2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

ThL W8 Quad Core Dual SIM bemutató

Egyik vezető kínai telefongyártó legújabb 5 inches 4 magos 2 SIM-es Androidos telefonjának ismertetője.

[ ÚJ TESZT ]

Weblap és SIM kezelés

Weblapkezelés

Flash alapú oldalakat a beépített böngészővel jól kezeli. Opera Mini és Dolphin viszont alapbeállításokkal nem tudta megjeleníteni. Jobban nem mélyedtem bele ezek beállításaiba, mivel kis netcsomagom van, ezért Opera Minit használok kikapcsolt képekkel, így alig generál adatforgalmat.

Csak az érdekesség kedvéért csináltam ugyanazon fórum oldalról a beépített böngészővel - Opera Minivel és Dolphin Browserrel - 1-1 képet. Mindenhol minden alapbeállításon volt, de a tördelés és karaktervariációk miatt mégis eltér a kinézetük. Szóval az ideális oldalmegjelenítéshez érdemes turkálni kicsit az egyes böngészőkön belüli beállításokban is.

A weboldalak használata sokkal kellemesebb mint a 4,5 inches W3-on, a gyorsaságról nem is beszélve. Nem tudom a T-Mobile új hálózata vagy a telefon képességei miatt, de gyakran H+ jelzőt kapok mobilnet használatakor és villámgyorsan betölt az oldal.

SIM kezelés

Mind a tárcsázó, mind az SMS applikáció külön jelöléssel látja el a 2 behelyezett SIM kártyát. Így aki aktívan használja mindkét kártyát, könnyen meg tudja különböztetni a híváslistában és az SMS-ek között, hogy melyik bejegyzés melyik SIM-hez tartozik.

A beállításokon belül saját nevet és színt adhatunk a kártyáknak, illetve megadhatjuk, hogy az első vagy utolsó négy számjegyet mutassa a hozzá tartozó telefonszámból. A kapcsolatokat külön-külön is hozzá rendelhetjük egy-egy SIM-hez, az elméletileg azt eredményezné, hogy hívás indításnál a hozzá rendelt SIM-et használná a rendszer, azonban valami más beállítás függvénye is a dolog, mert ha be van állítva, hogy mindig kérdezzen, akkor a beállított személynél is megkérdezi, hogy melyik kártyát használva akarjuk hívni. Mindkét kártya elérhető alapesetben, azonban ha az egyiken épp beszélünk a másik foglalt jelzést ad. A bekapcsolt mobilnet nálam nem befolyásolja a bejövő hívásokat. 1-es SIM-en van net és azt használom gyakrabban beszélgetésre is, de mindkét SIM-re bejön a hívás akkor is, ha be van kapcsolva a mobilnet.

Adatforgalmat külön-külön tudja mérni mindkét kártyára. Mint fentebb írtam, támogatja és használja is a HSPA+ szabványt, ami elméletileg 42,2 Mbps sebességre képes. Ha ezt használja, akkor H+ jelzés látható az adott SIM térerő ikonjánál.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • HUAWEI Ascend G700

    Megint 4 mag. Megint 5”. Természetesen Kínából. Csupán egy a sok közül, vagy egyéniség a sok között?

  • THL T100S bemutató

    Az első igazi 8 magos mobiltelefon Full HD kijelzővel, 2 GB RAM-mal, két, egyenként 13 MP-es kamerával, egyenesen Kínából.

  • THL T6 Pro - Apró ár, egy Próért

    Dual SIM, 5" HD felbontással, 1 GB RAM-mal, 8 maggal, mindez maximum 44.000-ért, itthon.

  • OnePlus One – nagyon egyben One

    Bár tavalyi a készülék, azóta sok dolog történt, ami miatt érdemes kicsit körülnézni a OnePlus háza táján.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.