2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Teszt/WP8

    Gondolkodtam az utóbbi időkben, hogy mit is kéne írnom kifogyóban a kivesézendő funkciók. Gondoltam utána ok akkor jön a nagy teszt. És jött a Microsoft konferenciája, ami mindent megváltoztatott, amikor bejelentették, hogy a Lumia 800 új frissítést kap Windows Phone 7.8 névvel.
    Sok jelenlegi Wp 7 tulaj lehet felháborodott, hogy az én telefonom miért nem kapja meg a Windows Phone 8-at. De lássuk be majd 3 éves terméktámogatást kaptak ezek a telefonok. Kicsit öregecske ez de még mindig kiváló és egy átlag usernek tökéletes társa lehet a mindennapokban.
    Szerintem ezzel az WP8-al a Microsoft beköszönt már igazán az Androidnak és az iOS-nek. Azt vettem észre az előbbi kettőnél hogy már csak csinosítgatás megy a UI-on egy két hangzatos funkció beleépítés ami igazán nem is annyira eget rengető nagy újítás és ennyi van bennük. Szerintem ebben a Microsoft lépett nagyobbat előre bár még most jön majd az Android Jelly Bean amiről, keveset tudni, de ha ez komoly újításokkal kecsegtetne, akkor előbbi mondtatom, visszavonom. Nem részletezem a Microsoft új mobil operációs rendszerének újításait, ezt a Mobilarénán meg lehet tekinteni.
    [link]
    Visszatérve a teszthez. Ha lehetséges, és amíg nálam a telefon és megkapja a 7.8-at akkor arról írok legalább lesz egy kis aktualitás is a már fél éves telefonnak :D.

    Folytatás...

    Qukac 12 éve 1

  • WP7 és Android nem barátok egymással

    Elővettem Mini Prom hogy a teljesen lepucolt állapotot megszüntessem, hogy ne a Lumia visszaadása előtti utolsó napon kelljen letölteni minden progit meg beállítandót beállítani, ami nekem kell.
    Kellemetlen meglepetés fogadott. Szinkronizálnám le a kontaktokat de, csak a Facebookosokat rántja le. Mondom itt kaki, van a levesben, megnéztem a Lumián hogy mi a helyzet. Ugyebár össze vannak kapcsolva rajta a kontaktok Facebookkal meg miegymással ott látszódnia, kell a problémának. Látszódott is ugyanis amik eddig Google kontaktok voltak azok azóta Windows Live kontaktok. Na jött a pánik. Hosszas netes keresgélés után előjött a megoldás hogy Windows Live Maillel kinyerhetők a kontaktok és importálhatók a Google webes felületén keresztül a kapcsolatok közé. Szuper ez kell. Kétféle módon lehet vesszővel elválasztva vagy külön névjegyként egyesével lementve. Több, mint kétszáz kontaktnál utóbbi necces mehetett ömlesztve. Igen ám csak hogy a napom még szebb legyen találtam több száz üres kontaktot a telefonon, amiben ugyan minden adatom ott volt csak egyesével be kellett volna irkálnom a neveket és egyebeket. Szóval marad a kontaktok egyesével felmásolása a Google-be augusztusig, úgyis van időm addig még a Nokia, van nálam :D.
    Ha bárkinek ötlete van, hogy ez egyszerűbben, hogy valósulhatna meg kommentben jöhet a megoldás :D

    Qukac 12 éve 0

  • Alkalmazások WP7-en

    Majd két hete használom már a Lumiát elkezdtem alkalmazásokat letöltögetni, bár még mindig nincs meg minden, amit Androidon is használtam.
    Kezdem a Facebook appal ami, az Andoid egyik sarkalatos pontja ugyanis hagy némi kívánnivalót maga után és még finoman és nyomdafestéket tűrően fogalmaztam. Belesimul a WP7 látványvilágába az app oldalra lapozással érhetők el az értesítések, fényképek, személyes adatok. Amit hiányoltam és nagyon megszoktam droidon az a frissítés a lista lefelé húzásával. Amúgy jól működik a dolog, bár lassabb vagy lekorlátozott adatforgalomnál necces a képernyő-lekapcsolás, mert azt vettem észre, hogy miután lekapcsolt a kijelző utána már nem tölti az oldalról a megfelelő infókat. Csúnya piros pont.
    Második app nálam, ha már elkezdtem ABC sorrendben haladni az a Foursquare. Erre is igaz, hogy tökéletesen WP7-es a dizájn. De szerintem ez most hátrány, legalábbis abban hogy elsőre nem tudtam rájönni, hogy csekkolok be. Oldalra lapozgatással jön elő a többi funkció szintén pl. a helyek, ismerősök éppen hol voltak stb..
    Ezután a Hálózatbeállítás jön. Ugye már írtam hogy volt egy kis netpara a beköltözésemnél a telefonba. Na ezt ez oldotta meg néhány bejegyzéssel lentebb el, lehet olvasni mihez is kellett, ezt még egyszer nem írom le.

    Folytatás...

    Qukac 12 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.