2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Az első saját (nyeremény)autóm

    Hosszú történet, amit most megpróbálok röviden leírni.

    A nyíradonyi városnapi rendezvényen a tombolasorsolás fődíja egy Fiat Panda volt. A belépőjegy sorszáma volt a tombola, ezzel mindenki részt vett a sorsoláson. Óriási szerencsém volt, az én (egyetlen darab!) sorszámú szelvényemet húzták ki. Átlagos napnak indult, de annak semmiképpen sem mondható módon zárult. A családból csak ketten mentünk el, apa és én, ő a lelátó jobb oldalán ült le az ismerőseihez, én az enyémekhez mentem, akik a bal oldalon voltak. Este fél kilenckor történt a sorsolás, addig ebben csak reménykedhettem. (Ahogy a többi 1410 ember, aki részt vett az eseményen, hisz mindenki ezért ment oda.)

    A sztárvendég Wolf Kati volt, a legtöbben jól éreztük magunkat a koncert alatt, de a feszültség már nőtt, mert miután ő levonult, kezdődött is a sorsolás. Miután kihúzták az első számhúzót, aki az autó számát fogja húzni, ő kiment és meg is tette feladatát. Ezt egy borítékba tették, és a további ajándékok kisorsolása alatt végig ott volt a közjegyző asztalán. Sok értékes nyeremény volt (iPad, Nikon fényképező, Samsung LED TV, stb.), ezek után következett a főnyeremény szelvényének bemondása. Miután láttam, hogy a viszonylag "kisebb" tárgyak közül nem nyertem semmit, én elkezdtem öltözni, mondván, hogy "na, idén sem nyertünk semmit", majd a mellettem ülő két barátom is öltözni kellett.

    Folytatás...

    szombatitomi 11 éve 72

  • Jogosítvány III.

    Már nálam van a vezetői engedélyem! :D

    Iskolában ülve, az utolsó óra előtt rezeg a telefonom, üzenetet kaptam. 'Megjött a jogosítványod!' - Írták itthonról. Húú, alig bírtam végigülni az utolsó órát, plusz még egy órát várni a vonatra és egy óra a hazaút. :D De itthon vagyok és már meg is nézegettem, betettem a többi iratom közé.

    1 óra múlva indulunk egy oda-vissza 50km-es útra, amit a tervek szerint én fogok levezetni. :)
    Így összességében nagyon gyorsan meglett a jogsi, pedig egy hétig én, két hétig pedig az oktatóm volt szabadságon, így három hét teljesen kimaradt, miközben az egészet július 1-én kezdtem.

    Ja és majd be fogok szerezni egy mágneses T betűt, amit kiteszek az autó hátuljára.

    szombatitomi 13 éve 22

  • Jogosítvány! II.

    Sikerült! :D Pár napja írtam egy bejegyzést a még nem létező jogosítványom történetéről. Ma volt a forgalom vizsga.

    Fél egykor találkoztam az oktatómmal, még vezettünk 2 órát, majd pihentünk egy 10-15 percet és indult a vizsga. Előre elmondta, ki lesz a vizsgabiztos, és hogyha nem csinálok nagy hülyeséget, akkor sikerülni fog. Így is lett, ismeretlen útvonalon mentem, de ez egyáltalán nem zavart. Két feladat volt a állandó feladaton (mindig csak egyenesen) túl, egy várakozás és egy megfordulás. Ezek is sikerültek. Jó hangulatú volt a vizsga, végig beszélgettünk. Végül 3 hibapontom lett, de a lényeg, hogy sikerült minden vizsga elsőre, úgyhogy költséghatékony voltam. :D

    Már csak el kell menni a vizsgaigazolásért, aztán az okmányirodába és megvárni amíg kiküldik a vezetői engedélyt. :)

    szombatitomi 13 éve 10

  • Jogosítvány!

