2022. október 6., csütörtök

Gyorskeresés

Budapest DC

Írta: | Kulcsszavak: Budapest . DC . rock

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A Budapest DC egy feltörekvő fiatal rock banda. Sokat tudnék mesélni róla de ez most a zenekart bemutató cikk szeretne lenni erre legalkalmasabbnak találtam a zenekar honlapján fellelhető rövid zenekar-történeti áttekintést találtam megfelelőnek.
De előtte egy link a youtube profiljukra ahol meghallgathattjátok pár dalukat: YT profil

" A Budapest DC zenekar 2007-ben alakult, Jelinek Márk, és Simon Dávid baráti zenélgetéseiből. Később a kéttagú felállást kibővítendő szándékkal érkezett a fedélzetre Kapari Dávid, hozzáadva jellegzetes basszusjátékát hangzásvilágunkhoz. Zenei triónk később, 2008-ban Repiczki Lászlóval bővült ki, s instrumentális zeneszámok írásával töltöttük időnket, melyek a későbbi dalok alapjai lettek. Hosszas énekeskeresés után találtunk rá Endrődi-Mike Atterre, aki irányíthatatlan hajónk kapitányaként lépett elő.
Ettől kezdve kemény, másfél éves műhelymunka vette kezdetét, s közel húsz, saját magunk írt dal született meg. Nem könnyítette meg a dolgunkat, hogy közben Márk Angliában folytatta tanulmányait, s csak alig kéthavonta egyszer tudott jelen lenni a próbákon. Ekkor fogant meg a két dobos ötlete, aminek segítségével kiküszöbölhettük a problémát. (Jelenlegi tudomásunk szerint az egyetlen, két dobossal rendelkező rockzenekar vagyunk az országban - a szerk.) Megérkezett Szabó Zoltán, aki mankóként érkezett a zenekar alá, de később ő lett a harmadik lábunk. A hat tagú zenekarnak már csak a neve hiányzott, mely végül Atter fejéből pattant ki, mint Zeuszéból Pallasz Athéné, a ritmusgitáros becenevére való szójáték: a Budapest DC."

Hozzászólások

(#1) Zoli133


Zoli133
őstag

Akinek megtetszenének a számok, netán kedvet kap ahhoz, hogy megnézze őket élőben koncertekről a facebook oldalukon talál információt.

"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.