Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ASUS notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#11001) Henc123


Henc123
csendes tag

Sziasztok,

van egy új gépem, Asus K50I, és két problémám is van vele.
Az első, hogy nem tudom kikapcsolni a touchpadot, ebben tudnátok segíteni? Nagyon érzékeny, szinte hozzá sem érek és máshová ugrik a kurzor.
A másik, hogy a beépített cam fejjel lefelé mutatja a képet:S
Ezzel sem tudok mit kezdeni...nem vagyok nagy hozzáértő, úgyhogy előre is köszönöm ha tudtok segíteni:)

Mindenkinek szép napot:)

(#11002) csibiur


csibiur
csendes tag

Sziasztok!
Szeretnék új notit venni, és, mivel a jelenlegi asusomat 5 éve használom és semmilyen hibája nem volt eddig (asus a6jc-q007 bővített ram), ezért maradnék az asusnal.
Ami fontos, hogy szeretnék bele minél erősebb grafikai motort, ugyanis a következő 4-5 évet lehúznám vele, leginkább HD videók szerkesztésére és esetlegesen játékokra is szeretném majd használni (ha majd a Diablo 3 megjelenik :P ).
Az egyik választásom ez a gyönyörűség, melyben a grafikus kártya egy "NVIDIA® GeForce® G 310M / 1GB GDDR3 + Optimus Technológia", ami utána olvasva asszem annyit tesz, hogy alapjáraton integrált 3d vezérlőről működik és ha kell, akkor veszi át a Geforce a melót, de nem találtam írást, mely arra utalna, hogy akkor ez most jó e v nem, a videokártya saját memóriája 512Mb.

Ezek után egész sok olcsóbb asus notit találtam (k50 széria), melyek prociban gyengébbek, mégis kaptak egy NVIDIA® GeForce® GT320M 1GB DDR3 VRAM VGA kártyát.

Fogalmam sincs melyik a jobb, de gondolom a külön videokártya erősebb, nemhiszem, hogy az optimus technológia össze tudja adni az erőforrásokat.
Az ATI kártyákkal felszerelt gépeket alapból nem nézem, ugyanis úgy vagyok vele, hogy amdhez ati jár, intelhez nvidia, de javítsatok ki, ha ez a nézetem ősrégi, amióta megvan a mostani gépem, nem foglalkoztam a témával.
A választás persze azért is csalóka, mert akármire teszem le a voksom, a mostani geforce go 7300-as kártyámat kenterbe verni fogja.

Természetesen a ASUShoz való ragaszkodásom nem kőbe vésett, elsősorban tapasztalat és ezen szériák gyönyörű kinézete miatt adott, de ha tudtok mondani árkategóriában (nettó 200k körül) jobbat, akkor szivesen várom.
A kommentemhez íródó bármilyen választ előre köszönök!

Üdv.: Csabi

(#11003) Zanik válasza csibiur (#11002) üzenetére


Zanik
addikt

Az Optimus Technológia lényege, hogy a gép automatikusan vált az integrált vga és a dedikált gpu között, nem kell külön bajlódni az átkapcsolgatással (de persze manuálisan is át lehet kapcsolni). Ez arra jó, hogy ha mondjuk játszol a géppel, vagy 3D szempontjából erőforrásigényes alkalmazást használsz, majd befejezed a munkát (vagy csak szünetet tartasz), a gép automatikusan átáll igp-s futásra, így kevesebbet fogyaszt a notebook, kevésbé merül az akkumulátor.

A HD videók szerkesztéséhez szerintem inkább erős proci (és sok ram), semmint erős vga kell, de persze utóbbi sem hátrány. Szóval elsősorban egy Core i3-as, vagy i5-ös procival szerelt notebook a javasolt.

Ami a játékot illeti, ezen cikk alapján a Diablo 3 nem lesz egy gépkínzó szörnyeteg, szóval akár a 310M-es GeForce is elég lehet.

