2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Sonata Arctica - Pariah's Child

    Itt az új Sonata Arctica album, kicsit más, kicsit régi, kicsit új, van benne midnen de kezdjük az elején.

    Nem követtem az album elkészülését, nem olvastam az interjúkat a tagokkal, az első kacspolatom a lemezzel "The Wolves Die Young" című szám, illetve annak videóklipje. Elsőre hallgatva nem tudtam hova tenni, nagyon nem. Azután többször meghallgattam, szép lassan megszoktam majd jött a "Cloud Factory" stílusában ugyanaz, de kicsit mintha külön életet élne az ének és a zene többi része, ráadásul Tony Kakko dalszövegei se hozták szerintem az elvárható szintet tud ennél jobbat is.

    Végül csak megjelent az album, végighallgattam egyszer. Egyáltalán nem tudtam vele megbarátkozni, utánanéztem mit is akartak, itt megtaláltam olyan nyilatkozatokat, mint hogy a terv az Ecliptica stílusához visszakanyarodás meg, hogy ennek kellett volna kijönni az Unia előtt, legalábbis stílusa miatt. Az ilyen és ehhez hasonló kijelntéseket nem nagoyn értettem, gondoltam biztos átsiklottam valami felett, meghallgattam újra a művet, majd megismételtem még párszor, mostanra már elég sokszor, ahhoz, hogy kialakuljon valamiféle véleményem róla.

    Folytatás...

    Zoli133 10 éve 1

  • 4. Fülhallgatós találkozó

    Időpont: 2014.04.05 (Szombat), 13:00
    Helyszín: Repülő Puli Kávézó (2 percre a Blahától)

    Fülhallgatók: Vsonic VSD1, Meelectronic fülhallgatók, Soundmagic E10M, Maxell Metallics, Sony Ericsson MH1, HiSound Wooduo 2, Fischer DBA-02 MKII, GR07 MKII, BW R1, Shure se215, Vsonic Vc02, Klipsch S4A, Soundmagic e30

    DAPok: IPod Classic, AK100, Sansa Clip zip, HDP- R1

    Résztvevők: Narakh, Contaxg, szentkuti11, MPeter87, Zoli133, vodkaboy22, Kopa, RetepnyaraB, AGE-T, sanyi32, kemcso

    Ha te is jönnél, itt jelezheted.

    Bármi kérdésed van a találkozó topikjában felteheted.

    Zoli133 10 éve 0

  • Zenei helyzetjelentés, nagyon röviden

    Egyik kedves fórumtárs a mai napon kommentálta az első blog bejegyzésemet, amiről eszembe jutott mivel is akartam foglalkozni amikor ezt útnak indítottam: zenével.

    Persze semmi nagyra nem kell gondolni csak saját (élmény)beszámolók lettek volna az éppen hallgatott albumokról zenékről. Illetve azóta rengeteg utat bejárva, akár az éppen zenehallgatáshoz használatos eszközeimről, történetükről, ilyesmi.

    Rengeteg téma maradt ki, Flower Kings, Transatlantic, Neal Morse, Tarja csak ,hogy az elsőnek eszembe jutókat említsem és ezen előadók felfedezése, megismerése, egy hatalmas, élvezetes, zenei utazás, amit utólag most sajnálok, hogy nem "dokumentáltam" valamilyen formában. Emelett meg ott van egy hatalmas felfedezés a fejhallgatók, DAC-ok, erősítők világában is, rengeteg élménnyel. Épp azon töröm a fejem, hogy egy pár rövidke bejegyzésben összefoglalom az utóbbi 1-2 évemet zenei szempontból, de még nem tudom milyen formában tegyem ezt meg.

    Ennyit szerettem volna így ma este gyorsan írni, ha lesz időm, affinitásom kifejtem a gondoltaim a témában.

    Zoli133 10 éve 0

  • Fülhallgatós találkozó, Második felvonás, Szept. 22.

