2016. május 29., vasárnap

Gyorskeresés

Szoszo94 blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Ötleteket várok! DIY BT Speaker

  Üdv!

  Úgy döntöttem, hogy másodszorra is építek egy, a címben említett szerkezetet, miután az első - amiről majd ha időm engedi, blogbejegyzés is készül - várakozásaimon felül teljesített. Lassan fél éve nyúzom, ennyi idő alatt már megérett bennem pár gondolat, hogy mivel bővítsem a következő projektem. Ehhez kérnék én Tőletek ötleteket, hogy milyen hasznos vagy épp kevésbé hasznos tulajdonsággal ruházzam még fel az eszközt! :K
  Amiket eddig kitaláltam, de elvetettem, azok a Qi és napelemes töltés. Jó murinak tűntek ötlet szinten, de ahogyan utána néztem, elég szerény töltési sebességet (vagy lehet, hogy inkább lassabb merülést :DDD ) érnék csak el velük, pláne, hogy 12V rendszerű lesz az előző 5V-os helyett a doboz :)
  Még egy dolog, a wifis lejátszás lett elvetve, ez csupán az ára miatt :D

  Amik viszont fixen beépítésre kerülnek:
  - BT vevőegység USB, TF, AUX in (külön audio-in csatira) csatlakozásokkal és távirányítóval
  - Rádió
  - AUX out, így BT vevővel ”felokosítható” bármi
  - 2db 4ohm-os 100mm-es kétutas Clarion SRE1022R hangszóró
  - Passzív radiátor rozsdamentes fém kerettel (ismerős már vágott is ki nekem, nagyon baba)
  - PAM8610 2*15W erőlködő
  - plexi valami gravírral (logó, név, majd még kitalálom), ritmusra pulzáló LED szalaggal élről megvilágítva

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 hete 76

 • Garanciális ügyintézés Banggood módra

  Sziasztok!

  Nagyjából másfél hónapja rendeltem az említett webshopból egy Eachine BT sound bar fantázianevű hordozható hangfalat. Volt EU raktáron nekik, így egy hét alatt ide is ért, azóta pedig szinte napi használatban volt. Iskola után járok 6 órában diákmunkára, ahol egy nagy gyárban sokan vagyunk diákok, a zenehallgatás pedig engedélyezett, így elég sokat ment maximum hangerőn órákon át a kis zenedoboz. Nem recsegett, tiszta hangja volt, köröket vert az itthon kapható ciripelőkre, amik hasonló árban kaphatóak (27$ volt, mikor vettem).
  Aztán egy hete történt, hogy munka közben mintha recsegni kezdett volna - közelebb mentem hozzá és a sejtésem beigazolódott, a jobb oldali hangszóró beadta a kulcsot. Valószínűleg nem ilyesfajta felhasználásra tervezték az elavulást és tönkremenetelt ;]

  Írtam a banggood-nak a weboldalukon keresztül (24 órán belüli választ ígérnek), két nap múlva újra, aztán tegnap délután már a közvetlen email címükre. Felvettem egy videót a hibáról, feltöltöttem Drive-ra és elküldtem az email-ekben a linket.
  Egy órája jött a válasz, hogy probléma volt a rendszerükkel, nagyon sajnálják a késői választ és már vissza is utalták a PP számlámra a pénzt, pár napon belül meg fog jelenni.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 hónapja 4

 • Majdnem csatt - avagy hülyegyerek megkapta a bömbösét

  Komolyan nem értem, miért kell apucinak a hülyegyereke alá tolnia egy erős autót kezdésnek?
  A történet: Kőszegről indultunk Siófokra kábé negyed órája, mivel barátnőm bungee jumpingozni akar. Szombathelyi egyenes, szűk kanyar a főúton, kocsisor a szembesávban. Gyerek jön, nem 90-el az biztos, erre kanyar közepén kirántja a kormányt és nekilát előzni. Satufék, állóra fékezve két kerékkel a padkán, mögöttünk haladó majdnem a seggünkben köt ki, ez a barom meg épphogy nem vitte el a tükröt. Négyen utazunk az autóban, mennénk kikapcsolódni és az ilyen barmok miatt megy fel az ember agyvize. Várt volna fél percet, ott jön az egyenes, be is látja, tudna is előzni....de neem, jobb, ha a szembejövőt megállásra kényszerítjük, hogy ne legyen frontális ütközés.

