2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Lancool K58 - Lian-ócó'-Li

Történt egyszer, hogy hosszas gondolkodás után házvásárlásra adtam a fejem. Előző házam egy CM Elite...

[ ÚJ TESZT ]

Szerelés

No lássuk. Csavar(húzó)mentes szerelhetőség. Ha rendelkezünk Fekete Laci erejével és egy csecsemő kezével, akkor minden további nélkül. Ha nem, akkor egy picit gondba leszünk. Erő azért kell, mert az oldallapot tartó "nagyfejű" csavarok nálam annyira rá voltak húzva, hogy még csavarhúzóval is alig-alig tudtam meglazítani.

Ezt követően már tényleg tudunk csavarhúzó nélkül szerelni, mert az alaplapot is ilyen nyújtott-
nagyfejű csavarral lehet rögzíteni...ha csecsemő méretű a kezünk. Nekem átlagos méretű kezem van, de a hajamat téptem a harmadik csavar után, szóval ismét a csavarhúzóért nyúltam.
Na, de innentől már tényleg nincs szükség csavarhúzóra, mert a merevlemezeket egy nagyon okos kis szerkezet tartja a helyén. A merevlemeztartó tálca aljára elhelyezünk 4db gumialátétet, a két oldalsó műanyag fület rázárjuk és betoljuk a helyére. Ezt megtehetjük úgy, hogy a csatlakozók előre vagy hátra néznek. Ez a megoldás tényleg okos, gyors és egyszerű. És a rezonanciát is tökéletesen megszünteti.

Az optikai meghajtót szintén rögzíthetjük csavar nélkül. A leszorító műanyag pöcök oldalán gumiszerű anyag van, ami szintén okos dolog. Ha csak ezzel rögzítjük, akkor egy picit lötyögni fog, de nem vészes. Én a biztonság kedvéért ismét a csavarhúzóért nyúltam.

A kiegészítő kártyák rögzítése is csavarmentes. Okos szerkezet, szerintem simán megbírkózik a testesebb kártyákkal is. Többet nem is mondanék róla, szerintem szuper.

A tápegységhez is kitaláltak egy okos megoldást. A tápegység rögzítő alján és a tápegység tartó alkalmatosságokon is található az előbb említett gumiszerű anyag, úgyhogy nem igazán mozog a táp, ha ezzel rögzítjük és elég szorosan is tart. Természetesen itt is alkalmazhatunk csavarokat, ha úgy tartja kedvünk.

És most jöjjön a sötét oldal:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.