2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

ThL W8 Quad Core Dual SIM bemutató

Egyik vezető kínai telefongyártó legújabb 5 inches 4 magos 2 SIM-es Androidos telefonjának ismertetője.

[ ÚJ TESZT ]

ROM telepítés

Hivatalos THL W8+ ROM adaptáció ThL W8 (4GB és 8GB) készülékekre - Android 4.2.1
Verzió: ThL_W8.JB2.HD.EN_MT6589V1.0.3_20130425 - International

Ugyancsak XDA-ról átvett anyag, akinek jobb az angol, annak az eredeti szövegezésű fórum itt van

Mivel a ThL kissé megfeledkezett a normál W8 készülékekre kiadni a 4.2.1 frissítést, ezért egy ügyes XDA-s felhasználó megoldotta ezt a problémát, és átalakította a W8+ ROM-ját, hogy CWM-el telepíteni lehessen a W8 készülékekre.

Ez a hivatalos ROM mindenféle egyéb változtatás nélkül, csak annyit nyúlt bele, hogy fel lehessen tenni a HD kijelzős W8-akra, nem is tervezi a későbbi módosításokat ezen, mivel van egy saját fejlesztésű custom ROM-ja, ami GravityMod2 (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2249808) néven elérhető.

Ez a ROM CWM alól telepíthető, méghozzá erősen ajánlott, hogy a ClockworkMod 6.0.3.2 recovery verzióval legyen feltéve, mert az kifejezetten a 6589-es SoC-hoz lett készítve és ez tud olyan ROM mentést készíteni, amit aztán vissza is tudunk majd tölteni, így nem kell a visszaálláshoz flasheléshez folyamodni.

Két ismert bug van a ROM-ban:

1. Dátum és idő beállítás kiakad (automatikus módban van és valamiért nem szereti, de így jól kezeli az időt). Ha még SIM behelyezés és netkapcsolat beállítás előtt első indításkor sikerül kivenni a pipát az automata mód elől akkor nem fog lefagyni, de nem is fogja automatikusan állítani az időt

2. Automatikus fényerő bekapcsolása esetén előfordulhat, hogy a kijelző feloldása nem működik. Nem kapcsolja vissza a világítást. Szóval ha lezárt képernyőnél csak az érintőgombok világítanak, akkor akksit kivenni, betenni, telefont újraindítani és az automatikus fényerő beállítás mellől a pipát kivenni. Vagy rögtön ezzel kezdeni és nem lesz ilyen gond.

Figyelmesen olvasd el ezeket, mielőtt nekilátsz

- Full wipe szükséges a 4.1.2 vagy bármelyik másik ROM-ról való frissítés előtt
- A telepítés ClockworkMod 6.0.3.2 verzióval működik (és ez megmarad telepítés után is, mert benne van a ROM-ban) TWRP nem lesz használható, mert nagyobb tárhely kellene neki, így aki TWRP-vel áll neki feltenni ezt a ROM-ot annak is CWM lesz telepítés után
- Visszatérni egy előző ROM verzióra csak akkor lehetséges, ha azt ClockworkMod 6.0.3.2 verzióval mentetted le, mert a többi recovery nem "MTK6589 barát"

Szóval ajánlott a ClockworkMod 6.0.3.2 verzió telepítéssel kezdeni, azzal lementeni a mostani ROM-ot és utána kezdeni a 4.2.1 telepítéshez.

- Ez a ROM a hivatalos kínai W8 4.2.1 ROM kernelét használja ami 49 FPS-en fut - ezen sem akart a fejlesztő változtatni, hogy minél kevesebb módosítás legyen
- A boot animáció és logó túlméretezett lesz mert FullHD felbontású. Ez nem befolyásolja a ROM használatát semmiben (max kicsit randa lesz a bootképernyő)

MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE HASZNÁLJA.
A FEJLESZTŐ SEMMILYEN FELELŐSSÉGET NEM VÁLLAL
HA BÁRMINEMŰ KÁROSODÁS ÉRI A KÉSZÜLÉKED

ROM letöltése: ThL_W8.JB2.HD.EN_MT6589V1.0.3_20130425.zip (MD5 checksum: 42d879672800cceb019acaca4f46758a)

Telepítés menete:

1) Töltsd le a telepítő ZIP csomagot és tedd az SD kártyád gyökerébe

2) Indítsd újra a telefonod recovery módban. Kapcsold ki az aláírás ellenőrzést, ha be van kapcsolva (signature verification), mert a ZIP nincs aláírva

3) Mentsd el a jelenlegi ROM-odat - ehhez erősen ajánlott a ClockworkMod 6.0.3.2 recovery mert csak így lehetséges a ROM mentés visszaállítása (szóval ha nem ClockworkMod 6.0.3.2 verzió van a telódon, akkor először azt tedd fel rá)

(Érdemes a teljes SD tartalmát is bemozgatni egy BackUp mappába, ne zavarjanak be az előző ROM-ból hátramadt dolgok. Aztán ha a visszaállítás mellett dönt valaki, akkor csak ki kell tenni a BackUp mappa tartalmát)

4) Csinálj factory reset-et (wipe data, wipe cache, advanced / wipe dalvik cache)

5) Telepítsd az első lépésben letöltött ZIP csomagot

6) Indítsd újra a telefont (Mivel ez kvázi gyári ROM, így ha kell a root azt újra meg kell csinálni)

A CWM frissítést és ezen portolt ROM telepítését kipróbáltam, működik minden. a ROM bootolásakor a fehér hátterű ThL logó lóg le a képernyőről. Első indításkor ez sokáig (1-2 perc) ott marad, nem kell megijedni, nem kell kikapcsolni a telót, dolgozik a háttérben. GPS, WiFi, mobilnet, BT, fényképező, kamera, gmail account kezelés, minden ami eszembe jutott ki lett próbálva és működik.