    Időpont: 2013.09.22 (Vasárnap), 12:00
    Helyszín: Repülő Puli Kávézó (2 percre a Blahától)

    Fülhallgatók: Shure Se215, Soundmagic E30, Brainwavz B2 , Xears XR120Pro(?), Sennheiser IE80, Vsonic GR02, Brainwavz M5, JBL J01, Westone 4R, Sennheiser HD25 1 II, Sennheiser Amperior, Sennheiser HD555, Tehcnics RP DH1200, Shure Se425, Se535, Se315

    Fejhallgatók: Shure SRH-440, Superlux HD662, Beyerdinamic DT831, Creative Aurvana Live!,

    DAPok: Sandisk Sansa Clip zip, Sony NWZ E436F, Sansa Fuze, Sony NWZ-F805, FiiO X3, Sansa Clip+, A&K 120

    Résztvevők: raven12, matyi012345, filózoli, ggeleven, Speedfire, bucsher, AGE-T, Ati1979, fi:zi'k, Zoli133

    Ha te is jönnél, itt jelezheted.

    Bármi kérdésed van a találkozó topikjában felteheted.

    Zoli133 11 éve

  • FÜLhallgatós találkozó

    Időpont: 2013.08.24 (Szombat) 15:00
    Helyszín: Repülő Puli Kávézó (2 percre a Blahától)

    Források: Sony NWZ-F805, Sansisk sansa clip+/zip, Fuze, Astell & Kern AK120, Meizu M6, Fiio E17, FiiO E07K

    Fül/Fejhallgatók: Shure Se215, Beyer T70p, Vsonic gr06, Vsonic GR02, Brainwavz M5, Sennheiser IE8, Shure srh440, Sennheiser HD 520 II, Westone 4R, Brainwavz R1, Fischer Audio DBA-02 MKII, Ortofon EQ5, Brainwavz B2,

    +1 laptop

    Résztvevők: Ati1979, sheratan, ggeleven, gelbelex, MPeter87, AGE-T, krx21, Falconer, Land, Bodor, Zoli133

    Könnyebb elérhetőség okán, tel. számom adatlapon megtalálható.

    Zoli133 11 éve 119

  • Shure fejhallgató párnák bemutatója

    Nézzük, milyen változást nyújthatnak különböző méretű és anyagú fejhallgató párnák a használat során.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 11 éve 12

  • Xperia mini pro - Az első évem androiddal

    Huhh, ez a bejegyzés április óta porosodik kiadatlanul, a régi verziójában már értelmét is vesztette, teát át is írom.

    Legyen a téma kicsit, mondjuk az androd, de kezdjük az elején a telefonnál.

    A telefon a címben is említett Xperia Mini Pro. Tavaly márciusában kaptam kézhez az első példányomat, rögtön meg is szerettem. A qwerty billentyűzettel hihetetlenül kényelmes írni, még a 3"-os kijelző mellett is. A qualcomm második generációs snapdragonja átlagos felhasználás mellett teljesen hibátlanul teljesít, a mai vasakhoz képest elavult lehet, de egy jól optimalizált rendszerrel nagyon kellemes élmény.

    Hamar el is érkeztünk az android egyik alapvető hibájához: optimalizál[t|atlan]ság. Még a 4.1 Jelly Bean is vígan elvan a mini pro-n az 512MB rammal és az 1Ghz-es 1 magossal. Az igazi hiba szerintem nem is a rendszerben keresendő, hanem a natív alkalmazások hiányában. Az androidon ott a lehetőség natív alkalmazást írni, mégis a legtöbb marketen található alkalmazás Java alapokon nyugszik, ami tapasztalatom szerint eléggé vissza tudja fogni a programot.

    Folytatás...

    Zoli133 11 éve 7

  • Pár apróság

    Jelenleg van pár befejezetlen írásom, de sose jut semmire elég idő, erre itt ez a bejegyzés. Valahol meg kell osztanom, hát miért ne itt? :)

    Neal Morse - "?"

    Hihetetlen hogy Neal Morse munkásságát csak most kell megismernem, komolyan zseniális amit művel, hallgassátok meg az albumot és megértitek miért gondolom ezt. (Persze nem árt ha jobb a minőség mint YT-on)

    Figyelem az album progresszív rock. Nekem párszor meg kellett hallgatnom mire bevettem, mert van pár elsőre öncélúnak tűnő része, viszont ezután az örök kedvenc Dream Theater nem kevésbé tűnik progresszívnek. :)

    Zoli133 11 éve 0

  • If she runs, let her run, run, run...

    Elég rég írtam ide, most mégis billentyűzetet ragadtam. Ez lesz első tényleg személyes jellegű bejegyzésem, kezdjünk is neki.

