2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Wolfdale - tuning és fogyasztás

Azt tudtam, hogy a Kentsfield sokat eszik, ezért kíváncsi voltam, mi a helyzet 45 nm-en..

[ ÚJ TESZT ]

3DMark06 és Vantage

3DMark06

A kép a pcper.com tulajdona

Szerintem ez az a program, amit senkinek se kell bemutatni, aki kicsit is járatos a PC-k világában. Sokaknak (köztük nekem is) szereztek izgalmas éjszakákat, amikor a nyitott ablaknál ültünk -10 fokban nyakik beöltözve a gép előtt, hogy még 1 MHz-et tudjak húzni a vga-n, még 2 ponttal többet kapjak, mert akkor megelőzöm az előttem lévőt a toplistában. De most ez kivételesen nem a pontvadászatról szól, hanem csak a CPU tesztjét fogjuk használni. Ez nagyon pontos eredményeket ad a processzorunk teljesítményéről, bár nem a legszebb látvány a diavetítést nézni, mert akármilyen sokmagos csodánk van, soha nem lesz a cpu teszt egy szép, folyamatos mozgás, mert nem arról szól. De lássuk a grafikonokat, lesz-e meglepetés:

Nem. Nincs meglepetés, itt is, mint sokan sejtették, tökéletesen visszaköszön a tuning mértéke. Szép egyenes grafikon, amit azt jelenti, hogy itt is megvolt az értelme minden egyes megahertz-nek, amit ki tudunk hajtani a processzorunkból.
Nézzük meg, ugyanez köszön-e vissza az utódjánál:

3DMark Vantage

A Vantage a 3DMark06 utódja, DirectX10 támogatással, szebb, jobb, és ugyanazon videokártyán természetesen lassabb, tökéletes diavetítést láthatunk vele egy régebbi kártyával, ezért inkább ha nem mai kártyánk van, maradjunk meg a 2006-os verziónál. Egyébként kinézetre teljesen megújult a régi 05 és 06 verzióhoz képest, szebb, de szerintem bonyolultabb lett. De nem erről szól, hanem a pontvadászatról. Itt már vannak különböző módok: Performace, Extreme, Entry, stb, így elvileg többféle módban tesztelhetjük a kártyát, és kapjuk a pontokat, hogy had bonyolítsuk a dolgokat. De minket most itt is kizárólag a két CPU teszt érdekelt, lássuk, mit hozott:

Nem, sajna itt is elmarad a meglepetés, a megszokott viszonylag egyenes vonalat kapjuk, bár 30%-nál megfigyelhető egy törés, ott valamiért 3%-al több pontot kaptam a várttól, de annyi baj legyen, biztos kedvező volt a csillagok állása.

Azaz kijelenthetjük, ha pontokat vadászunk, kergessük meg a procit is amennyire lehet, minden picit órajel számít.

Láttuk a teszteket, láttuk az eredményeket, lássuk az összesítést, jöjjön a meglepi!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.