  Félreértés ne essék, semmi bajom a bajor márkával, általánosítani sem szeretek, de a friss jogsis kamikázéknak nem kellene nagyobb autót a segge alá rakni, mint egy ezres Daihatsu. Nem vagyok álszent, én sem a lassú haladásról vagyok híres, de nem veszélyeztetek senkit és még a kétezres tdi is tud viselkedni a seggem alatt, pedig nekem is csak két éves a jogsim. Csak azért nem mondom, hogy emelni kellene a korhatáron, mert sok ismerősöm is olyan, mint én és ők is 18 éves koruk körül vizsgáztak, azóta is balesetmentesen vezetnek. Viszont egy másik, kevésbé jó ismerősöm még be sem töltötte a 18-at, jogsi meglett, apuci alápakolta az E36-ot, gyerek másnap a villanyoszlopban kötött ki vele.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 9 hónapja 74

 • Kicsaptak!

  Sok volt már a "felvettek" kiírásokból ,úgyhogy én megtöröm a sort ;]

  Lusta voltam, nem jártam be, nem is lett meg a kredit, két év "pihi" volt ha úgy nézzük....úgyhogy most go vissza szakmára, majd újra egyetem és neki lehet feszülni majd rendesen :)

  Blogbejegyzés 10 hónapja 12

 • Arma - Tactics (Steam)

  Nem kertelek, a leggyorsabb viheti ;)
  ELVITTÉK

  Blogbejegyzés 11 hónapja 5

 • PCX szállítási kupon

  Kaptam egy kupont, mert nemrég rendeltem tőlük, de május 31-ig úgysem fogom felhasználni. Így akinek szüksége van rá, 50%-os kedvezményt kaphat vele a szállításból.

  PAZ0531

  Használjátok egészséggel :K

  Blogbejegyzés 1 éve 2

 • PiPo P4 - Tapasztalatok pár hét használat után

  Elérkezett a pillanat, hogy billentyűzetet ragadjak és nekilássak eme sorok gépelésének. Sok körítést nem nagyon írnék, Hollandiából érkezett a táblagép ~45-ezer forintnak megfelelő összegért cserébe. Doboza így néz ki, fehér doboz, rajta a készülék képe és némi specifikáció. Amit én rendeltem, fehér színű, hátlap fém, két szélén pedig műanyag - gondolom ez alá kerültek az antennák - Wifi, Bluetooth és GPS - míg (szemből) a bal oldalon felül a power/hangerő gombok, alul egy levehető fedél alatt a microSD/USB/HDMI trió, mellettük a töltőcsatlakozó és a jack található. Hátul maradva találhatunk még egy 8MP-es autófókuszos kamerát LED villanóval, minősége természetesen vállalhatatlan felé közelít. Színek nem stimmelnek, a fehér kékes, illetve az élességgel is óvatosan bánik az optika, ergo ne keressük. Haladjunk tovább, van még egy szolid márkajelzés, ezzel pedig kifújt a tablet hátuljának bemutatása. Elöl egy 8,9"-os 1920*1200 felbontású (16:10) Samsung PLS panel van, IPS-nél fakóbb színekkel, de rendben van. Betekintési szögei közel 180°-osak, úgyhogy ezzel semmi baj, érintésre pedig tökéletesen reagál. Előlapon is van egy kamera, Skype-hoz jó lesz, illetve van még fényérzékelő is. Maga a tablet elég masszív, recsegésre nem hajlamos még hajtogatás közben sem, szóval a minőséggel sincsen semmilyen gond.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 152

