2016. május 25., szerda

Gyorskeresés

szombatitomi blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Az első saját (nyeremény)autóm

  Hosszú történet, amit most megpróbálok röviden leírni.

  A nyíradonyi városnapi rendezvényen a tombolasorsolás fődíja egy Fiat Panda volt. A belépőjegy sorszáma volt a tombola, ezzel mindenki részt vett a sorsoláson. Óriási szerencsém volt, az én (egyetlen darab!) sorszámú szelvényemet húzták ki. Átlagos napnak indult, de annak semmiképpen sem mondható módon zárult. A családból csak ketten mentünk el, apa és én, ő a lelátó jobb oldalán ült le az ismerőseihez, én az enyémekhez mentem, akik a bal oldalon voltak. Este fél kilenckor történt a sorsolás, addig ebben csak reménykedhettem. (Ahogy a többi 1410 ember, aki részt vett az eseményen, hisz mindenki ezért ment oda.)

  A sztárvendég Wolf Kati volt, a legtöbben jól éreztük magunkat a koncert alatt, de a feszültség már nőtt, mert miután ő levonult, kezdődött is a sorsolás. Miután kihúzták az első számhúzót, aki az autó számát fogja húzni, ő kiment és meg is tette feladatát. Ezt egy borítékba tették, és a további ajándékok kisorsolása alatt végig ott volt a közjegyző asztalán. Sok értékes nyeremény volt (iPad, Nikon fényképező, Samsung LED TV, stb.), ezek után következett a főnyeremény szelvényének bemondása. Miután láttam, hogy a viszonylag "kisebb" tárgyak közül nem nyertem semmit, én elkezdtem öltözni, mondván, hogy "na, idén sem nyertünk semmit", majd a mellettem ülő két barátom is öltözni kellett.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 72

 • Jogosítvány III.

  Már nálam van a vezetői engedélyem! :D

  Iskolában ülve, az utolsó óra előtt rezeg a telefonom, üzenetet kaptam. 'Megjött a jogosítványod!' - Írták itthonról. Húú, alig bírtam végigülni az utolsó órát, plusz még egy órát várni a vonatra és egy óra a hazaút. :D De itthon vagyok és már meg is nézegettem, betettem a többi iratom közé.

  1 óra múlva indulunk egy oda-vissza 50km-es útra, amit a tervek szerint én fogok levezetni. :)
  Így összességében nagyon gyorsan meglett a jogsi, pedig egy hétig én, két hétig pedig az oktatóm volt szabadságon, így három hét teljesen kimaradt, miközben az egészet július 1-én kezdtem.

  Ja és majd be fogok szerezni egy mágneses T betűt, amit kiteszek az autó hátuljára.

  Blogbejegyzés 5 éve 22

 • Jogosítvány! II.

  Sikerült! :D Pár napja írtam egy bejegyzést a még nem létező jogosítványom történetéről. Ma volt a forgalom vizsga.

  Fél egykor találkoztam az oktatómmal, még vezettünk 2 órát, majd pihentünk egy 10-15 percet és indult a vizsga. Előre elmondta, ki lesz a vizsgabiztos, és hogyha nem csinálok nagy hülyeséget, akkor sikerülni fog. Így is lett, ismeretlen útvonalon mentem, de ez egyáltalán nem zavart. Két feladat volt a állandó feladaton (mindig csak egyenesen) túl, egy várakozás és egy megfordulás. Ezek is sikerültek. Jó hangulatú volt a vizsga, végig beszélgettünk. Végül 3 hibapontom lett, de a lényeg, hogy sikerült minden vizsga elsőre, úgyhogy költséghatékony voltam. :D

  Már csak el kell menni a vizsgaigazolásért, aztán az okmányirodába és megvárni amíg kiküldik a vezetői engedélyt. :)

  Blogbejegyzés 5 éve 10

 • Jogosítvány!

  Nem, még nincs meg, de már közel állok hozzá. :)

  Július 1-én volt az első KRESZ órám és ugyanebben a hónapban 20-án vizsgáztam. :D Elsőre meglett, bár 6 hibaponttal, de csak az M betű kerül a vizsgalapra. Ezután következett a rutin, 9 órát vezettem a pályán. Már az első alkalom után együtt jöttünk haza Debrecenből, egy olyan 5 km-es szakaszon én vezettem és nagyon tetszett! Élvezetesebb volt, mint csúsztatott tengelykapcsolóval tötyögni a rutinpályán. :D A történthez hozzátartozik, hogy előtte soha nem ültem autóban. Mármint nem vezettem, egy métert sem. Ehhez képest a rutin is sikerült elsőre, jobbra előre beállást húztam. Szeretem ezt az autót, egy dízel Toyota. A hétvégén kint álltam az udvaron, amikor apa készült beállni a garázsba. Kérdezi tőlem: "Na, beállsz?" Mondom, persze! ;] Beültem a kis 1.3-as benzines Suzukiba, ami persze egyből lefulladt. Az kemény. :D A dízellel a 26 óra alatt kétszer fulladtam le, mert leugrottam a kuplungról, ezzel meg el sem tudok indulni. Szép, mondhatom. :D

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 éve 82

 • program bibione;

  program bibione;
  uses car;

  begin
  repeat '1 hét szünet';
  until '2011. 6th august';
  end.

  Blogbejegyzés 5 éve 5

 • Egy rövid bejegyzés

  Régen jártam már erre, még régebben írtam bejegyzést. :)

  Ma lettem 17 éves. :D

  Blogbejegyzés 5 éve 9

 • Pivot mód...

