2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

ThL W8 Quad Core Dual SIM bemutató

Egyik vezető kínai telefongyártó legújabb 5 inches 4 magos 2 SIM-es Androidos telefonjának ismertetője.

[ ÚJ TESZT ]

Beszerzés

Beszerzés

Kis kitérőt tennék a beszerzés ürügyén. Aki már rendelt újdonságszámba menő készüléket Kínából, az tisztában lehet a most következőkkel. Aki még nem rendelt, annak hasznos lehet az információ, de akit nem érdekel a rendelési tortúrám az nézze meg a kicsomagolás pillanatait aztán bátran ugorjon a következő fejezetre.

Ezen távoli ország kereskedői szeretnek minél több eladást bonyolítani oly módon, hogy a nagy sikernek örvendő készülékeket ideje korán felviszik webshopjaik kínálatába. A lelkiismeretesebbek kiírják, hogy előértékesítés - azaz a kedves vevő most fizet, aztán majd valamikor ha egyszer megjelenik a készülék, akkor meg is kapja. A kevésbé lelkiismeretesek ezt nem írják ki, így a gyanútlan és mohó vevő lecsap a lehetőségre, fizet és vár. Vár-vár-várakozik, aztán ha elunja a várakozást 1-2 hét múlva ír az eladónak, hogy mi van már a szuper telefonommal. Ekkor az eladó közli, hogy az majd csak jövő hónap végén lesz legyártva, úgyhogy türelem.

A rutinosabb megrendelők még rendelés előtt megkérdezik, hogy van-e valóban raktáron "xy" készülékből, és ha az eladó azt mondja van, akkor rendelnek. De még ez sem 100%-os megoldás, mert bizony előfordul, hogy az eladó szava ellenére nincs mit küldeniük, így a fizetést ugyancsak hosszas várakozás, levelezgetés és esetleges pénzvisszatérítés követi.

A ThL W8 megjelenése március környékén volt várható. Gondoltam egy merészet és február végén megrendeltem az Antelife nevezetű webshoptól, ahol még soha nem vettem semmit, de többek szerint megbízható bolt. Természetesen előzetesen érdeklődtem, hogy a honlapjuk állítása szerint valóban van-e nekik raktáron és fizetés után tudják küldeni pár napon belül. A válasz igen volt. A honlapjukon más vevő is érdeklődött nyilvános fórumon, ahol ugyancsak azt írták van készleten, rendeljen bátran. Aztán miután már 10 nap múlva sem kaptam tracking számot, kibökték a sokadik e-mail után, hogy nincs nekik egy darab sem. Szépen magyarosan letoltam őket, hogy mit is képzelnek magukról. Ennek eredményeképp rögtön vissza is küldték a vételárat.

Mivel a nagyon ajánlott webshoppal így jártam, ezért másfelé nézelődtem. Aliexpress-en kezdtem el keresgélni, ahol több eladónak is írtam. Végül sikerült megállapodnom egyel, hogy milyen tartozékokat ad és hogy SG postával fogja küldeni, és aki gyorsan és értelmesen válaszolt a kérdéseimre. Március 3-án rendeltem meg tőle. Pár nap után szépen kaptam egy CH-s tracking számot, amire rögtön reagáltam, hogy nem ezt beszéltük meg előzetesen. Azt mondta utánanéz, majd másnapra kaptam egy SG-s tracking számot, ami aztán napokig nem jelent meg a nyomkövető rendszerben. Végül sokadik levél után eljutottam odáig, hogy az eladó azt állította, ők ugyan feladták a csomagot, de az elveszett és sajnos másikat sem tudnak küldeni, mert elfogyott a készlet. Ennek örömére 14-én ők is visszautalták a pénzem.

Itt kezdtem feladni a reményt és arra jutottam, hogy ha a következő eladóval is ráfaragok, akkor halasztom a négymagos telefon beszerzést. Végül 17-én ugyancsak az Aliexpress-en rendeltem egyet. Előzetes mailek az eladóval: Van-e raktáron, EU-s töltővel tudja-e küldeni és fekete színben kellene (mert azt mondta van olyanjuk is). Szerettem volna bőrtokot is venni hozzá, de azt mondta olyat nem tartanak, de ad nekem ajándékba egy szilikon tokot. Nosza had jöjjön! 21-én megkaptam a tracking számot, 23-án státusza "Célországba elküldve", április 2-án érkezett be az országba és április 8-án hozta a postás. Biztonságosan be volt csomagolva, de az ajándék szilikon tok persze nem volt benne és nem volt EU töltőfejük, de ingyen adtak hozzá egy EU-s toldót. Igazából a tok hiánya csak azért bosszant, mert rettentően vigyázok mindenre és nem tudom elviselni, ha nincs tokban a telefonom.

Aki tokot szeretne a készülékhez az Note vagy Note 2 tokot keressen, az S3 tok kicsi hozzá. Sok helyen azt mondják az a legnagyobb és biztos jó lesz, de véletlenül se vegyetek S3 tokot hozzá!

Szóval nem épp egyszerű dolog az újdonságok beszerzése Kínából, de azért ez ne rettentsen el senkit, nem mindig megy ez ilyen nyögvenyelősen. Az előző telefonom beszerzése teljesen gördülékeny volt, pedig az volt az első külföldi rendelésem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • HUAWEI Ascend G700

    Megint 4 mag. Megint 5”. Természetesen Kínából. Csupán egy a sok közül, vagy egyéniség a sok között?

  • THL T100S bemutató

    Az első igazi 8 magos mobiltelefon Full HD kijelzővel, 2 GB RAM-mal, két, egyenként 13 MP-es kamerával, egyenesen Kínából.

  • THL T6 Pro - Apró ár, egy Próért

    Dual SIM, 5" HD felbontással, 1 GB RAM-mal, 8 maggal, mindez maximum 44.000-ért, itthon.

  • OnePlus One – nagyon egyben One

    Bár tavalyi a készülék, azóta sok dolog történt, ami miatt érdemes kicsit körülnézni a OnePlus háza táján.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.