Ha jól láttam, a 320M-mel szerelt K50-esekben még Core 2 Duo van, ha tehát a Core i proci vagy az erősebb nVidia vga között kéne választanom, én a procira tenném a voksom.

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#11004) kali válasza Henc123 (#11001) üzenetére


kali
legenda

a pontos(abb) típus kellene, de - a pontos típus kiválasztása után - itt találsz adott szériához illsztőket; link
így tudod megállapítani, hogy milyen webkamera van a notidban; link
a webkamera beazonosítását követően húzd fel a szükséges illesztőt a letöltési részlegből!
a touchpad illesztője telepítve van? ha igen, akkor annak beállításában lehet állítani az érzékenységet, továbbá ha minden szükséges illesztő telepítve van (atk...stb), akkor a legtöbb széria esetében az fn + f9 kombinációval lehet ki- és bekapcsolni a tapit!

(#11005) csibiur válasza Zanik (#11003) üzenetére


csibiur
csendes tag

Köszönöm a választ, tehát a gyorsabb proci.
Közben nézegettem más gyártók háza táján és kiszúrtam ezt az Acert, melyben a k5jchez hasonlóan core i5ös proci van, mindemellett egy "nVIDIA GeForce GT 330M / 1024MB TrueCache".
Ez a fentebb linkelt noti gpu listán 61edik, míg a 310m csak a 113adik.

Tehát ezzel a választással meglenne az erős proci és a viszonylag erős gpu, az egyetlen problémám, hogy az acerről mindig is felemás véleményeket hallottam megbízhatóság szempontjából (a másik meg, hogy az asus 1000x szebb), de akkor most irány annak a topicnak az olvasása :)

(#11006) Henc123 válasza csibiur (#11005) üzenetére


Henc123
csendes tag

köszönöm a választ, megnézem.
az eszközkezelőben mindkét eszköz telepítve van, vagy nem jól gondolom? akkor is telepítsem ha jól működik?

Amúgy a pontos típus: K50ID-SX096D

gondolom a touchpad is telepítve van az eszközkezelőben minden tökéletes amúgy a webcam is.

Fn F9-et próbáltam már, sajna nem működik, nem kapcsolja ki a touchpadot.

(#11007) kali válasza Henc123 (#11006) üzenetére


kali
legenda

adott esetben az eszközkezelő nem mérvadó, a vista/win 7 által adott illesztés csak alap, nem helyettesíti a noti gyártója által kívánt/adott illesztőket/alkalmazásokat!
a webkamera estében az elfordított optikát pont a gyártó illesztője fogja helyrehozni, az oprendszeres illesztő - mint látod is - nem képes erre! a korábban említett atk...stb gyártói illesztők felhúzása is szükséges, az oprendszer nem képes pótolni azokat, így nem működik - megfelelően - minden funkciógomb...stb!

(#11008) Henc123 válasza kali (#11007) üzenetére


Henc123
csendes tag

letöltöttem mindkét drivert, és minden tökéletes!:)

köszönöm a segítségedet:)

abban még esetleg tudnál segíteni hogy hová teszi a kamerával készített képeket?
nem találom sehol:(

(#11009) Zanik válasza csibiur (#11005) üzenetére


Zanik
addikt

Ezt már neked kell eldöntened, hogy mi éri meg jobban, egy nagyobb teljesítményű gpu, vagy egy megbízhatóbb márka! Hisz eddig is Asus-od volt, ráadásul az Acer csak 1 év garit ad, és hát hallani furcsaságokat a szervizükről. Asus-nál - ha minden igaz - most már van itthoni szerviz, ami azért megnyugtató tud lenni.

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#11010) kali válasza Henc123 (#11008) üzenetére


kali
legenda

melyik alkalmazással készít(tet)ed a képeket? adott alkalmazás beállításában kellene megnézni, hogy melyik könyvtár van beállítva mentési célnak?!?!

