2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Dell Optiplex G1 - HTPC?

    Mostanában egyre többet töröm azon a fejem, hogy milyen házba lenne legjobb HTPC-t építeni. Micro-ATX alapú konfigot szeretnék majd, de az ehhez való házak vagy túl nagyok (magasságban, mert maximum 17 centi hely van), vagy túl drágák, esetleg mindkettő. Eszembe jutott, hogy van egy régi gép a szekrényemben. Nem, nem a csodálatos MMX processzor teljesítményét akarom kihasználni, viszont a ház tökéletes. Ezt gondoltam, elsőre. 10 cm magas, viszont van benne bőven hely.

    Amikor szétszedtem, akkor láttam, hogy ez nem ilyen egyszerű... Semmi nem ATX szabványú benne. Az alaplap sem, táp sem. A csavarok nem ott vannak, a táp nem akkora, még a flex ATX-hez sem hasonlít.

    Az eredeti gép:

    Szétszedve:

    Nagyjából látszik, mennyi hely áll rendelkezésre a dolgoknak. Az elrendezést a következőképpen képzeltem el:

    Folytatás...

    szombatitomi 13 éve 11

  • Holnap viszik a gépet...

    Budapestre. Régóta gondok vannak vele, most már elegem van belőle. A lapra még van úgy 2 év gari, a memóriákra 8. Úgy döntöttünk, (a PCX és én) hogy jobb, ha a lapot és a ramot is visszaküldöm, nehogy pont a másik legyen rossz. Pár napig hétig biztosan ott lesz, emlékszem mikor tavaly cserélték a lapot, az is 3 hétbe került.

    Nem baj, addig lenyúlom tesóm gépét. ;]

    szombatitomi 14 éve 1

  • Alaplaphiba, vagy mi?

    Feltettem a kérdést tegnap az Azonnali kérdések órája topikban, de nem jött rá válasz, úgyhogy megpróbálom itt is.

    Szóval:
    Elég nagy gondom lehet a gépemmel, több hete szenvedek vele, nem sikerül megoldást találni a problémára. Van egy P5Q-E lapom benne egy E8400 procival, 4x1GB Geil 1066-os (Ultra) RAMmal. 2008 július óta van meg a gép, tökéletesen működött eddig. Egyszer csak kikapcsolt, és nem tudtam visszakapcsolni. Elindultak benne a ventik és a winyó is felpörgött, de semmilyen képet nem adott. Kiszedtem a ramokat, cmos reset, elem ki, be és újra az egész. Így sem indult, úgyhogy kivettem 3 ramot, csak 1 maradt benne. Így ment. Akármelyik 1 volt benne, külön-külön mind működött. Azóta volt már hogy mentek együtt, de most megint nem. Kipróbáltam egy Giga P31-es lapban, abban is max 2 működött együtt, egy Giga P45-ösben is. Egy valamilyen Asrock lapban ment mind a 4 modul, egyszerre, és volt egy MSI lap, amiben szintén mentek együtt. Most lefuttattam rajtuk egy memtestet, DOSos felületen (bootolva), tehát nem Windows alól. 2 passig jutottak, vagyis (mivel 2 modult tudok egyszerre hajtani (a giga p31-es lapban, az asusban már csak egyenként mennek). 2 modulonként ~ 75 percig futottak, hiba nélkül. Bios frissítés volt mind a két Gigán, és az Asus lapon is.

    Folytatás...

    szombatitomi 14 éve 4

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.