    Nem, még nincs meg, de már közel állok hozzá. :)

    Július 1-én volt az első KRESZ órám és ugyanebben a hónapban 20-án vizsgáztam. :D Elsőre meglett, bár 6 hibaponttal, de csak az M betű kerül a vizsgalapra. Ezután következett a rutin, 9 órát vezettem a pályán. Már az első alkalom után együtt jöttünk haza Debrecenből, egy olyan 5 km-es szakaszon én vezettem és nagyon tetszett! Élvezetesebb volt, mint csúsztatott tengelykapcsolóval tötyögni a rutinpályán. :D A történthez hozzátartozik, hogy előtte soha nem ültem autóban. Mármint nem vezettem, egy métert sem. Ehhez képest a rutin is sikerült elsőre, jobbra előre beállást húztam. Szeretem ezt az autót, egy dízel Toyota. A hétvégén kint álltam az udvaron, amikor apa készült beállni a garázsba. Kérdezi tőlem: "Na, beállsz?" Mondom, persze! ;] Beültem a kis 1.3-as benzines Suzukiba, ami persze egyből lefulladt. Az kemény. :D A dízellel a 26 óra alatt kétszer fulladtam le, mert leugrottam a kuplungról, ezzel meg el sem tudok indulni. Szép, mondhatom. :D

    Folytatás...

    szombatitomi 13 éve 82

  • program bibione;

    program bibione;
    uses car;

    begin
    repeat '1 hét szünet';
    until '2011. 6th august';
    end.

    szombatitomi 13 éve 5

  • Egy rövid bejegyzés

    Régen jártam már erre, még régebben írtam bejegyzést. :)

    Ma lettem 17 éves. :D

    szombatitomi 13 éve 9

  • Pivot mód...

    ...már olcsó monitorral is használható. ;]

    szombatitomi 13 éve 21

  • Paparazzi

    Kisebb-nagyobb hibákkal, de néhány óra tanulás után sikerült. :D

    Sajnos a YouTube széthúzta 4:3 képarányra, pedig eredetileg 16:9-es volt. :F Biztos a .mod formátum az oka.

    szombatitomi 13 éve 14

  • Ha nem futja redőnyre...

    ...akkor bizony alternatív megoldásokat kell keresni. :DDD

    szombatitomi 13 éve 12

  • Nyári időszámítás

    Jövőhét vasárnap hajnalban előreállítjuk az órát. 2 óráról 3 órára. A rendszertől már kapunk is figyelmeztetést, ha ez be van kapcsolva. Itt a tavasz! :) csak most el van borulva...

    szombatitomi 13 éve 9

  • Mobilinternet

    Rendszeresen használom a Facebook Zero-t üzenetküldéshez. Eddig minden ment simán, T-mobilnál ugye ez ingyenes. Aztán kaptam valamelyik nap egy sms-t, hogy örömmel tájékoztatnak, elértem az arany szintet a kapcsolat programban. Na, ezóta folyamatosan díjat számol fel, akárhányszor letöltöm az oldalt. EZ LENNE A KEDVEZMÉNY BMEG? Wtf?! Már kikapcsoltam a Net Start csomagot, majd vissza és még mindig ez van... Akiket kérdeztem ismerősök közül, nekik megy rendesen, ingyen. Most mivan?

    szombatitomi 13 éve 10

  • Hoppá!

    Megtörtént a váltás a Hoppá díjcsomagra. :K Jól fog jönni, mert már nem győztem a domino feltöltős telefonálgatást mostanában.

    Ja, és a héten visszaküldöm az alaplapot+ramokat a PCX-nek ismét, mert megint nem jó, csak mostmár el sem indulnak. A többi alkatrészt BIZTOS, hogy nem fogom nekik visszaküldeni, mert azokat leteszteltem itthon, és nincs bajuk. Egyébként is, nem bízom rájuk a jó alkatrészeket, mert a végén még azokat is hibásan kapom vissza. Volt már rá példa. És ezúttal nem fogom hagyni, hogy hülyének nézzenek.

    szombatitomi 13 éve 31

  • találkozás

    2011.01.21-én pénteken délután, háromnegyed 2-kor találkoztam Annával. az egész nap nagyon csodásan telt. a reggel majdnem teljesen hagyományosan indult, annyi különbséggel, hogy már akkor is nagyon izgatott voltam, és csak erre tudtam gondolni: 'végre végre! ma van! ma találkozunk!', és hogy negyed órával korábban keltem. igazából nem volt több dolgom mint máskor, mert már minden elő volt készítve, de mégis 5:15-re állítottam be az ébresztőt, mert még azért egyszer meg akartam győződni róla, hogy minden nálam van, amire szükségem lesz. aztán hamar eltelt az itthoni reggel, készülődés, reggeli, kimenni az állomásra. a vonatot majdnem lekéstem, de azért még épp időben odaértem. ilyenkor InterCity jön, de csak az első két kocsi IC, a harmadik egy egyszerű fülkés, de mi csak oda ülhetünk, helyjegy nélkül. hát igen, de az a kocsi most le volt zárva. mivel ilyenkor sokan szoktak lenni, gyorsan szaladtunk hátra, a hátsó ajtóhoz, hogy ott szálljunk fel. hát az is be volt zárva. vissza előre, felszálltunk az egyik IC kocsiba. a kalauz azt mondta, ha találunk helyet leülhetünk, ha nem, akkor álljunk. hát nyilván nem fogunk valaki ölébe leülni, de egyébként is kibírjuk ezt az alig több mint fél órát, amit Debrecenig megtesz a vonat. az első kocsiban találtunk helyet, oda leültünk.