(#11011) Henc123 válasza kali (#11010) üzenetére


Henc123
csendes tag

MSN-el, és nem találok semmilyen mentési helyet.... :F

(#11012) smiti


smiti
addikt

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Egy kollegám elhozta hozzám az Asus X50N tipusú notiját mert kiszállt belőlle a füst és azóta nem működik.
A gépet szétszedve ez a látvány fogadott :

A kérdésem az lenne, hogy ilyet mi okozhat és esetleg hol lehetne alaplapot szerezni hozzá, persze nem az Asus szervíz árán ?

A válaszokat előre is köszönöm :R

[ Szerkesztve ]

(#11013) smiti válasza smiti (#11012) üzenetére


smiti
addikt

Még annyi lenne, hogy a pontos típusa X50N-AP240, az alaplap elvileg F5N, hátha ez segít valamit :U

(#11014) kali válasza smiti (#11012) üzenetére


kali
legenda

folyadék nem kerülhetett a notiba?
alaplapot esetlegesen bontott notiból lehet(ne) szerezni elfogadható áron - itt az apróban is sokan hirdetnek bontásra -, mert hivatalos úton elég drága...

Henc123; msn nálam nincs, így abban konkrétan sajnos nem tudok segíteni, de mintha rémlene a beállításaiban valamilyen mappa konfigurálhatósági lehetőség!

[ Szerkesztve ]

(#11015) smiti


smiti
addikt

Köszi, már megoldódott úgy néz ki :B

(#11016) kp78 válasza Henc123 (#11011) üzenetére


kp78
addikt

Ha msn-hez kell, hogy az legyen a megjelenítendő képed amit csináltál, akkor az eszközök, megjelenítendő kép váltása alatt megtalálod.

Viszont ha magadról akarsz képet csinálni, akkor ne msn programon belül csináld szerintem, hanem van biztos vmi asus progi a gépen, amivel elindítod a kamerát (nekem Lifeframe), és az azzal készített képek a dokumentumok > asus > lifeframe > image mappában megtalálhatóak.

(#11017) Buzonhoff


Buzonhoff
csendes tag

hali!
van egy asus notebook-om és csak otthon használom(egyenlőre)....
Az akkuval még semmit nem csináltam. Úgy nem lesz semmi baja hogy nem használom?(lehet h hülye a kérdés)Nem kéne feltölteni és úgy elrakni vagy valami??
A választ előre is köszönöm .

(#11018) kp78 válasza Buzonhoff (#11017) üzenetére


kp78
addikt

Én is szinte csak hálózatról használom.
Én 1-2 hetente beteszem, és használom az akksit míg lemerül, aztán feltöltöm, és kiveszem.
De egyesek szerint ez sem tökéletes megoldás, de az előző notim akksija ezzel a módszerrel másfél éves korában is tökéletes volt.

(#11019) kali válasza Buzonhoff (#11017) üzenetére


kali
legenda

ha li-ion/li-pol akkumulátorról van szó, akkor két dologra érdemes/kell figyelni;
- nem szabad teljesen lemeríteni, és főként nem úgy tárolni! (mondjuk az elektronika nem is engedi teljesen lemeríteni, előbb kikapcsol a noti, de nem érdemes mindig kikapcsolásig sem meríteni!)
- nem szereti a magas hőmérsékletet!
alapban kivenni sem muszáj a notiból, túltöltés nincs, védi az elektronika! egyedül akkor érdemes kivenni a notiból hálózati használatkor, ha folyton izzik a noti a húzós használattól! ha viszont kiveszed, akkor néha nézz rá a töltöttségi értékére, ne hagyd, hogy magától lemerüljön, néha betolod a notiba, feltöltöd, és kész! a li-ion/li-pol akkumulátorok már nem érzékenyek a rátöltögetésre, és formázgatni sem kimondottan kell azokat, csak akkor kell kalibrálni, ha már kifejezetten szükség van rá!

[ Szerkesztve ]

(#11020) Gabóka


Gabóka
tag

Hi all!

Akinek i3-as vagy i5-ös procival szerelt Asus notebookja van tapasztal magasfrekvenciás hangot? Mert pár helyen olvasgattam, és páran írták.