  ...már olcsó monitorral is használható. ;]

  Blogbejegyzés 5 éve 21

 • Paparazzi

  Kisebb-nagyobb hibákkal, de néhány óra tanulás után sikerült. :D

  Sajnos a YouTube széthúzta 4:3 képarányra, pedig eredetileg 16:9-es volt. :F Biztos a .mod formátum az oka.

  Blogbejegyzés 5 éve 14

 • Ha nem futja redőnyre...

  ...akkor bizony alternatív megoldásokat kell keresni. :DDD

  Blogbejegyzés 5 éve 12

 • Nyári időszámítás

  Jövőhét vasárnap hajnalban előreállítjuk az órát. 2 óráról 3 órára. A rendszertől már kapunk is figyelmeztetést, ha ez be van kapcsolva. Itt a tavasz! :) csak most el van borulva...

  Blogbejegyzés 5 éve 9

 • Mobilinternet

  Rendszeresen használom a Facebook Zero-t üzenetküldéshez. Eddig minden ment simán, T-mobilnál ugye ez ingyenes. Aztán kaptam valamelyik nap egy sms-t, hogy örömmel tájékoztatnak, elértem az arany szintet a kapcsolat programban. Na, ezóta folyamatosan díjat számol fel, akárhányszor letöltöm az oldalt. EZ LENNE A KEDVEZMÉNY BMEG? Wtf?! Már kikapcsoltam a Net Start csomagot, majd vissza és még mindig ez van... Akiket kérdeztem ismerősök közül, nekik megy rendesen, ingyen. Most mivan?

  Blogbejegyzés 5 éve 10

 • Hoppá!

  Megtörtént a váltás a Hoppá díjcsomagra. :K Jól fog jönni, mert már nem győztem a domino feltöltős telefonálgatást mostanában.

  Ja, és a héten visszaküldöm az alaplapot+ramokat a PCX-nek ismét, mert megint nem jó, csak mostmár el sem indulnak. A többi alkatrészt BIZTOS, hogy nem fogom nekik visszaküldeni, mert azokat leteszteltem itthon, és nincs bajuk. Egyébként is, nem bízom rájuk a jó alkatrészeket, mert a végén még azokat is hibásan kapom vissza. Volt már rá példa. És ezúttal nem fogom hagyni, hogy hülyének nézzenek.

  Blogbejegyzés 5 éve 31

 • találkozás

  2011.01.21-én pénteken délután, háromnegyed 2-kor találkoztam Annával. az egész nap nagyon csodásan telt. a reggel majdnem teljesen hagyományosan indult, annyi különbséggel, hogy már akkor is nagyon izgatott voltam, és csak erre tudtam gondolni: 'végre végre! ma van! ma találkozunk!', és hogy negyed órával korábban keltem. igazából nem volt több dolgom mint máskor, mert már minden elő volt készítve, de mégis 5:15-re állítottam be az ébresztőt, mert még azért egyszer meg akartam győződni róla, hogy minden nálam van, amire szükségem lesz. aztán hamar eltelt az itthoni reggel, készülődés, reggeli, kimenni az állomásra. a vonatot majdnem lekéstem, de azért még épp időben odaértem. ilyenkor InterCity jön, de csak az első két kocsi IC, a harmadik egy egyszerű fülkés, de mi csak oda ülhetünk, helyjegy nélkül. hát igen, de az a kocsi most le volt zárva. mivel ilyenkor sokan szoktak lenni, gyorsan szaladtunk hátra, a hátsó ajtóhoz, hogy ott szálljunk fel. hát az is be volt zárva. vissza előre, felszálltunk az egyik IC kocsiba. a kalauz azt mondta, ha találunk helyet leülhetünk, ha nem, akkor álljunk. hát nyilván nem fogunk valaki ölébe leülni, de egyébként is kibírjuk ezt az alig több mint fél órát, amit Debrecenig megtesz a vonat. az első kocsiban találtunk helyet, oda leültünk.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 éve 11

 • 2011.01.21 - Szolnok

  Pénteken lesz a Szolnoki gyalogos-kerékpáros Tisza-híd átadása. Ott leszek! Az ünnepség 15:00-kor kezdődik.

  Nem csak a híd miatt megyek, van ott egy nagyon kedves ismerősöm, (ld: blog) vele találkozom.

  Debrecenből 12:07-kor indulok a Nyírség IC-vel, visszafelé pedig majd Szolnokról 19:38-kor, a Délibáb IC-vel. Izgalmas út lesz, így, hogy még soha nem utaztam IC-vel. Mármint olyannal, amire helyjegy is kell.
  Várom a pénteket! :K

  Blogbejegyzés 5 éve 11

 • költözés - blog

  Rövid leszek.
  Mostanában eléggé lecsökkent a Logoutos aktivitásom... Ez egyrészt a tanulás miatt van, másrészt pedig ha van egy kis szabadidőm, azt mással töltöm. Létrehoztam egy saját blogot, amit a http://szombatitomi.blogspot.com címen lehet majd elérni. Ide fogom írni a személyes dolgaimat. Továbbra is fogom a fórumot látogatni, és bejegyzéseket írni, de ezt csak szakmai témában. Ha lesz egy-egy hosszabb írásom, ami persze ide is fel fog kerülni.

  Ja, és elnézést, készül az Elátkozott erdő folytatása, csak még nem sikerült befejezni.

  Blogbejegyzés 5 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.