    Nos jelenleg itthon ülök 21 évesen, egyedül egy gép előtt. Elég könnyen elképzelhető kép, normál esetben nincs is vele probléma, ugye? Hát jelenleg ezt pont nem érzem, tudnék pár apróságot sorolni, hol is kezdjem...
    Mondjuk kezdjük egy másfél héttel ezelőtt. 16. csütörtök reggel, déli pályaudvar, innen indult az idei gólyatábor, jelenleg mint felsőbb éves vettem rajta részt. Eddig hibátlan a gólyatábor jónak ígérkezett az is volt. Az elején csatlakoztam az egyik szimpatikus csapathoz, akikkel végül az egész tábort végigcsináltam. De mégsem volt olyan felhőtlen a GT. Az első este megismerkedtem egy kedves lánnyal. Ezzel nincs is gond, addig amíg úgy döntötök, hogy a GT egyetlen szabályát felrúgjátok ("Ami a GólyaTáborban történik az ott is marad"), alapból ezzel nincs problémám hisz 21 évesen már akár vágyhatom is egy hosszabb kapcsolatra. Persze valami mindig tönkremegy. 3. napon valami nem stimmelt a dologgal, szerettem volna beszélni vele, ekkor kiderült, hogy a problémamegoldó készsége körül-belül nulla. Na, ennek is a vártnál hamarabb lett vége (valahonnan innen jött a bejegyzés címe is). Ezt is túléltük, jött 3 nap Balaton a haverokkal, ekkor nem is foglalkoztam semmivel, csak élveztem az életet.

    Folytatás...

    Zoli133 12 éve 3

  • Hűtés update

    Nem voltam elégedetlen sosem a gépem hűtésével, két ventilátor volt benne, teljesen elégnek bizonyult. A Genesis a processzort nem engedte 60 fok fölé, de a Genesis ventilátorok nélkül olyan mint egy félkarú óriás. Ez utóbbit sikerült orvosolnom, egy Noiseblocker M12-P és egy Thermalright TY-140 segítségével. A felrakásnál egy apróságba ütköztem, hogy a Genesis felfogató kampói beleérnek a Noiseblocker lapátjaiba. A problémát a ventillátor keretre ragasztott pár csík szigetelőszalaggal oldottam meg, azok távol tartják a lapátoktól a rögzítést.
    A proceszor hőmérésklete kb. 10 fokot esett a ventilátorok beszerelésének követekeztében.


    A ventilátorok beszerelés előtt...

    ....és beszerelés után.

    Zoli133 12 éve 0

  • Memória...

    A tegnapi bejegyzésben említettem, hogy szereztem új RAM-okat. Ami kimaradt hogy gyárilag cl10-esek és cl9-es időzítésekkle szeretném használni, tegnap ez még stabilnak is tűnt, kapott egy kis plusz feszt hozzá 1,54 V. Ismerősömnél ugyanezen típusú RAM-ok már pár hete stabilan végzik a munkájukat, nálam azonban nem volt stabil. Próbálkoztam magasabb feszültséggel elmentem 1,57V-ig ahol még mindig nem működött rendesen. Valaki esetleg tudna tippet adni hogyan lehetne stabilizálni cl9 melett?
    Probléma megoldva köszönet ffodi-nak.

    Két piros az új szerzemény.

    Zoli133 12 éve 3

  • Konfiguráció változások

    Kezdjük az elején, tápegységet kellet cserélnem a régi Enermaxom kezdte megadni magát instabillá vált. Az elején még csak bott alatt volt pár kimaradása de használat közben stabil volt majd mikor már böngészés közben is előfordult a kimaradás úgy döntöttem cserélem (az érdekesség hogy komolyabb terhelés alatt még mindig stabil). Első lépésként felkerestem a Melyik tápegységet vegyem? topikot ahol az első hozzászólásban illetve az ott talált tápajánló táblázat alapján meg is találtam a következő tápomat. Sajnos enermax most szóba se jöhetett az ára miatt, így a Chieftech ctg-500-80p-t válsztottam. Olcsó és megbízható tökéletes.

    Második változás a RAM-ok bővítése volt. Tisztában vagyok vele, hogy a 2*2 GB mindenre elég viszont a mostani árak melett úgy döntöttem a későbbiekben nem árthat a 2*4 GB. A régi Crucial RAM-okat szintén Crucial váltotta sajnos CL8 helyett egy CL9-es késleltetésű KIT, de az 1.65 Voltos igény csökkent 1.5-re, az órajel maradt 1600Mhz.

