2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

ZTE U950 - A Sárkány felemelkedése?

Végre megérkezett hozzám a "filléres négymagos", de vajon az olcsó húsnak most is híg a leve?

[ ÚJ TESZT ]

Vásárlás és a piszkos anyagiak

Vásárlás

Több bolt is rendelkezésre áll a ZTE U950 beszerzésére, mint például a Fastcardtech vagy a Pandawill, azonban a velük kapcsolatos sok negatív kritika miatt, mint például hibás terméket küldenek, nem azt küldik, amit rendelsz, elteszik a pénzt és nem küldenek semmit, stb, a Fastcardtech boltot sokan már csalóknak is nevezik. Pandawillről pedig itt van janek69 kollega tapasztalata: [link]. Ezen okok miatt részemről maradtam az Etotalk nevű kereskedőnél, mivel velük kapcsolatban nem sikerült negatív visszajelzésre lelnem.

>> ZTE U950 megvásárlása <<

Az ára a telefonnak az Etotalknál jelenleg 209,99 dollár, ami átszámítva körülbelül 46 500 Ft.

A vásárláskor figyelnünk kell arra, hogy a bolt rengeteg extra kiegészítőt és szolgáltatást hozzáad a rendeléshez (amiknek természetesen a költségeik is hozzáadódnak), így mindenki vegye ki azt, ami nem kell neki. Én kértem az extra dobozt, a rootolást, valamint a Play áruház telepítését, de mint már korábban említettem, ezek is feleslegesek, kár értük kiadni extra 1500 forintot. Szerencsére a Magyarországon használt fali csatlakozóhoz az átalakítót ingyen adja a bolt.

Persze valahogy még el is kellene jönnie Kínából, az Etotalk az alábbi szállítási lehetőségeket kínálja:

- Standard Air Mail $25.00
- EMS Rates $44.00
- Dubai DHL $40.00
- DHL Direct Ship $34.00

Valamint csomagbiztosítás további $5.99-ért választható.

Magyarországra ár és teljesítési idő szempontjából két szállítást érdemes figyelembe venni véleményem szerint: a standard légipostát (Standard Air Mail) és a DHL expressz (DHL Direct Ship) szolgáltatást. A posta forintba átváltva 5500 forint, és körülbelül egy hónap alatt érkezik meg vele a csomag, a DHL futár ára pedig 7500 forint, és a vámkezelési eljárást beleszámítva a feladás után 4. nap már csengetett vele nálam a futár. A postához érdemes véleményem szerint kérni a biztosítást is, így a posta ára végül összesen 6800 forintra jön ki, így már értelmetlen lenne a 7500 forintos futár helyett választani, tehát a továbbiakban a futár árával fogok számolni.

Fizetésre a Paypal használható, ám van lehetőség Western Union vagy banki átutalásra is, de az utóbbiért kérnek 6000 Ft extrát banki költség címen, szóval érdemes maradni a jól bevált, biztonságos Paypalnál. A bolt a Paypal oldalon megadott nevünkre és címünkre fogja küldeni a rendelést, valamint az is fontos, hogy a fizetésnél a "Contact information" résznél adjuk meg a telefonszámunkat, mivel a DHL futár azon fog majd keresni minket! Az emailt is érdemes figyelni, mivel a bolt meg fog minket keresni, hogy erősítsük meg a szállítási címet.

Ha nem kérünk semmi extrát, akkor a futárköltséggel együtt a végösszeg 243,99 dollárra jön ki, ami körülbelül 53 700 forint. Természetesen számolnunk kell még a vámmal is. Én a boltnak 250,99 dollárt fizettem a doboz, a rootolás és a Play áruház telepítés miatt, amire 14 908 forintot kellett fizetni. Elképzelhető, hogy bizonyos téren másnak lehet eltérés, de nálam a vámoltatás úgy nézett ki, hogy Kínában feladták szombaton a csomagot, még aznap 4 óra előtt pár perccel a DHL SMS-ben kért, hogy küldjem el a vamkontakt.hu@dhl.com címre az e-mail címem. Érdemes figyelni a DHL nyomkövetési oldalát a bolttól kapott azonosító segítségével, mivel ha látjuk, hogy az országba érkezett, akkor sűrűn nézzük az e-mailt és a telefonunkat, mivel vagy e-mailben (valószínűleg ebben), vagy SMS-ben kérni fog a DHL, hogy küldjünk nekik a vámoltatáshoz szükséges adatokat. Tőlem ezeket kérték, hogy küldjem el e-mailben:

a) Devizaátutalási igazolást vagy Paypalt
b) pontos magyar árumegnevezés
c) címzett bejelentett lakcíme
d) fizetési feltétel (fizetett-e az áruért vagy ingyen kapta), mivel a számla erre vonatkozó információt nem tartalmaz
e) a feladó pontos címe, mivel azt a számla nem tartalmazza
f) fuvardíjat fizette-e, ha igen, mennyit?

Tehát válaszolni kellett a kérdésekre és csatolni a levélhez egy képet a Paypalról, amin szerepel a fizetett összeg. Nem érdemes sokat ülni a dolgon, mert ha nagyon elhúzzuk az időt, akkor a DHL tárolási költséget fog felszámolni, ezért is érdemes sűrűn nézni az emaileket és minél gyorsabban válaszolni.

Tehát az én telefonom költsége így alakult (a készülék ára és szállítás dollárból átváltva forintba):

Mint láthatjuk, a hírekben szereplő 35 ezer forintos ár bőven a duplájára hízott, ám még mindig így is a legolcsóbb Tegra 3 chipsettel szerelt telefon, ráadásul aki nem kéri azokat a - felesleges - extrákat, amiket én, akkor még ennél is olcsóbban megússza.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.