2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

ThL W8 Quad Core Dual SIM bemutató

Egyik vezető kínai telefongyártó legújabb 5 inches 4 magos 2 SIM-es Androidos telefonjának ismertetője.

[ ÚJ TESZT ]

Kinézet

Kinézet

Első ránézésre a Samsung Galaxy S3 vonulatát követi a külső. iPhone fanoknak már ránézni is rettenet lehet, de nekem speciel bejön ez a forma.

Nézzük a méreteket és a súlyt:
W8: 5 inch 143,86 x 73,77 x 9,91 (kameránál 12,32) mm és 152g.
S3: 4.8 inch 136,6 x 70,6 x 8,6 mm és 133 g

Szóval a kijelző 0.2 inch-el nagyobb, a készülék pedig durván 7 mm-el hosszabb, 3 mm-el szélesebb 1,3 mm-el vastagabb és 19 grammal nehezebb, mint az S3. Kialakítása, az érzékelők és középső nyomógomb elhelyezkedése is ezt a formát követi, azonban az előlapra nem került márkamegjelölés.

Összehasonlításképp egy ThL W3+-al és egy SE K800i-vel együtt tudtam lefotózni. A súlyán meglepődtem, ezért azt is dokumentáltam. Mérésnél a készülékben már benne volt az egyik akku. A másik bontatlan akkut pedig külön lemértem.

Az előlap túlnyomó részét az 5 inches IPS kijelző foglalja el. Két oldalán kb. 5-5 mm-es sáv marad a készülék széléig. Felül középen van a hangszóró keskeny rácsozata, ennek jobb oldalán a távolságérzékelő és a fényérzékelő, valamint az előlapi kamera. A hangszóró bal oldalán, az előlapi kamerával szimmetriát alkotva egy eseményjelző LED került, ami mindaddig rejtve marad a szem elől, amíg nem jelez valamilyen eseményt. Töltés alatt folyamatosan pirosan világít, ha teljesen feltöltődött akkor zölden világít. bejövő e-mail, SMS, emlékeztető stb. esetén zölden villog, ha az akku 15% alá merül akkor pirosan villog, Alul középen egy nagyobbacska fizikai gomb található, ami a Home funkciót tölti be. (Egyesek szerint elég erősen kell benyomni. Saját tapasztalatom, hogy véletlen benyomásra nem fog reagálni, kellő határozottság kell hozzá, de nem kell erőszakos erőkifejtés, de tény, hogy a bekapcsoló gomb sokkal könnyebben benyomható, mint ez.) Ennek a fizikai gombnak a két oldalán egy-egy erős háttérvilágítással megáldott kapacitív gomb van. A bal oldali a Menü a jobb oldali pedig a Vissza funkciót kapta.

A hátlapon már szembetűnőbb az eltérés. Fent középen van a kissé kiemelkedő kamera, mellette a LED villanó. Alatta középen a ThL logó, majd a készülék alsó harmadán a Technology Happy Life felirat és ezalatt a külső hangszóró.

Bal oldalt csak a hangerő szabályozó gomb van és jobb oldalra került a bekapcsoló gomb.

A készülék tetejére - pontosan középre - került a töltő csatlakozó, ennek bal oldalára pedig a szabványos 3,5 mm-es jack kimenet, amihez a headset vagy fülhallgató, esetleg külső hangszóró csatlakoztatható. A készülék alsó felére egyedül a mikrofon került, amire jobb oldalt egy apró kör alakú nyílás utal.

Fontos még megjegyezni, hogy erőteljesen zongoralakk hatású a készülékház, ami alapesetben igen jól néz ki, azonban ez a felület viszonylag csúszós, úgyhogy óvatosabb bánásmódot igényel. Legalábbis a leejtésre hajlamos tulajoknál. Természetesen az ujjlenyomatokat is jól gyűjti, de ez mondjuk a hátlapnál annyira nem zavaró tényező szerintem.

A készülék összeszerelése nagyon precíz. Tartottam a lepattintós hátlaptól, de nagyon jól tartja magát, nem lötyög, nem nyikorog bárhogy is markolászom, "tekergetem" a készüléket. A hátlapot nézve a bal alsó sarokban lévő mélyedésnél lehet megkezdeni a hátlap leemelését. Egyszerűen le is lehet tépni róla, én inkább kissé megemelve, körömmel segítem ki az apró füleket körben. Lehet, hogy túlzott óvatosság, de nem kell percenként szétkapni és kibírom azt a pár másodperc többletet egy óvatos szétszedésnél. A hátlapot leemelve láthatjuk a LED villanót és a kamerát, amihez nincs külön védőelem a hátlapban, csak szimplán ki van vágva a helye. A két SIM kártyát egymás mellé kell behelyezni a burkolatba mart jelzés alapján, a memóriakártyát pedig jobb oldalról. Az akkumulátor alatt található a készüléket azonosító matrica a két IMEI számmal, a készülék legalsó részén pedig a hangszóró.

A HD felbontású IPS kijelző szép tiszta, éles képpel rendelkezik. Minden szögből jól látható, megdöntve nem fakulnak ki a színek, nem torzul, nem vált át inverzbe. Napsütésben is jól olvasható, mivel teljes fényerőre állítva erőteljes megvilágítást kap. 5 pontos érintést érzékel a teljes képernyő felületén. Jól kezelhető a képernyő széleire eső weblink vagy funkciógomb is.

Ide kattintva lehet válogatni a készülékről készült bemutató videók közül.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • HUAWEI Ascend G700

    Megint 4 mag. Megint 5”. Természetesen Kínából. Csupán egy a sok közül, vagy egyéniség a sok között?

  • THL T100S bemutató

    Az első igazi 8 magos mobiltelefon Full HD kijelzővel, 2 GB RAM-mal, két, egyenként 13 MP-es kamerával, egyenesen Kínából.

  • THL T6 Pro - Apró ár, egy Próért

    Dual SIM, 5" HD felbontással, 1 GB RAM-mal, 8 maggal, mindez maximum 44.000-ért, itthon.

  • OnePlus One – nagyon egyben One

    Bár tavalyi a készülék, azóta sok dolog történt, ami miatt érdemes kicsit körülnézni a OnePlus háza táján.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.