    Folytatás...

    Zoli133 12 éve 7

  • Opera

    nagoyn régóta használom az Opera böngészőt, mostanában, hogy a konkurencia is felfejlődött kezdtem érezni, hogy felületesen használom. Azokat a plusz eszközöket amiket biztosított és amivel többet nyújt mint a konkurencia nem használtam pl: levelező kliens, unite. A napokban elkezdtem berendezkedni olyan igazán kényelmesre, a levelező klienst ár teljesen igényeimre sikerült szabni. Unite-al még csak kísérletezgetek. A jegyzetelési lehetőség is angyon jó benne illetve az hogy a létrehozott jegyzeteket e-mail formájjában el lehet küldeni. Hát röviden ennyi.

    u.i.: A processzorhűtő tesz kicsit megakadt, jelenleg nekem és drakkar11 kollégának sincs kapacitása a maradék 3 hűtőt tesztelni, amint időnk engedi befejezzük.

    Zoli133 12 éve 9

  • Phanteks PH-TC14PE

    Egy kis érdekesség hétfőre, Phanteks PH-TC14PE kicsomagolásáról képek. Hamarosan teszt eredmények is lesznek. Addig is pár kép:

    Még több kép a itt

    PH-s hír

    Zoli133 12 éve 7

  • Assassin's Creed trilógia

    furcsán hangzik a cím ugye? Talán mert most fog megjelenni a játék 4. része? Gondolom vannak akik még emlékeznek amikor az első rész után még ez a sorozta trilógiának volt kitalálva. Mi is változott azóta?
    A válasz egyszerű: Nagyobb sikere lett a játéknak mint ahogyan tervezték és ugyebár a pénz az mindig is nagyon számít.
    Egyszer már leszóltak mikor ezt fórumon megjegyeztem (valahol pont a Revelations kapcsán), hogy addig ne panaszkodjak amíg ugyanolyan minőségi játékot kapunk. De ez az állítás még mindig igaz? Nézzük mit fejlődött a játék az első rész óta.

    Kezdjük mondjuk a játékmenettel ugye a 2. részre tagadhatatlanul sokat fejlődött a játék, ezen része, sokkal folyamatosabb, élvezhetőbb játékot kaptunk. Ezután jött a Brotherhood ahol az egyik nagy újítás....
    mi is volt? jah igen, pátyolgathattuk az ifjú assassin-okat. Amivel ugyan nincs baj, de igazán más újítást nem hozott a játékmenetben.

    Nézzük mi van még grafika: Tudom régen volt de az első rész rendelkezett DirectX 10.0 támogatással, ami mivel bugos volt az első patch-el eltávolították a PC-s verzióból. Az engine az első rész óta ugyan az (kisebb javítgatásokkal), a DirectX 10-et miért nem tudták megoldani? Az engine ugyebár az új részre se változik, persze tudom a a mostani konzolgeneráció hardvere stb, de ennél tudnak jobbat.

    Folytatás...

    Zoli133 12 éve 0

  • Budapest DC

    A Budapest DC egy feltörekvő fiatal rock banda. Sokat tudnék mesélni róla de ez most a zenekart bemutató cikk szeretne lenni erre legalkalmasabbnak találtam a zenekar honlapján fellelhető rövid zenekar-történeti áttekintést találtam megfelelőnek.
    De előtte egy link a youtube profiljukra ahol meghallgathattjátok pár dalukat: YT profil

    " A Budapest DC zenekar 2007-ben alakult, Jelinek Márk, és Simon Dávid baráti zenélgetéseiből. Később a kéttagú felállást kibővítendő szándékkal érkezett a fedélzetre Kapari Dávid, hozzáadva jellegzetes basszusjátékát hangzásvilágunkhoz. Zenei triónk később, 2008-ban Repiczki Lászlóval bővült ki, s instrumentális zeneszámok írásával töltöttük időnket, melyek a későbbi dalok alapjai lettek. Hosszas énekeskeresés után találtunk rá Endrődi-Mike Atterre, aki irányíthatatlan hajónk kapitányaként lépett elő.

    Folytatás...

