2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Apple- Vol.3

    Az iPodommal tehát tökéletesen meg voltam elégedve. Akkoriban (de talán még manapság is) nagynak számító memóriának hála majdnem minden zenémet magammal tudtam hurcolni, sőt akadtak filmek is, amiket megnéztem rajta. Egérmozi volt, de a célnak megfelelt. És szépen lassan meggyőzött. Igen,igen jó vásárt csináltam. Sok pénz volt, de tényleg megérte minden forint. Ezzel együtt lassan de biztosan szívodott belém, hogy inkább hajlok az apple termékek felé.
    Amit hozzá szeretnék tenni, hogy bennem nem alakult ki valahogy az a sokatok által emlegetett felsőbbrendűségi érzés, mint a legtöbb apple tulajban. Pedig nem nagyon volt elterjedt akkor még az iPod, (ahol jártam, mindenki rohant megfogdosni) és nyilván lehetett volna villogni, de nekem valahogy nem volt ilyen késztetésem.
    Tehát inkább visszautasítanám, azt, hogy az összes mac-es felsőbbrendű.

    Folytatás...

    geri| 14 éve 10

  • Apple- Vol.2 (iPod story part 3.)

    A helyzet az, hogy szerettem volna kiegészíteni a korábbi postomat, ugyanis teljesen pártatlan és objektív véleményt szeretnék publikálni.

    Kezdjük a legfájdalmasabb pontnál: az ár.
    Sajnos nem emlékszem egészen pontosan, mennyibe is került de 2005 környékén olyan 70ezer körül tudtam beszerezni. Igen, hetvenezer HUF. Kedves Olvasó (remélem nem csak reményeimben létezel...), mielőtt lendületből lépnél ki az ablakból, kérlek böngéssz tovább. Mint már korábbi bejegyzésemben írtam, probálom az "Apple-jelenséget" más szemszögből vizsgálni.
    Nos tehát hatalmas pénz. De sajnos máris egy unalmas történettel kell hogy megszakítsam- a véleményem szerint amúgy egész izgalmas-sztorit:
    ' A legelső közgázas előadásom első húsz perce: a sivatagi gyémánt példája. A képlet nagyon egyszerű: vegyünk egy emberkét, aki a sivatagban kóborol már több napja. Vajon melyik alternatívát választja a jóságos közgazdásztól: egy vödörnyi gyémántot, vagy egy vödörnyi vizet. Szerintem mindenki számára egyértelmű hogy egy vödör vizet. Amennyiben ezt a kérdést mondjuk Brémában tesszük fel neki, nyilvánvaló, hogy a gyémántot választja. Ezzel a példával csupán azt szemléltettük, hogy egyénileg változik az a kérdés, hogy kinek mi a fontos, és ki miért hajlandó adott esetben többet fizetni. Van akinek milliókat ér egy 1937-es képregény, viszont másnak csak gyújtósnak jó a hideg moszkvai télen...'

    Folytatás...

    geri| 14 éve 0

  • Apple- Vol.2 (iPod story part 2.)

    A történet valahol ott folytatódik, hogy az ismerősöm kütyüjének megtapicskolása után elhatároztam, hogy én márpedig veszek egyet és utána alkotok róla véleményt. Mivel elég lassan sikerült összegyüjtenem az iPodra valót, ezért volt időm utánajárni a dolgoknak.
    Az első amit olvastam róla a “don’t steal music”-elv. Ez akkoriban nagyon egyedinek tűnt, és nem is nagyon tudtam elképzelni, miért is tennének ilyet. Ma már világos, saját zeneboltjuk helyét készítették elő-vagyis kísérletetet tettek rá.

    Valójában próbálták elhitetni velünk, hogy ők, elkötelezetten kiállnak a zenészek mellett, és elítélik az illegális fájlcsere-berét, de tulajdonképpen a saját zeneboltjuk számára alakították ki az ideális körülményeket.
    Vásárolnunk kell eredeti zenei tartalmakat, ugyanis azt nem tehettük meg, hogy csak egyszerűen ráhúzom egy másik gépre csatlakozva a zenéket az ottani iTunes könyvtárból, hiszen akkor törölte az okos kis iPod az addigi zenéinket.(nekem sikerült egyszer) Persze lehetett okoskodni, de eléggé körülményesen lehetett megoldani a dolgot.
    Tehát a lényeg: ne töltögess, ne másolgass, inkább vedd meg tőlünk pár centért, albumborítóstól, mindenestől. Agyafúrt, nem?

    Folytatás...

    geri| 14 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.