(#11021) mayerlaci


mayerlaci
senior tag

Helló.
Asus K50IN OP: Win7 32bit. Alaplapi hangkártya driver-tha letöltöm, egyserüen nem tudom feltelepíteni. Előugrik a fekete ablak és el is tűnik. Ötlet, esetleg más driver ?

(#11022) Kleivis


Kleivis
csendes tag

Hali!

Ezen az asuson gondolok. Meddig bírja az aksija?
Ezt máshol veszem 150 ért, ha ezt.

A másik, amin gondolkodok ez:
http://elektroplaza.hu/index.php?option=com_whp&controller=termek&id=19435

melyiket vennétek? processzort, vga kártyát figyelembe véve?

(#11023) Heine


Heine
csendes tag

Hali!
A problémám a következő lenne:
Adott egy Asus F3T laptop. Nos a problémám annyi vele "csak", hogy le van jelszavazva a BIOS benne. Valami megoldást tudtok erre?

(#11024) zsoltinnó válasza Heine (#11023) üzenetére


zsoltinnó
aktív tag

Talán ez a program segít: [link]

Őrült kell egy őrült ellen!!!

(#11025) steelsec válasza Gabóka (#11020) üzenetére


steelsec
aktív tag

i350m van a notimban semmi ilyet nem tapasztaltam.

(#11026) HoryThePooh


HoryThePooh
aktív tag

Sziasztok,
mivel a "Használt notebookot, mennyiért" topic ül , ide is felraknám fel a kérdést.

2009-ben vásárolt, de leellenőrizhetően (gyakorlatilag) nem használt gép.
Desktop kiváltásásra venném, helyszűke miatt.

http://www.directron.com/g72gxa1.html

ASUS G72 Series 17.3-Inch Laptop G72GX-A1, Intel Core 2 Quad Q9000 Processor, 6GB DDR3, 2x500GB SATA HDD, with Gigabit LAN, WLAN, Bluetooth, Webcam and Windows 7 Home Premium 64-bit

Mennyit érhet meg?
Véleményetek a gépről?

Köszi in adv, HTP

The one who has a true friend doesn't need a mirror :)

(#11027) kp78 válasza Gabóka (#11020) üzenetére


kp78
addikt

Nekem K52jr van, i3 procival, és néha hallok bizony :U
Néha teljesen megszűnik, néha kicsit erősebb.
Szóval nálam van.

(#11028) zoo8800 válasza Kleivis (#11022) üzenetére


zoo8800
veterán

Hali,

utóbbinak kicsit jobb a VGA-ja, különben nagyjából azonos a két noti.
Terhelve kb. 1 óra, nyugiban kb. 3 órát ketyeg el.

rip and tear, until it is done

(#11029) Gabóka válasza kp78 (#11027) üzenetére


Gabóka
tag

Hmm eléggé aggasztó ez a dolog.

Én i5-ös konfigot nézegettem, remélem a nagyobb teljesítménnyel nem jár kézenfogva a nagyobb 'zaj' :F

(#11030) kali válasza mayerlaci (#11021) üzenetére


kali
legenda

a chipset illesztő felhúzásra került előtte? a setup.exe állomány rendszergazda módban futtatva?

(#11031) huntenseN


huntenseN
tag

Sziasztok!

Van egy EEE PC 1101HA netbookom, amiben atom z520 ketyeg, alapból 1,33ghz-en..
Ez már alapból rosszul hangzik, na de legalább kevesebbet eszik :)
Ennek a gépnek van gyári tuning opciója boisban, szóval fel lehet húzni 1,6ghzre, de én hiába kerestem, nem találtam ilyet. Nézelődtem a netem, és kiderült, hogy csak 1gb rammal lehetséges ez az opció, amint bővítem 2gb-ra, már nincs is ott a biosban az overclock cucc.. :) Esetleg van itt valakinek ilyen gépe rajtam kívül, 2giga rammal? Valami progi amivel 1,6on tudom járatni a procit? Köszi előre is.