    Zoli133 12 éve 1

  • Prolimatech Genesis bemutató

    A Proliomatech Genesis nevű processzor hűtőjének rövid ismertetője.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 13 éve 15

  • Előzetes

    A képen a frissen beszerzett processzorhűtőm doboza látható és bizony, az egy Prolimatech Genesis.
    Most látok neki megírni a cikket a beszerelésről és az előző hűtőmhöz képest a változásokról. Remélem még ma kész leszek vele.

    Zoli133 13 éve 3

  • Gépfrissítés

    Eljött az ideje egy jelentősebb gépfrissítésnek. A socket 775, és a benne lévő 2 magos E8400 még bírta volna egy ideig, de érezni lehetett a szűk keresztmetszetét a 2magnak néha (hiába mentek 3,6Ghz-en). Az alaplap élettartamát ki lehetett volna még tolni egy socekt 775-ös quadcore processzor beszerzésével, de az nem az igazi. Ezért az alaplap/processzor/RAMok cseréjét is meg kellett ejtenem.

    Az új rendszer kiválasztásánal maradtam az Intelnél, egészen pontosan socket 1155-ös foglalat. A processzort elég hamar eldöntöttem hogy, egy 2500k lesz, hiszen a tesztekben kitűnően szerepel és az árcédulája is egész barátságos. A processzorhűte jelenleg még a gyári. Ha minden rendben megy nemsokára egy Thermalright APX-140-re cserélem.

    Következő lépés az alaplap kiválasztása. A P67-es lapok között kezdtem el nézelődni, hogy ki tudjam használni a 2500k-ban rejlő tuningpotenciált. A bolt ahol vásárolni szoktam a kinézett Asus modellből nem tudott beszerezni így hát egy Gigabyte GA-P67A-UD3P alaplapot beszéltünk meg. Másnap kiderült hogy ez sem lesz teljesen rendben és megbeszéltük hogy a végleges rendelésem egy GA-Z68XP-UD3P -re módosult. Ez Z68-as amivel egyszerre tudnám kihasználni a processzorban rejlő tuningleheteőségeket és az integrált grafikus magot.

    Folytatás...

    Zoli133 13 éve 4

  • Bad Salad

    Ez a bejegyzés egy új, ígéretes, progressive-metal banda bemutatásáról szól
    A tagok mind brazil származásúak. Először youtube-on figyeltem fel a gitáros/dalszövegíró/zenekarvezető Thiago Campos, Dream Theater/John Petrucci "cover"-jeire. Később az ő YT profilját böngészve találtam a zenekarra.

    Jelenleg két számuk készült el ezek meghallgathatóak a Sing Me to / Roadrunner Records olalukon.

    A stílusuk szerintem még túlságosan is hasonlít a példakép Dream Theater-re de ez gondolom idővel változni fog. Mindenesetre én kíváncsian várom, hogy mit fognak még alkotni.

    u.i.: pár nap múlva lesz még egy ehez hasonló szösszenetem, egy magyar indie/alternative rock bandát tervezek bemutatni.
    és persze a visszajelzéseket komment formájában szívesen látom :) .

    Zoli133 13 éve 10

  • Egy kis zenei szösszenet

    Most jött ki két általam kedvelt zenekarnak a megjelenő albumáról 1-1 dal ízelítő képen a következő albumukról. Ezek a Dream Theater - A Dramatic Turn Of Events című albumáról az On The Backs Of Angels és a Red Hot Chili Peppers - You With Me című albumának The Adventures Of Rain Dance Maggie címmel ellátott költeménye.

    Kezdjük az On The Backs Of Angels-el. A dal teljes mértékben a Systematic Chaos és a BC&SL stílusát követi (ami számomra azért is különös mert az album borítója az Images And Words és a Change Of Seasons stílusát idézi bennem) . Ami számomra meglepő volt hogy a szám meghallgatása után mindenkire tippeltem volna mint a szöveg megalkotója csak John Petrucci-ra nem. Valahogy nem ezt szoktam meg tőle inkább LaBrie-re gondoltam mert mondjuk a Prophets of War után tőle számítottam hasonlóra. Jöjjön amire mindenki kíváncsi volt az új számmal kapcsolatban az hogy, Mangini tudja-e pótolni Portnoy helyét a dobok mögött. Ennyi alapján nem mernék sok következtetést levonni (azt majd a koncert után) de az biztos hogy, itt a dobok teljesen rendben vannak. Ez után bizakodóan várom az új albumot. :)

    Folytatás...

    Zoli133 13 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.