    Folytatás...

    szombatitomi 13 éve 11

  • 2011.01.21 - Szolnok

    Pénteken lesz a Szolnoki gyalogos-kerékpáros Tisza-híd átadása. Ott leszek! Az ünnepség 15:00-kor kezdődik.

    Nem csak a híd miatt megyek, van ott egy nagyon kedves ismerősöm, (ld: blog) vele találkozom.

    Debrecenből 12:07-kor indulok a Nyírség IC-vel, visszafelé pedig majd Szolnokról 19:38-kor, a Délibáb IC-vel. Izgalmas út lesz, így, hogy még soha nem utaztam IC-vel. Mármint olyannal, amire helyjegy is kell.
    Várom a pénteket! :K

    szombatitomi 13 éve 11

  • költözés - blog

    Rövid leszek.
    Mostanában eléggé lecsökkent a Logoutos aktivitásom... Ez egyrészt a tanulás miatt van, másrészt pedig ha van egy kis szabadidőm, azt mással töltöm. Létrehoztam egy saját blogot, amit a http://szombatitomi.blogspot.com címen lehet majd elérni. Ide fogom írni a személyes dolgaimat. Továbbra is fogom a fórumot látogatni, és bejegyzéseket írni, de ezt csak szakmai témában. Ha lesz egy-egy hosszabb írásom, ami persze ide is fel fog kerülni.

    Ja, és elnézést, készül az Elátkozott erdő folytatása, csak még nem sikerült befejezni.

    szombatitomi 13 éve 5

  • Dell Optiplex G1 - HTPC?

    Mostanában egyre többet töröm azon a fejem, hogy milyen házba lenne legjobb HTPC-t építeni. Micro-ATX alapú konfigot szeretnék majd, de az ehhez való házak vagy túl nagyok (magasságban, mert maximum 17 centi hely van), vagy túl drágák, esetleg mindkettő. Eszembe jutott, hogy van egy régi gép a szekrényemben. Nem, nem a csodálatos MMX processzor teljesítményét akarom kihasználni, viszont a ház tökéletes. Ezt gondoltam, elsőre. 10 cm magas, viszont van benne bőven hely.

    Amikor szétszedtem, akkor láttam, hogy ez nem ilyen egyszerű... Semmi nem ATX szabványú benne. Az alaplap sem, táp sem. A csavarok nem ott vannak, a táp nem akkora, még a flex ATX-hez sem hasonlít.

    Az eredeti gép:

    Szétszedve:

    Nagyjából látszik, mennyi hely áll rendelkezésre a dolgoknak. Az elrendezést a következőképpen képzeltem el:

    Folytatás...

    szombatitomi 13 éve 11

  • Holnap viszik a gépet...

    Budapestre. Régóta gondok vannak vele, most már elegem van belőle. A lapra még van úgy 2 év gari, a memóriákra 8. Úgy döntöttünk, (a PCX és én) hogy jobb, ha a lapot és a ramot is visszaküldöm, nehogy pont a másik legyen rossz. Pár napig hétig biztosan ott lesz, emlékszem mikor tavaly cserélték a lapot, az is 3 hétbe került.

    Nem baj, addig lenyúlom tesóm gépét. ;]

    szombatitomi 14 éve 1

  • Alaplaphiba, vagy mi?

    Feltettem a kérdést tegnap az Azonnali kérdések órája topikban, de nem jött rá válasz, úgyhogy megpróbálom itt is.

