkex válasza Roxkex (#11299) üzenetére


Roxkex
senior tag

Hát ez vicc :D - Ahogy megírtam ezt a hsz-t - amire válaszolok - szinte egyből vissza tért az ikon.... XD
De a "Forgalom lap" továbbra se, szóval akkor is reinstall lesz.

Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.