2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Sandisk Sansa Clip Zip

Bemutató a méltán nagy népszerűségnek örvendő Clip Zipről - egy kis Rockbox-szal megfűszerezve.

[ ÚJ TESZT ]

Clip Zip kívülről

A lejátszó csak 4, illetve 8 GB-os változatokban érhető el. Nem igazán értem, hogy miért, de a 8 GB-os kiépítést választva kevesebb szín érhető el (fekete vagy szürke), mintha a kisebbik modellt választanánk (fekete, szürke, fehér, kék, vörös, lila, narancs). Még szerencse, hogy én alapból a feketét szerettem volna, így nem kellett lemondanom a nagyobb tárhelyről.


A színpaletta - Forrás: digitalversus.com

A teljes történethez hozzátartozik, hogy az általam vásárolt Zip nem teljesen egyezik meg a boltokban kaphatóval, ugyanis ez refurbished változat. Ez azt jelenti, hogy a például szállítás közben megsérült csomagolású, szoftverhibával javított vagy kiállítási darabokat a gyártó nyomott áron bocsájtja a vásárlók rendelkezésére. Mivel az esetek nagy százalékában itt szállítás közben fellépő esztétikai hibák állnak a háttérben, bátran bevállaltam a refurbished lejátszó vásárlását, ugyanis spórolósra akartam venni a figurát. Ezt egyrészt azért írom le, hogy aki esetleg nem hallott volna erről a vásárlási módról, az most halljon, másrészt azért, mert az általam bemutatott csomagolás biztosan, a kiegészítők pedig lehetséges, hogy emiatt eltérhetnek a boltokban kapható lejátszóétól. Valószínűleg persze a Sandisk az újracsomagolásnál is ugyanazokat a dolgokat adja a lejátszó mellé, de ha esetleg valaki eltérést tapasztal, az eredhet ebből.

Szóval én sajnos hivatalos doboz nélkül kaptam kézhez a lejátszómat (bár azért ez annyira nem ütött szíven), mindössze egy elég rövid micro USB kábelt, és egy Sansa-s fülhallgatót kaptam. A hangminőségéről nem tudok nyilatkozni, mivel jobbnak tartottam nem kibontani, de kinézetre mindenképpen minőségibb benyomást kelt, egyenes, aranyozott jack csatlakozóval és a fülhallgatók végein kis plüss-párnákkal érkezik. Ezen felül a kicsike élettartamára gondolva még vettem fóliát a kijelzőhöz, illetve egy direkt ehhez tervezett szilikon tokot, de ezek nem tartozékai a lejátszónak! Szóval ha jól vettem ki a külföldi tesztekből, akkor a dobozról, különböző reklám papírokról és a használati útmutatóról maradtam csak le.

A lejátszó arányai nagyjából változatlanok maradtak, értelemszerűen a más képarány miatt a kijelző nagyobb részt foglal el az előlapból.


A lejátszó majdnem szemből, a gyári fülessel - Forrás: www.expertreviews.co.uk

Fizikai nyomógomb formájában megkapjuk a hangerőt szabályzó gombokat bal oldalt, be/ki kapcsoló és képernyőzár gombját felül, valamint az előlapon a navigáláshoz szükséges előző, következő, lejátszás, menü, belépés és visszalépés gombokat. A gombok nyomáspontja határozott, a hangjuk nem vészes, bár a méretük nagyobb kézzel rendelkező felhasználóknál gondot jelenthet, valamint gondolom kesztyűben sem egy leányálom így a kezelés. Lehetne sokkal rosszabb is a helyzet, szerencsére a Sandisk mérnökei tanultak a Fuze+ esetében elkövetett hibából, és nem erőltették az érintőgombokat.

Bal oldalt a hangerőszabályzó felett található a töltéshez, és szinkronizációhoz használható micro USB, jobb oldalt a 3,5mm-es jack ajzatot valamint a microSD kártyahelyet találjuk, a lejtászó tetején pedig egy apró lyuk hivatott a mikrofon munkáját segíteni.


Forrás: lancehoff.com


Forrás: lancehoff.com

A lejátszó hátoldalát teljes egészében a csipesz foglalja el, amin a Sansa lejátszók logója, és egy Sansa felirat található. Viszonylag masszívnak néz ki, de azért nyilván nem elpusztíthatatlan, ha az egész készülékház nem is, de ez mindenképpen lehetett volna fémből (persze egy teljes szálcsiszolt alumínium háznak még jobban örülnék, de akkor nyilván nem ennyibe kerülne...)

Tehát az anyaga teljes egészében műanyag, de a jobb fajtából, és az összeszerelési minőségre sem lehet különösebb panasz. Kompakt mérete miatt abszolút jól használható a mindennapokban, akár zsebben tartva, akár felcsíptetve használjuk. Súlyra nagyon könnyű az eszköz, néha az ember észre sem veszi hogy a zsebében van-e, ez a sokat tömegközlekedőknek (és paranoiásoknak :D) okozhat ideges "megvan-e-még" zsebhez kapó mozdulatokat, de persze van, ahol éppen pont előny a nagyon pici súly (sportolásnál például). A kezelése meglehetősen egyszerű, de a funkciók bemutatása majd a következő oldalon jön...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.