    Szóval:
    Elég nagy gondom lehet a gépemmel, több hete szenvedek vele, nem sikerül megoldást találni a problémára. Van egy P5Q-E lapom benne egy E8400 procival, 4x1GB Geil 1066-os (Ultra) RAMmal. 2008 július óta van meg a gép, tökéletesen működött eddig. Egyszer csak kikapcsolt, és nem tudtam visszakapcsolni. Elindultak benne a ventik és a winyó is felpörgött, de semmilyen képet nem adott. Kiszedtem a ramokat, cmos reset, elem ki, be és újra az egész. Így sem indult, úgyhogy kivettem 3 ramot, csak 1 maradt benne. Így ment. Akármelyik 1 volt benne, külön-külön mind működött. Azóta volt már hogy mentek együtt, de most megint nem. Kipróbáltam egy Giga P31-es lapban, abban is max 2 működött együtt, egy Giga P45-ösben is. Egy valamilyen Asrock lapban ment mind a 4 modul, egyszerre, és volt egy MSI lap, amiben szintén mentek együtt. Most lefuttattam rajtuk egy memtestet, DOSos felületen (bootolva), tehát nem Windows alól. 2 passig jutottak, vagyis (mivel 2 modult tudok egyszerre hajtani (a giga p31-es lapban, az asusban már csak egyenként mennek). 2 modulonként ~ 75 percig futottak, hiba nélkül. Bios frissítés volt mind a két Gigán, és az Asus lapon is.

    Folytatás...

    szombatitomi 14 éve 4

  • Virtuális sör Mr.Csizmásnak!

    E rövid bejegyzésben szeretném megköszönni Mr.Csizmásnak, hogy ma reggel segített a vasúti sínekhez kapcsolódó fizika feladatomban.

    Köszönöm! :B

    Fogadd szeretettel, ha egyszer találkozunk, igazából meghívlak:

    :D

    szombatitomi 14 éve 21

  • Elátkozott erdő

    Nagy vihar közeledik. A kék eget már teljesen eltakarják a szürke felhők. Nem a legjobb időjárás ez.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 46

  • SSD meghajtó DDR3-as memóriafoglalatban

    "A Viking Modular Solutions műhelyében egy meglehetősen furcsa termék készült el, amely tulajdonképpen a világ első DIMM formátummal rendelkező SSD meghajtójának tekinthető. A különleges SSD modul pont úgy néz ki és pont akkora mérettel rendelkezik, mint egy átlagos DDR3-as memória modul és ugyanúgy 240-tűs DIMM bővítőhelyre is illeszkedik. A SATADIMM névre keresztelt megoldást a gyártó főként az üzleti felhasználók és azon belül is a szerverüzemeltetők figyelmébe ajánlja: a SATADIMM alkalmazásával helytakarékosan bővíthető a szerver adattároló kapacitása, igaz, ennek érdekében fel kell áldozni egy vagy akár több DDR3-as memóriafoglalatot is.

    A DDR3-as memória modulra hasonlító SATADIMM adattároló tulajdonképpen egy professzionális szintű SATA II-es SSD meghajtó, amely ugyan a DDR3-as memória foglalatban kap helyet, ám mégsem azon keresztül kommunikál a rendszerrel. A pici modul csak a működéséhez szükséges áramot és feszültséget szerzi be a DDR3-as memória foglalattól, a rendszerhez azonban a rajta található SATA 3 Gbps-os csatlakozó segítségével kapcsolódik. Az SSD modul megbízhatóan és stabilan látja el a rá bízott adattárolással kapcsolatos feladatokat és védelmet nyújt mind a hirtelen áramkimaradás, mind pedig a NAND Flash chipek váratlan meghibásodása ellen.

    Folytatás...

    szombatitomi 14 éve 4

  • Bombariadó

    Újabb bombariadó a DKV-nál. Egy héten belül már másodszor. Ezeknek a hülyéknek nincs jobb szórakozásuk? :(

    http://www.dehir.hu/debrecen/2010/08/12/130227/ujabb-bombariado-megint-leall-a-dkv/

    szombatitomi 14 éve 11

  • Mafia 2 demo - követelmény a steam - UPDATE!

    Megjelent a Mafia 2 PC demoja, amit steamen kereszül lehet elérni.
    Most ezért kell telepítenem a steamet. :(

    http://store.steampowered.com/app/50130

    UPDATE 13:58:

    Feltelepült, elindult. Maximális részletességen (az apex physics-et kivéve), 1440x900-on szépen fut az adatlapomon szereplő gépen, 25 alá egyszer sem csökkent az FPS, de általában stabil 30-on ment.

    A grafika szép, de hiába kapcsolom be az élsimítást, elég recések az élek. :( Bár hozzáteszem, hogy sokkal szebb, mint a GTA IV.

