2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Linux disztribúció ajánló

A korábbi cikkből kimaradt rengeteg disztró, amelyek ebben a folytatásban kapnak helyet.

[ ÚJ TESZT ]

Legacy OS

Legacy OS

Korábbi cikkből kimaradtak a régi gépre, netbookra összeállított alacsony gépigényű disztribúciók, de sokan kérdezték, hogy mi az ajánlott?
A válasz nem egyszerű, valószínűleg egy későbbi cikkben lesz rendszerezettebb ajánló. Addig is az ismert Puppy Linux legfrissebb pupletje kerül ide.


Brutális gépigény: 600 MHz CPU, 256 MB ram ajánlott - nem ez a minimum

A Legacy OS magát a régi vasak megmentőjeként hirdeti, lehet benne valami, mert a Puppy és változatai gépigénye a legszerényebbek között vannak. Képes teljesen RAMból futni, ami jó hatással van a sebességre. Felülete egyszerű, akárcsak a programok, amikből nem sok van az 500 MB-os LiveCD-n, de letölthetünk továbbiakat a "PETget" csomagkezelővel.


A menü háttér alkotójának letöltendőt :)

Telepíteni is lehet merevlemezre: Frugal installal képes akár másik operációs rendszer partíciójára települni (kb. egy mappába bemásolja magát, ezután hozzá kell adnunk a bootloaderhez). Másik telepítési mód a "hagyományos", amikor az egész partíciót használja.

Kezdőknek fenntartásokkal ajánlanám, bár vannak Magyar oldalak is, ahol tudnak segíteni ha elakadnánk. Az oldalon további érdekes Pupletek vannak, sok a honosított közöttük, mint pl. a DanielK által ajánlott Wary 5.20.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.