2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.

  • (f)
  • (p)
20. oldal
Írta: |

A párharc folytatódik a 3D gyorsítás két úttörője között. Figyelem, extrém hosszúságú és mélységű cikk!

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek - Metro Exodus - HIGH

Műfaj: First Person Shooter
Megjelenés: 2019. február 15.
Tesztelt beállítások: Extreme preset

A népszerű Metro sorozat aktuális epizódja az egyik legnagyobb gépigényű játék a tesztben, így mindenképp érdekes lesz megfigyelni az eredményeket.

Milyen a grafikája?

A cikk legmagasabb gépigényű játékáról lévén szó, nem lepődünk meg azon, hogy a Metro Exodus grafikája igencsak jól néz ki. Már alacsony minőségi szinten is szép grafikát kapunk (és ehhez képest viszonylag gyenge kártyákkal is tűrhetően fut így), a High és az Extreme preset-ek pedig értelemszerűen csodálatosak, bár utóbbinál azért akkora minőségi ugrást azért nem vettem észre, mint amekkorát a sebességbeli visszaesés indokolna.

Milyen mérni vele?

A Metro játékok ebből a szempontból mindig is az élvonalba tartoztak, és nincs ez másképp az új rész esetében sem: a szokásos módon különálló Benchmark tool-t kapunk, ahol minden beállítást könnyen elvégezhetünk, a (szerencsére nem túl hosszú) jelenet lefutása után pedig részletes grafikonon elemezhetjük a végeredményt.

Az Extreme preset nevéhez hűen hatalmas terhelést jelent a kártyák számára, amit jól mutat az, hogy még a magabiztos előnnyel vezető 2080 Ti sem képes Full HD-ban 60 FPS-t elérni, míg 4K-ban még a 30 FPS is álom marad. Mivel sem a Crossfire, sem az SLI nem üzemelt ebben a tesztben, ezért a legerősebb Radeon kártya a VII lett, kicsivel lemaradva a 1080 Ti-tól. Masszív DX12 igénybevételről lévén szó, nem meglepő a Kepler alapú GeForce-ok gyengébb szereplése, ám ennél szokatlanabb, hogy a Fury kártyák sem mutatnak jó formát. A sor végén a leggyengébb kártyákkal nem kaptunk értékelhető eredményt, hiszen bár lefutott rajtuk a teszt, de az összegző grafikont már nem tudta kirajzolni a program.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

20. oldal

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.