 • Igényfelmérés vagy micsoda

  Megjött a PiPo P4. Használom pár napja, viszont mostanában nem lesz időm összedobni egy megfelelő minőségű és terjedelmű címlapos írást, így a következő a kérdésem: csináljak egy bejegyzést, ahova feltöltöm a benchmark eredményeket, írok pár szót, majd a kérdéseitekre reagálok, avagy várjunk vele pár hetet, aztán egy nagyobb volumenű írással mutassam be nektek?

  Téma adott, jöhetnek a válaszok, 3,2,1.. :)

  Kedd délutánig várom a hozzászólásokat.

  Blogbejegyzés 1 éve 7

 • PiPo P4 - Megrendelve

  Jó egy évnyi kihagyás után ismét elkezdett foglalkoztatni a gondolat, hogy szükségem lenne egy tabletre. Asztali gépem van, azt nem nagyon tudom magammal hurcolászni az egyetemre (~100km), laptopot pedig nem szeretnék újra. Tavaly ilyenkor mondjuk volt laptop és tab is, de a tabot édesanyámnak adtam, a laptopot meg el :))
  Így viszont, hogy nagyrészt (99,9%-ban) netről tanulok, kell valamilyen eszköz, amit magammal tudok hordani és ha kedvem támad, tanulni róla. Eddig a telefon töltötte be ezt a szerepet, de hiába az 5"-os kijelző, a sok pdf fájl olvasásához még ez is kicsi. Innentől már csak egy kis lépés - és a pénztárcám - választott el a rendeléstől.

  2 tablet maradt a végére, a PiPo W2F és a P4. Szerettem volna kipróbálni egy Win8.1-es tabot, a 2GB RAM és 32GB háttértár sem tűnt hozzá túl karcsúnak, végtére nem asztali gépként lett volna használva, de végül elvetettem az ötletet. Egyrészt a 8"-os kijelzőnél nagyobbat szerettem volna, másrészt a felbontása (1280*800) sem győzött meg - ahogy az akkumulátor mérete sem -, illetve funkcionalitásban véleményem szerint alulmaradt volna egy androidos táblagép mellett. Mellette szól viszont, hogy cirka 35$-al olcsóbb is.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 3

 • Összesítő magamnak

  Csak egy kis sorozat, hogy ne felejtsem el, milyen telefonjaim/tableteim voltak.
  Ericsson T20 > Nokia 3220 > Sony Ericsson K810i > ZTE Blade > ZTE Skate > Huawei Ideos S7 Slim 3G > Sony Ericsson Satio > Nokia Lumia 710 > Star S5 > THL W200 (mellette Pipo S1Pro) > Nokia Lumia 820 > ZTE Geek > Samsung Galaxy Ace 4 > Samsung Galaxy Core LTE > LG Nexus 4

  Jelenleg: Sony Xperia Z1 Compact, PiPo P4

  Úgy érzem, a lista még bővülni fog :)

  Blogbejegyzés 1 éve 1

 • Az ígért képek az új PC-mről

  Sokat nem kertelek, az előző blogbejegyzésben erről a témáról leírtam szerintem mindent.
  Ami esetleg új, az a CPU tuning (4,1GHz) :)

  Jöjjenek tehát a képek:
  Alkatrészek többsége
  Tesztkörnyezet :D
  Múkodik
  Próbáltam igényesre csinálni
  Ezt látni sötétben, imádom

  Blogbejegyzés 2 éve 9

 • Insurgency*3 - ingyen

  Itt lennének, a három leggyorsabb viheti :)

  Blogbejegyzés 2 éve 2

 • Első, részenként összerakott PC-m

  Helyesírási hibákért elnézést, telefonról írom e bejegyzést :R

  Üdv!

