2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Sony Ericsson Xperia Active - Aktívan

Az Xperia sorozat egyik legérdekesebb tagja került hozzám, ami a strapabíróságával emelkedik ki.

[ ÚJ TESZT ]

Extrák, Strapabírás

Extrák, Strapabírás

A készülékbe extra szoftvert is csempésztek a fejlesztők. Pakoltak bele egy iránytűt, WalkMate (lépésszámlálót), elemlámpát és egy iMapMyFITNESS+ nevezetű programot. Utóbbi talán a legérdekesebb, ugyanis ez minden fajta sportnál jól jöhet. Rögzíti útvonalunkat a térképen, különféle adatokat eltárol (sebesség, megtett táv, idő, stb).
Egyéni regisztrációt vagy közösségi modullal való összekötést igényel a program, és ha megvan az összekötés, akkor edzésünket akár közzé is tehetjük a különféle közösségi oldalakon, illetve menthetjük, vagy elvethetjük edzésünket.

Az iránytű és az elemlámpa olyan program, amit a Google Play-ből is leszedhetünk, de itt már alapból rátették nekünk a fejlesztők. A készülék kapott ANT+ támogatást, amivel különböző egészségügyi eszközökhöz tud kapcsolódni.

A telefon víz- és porálló, az ütésállóságot a gyártó nem garantálja, szóval nem olyan ellenálló mint egy Sonim XP3, de a vízben a gyártó azt állítja, hogy a telefon 1 méter mély vízben is lehet akár 30 percig. Az Active vízállóságát tanúsíthatom, homokba nem tettem, és nem is dobáltam. A telefon viszont elég masszívnak tűnik, tehát nem lehet nagy baja egy esetleges leejtéstől. Viszont jelzem a kedves olvasó felé, hogy ez szimplán vélemény!

A vízállóságot a gyártó egy dupla hátlappal oldotta meg. A külső hátlapnál beszivárog a víz, viszont a csatlakozók kupakja, és a második hátlap alá nem férkőzik be. A másod hátlap szélén gumi szegély gondoskodik a vízhatlanságról. Mind két hátlapot leszedve férünk hozzá a microSD foglalathoz, az akkumulátorhoz, illetve a SIM kártyához.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.