(#11032) Kleivis válasza zoo8800 (#11028) üzenetére


Kleivis
csendes tag

1 óra?
Hát az nem túl kecsegtető.

Egyébként ez az akkuidő ez általánosan jellemző az asusokra?

szerk:
most látom nem azt a notit linkeltem be, amit akartam.
tehát a második noti ez:
[link]

[ Szerkesztve ]

(#11033) zoo8800 válasza Kleivis (#11032) üzenetére


zoo8800
veterán

Talán a réten szeretnél LANpartit rendezni?

rip and tear, until it is done

(#11034) kali válasza Kleivis (#11032) üzenetére


kali
legenda

húzósabb terhelés mellett 1 óra! gyengébb használat - például wifi net - esetén azért jóval több az!
de ez nem csak az asus notikra jellemző, hanem adott kategóriában minden más gyártónál is!

(#11035) Kleivis válasza kali (#11034) üzenetére


Kleivis
csendes tag

Nah, hát ezt jó tudni.

Mondjuk spec ha viszem magammal, akk főleg munkára kell és nem ipari formatervezésről van szó..
Hanem mondjuk internetezés, olvasás, ilyesmi.

De azért ezzel együtt is azt gondoltam, h ezek a notik full hazsnálaton bírják aksival vagy 3-4 órát...(koncepciók...) ;)

(#11036) kali válasza Kleivis (#11035) üzenetére


kali
legenda

full terhelés mellett 3 - 4 óra? hát, az egy másik (ár)kategória!
ha olyan noti kell, akkor gyengébb integrált vga, és nagyobb teljesítményű akkumulátor kell a notiba!

[ Szerkesztve ]

(#11037) Kleivis válasza zoo8800 (#11033) üzenetére


Kleivis
csendes tag

Nem kizárt! ;)

Az idea az, h mondjuk elmegyek egy kávézóba és ott dolgozok, és akk 1 óra az elég vérszegény... :((( :)

(#11038) Kleivis válasza kali (#11036) üzenetére


Kleivis
csendes tag

Teach me, master! ;)

(#11039) kali válasza Kleivis (#11037) üzenetére


kali
legenda

ha csak netezgetésre meg olvasgatásra kell, hosszú akkumulátoros üzemidővel, akkor ilyesmit vegyél; link

[ Szerkesztve ]

(#11040) zoo8800 válasza Kleivis (#11037) üzenetére


zoo8800
veterán

Viszed magaddal a töltőt ;)

rip and tear, until it is done

(#11041) Kleivis válasza kali (#11039) üzenetére


Kleivis
csendes tag

makes sense

viszont az intel integrált kártyájától vhogy ódzkodom.

De legalább már tudom hol ugrik majom a vízbe :)

(#11042) kali válasza Kleivis (#11041) üzenetére


kali
legenda

netezésre, olvasgatásra és hasonló egyszerűbb feladatokra a takarékos proci és az integrált vga is bőven elég!
mi a leghúzósabb munka, amire kellene a noti?

(#11043) Kleivis válasza kali (#11042) üzenetére


Kleivis
csendes tag

Indesign, Corel Draw

sok ablak megnyitva, de ez alkalmanként lesz...

Inkább alap irodai alkalmazások, illetve filmek, akár hd

de mondjuk filmnézést nyilván nem a kávézóban fogom abszolválni :DDD
mármint ezt az aksi miatt mondom...

nem akarok otthon dögleni ha dolgozok, ez a pont

[ Szerkesztve ]

(#11044) McCartman


McCartman
senior tag

sziasztok!
Reg ASUS laptopot cserélnék újra , ~120-150 Ftos árkategóriában.
Asus K50IE-SX020Dvel , szemezgettem , laikus szemmel ~135ért korrektnek tűnik ( Dual-Core T4400 , 2 GB DDR3 RAM , nVIDIA GT310M)
Ugy nezem ez az ASUS ugyanazt tudja X50IE-SX061D , de csak Corában árulják.
van valakinek tapasztalata Corában kapható notival? :)
ovakodjak az ilyen bevásárlóközpontos termékektől?

