2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Sony Ericsson Xperia Active - Aktívan

Az Xperia sorozat egyik legérdekesebb tagja került hozzám, ami a strapabíróságával emelkedik ki.

[ ÚJ TESZT ]

Multimédia, Adatátvitel

Multimédia, Adatátvitel

A telefon hátlapján az említett kamera egy 5 megapixeles, autofókuszos modul, gyakorlatilag a Mini és Mini Pro-ban megismert kamerát kapta meg.

A kamera szoftvere ugyan az, tehetjük teljesen automata módra, ekkor szinte mindent maga állít be, és tehetjük normál módra mikor egy csomó beállítás tárul elénk.
Van többféle felvételi mód (mosolyfelismerés, panoráma, stb), állíthatunk felbontást, fókusz módot, vannak különböző motívumprogramok.

A vakunál is kapunk többfajta opciót, akad még önkioldó, fényérték állítás, fehéregyensúly, többféle fénymérés, képstabilizátor, a zárhang kikapcsolható és tárolhatunk GPS infót is képeinkhez.

[link] [link] [link] [link] [link] [link] [link]

A képek nem olyan jó minőségűek, mint a Mini-nél megszokottak. Mosottak a képek és életlenek, a makro képeknél viszont az élesség lehetne kicsit jobb.

Videónál jobb a helyzet, 720p felbontásban rögzít, 30fps sebességgel, sztereó hanggal megspékelve készül, ami IDE kattintva megcsodálható.

Zenei fronton hozza az elvárt szintet, ID3 tagek alapján szűri a zeneszámainkat, sorrendbe teszi és mappázza őket.

Van hangszínszabályzó, ahol a gyári sémák közül tudunk választani. Nem található benne ismétlés és véletlenszerű lejátszás, viszont ha bemegyünk egy "mappába" ahol a zenéket összegyűjtötte előadó szerint, akkor annak végére érve előröl kezdi a lejátszást. Ez fájó pont volt számomra, de a piactéren van számtalan zenelejátszó.

A rádió egy egyszerű, nem csicsás felületet kapott, funkcióját teljes mértékben ellátja. Van benne RDS támogatás és belecsempészték még a TrackID zenefelismerő programot, ez a Sony (Ericsson) saját programja.

A külső hangszóró elég hangosan szól, asztalra letéve se halkul az eszköz, ajánlatos bekapcsolni az xLOUD hangzást.

A GPS-ről sokat nem kell mesélnem, gyors, teszi a dolgát.

Kapunk egy négysávos GSM modult (850/900/1800/1900 MHz) és egy kétnormás UMTS modult (900/2100 MHz). A le- és feltöltési sebessége 7,2 Mbps / 5,76 Mbps. 4G-t ne várjunk a készüléktől, Bluetooth is van 2.1+EDR támogatással, valamint kapunk még wifi-t (b/g/n) szabványút, és DLNA-t is, így elég korrekt az adatátviteli pakkunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.