    Az autó irányítása gyorsításnál és fékezésnél rendben van, a kanyarodás viszont nem tetszik. Nagyon könnyen "csúszik" az autó, ez az a rész, ami a GTA IV-ben sokkal jobban tetszett.

    14:06:

    Felhajtottam az autóval egy homokbuckára, és elgurult a dísztárcsa. Azért ez elég komoly. :)

    szombatitomi 14 éve 41

  • "Happiness is around the bend"

    Az idén nyáron megrendezett 'Assembly 2010' első helyezettje.

    Happiness is around the bend by Andromeda Software Development - YouTube link

    200MB helyet foglal, nekem nagyon tetszett.

    szombatitomi 14 éve 5

  • Hazajöttem

    Újra itt vagyok, hazajöttem Olaszországból. Nem tudom, lesz-e erőm részletes beszámolót írni, de néhány képet feltöltök majd.

    szombatitomi 14 éve 23

  • 1 hét szünet

    Ma éjszaka elmegyek nyaralni, Bibione-be.

    Jövő hét szombaton jövök.

    Sziasztok! :)

    szombatitomi 14 éve 12

  • PH gépelési sebesség - Te milyen gyorsan írsz?

    Magyar írási sebességteszt. http://hungarian-speedtest.10-fast-fingers.com/

    Véletlen generált magyar szavakat kell beírni, minél gyorsabban, a lehető legkevesebb hibával.

    Első körben:

    PH gépelési sebesség ranglista (folyamatosan frissül)

    #1 hunfatal - 567 pont (129 helyes, 0 hibás szó, 703 karakter/perc)

    #2 BR4D - 508 pont (113 helyes, 1 hibás szó, 638 karakter/perc)

    #3 proof88 - 495 pont (110 helyes, 0 hibás szó, 607 karakter/perc) - 2009. november

    #4 szombatitomi - 492 pont (110 helyes, 0 hibás szó, 615 karakter/perc)

    #5 Cucuska2 - 466 pont (99 helyes, 0 hibás szó, 602 karakter/perc)

    #6 FPéter - 448 pont (96 helyes, 0 hibás szó, 562 karakter/perc)

    Folytatás...

    szombatitomi 14 éve 250

  • 5+1 fénykép estére

    Kimentem a kertbe fotózgatni. A képek egy Panasonic DMC-FX150-es géppel készültek.

    Eredeti

    Eredeti

    Eredeti

    Eredeti

    Eredeti

    Folytatás...

    szombatitomi 14 éve 26

  • Celeb vagyok! alias videóm az RTL híradóban

    Készítettem egy videót a tegnapi viharról és jégesőről, amit feltöltöttem az rtlhirek.hu-ra, és ma ezzel kezdődött a déli híradó. :D Kár, hogy szerintük Nyíradony Szabolcs megyében van, pedig igazából Hajdú-Biharban...

    Videó
    2010. 07. 01 RTL déli híradó - Nyíradonyi vihar
    2010. 07. 01 RTL esti híradó - Nyíradonyi vihar

    szombatitomi 14 éve 29

  • Sötét tavasz zene és alternatív befejezés

    Az egyik címlapos írásom, a "Sötét tavasz" ma érte el a 2000. lapletöltést, ezért gondoltam linkelek hozzá egy zenét. (Persze főleg nem ezért, hanem inkább mert most találtam olyat, ami illik hozzá.) Úgy helyeztem el a szövegben, hogy átlagos olvasási sebesség mellett pont a szöveg végére érjen véget a zene is.

    Most pedig egy alternatív befejezés, amit már a megjelenéskor leírtam, de nem tettem közzé, mert szerintem rontotta volna a drámaiságot.
    Figyelem! Ha még nem olvastad volna a történetet, de később szeretnéd, (Itt megteheted) akkor a következő sorokat ne olvasd el.

    " ... és a sötétségből hirtelen fény tűnik fel. Gyerünk már! Kelj fel! Gyorsan! Le fogod késni a vonatot, elaludtunk! Kinyitom a szemem: látom, ahogy a lámpa fel van kapcsolva, és látom a rendetlenséget, amit magam mögött hagytam, mikor utoljára rendet raktam a szobában. Nem értek semmit. Most mi történt? Mégsem haltam meg? Hol vagyok? Öcsém kiabál a folyosóról: "Itthon vagy! Hol lennél?" - hallom. Mindenki nagy kapkodásban, egy új nap kezdődik el.

    Folytatás...

    szombatitomi 14 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.