2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Prolimatech Genesis bemutató

    A Proliomatech Genesis nevű processzor hűtőjének rövid ismertetője.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 13 éve 15

  • Előzetes

    A képen a frissen beszerzett processzorhűtőm doboza látható és bizony, az egy Prolimatech Genesis.
    Most látok neki megírni a cikket a beszerelésről és az előző hűtőmhöz képest a változásokról. Remélem még ma kész leszek vele.

    Zoli133 13 éve 3

  • Gépfrissítés

    Eljött az ideje egy jelentősebb gépfrissítésnek. A socket 775, és a benne lévő 2 magos E8400 még bírta volna egy ideig, de érezni lehetett a szűk keresztmetszetét a 2magnak néha (hiába mentek 3,6Ghz-en). Az alaplap élettartamát ki lehetett volna még tolni egy socekt 775-ös quadcore processzor beszerzésével, de az nem az igazi. Ezért az alaplap/processzor/RAMok cseréjét is meg kellett ejtenem.

    Az új rendszer kiválasztásánal maradtam az Intelnél, egészen pontosan socket 1155-ös foglalat. A processzort elég hamar eldöntöttem hogy, egy 2500k lesz, hiszen a tesztekben kitűnően szerepel és az árcédulája is egész barátságos. A processzorhűte jelenleg még a gyári. Ha minden rendben megy nemsokára egy Thermalright APX-140-re cserélem.

    Következő lépés az alaplap kiválasztása. A P67-es lapok között kezdtem el nézelődni, hogy ki tudjam használni a 2500k-ban rejlő tuningpotenciált. A bolt ahol vásárolni szoktam a kinézett Asus modellből nem tudott beszerezni így hát egy Gigabyte GA-P67A-UD3P alaplapot beszéltünk meg. Másnap kiderült hogy ez sem lesz teljesen rendben és megbeszéltük hogy a végleges rendelésem egy GA-Z68XP-UD3P -re módosult. Ez Z68-as amivel egyszerre tudnám kihasználni a processzorban rejlő tuningleheteőségeket és az integrált grafikus magot.

    Folytatás...

    Zoli133 13 éve 4

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.