Egyetlen apróság, hogy teljes belső tárhelyre 16GB-t ír de a fennmaradó szabad helyet jól mutatja. És a dátum és idő itt is kiakad, ha nem állítod át rögtön telepítés után, hogy ne frissítsen automatikusan. (Én természetesen megint elfelejtettem, de nem különösebben használom azt a menüpontot.)

==================================================================

Fenti ROM felhasználásával készítettem egy módosított verziót ami innen tölthető le.

- Bootolásnál nem lóg le a kép a kijelzőről
- Magyar nyelvvel indul a rendszer
- Közép-európai időzóna lesz beállítva, bár ezt talán automatikusan átállítja a hálózat alapján

Sajnos egy kis időre egy szétesett ThL logó megjelenik annak okára még nem jöttem rá.

Hogy az eredetileg kiadott verziótól megkülönböztethető legyen, a végére beírtam, hogy mod_by_én, akinek ez nem tetszik az akármire átírhatja a letöltött fájl nevét, nincs jelentősége

Amit még fontos tudni, hogy ugye gyári ROM lévén nincs root jog a telepítés után, és nem is megy fel rá a superuser, mert csak Android 4.1 verzióig jó, 4.2-től nem használható, így erre e ROM-ra SuperSU-t kell feltenni. Szóval a ROM telepítés után akinek kell root jog, az leszedi a SuperSU telepítő zip-et és CWM alól felteszi ugyanúgy, mint ahogy a Superusert kellett. Kipróbáltam működik.

==================================================================

ThL W8 4GB gyári többnyelvű 4.2.1 ROM CWM BackUp

hippo0315 küzdelmének köszönhetően innen tölthető a magyar nyelvet is tartalmazó ThL_W8.JB2.HD.EN.COM.8P32_MT6589V1.0.4_20130510 elnevezésű gyári ROM 6.0.3.2 CWM-el készített mentése, amit ugyanilyen verziószámú CWM használatával lehet feltenni a 4GB-os készülékekre.

Telepítés menete:

1. CWM mentés letöltése
2. A telefonon ez a 4GB-os kínai JB2-nek megfelelő 6.0.3.2 CWM legyen, ha nem ez van feltéve, vagy nem tudod hogy kell feltenni itt van a leírás hozzá
3. Ha fent van a szükséges CWM, akkor csinálj vele egy backup-ot a jelenlegi ROM-odról az SD kártyádra (backup and restore --> backup to external sdcard)
4. Csinálj biztonsági mentést a telefon belső tárhelyén tárolt anyagodról és az SD kártyáról is érdemes a PC-re menteni mindent (aztán majd kiválogatni ami kellhet belőle) és az SD-t törölni vagy formázni.
5. Az 1-es pontban letöltött mentés kicsomagolása az üres SD kártya clockworkmod/backup mappájába
6. CWM recoverybe lépve csinálj factory reset-et (wipe data, wipe cache, advanced / wipe dalvik cache)
7. Factory reset után ROM visszaállítás (backup and restore --> restore from external sdcard) és kiválasztani az 5-ös pontban kicsomagolt mappát
8. Ha lement a restore és visszakaptuk a menüt akkor reboot system now és használatba vehetjük a magyar nyelvű gyári 4.2.1 ROM-unkat
9. Ha a ROM látszólag sikeresen visszaállt és működőképes, akkor igény esetén lehet rootolni az UPDATE-SuperSU-v1.25.zip SD kártyára másolásával, majd CWM alól Install zip from sd card --> choose zip from external sd --> UPDATE-SuperSU-v1.25.zip kiválasztásával

==================================================================

ROM elnevezési információk

A W8 ROM elnevezése utal arra, hogy milyen típusú készülékre való. A gyári ROM a 8GB-os verzión: ThL_W8.JB.HD.EN.COM.8P64_MT6589V1.0.13_20130312 Ezekből a HD, hogy milyen kijelzőhöz van, a 8P64 a ROM méret gigagbitben. a 64 az a 8GB a 8P32 a 4GB. A W8+-nál ezek FHD és 8P128 a kijelző és a 16GB ROM miatt. A fenti ROM pedig a ThL_W8.JB2.HD.CN.COM.8P32_MT6589V1.0.9_20130418 nevet viseli azaz a HD kijelzős 4GB-os készülékekkel kompatibilis.

