2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Newman N2 - filléres csúcsmobil

Ár/érték arányban verhetetlen telefon. Kár, hogy Magyarországon hivatalosan nem lehet beszerezni.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető, tartozékok

Bevezető, tartozékok

Már jó ideje szerettem volna lecserélni a frissnek finoman szólva sem mondható Nokia C5-00-ás mobiltelefonomat. Először természetesen a magyar piacon néztem szét, de őszintén szólva én sajnálok kiadni egy jobb telefonért 120-150 ezer forintot (most a lélektani határ 70 000 Ft volt). Kb. 2-3 éve kezdtem el eBayen vásárolni, de eddig csak olcsóbb (<$20) dolgokat.

Innen jött az ötlet: nézzünk szét mi újság Kínában a mobiltelefonok terén! Néhány óra böngészés után találtam rá a Newman márkára és előre szimpatikus volt az N2-es modelljük.

A kínai műszaki webáruházak ez idáig ismeretlenek voltak számomra, de szerencsére az Android Dual Sim topikban sok visszajelzés volt a kínai webshopokról.
A fő ok, amiért most eltekintettem az eBaytől az az, hogy a műszaki termékek (pl.: mobiltelefon, tablet) jó 20-30% drágábbak, mint a kínai webshopokban.

Végül a MiniDeal.net-re esett a választásom. Itt szimpatikus volt, hogy egyből chaten megtudtam kérdezni, hogy van-e nekik készleten ez a telefon (természetes volt raktáron), továbbá ingyenes volt a postaköltség (SingPost, tracking numberrel). Vasárnap este adtam le a rendelést, PayPal-on keresztül fizettem és örömmel tapasztaltam, hogy hétfő délután már meg is kaptam a tracking numbert.

A rendelés leadásától számítva 8 nap alatt érkezett meg a telefon hozzám. A telefon doboza szép alaposan be volt csomagolva még egy kartondobozba és így került feladásra Kínából. A dobozban található telefon szintén alaposan be volt csomagolva pukkancsfóliába.

A tartozéklista elég szerény: akkumulátor, töltő, EU adapter, microSIM adapter. A telefon (és a tartozékok is) makulátlan állapotban érkezett meg hozzám. eBay-ről rendeltem még telefonhoz gyári szilikontokot és méretre vágott kijelzővédő fóliát.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.