  Mikor megismerkedtem az informatikával, otthon egy P4-es számítógép állt rendelkezésre XP-vel, sulinet keretén belül összeállítva, amit akkoriban szüleim egy PC bolt segítségével válogattak össze. Amiért áldom azt a boltot, az az, hogy egy mai napig működő konfigurációt raktak össze (és amiért egy 6600GT-t raktak be VGA gyanánt, sok kellemes Far Cry és NFS játékórát okozva ezzel ;] ). Talán nyolc éves lehettem a gép vásárlásakor, de már akkor érdekelt, hogy hogyan is működik, mit tartalmaz az a doboz az asztal mellett - ebből a kíváncsiskodásból pár kékhalál lett az eredmény :DDD .
  Ahogy teltek az évek, idővel lett internet is, onnantól fogva pedig próbáltam belezökkenni e világba és nyomon követni a hardverek és az OS fejlődését. Nagyjából sikerült is, eljutottam arra a szintre, hogy már nem kellett szakit hívni, ha valami gond volt a géppel, hanem már nekem is sikerült megoldásokat találnom a problémákra.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 23

 • Azt hiszem elérkeztem arra a pontra, hogy felrobbanjak...

  Tisztelt olvasóközönség!

  Bánatomban/idegességemben/ki tudja még mimben leírom a mai napomat, hogy mások egy jót nevessenek rajta, mert már én is csak ezt tudom tenni. A történet alappillérei: Kőszegen lakom, vonattal járok egyetemre Győrbe, Szombathelyen tudok átszállni, a bérletem pedig a Szombathely-Csorna-Győr útirányra szól.

  Történt ma reggel, hogy barátnőm édesanyjának Szombathelyen akadt kora reggel dolga, így engem is le tudott vinni az említett városba. Korán keltünk, de így legalább nem kellett kisétálnom gyalog a vasútig cuccokkal (40 perc séta) és a megyeszékhelyen sem kellett - volna - fél órát várnom a csatlakozásra. Mivel már 7:40-kor Szombathelyen bóklásztunk, ezért úgy döntöttünk, elintézi először Kedvesem édesanyja a dolgát (amivel tíz perc alatt kész szokott lenni) és utána kidob vasútra. Miért is ne pont ma kellett elromlania a gépnek, ami alá feküdt volna és pont akkor, mikor ő következett? Húsz perc szerelés után sikerült befeküdnie, majd 08:35-kor be is ültünk a kocsiba. Egy dolog volt csak a bökkenő: 8:32-kor indult a vonatom. Pech, mehetünk akkor haza, legközelebb dél körül megy a következő.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 5

 • Telefon hátlap fóliázása

  Életem első ilyen "beavatkozása" volt ez a művelet, de ehhez képest kifejezetten jól sikerült :)

  Persze nem egy bonyolult felület volt, de a sarkok megnehezítették rendesen az életemet, nem volt egyszerű egyszerre melegíteni és nyújtani is a fóliát (:D) de sikerült.
  Viszont egy-két hiba belecsúszott így is: volt sarok, ami elsőre nem lett tökéletes, újramelegítés és -nyújtás megoldotta a gondot, bár volt ahol maradt egy-két gyűrődés (kép), a kamera lyukat viszont szikével vágtam ki, amit most már nem így csinálnék, mert közelről nézve kicsit látszik a hátlap eredeti színe az objektív mellett.


  (Kattints a képre az eredeti méretért)

  Sajnos sokáig nem tartott az öröm, ismerősnek sikerült leverni az asztalról a telefont, ami a felső élével valamire ráeshetett, ugyanis kis helyen megszakadt a fólia. Kezdhetem előröl, de legalább a kameránál is meg tudom most már csinálni szebbre (illetve kilyuggatom a zajszűrő mikrofonok helyét, ugyanis az ezelőtt elmaradt :DDD).

  A végeredmény ilyen volt:

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 9

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.