==================================================================

ROM Flashelése

Ha bármi balul sülne el, akkor szükség lehet a gyári ROM visszarakására. A 8GB-os verziókon lévő 4.1.2 gyári ROM ide kattintva érhető el. A 4GB-os verziókra pedig a 4.2 innen tölthető (ez viszont csak kínai és angol nyelvet tartalmaz). A gyári ROM visszaflashelése után újra fel kell tenni a CWM-et és azzal már jó eséllyel vissza tudjuk tenni a CWM-es mentésünket így vissza tudunk állni az eredeti állapotra.

Arra kell figyelni, hogy előfordulhat többszörösen csomagolt anyag, a lényeg, hogy a flash tool számára egy olyan módon kibontott mappa kell, amiben a scatter.txt fájl van és mellette img és bin kiterjesztésű fájlok, plusz EBR1 EBR2 és MBR. Az alábbi képen a gyári 4.1.2. ROM van, ebből a mappából kell a scattert betallózni majd.

1. A letöltött SP Flash Tool zipet csomagold ki egy meghajtó gyökérkönyvtárába (máshova is lehetne, de így nem lehetnek problémák az esetlegesen túl hosszú elérési útvonalból).

2. Indítsd el a Flash_tool.exe fájlt, ami után az alábbi ablakot kell látnod.

3. A második Scatter-loading file nevű sor végén lévő Scatter-loading gombra kattintva tallózd be a letöltött ROM csomagban lévő MT6589_Android_scatter_emmc.txt fájlt, ami után az alábbi képet kell látnod, itt mindennek ki kell lennie pipálva!

4. Ellenőrizd le a programban az Options --> DA Download All --> Speed --> Force to High Speed ki legyen kipipálva.

5. Kapcsold ki a telefonod, vedd ki az akkut belőle és így - akku nélkül - kösd össze a PC-vel.

6. Nyomd meg a Firmware --> Upgrade gombot

7. Látszólag nem történik semmi, de ez így jó. Most húzd ki a telefonból az USB kábelt, majd pár másodperc múlva dugd vissza. Amikor visszadugod rögtön aktiválódik a program és alul előbb egy gyors piros és lila, majd egy lassabb sárga folyamatjelző csík jelzi a ROM feltöltését a telefonra. Amint a teljes folyamat hibátlanul végigment, egy nagy zöld karikát kell látnod, ami a procedúra sikeres befejezését jelenti. Ez nagyjából 30-60 mp alatt fog lemenni.

Ha nem indulna el a folyamat akkor betett akkuval próbáld. Sajnos a tapasztalatok alapján készülékenként változó, hogy kivett vagy betett akkuval megy le rendesen.

(Az alábbi kép csak szemléltetés ként kezelendő, a CWM flashelésből lett átemelve)

8. Húzd ki az USB kábelt a telefonból, tedd be az akkut

==================================================================

Frissítések

2013.04.25. GravityMod2 néven az XDA-n elérhető CWM-ből telepíthető 4.2 verziójú custom ROM

2013.04.29: Kikerült a ThL honlapjára egy HD W8 frissítés 4.2-re, de ez sajnos csak a 4GB-os készülékekhez lesz jó ahogy nézem, így a 8GB-osra ne próbálja meg feltenni szerintem senki.

2013.05.08. Elérhető az XDA-n a gyári W8+ verziókkal kiadott 4.2.1 ROM W8-ra portolt verziója. Telepítés előtt ajánlott a ClockworkMod 6.0.3.2-re frissíteni, és azzal telepíteni. Részletes leírás az oldal tetején.

2013.05.11. Ugyancsak a 4GB-os készülékhez tölthető innen vagy innen egy újabb 4.2 flashelhető ROM angol/kínai nyelven

Thl_W8_Lewa_130511+rus.v4_by_kadan

Orosz barátaink sem lustálkodtak egyébként, és készítettek a 20130511-es ROM felhasználásával egy custom romot, ami orosz angol, kínai nyelven tud alapból és innen elérhető. Ez a 4GB és 8GB verziókra telepíthető, illetve ezeken lett kipróbálva, 16GB-sen még nem nézte senki, nem kizárt, hogy azon is működne. Telepítése előtt csinálj factory reset-et (wipe data, wipe cache, advanced / wipe dalvik cache) és ha ez megvan utána telepítsd a letöltött zipet. Az orosz verzió lecseréli a CWM-et TWRP-re !

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • HUAWEI Ascend G700

    Megint 4 mag. Megint 5”. Természetesen Kínából. Csupán egy a sok közül, vagy egyéniség a sok között?

  • THL T100S bemutató

    Az első igazi 8 magos mobiltelefon Full HD kijelzővel, 2 GB RAM-mal, két, egyenként 13 MP-es kamerával, egyenesen Kínából.

  • THL T6 Pro - Apró ár, egy Próért

    Dual SIM, 5" HD felbontással, 1 GB RAM-mal, 8 maggal, mindez maximum 44.000-ért, itthon.

  • OnePlus One – nagyon egyben One

    Bár tavalyi a készülék, azóta sok dolog történt, ami miatt érdemes kicsit körülnézni a OnePlus háza táján.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.