ill. most azon filozok , hogy ez pont az a kategória (Dual-Core T4400 , 2 GB DDR3 RAM , GT310M) ami még régebbi játékokhoz se elég , netezézhez , filmnézéshez pedig már szükségtelen? (akkor nem ártana vmi olcsóbb után nézni :F )

Pentium I @233 Mhz MMX ; 96 Mbyte EDO RAM ; Voodoo 1 4 Mbyte ; 3,2 Gbyte Maxtor UDMA 66

(#11045) dobost


dobost
senior tag

Sziasztok!
Van valakinek ASUS X52JR-SX102D notebook-ja?

15.6 inch-es HD LED WXGA kijelző, Intel Core i3-350M (2.267 GHz, 2 x 256 L2 Cache, 3 MB L3 Cache) processzor, 3 GB / 1066 Mhz memória, 320 GB HDD, ATI Radeon HD5470 (max 1 GB memória) videókártya, DVD-Supermulti, WIFI, 0.3MP webkamera.

Az Asus honlapján nem találok semmilyen leírást sajnos és nem sokat talált az X52JR-re a google sem... :(

Most 160 akciósan egy áruházban... Ezért az árért igen jó vételnek tűnik, viszont zavar, hogy a VMEM-hez az van írva, hogy max 1GB... ezek szerint nincs dedikált memória neki? (elvileg ezekhez a videókártyákhoz kell lenni)

Játékok mennyire mennek rajta? 1-2 új esetleg eldöcög low-ban?

Szerintetek core II duo + ATI4670 vagy core i3 + 5470 jobb?
Elvileg a Core i3 gyorsabb, viszont az 5470 lassabb mint a másik konfigban levők. :(

(#11046) kp78 válasza Gabóka (#11029) üzenetére


kp78
addikt

Csak nem.
A gép amúgy nagyon jó, gyors, szeretem.
De egy kérdést azért lehet dobok a szerviznek, hogy ez mennyire normális működés.
Nem annyira zavaró, csak ha nagyon nagy csend van, akkor néha b@ssza a fülem :)

(#11047) kali válasza dobost (#11045) üzenetére


kali
legenda

Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List
ATI-Mobility-Radeon-HD-5470
AMD-ATI-Mobility-Radeon-HD-4670
a különböző áruházak leírására nem mindig lehet adni, néha érdekes - félrevezető vagy akár valótlan - adatokat is írnak!
a hd 5470 esetén természetesen dedikált az az 1 gb ddr3 memória! a hd 4670 jóval erősebb, mint a hd 4570 (a 128 bit vs 64 bit is jelent valamit!)
Computer-Games-on-Laptop-Graphic-Cards
Mobile-Processors-Benchmarklist
Intel-Core-i3-350M-Notebook-Processor
melyik core 2 duo proci állna ezzel szemben a másik notiban az erősebb vga mellett?

McCartman; teljesen mindegy, hogy hol veszed az asus notit, garis probléma esetén már nem kell foglalkozni az áruházzal, futár viszi a szervizbe, majd vissza a notit!

[ Szerkesztve ]

(#11048) HoryThePooh válasza HoryThePooh (#11026) üzenetére


HoryThePooh
aktív tag

helló, 11026-osra vmi véleméyn, thx :)

The one who has a true friend doesn't need a mirror :)

(#11049) sulep


sulep
senior tag

Sziasztok!

Asus K50I laptopot hogyan tudom telepíteni? Indításnál csak a free dos 3 választási lehetősége jön be. Hiába nyomkodom a Del gombot hgoy biost hozza be semmi. Win 7 DVD bent van de nem reagál rá. MIt tudnék csinálni?

(#11050) pokka911


pokka911
csendes tag

üdv asus eepc 1001 HA típusu netbookra teszek szert a jövő hét folyamán
az érdekelne biztonságos keretek közt fel lehetne e húzni a procit
előre kössz a választ
szépnapot

...embert meg nem vetek, de a természethez vagyok hű...

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ASUS notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.