2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Orrdugulás 9 hónapja

    2018 márciusában egyik éjszaka arra riadtam fel, hogy annyira eldugult az orrom, hogy alig tudtam a számon is levegőt venni és ez minden egyes nap hajnalban előjött és 4-6 óra hosszán keresztül vákuum szerűen lezárta az orromat, levegő meg se moccant, kifújás hasztalan /a neten lévő összes chakrás, masszírozós, házi praktikát kipróbáltam hasztalanul/, maradt a szájon át légzés. Igaz így az alvásról le is mondhattam. Első körben mindenki a környezetből allergiára, azon belül is a por-ra való érzékenységre terelte a gyanút. Elmentem a körzeti orvoshoz 2 hónap múlva, mert nem enyhültek a tünetek, sőt már napközben is jelentkeztek és az intenzitásából mit sem vesztett. Nos az orvos is allergiára gyanakodott, így írt fel allergia gyógyszert, meg orr spray-t, na mondom gyere csak orrdugulás, most szétcsaplak és jött is. Már rutinszerűen pattantam ki az ágyból ahogy előjött ez a "légzár". Rohantam az orr spray-hez megváltásért, de hiába puffogtattam a nyálkahártyámba az adagokat, lefolyt a számba eme kellemes adalék, de az orrom beton stabilan nem engedett levegőt venni az allergia gyógyszerek meg mint a tik-tak tűntek el a végtelenbe. Beköszöntött a tél, és az orrdugulás még mindig masszív részét képezte az életemnek. Lehet még sem allergia ez gondoltam magamban, pláne, hogy mikor orrdugulás van, az orrnyergemnél érzem, mint ha be lenne dagadva, és ez akadályozza a szabad légáramlást és orrfújás közben is érzem a kis duzzanatot, ami lezár.

    Folytatás...

    rdt89 5 éve 19

  • Huawei Mate 9 Pro /a kínai svájci bicska/

    Hazai oldalakon szinte semmi teszt nincs erről a készülékről csak a Porsche Design variánsról, így egy kis ismertetőt írnék erről a kínai belpiacos eszközről, mely messzemenően az egyik legsokoldalúbb készülék a piacon. Innentől kezdve a Huawei (is) elkezdett a készülékeiből ki-kihagyni dolgokat. December 16.-án lesz 1 éve a tulajdonomban eme remek készülék, így teljesen átfogó véleménnyel írom soraimat róla.

    A kép nem a tulajdonomban lévő mobiltelefonról készült, csak "tájékoztató" jellegű:

    2017. December 16.-án érdekes eszközre bukkantam rá. Nálam egy telefon életciklusa eddig általában fél év volt, mindig volt valami, ami az adott eszközből hiányzott. Persze egyiknél se kellett olyan hatalmas kompromisszumokat kötnöm, mindig kerestem a tökéletes eszközt. Szinte a semmiből bukkantam rá erre a készülékre. Eddig azt hittem van a Mate 9 a Mate 9 Porsche Design és kifújt, de eközben Kína leple alatt készült egy Mate 9 Pro verzió is, mely fele annyiba került, mint a prémium nevű variánsa. Eltérés a két eszköz között a szín-felület téma a készüléken (tárhely kapacitás, mert a Pro-ból is van 6gb ram-os verzió) feltüntetett név.

    Folytatás...

    rdt89 5 éve 15

  • Búcsú a Peugeot 306-tól, egy másik szépségért...

    Szeretett első autóm és szerelmem a Peugeot 306. Sose akartam lecserélni, gombokba került a szerelés, megbízható volt, elnyűhetetlen, rozsdamentes és annyira fapados, hogy a legnagyobb extra a centrálzárba ki is merült és a fényszóró magasságállításban. Még is annyira közvetlen és igénytelen, hogy bármikor csak beleül az ember, kulcs elfordít és már megy is. Télen kiolvad pillanatok alatt mint egy mirelit pizza, a legnagyobb hidegbe is 4-5 perc és már okádja az utastérbe a meleget. Sose akartam megválni tőle. Tudom szar, tudom francia, de kinek melyik ország márkája vált be. A családban a 406-os 18 évig teljesített szolgálatot probléma mentesen, a 106-os 8ik éve van meg és sose panaszkodott, a 306 6.5 éve tűri a hideg indítás/padlógáz kombinációt szó nélkül. Év elején elérkezett a családba, hogy apa lecserélte a 406-ot egy 308-ra. Rengeteg autót nézegetett (váltani akart a Peugeot-ról) de ár/érték arányban és tetszésben ez állt hozzá a legközelebb. Aztán véletlen rábukkantam 2 hónapja egy hirdetésre Peugeot 206 GTI 1 gazdás 129ezer km-rel a lakhelyemtől 3km-re. Nem akartam kocsit cserélni, de érdekelt nagyon! Mindig is vonzottak a zsebrakéták a túlmotorizáltságukkal. A véletlen műve volt, hogy észrevettem/megláttam a hirdetést. Elmentünk megnézni és már a család új tagjaként tért velünk haza.

    Folytatás...

    rdt89 5 éve 23

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.