2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

ZTE U950 - A Sárkány felemelkedése?

Végre megérkezett hozzám a "filléres négymagos", de vajon az olcsó húsnak most is híg a leve?

[ ÚJ TESZT ]

Doboz, külső

Doboz, csomagolás

Nekem a készülék nem az eredeti dobozában jött, hanem egy logó és felirat nélküli egyszerű fehér dobozban, mivel arra számítottam, hogy eredeti dobozostul fogják belerakni a telefont, így fizettem extra 220 forintot, hogy ennyivel is nagyobb biztonságban legyen. A számítás azonban nem jött be, mivel fogták az eredeti csomagolás tartalmát, és 1:1-ben átrakták a fehér, feliratmentes dobozba, ráadásul elég szerencsétlenül, mivel az eredeti dobozban a készülék kartonpapírok közé rögzítve van, itt viszont szabadon lötyögött és csúszkált, így már itt az elején adok egy tippet a jövőbeli vásárlóknak: ne vegyétek meg a feliratmentes dobozt rendelésnél, mert nemhogy biztonságosabbá tenné a telefont az úton, épp ellenkezőleg.

A dobozban a ZTE nem túlozta el a tartozékokat, hisz a telefon mellett mindössze egy USB kábelt és a hálózati adaptert kapjuk, valamint (a boltban ahol én vettem) ingyen mellékeltek még hozzá EU konnektorhoz átalakítót.

A töltő és kábel mellett kapunk még egy rövid, széthajtós használati utasítást és egy másik papírt is. Mivel a készülék csak Kínában jelenik meg elvileg, így a kézikönyv és a mellékelt papír is csak kínai nyelven készült el, tehát amelyek tartalmáról halvány lila gőzöm nincs, még ha japán lenne, akkor talán nagyjából össze tudnám szedni a tartalmukat, de sajnos a kínai olyan messze áll tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől. Mielőtt valaki arra gondolna, hogy "Biztos csak a bolt, ahol vette, adott mindössze ennyit", nem, ennyi a hivatalosan adott összes tartozék, a bolt csak a dobozt cserélte ki. Ha külön nem kéred (és fizetsz érte), akkor nuku fülhallgató és memóriakártya.

update: Közben sheratan kolléga jóvoltából (Ismét köszönet neki!), megérkezett a bal oldali papíros fordítása, amin azért nem elhanyagolható információ található, íme a fordítása:

A papíron az van, hogy a telefon a felhasználó érdekében önműködően csinál egy eredetiség ellenőrizést, ami abból áll, hogy elküld a ZTE-nek egy SMS-t, amint a telefonon teljesültek az alábbi feltételek: összesen legalább 6 perc beszélgetési idő letelt, legalább kétszer előfordult már, hogy 3 órán át be volt kapcsolva a telefon, van olyan hívás, ami meghaladta a 2 percet. Ennek az SMS-nek a lényege, hogy elküldi a telefon eredetiségét igazoló alapinformációkat a gyártó felé, és mindössze egyszer történik meg a küldés, utána deaktiválódik ez a funkció. Aki ezt nem tudja elfogadni (illetve az ezzel felmerülő egy SMS díját tartalmazó költséget nem fogadja el), azt kérik, hogy ne vásárolja meg a telefont. Illetve még megköszönik a termék és márka támogatását a vásárlással, stb.
Még annyi van a végén, hogy ez nem az egyetlen módja az eredetiség ellenőrzésének, érdemes megnézni, hogy a megfelelő hálózati engedély, forgalmazási engedély, termékazonosító szám, stb. benne van-e a csomagban, a nemzeti hírközlési hatóságot is fel lehet keresni telefonon vagy interneten, hogy leellenőrizzük a telefon eredetiségét, illetve a ZTE központi ügyfélszolgálatot, vagy helyi képviseletet is.
Köszönik, hogy ZTE terméket vásároltál, aláírva a ZTE Communications Ltd nevében.

Külső

Mint már az összehasonlító képen is láthattuk, termetes egy jószágról van szó, ám ez inkább köszönhető a 4,3" méretű, WVGA, 800 x 480 felbontású kijelzőjének, mivel maga a készülék a 128,5 × 67 × 9 mm méretével és 140 gramm súlyával inkább kecsesnek mondható. Talán már el is érkeztünk a készülék egyik legnagyobb hátrányához, a kijelzőhöz, ugyanis teljesítményéhez képest lehetne nagyobb a felbontás, és a panelból sem ártott volna egy picit jobb minőségű.

A ház minőségére és az összeszerelésre viszont semmi panasz, semmi recsegés-ropogás, tisztességesen össze lett rakva, a műanyag ház érintésénél sincs ott az érzés, hogy olcsó kínai cucc lenne (mint például az Xperia Neo V), ráadásul a hátulja vékonyan bordázott, ami a fogást is segíti. Sajnos a hátul található gyári 2000 mAh akkumulátor egybe lett építve a telefonnal, így kivételre vagy esetleg cserére nincs lehetőség a készülék megbontása nélkül.

Elöl fent nem spórolt a ZTE, hisz az előlapi - ugyan picit gyenge - 0,3 MP másodlagos kamera mellett helyet kapott egy LED indikátor, ami elmulasztott eseménynél (SMS, nem fogadott hívás) zölden villog, és egy közelségérzékelő is, ami kikapcsolja/bekapcsolja a kijelzőt attól függően, hogy a fülünkhöz tartjuk-e a készüléket telefonálás közben.

Az itt található szöveg fordítása pedig (a kijelzőn levő fóliára van nyomtatva):

Ha 8 másodpercig nyomva tartod a bekapcsoló gombot, akkor azzal elvágod az áramforrást (forced power-off).

Hátul fent figyel az 5 MP felbontású kamera, közvetlen alatta pedig egy LED vaku, azonban ez nem minden, ugyanis, ha az itt található apró hátlapot eltávolítjuk, akkor további dolgokhoz férünk hozzá.

A kamera és a vaku körül található apró levehető hátlap eltávolításával férünk hozzá a SIM és a maximum 32 GB Class 12 microSD kártyát fogadó foglalatokhoz. A készülék kártyafüggetlen, így bármilyen szolgáltató kártyájával működik.

A telefon oldalai

Elöl és hátul már megmutattam a készüléket, most azonban felsorolás szintjén íme a többi oldala képekkel, alattuk pedig szövegesen, hogy milyen fontosabb dolog található ott.

Bal oldal


Bal oldalon semmi említésre méltó nem található.

Jobb oldal


Jobb oldalon található a hangerőszabályzó.

Lent


Alul van a szabványos microUSB-aljzat.

Fent


A bekapcsoló gomb és a 3,5 mm-es jack dugasz.

Kibontás videón

[
Klikk a lejátszáshoz

Ergonómiai szempontból sikerült a kínai gyártónak a jack dugasz és a microUSB-aljzat helyét talán a legrosszabb pontokra rakni, mivel ha mondjuk valaki fejhallgatóval (már csak azért is mert sok játékhoz elengedhetetlen az igazi élményhez) és töltőre dugva szeretne játszani, az készülhet a szerencsétlenkedésre, mert ilyenkor mindkét ideális fogási hely foglalt, és útban vannak a vezetékek a csatlakozóikkal.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.