2023. január 30., hétfő

Gyorskeresés

15Mbit-es t-home internet

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nem kívánok hosszasan írni, mert a dühtől nem tudok.
Péntek délután óta rohadt lassú a netem. Alacsony sebesség, és magas késleltetés. Szombat este betelefonáltam nekik, hogy csináljanak vele valamit, mert jóval a garantált sebesség alatt van. Miután eltöltöttem 20 boldog percet a menük és almenük között, az ügyintéző hölgy közölte velem hogy vegyem ki a routert a hálózatból, majd közvetlen modemről csatlakozzak a netre, és az ő tesztszerverükön teszteljem le a hálózatomat. Hát jó, legyen. Letesztelem, körülbelül 1Megabit vonali sebesség. Nagyszerű. Mint a címben láthatjátok, 15Megabites netem van, és a garantált sebesség 5Megabit lenne. Ha holnap este is így lesz, felhívom őket, hogy vagy csináljanak vele valamit, vagy kössék ki innen. Köt a szerződés, de ha ők nem tartják be a szerződésben leírtakat, akkor nekem miért kellene? Nem azért fizetem, hogy hétköznap (amikor amúgy is keveset vagyok netközelben) tudjak netezni, nekem hétvégén is szükségem van rá. Ez így nem valami "szélessáv."

A mostani sebességem:

Nem is azért idegesít, mert húha, egyszer előfordult, és akkor már világvége van. Nem. breiner-rel is ez van, de nála már más hétvégéken is előfordult. Az zavar, hogy eddig mindig ajánlottam, és teljesen meg voltam velük elégedve. Most már nem így van, de reménykedek hogy azért megoldják. Addig is, várom a szebb jövőt...

Frissítés (2010.02.27): A probléma megoldódott, kijöttek, megállapították hogy a padlásról, csövön keresztül lefolyó pára tönkretette a "dobozt", amibe bejön a vonal, és mivel ezen keresztül szűri a telefont is, azért nem volt ott sem vonal. Most újra teljes sávszélességem van, és nem is szakad meg.

A mostani sebességem:

Hozzászólások

(#1) breiner


breiner
aktív tag

Ismerős a szitu Tomi :((( nálam is ez van......

"A gépedet nem a processzorod sebessége határozza, meg hanem a pénztárcád"

(#2) grabber


grabber
addikt

Nekem majdnem alapból ennyi és fizethetek 4k havonta,mert a világvégén lakom :(

(#3) Armahun


Armahun
addikt

Mennyit fizetsz érte?

Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#4) szombatitomi válasza grabber (#2) üzenetére


szombatitomi
aktív tag

Hát, igen... nekem is vannak ismerőseim, akik kisebb falukban laknak, és hozzájuk még kábelt sem vittek, hanem ilyen infrás rendszerű megoldás van, és annyit fizetnek a fél megáért, mint én a tizenötösért.

(#3) Arni: 6250 Ft, mert mindenem náluk van. (TV, Internet, Telefon)

[ Szerkesztve ]

(#5) .bableWes


.bableWes
őstag

én a datanetnél vagyok, 5mb-s a netem és semmi baj nincs vele 3éve

töltöm lefele a torrentet döpirétbéj-rü. csak gondoltam kiirom, hátha kibanolnak..

(#6) Daweee


Daweee
őstag

Nekem is csinál hasonlókat, pedig annyira nem is világvége, tizen X kilométer megyeszékhelytől...

-- http://pun-ishment.blog.hu - A legrosszabb szóviccek -- "I'm not crazy, my mother had me tested." - Dr. Sheldon Cooper --

(#7) szombatitomi válasza .bableWes (#5) üzenetére


szombatitomi
aktív tag

Én 2005-ben kezdtem a T-nél, akkor még matávnak hívták. Először betárcsázós volt, aztán fél megás, amiből később 1 megás lett. 2008ban váltottunk 8megára, tavaly pedig a 15-ösre. Eddig nekem sem volt ezzel soha gondom.

(#6) Daweee: Hát nézd, megyeszékhelytől én is 25km-re lakom, de mindig 15.5Mbit letöltési, és 0.90 feltöltési sebesség stabilan megvan.

(#8) mexicanraven


mexicanraven
aktív tag

Mindnenkinek szarakodik most! Elviekben javítják! Hívd fel a munkatárst ad egy címet, a sebességtezst, elvégzed ad egy kódot bediktálod neki és így hivatalosan megtörténik a hibabejelntés!

when the sun shines, we'll shine together

(#9) szombatitomi válasza mexicanraven (#8) üzenetére


szombatitomi
aktív tag

Megvolt! Pontosan ezt csináltam, hivatalos hibabejelentést. Közölték is, hogy majd hívnak. És ma reggel telefonáltak, hogy "kijavították a hibát." Akkor jó is volt, de most még rosszabb mint tegnap este...

(#10) zolikaDB válasza szombatitomi (#9) üzenetére


zolikaDB
veterán

Nekünk is szarakodott szombat-vasárnap, vasárnap telefonáltam, fenti szitu eljátszva, ma ott a papír a postaládában, h voltak kint 8-kor, de zárva volt az ajtó, időpontegyeztetés céljából hívjam őket. 5/0.5-ös a net, és olyan 9 körül 5.25-öt mértem, minden rendben volt.

MINDHALÁLIG DEBRECEN!!!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.