2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • PiPo P4 - Megrendelve

    Jó egy évnyi kihagyás után ismét elkezdett foglalkoztatni a gondolat, hogy szükségem lenne egy tabletre. Asztali gépem van, azt nem nagyon tudom magammal hurcolászni az egyetemre (~100km), laptopot pedig nem szeretnék újra. Tavaly ilyenkor mondjuk volt laptop és tab is, de a tabot édesanyámnak adtam, a laptopot meg el :))
    Így viszont, hogy nagyrészt (99,9%-ban) netről tanulok, kell valamilyen eszköz, amit magammal tudok hordani és ha kedvem támad, tanulni róla. Eddig a telefon töltötte be ezt a szerepet, de hiába az 5"-os kijelző, a sok pdf fájl olvasásához még ez is kicsi. Innentől már csak egy kis lépés - és a pénztárcám - választott el a rendeléstől.

    2 tablet maradt a végére, a PiPo W2F és a P4. Szerettem volna kipróbálni egy Win8.1-es tabot, a 2GB RAM és 32GB háttértár sem tűnt hozzá túl karcsúnak, végtére nem asztali gépként lett volna használva, de végül elvetettem az ötletet. Egyrészt a 8"-os kijelzőnél nagyobbat szerettem volna, másrészt a felbontása (1280*800) sem győzött meg - ahogy az akkumulátor mérete sem -, illetve funkcionalitásban véleményem szerint alulmaradt volna egy androidos táblagép mellett. Mellette szól viszont, hogy cirka 35$-al olcsóbb is.

    Folytatás...

    Szoszo94 9 éve 3

  • Összesítő magamnak

    Csak egy kis sorozat, hogy ne felejtsem el, milyen telefonjaim/tableteim voltak.
    Ericsson T20 > Nokia 3220 > Sony Ericsson K810i > ZTE Blade > ZTE Skate > Huawei Ideos S7 Slim 3G > Sony Ericsson Satio > Nokia Lumia 710 > Star S5 > THL W200 (mellette Pipo S1Pro) > Nokia Lumia 820 > ZTE Geek > Samsung Galaxy Ace 4 > Samsung Galaxy Core LTE > LG Nexus 4 > Sony Xperia Z1 Compact > Sony Xperia Z2

    Jelenleg: LG Nexus 5X, PiPo P4

    Úgy érzem, a lista még bővülni fog :)

    Szoszo94 9 éve 1

  • Az ígért képek az új PC-mről

    Sokat nem kertelek, az előző blogbejegyzésben erről a témáról leírtam szerintem mindent.
    Ami esetleg új, az a CPU tuning (4,1GHz) :)

    Jöjjenek tehát a képek:
    Alkatrészek többsége
    Tesztkörnyezet :D
    Múkodik
    Próbáltam igényesre csinálni
    Ezt látni sötétben, imádom

    Szoszo94 9 éve 9

  • Insurgency*3 - ingyen

    Itt lennének, a három leggyorsabb viheti :)

    Szoszo94 9 éve 2

  • Első, részenként összerakott PC-m

    Helyesírási hibákért elnézést, telefonról írom e bejegyzést :R

    Üdv!

    Mikor megismerkedtem az informatikával, otthon egy P4-es számítógép állt rendelkezésre XP-vel, sulinet keretén belül összeállítva, amit akkoriban szüleim egy PC bolt segítségével válogattak össze. Amiért áldom azt a boltot, az az, hogy egy mai napig működő konfigurációt raktak össze (és amiért egy 6600GT-t raktak be VGA gyanánt, sok kellemes Far Cry és NFS játékórát okozva ezzel ;] ). Talán nyolc éves lehettem a gép vásárlásakor, de már akkor érdekelt, hogy hogyan is működik, mit tartalmaz az a doboz az asztal mellett - ebből a kíváncsiskodásból pár kékhalál lett az eredmény :DDD .
    Ahogy teltek az évek, idővel lett internet is, onnantól fogva pedig próbáltam belezökkenni e világba és nyomon követni a hardverek és az OS fejlődését. Nagyjából sikerült is, eljutottam arra a szintre, hogy már nem kellett szakit hívni, ha valami gond volt a géppel, hanem már nekem is sikerült megoldásokat találnom a problémákra.

    Folytatás...

    Szoszo94 10 éve 23

  • Azt hiszem elérkeztem arra a pontra, hogy felrobbanjak...

    Tisztelt olvasóközönség!

    Bánatomban/idegességemben/ki tudja még mimben leírom a mai napomat, hogy mások egy jót nevessenek rajta, mert már én is csak ezt tudom tenni. A történet alappillérei: Kőszegen lakom, vonattal járok egyetemre Győrbe, Szombathelyen tudok átszállni, a bérletem pedig a Szombathely-Csorna-Győr útirányra szól.

    Történt ma reggel, hogy barátnőm édesanyjának Szombathelyen akadt kora reggel dolga, így engem is le tudott vinni az említett városba. Korán keltünk, de így legalább nem kellett kisétálnom gyalog a vasútig cuccokkal (40 perc séta) és a megyeszékhelyen sem kellett - volna - fél órát várnom a csatlakozásra. Mivel már 7:40-kor Szombathelyen bóklásztunk, ezért úgy döntöttünk, elintézi először Kedvesem édesanyja a dolgát (amivel tíz perc alatt kész szokott lenni) és utána kidob vasútra. Miért is ne pont ma kellett elromlania a gépnek, ami alá feküdt volna és pont akkor, mikor ő következett? Húsz perc szerelés után sikerült befeküdnie, majd 08:35-kor be is ültünk a kocsiba. Egy dolog volt csak a bökkenő: 8:32-kor indult a vonatom. Pech, mehetünk akkor haza, legközelebb dél körül megy a következő.

    Folytatás...

    Szoszo94 10 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.