2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Olimpia - szakmai szemmel

    Nem, nem sportszakmai - félre ne értsetek. Ehhez nem értek cseppet sem. A televíziós részhez viszont konyítok valamit, és azt kell mondjam hogy siralmas amit látok a képernyőn.

    Abba most nem is mennék bele, hogy mennyire átitatott a komplett közvetítés a napi politikával, és mennyire hánynom kell mind a két oldal kardozásától - lásd ahogy szerencsétlen Knézyt előveszik a felkészületlensége miatt, mert nem mondta be a szír menekült lány nevét, és hogy milyen "színekben" is versenyez...

    Bár azt is meg tudom érteni, hogy a félóránként a SPORTCSATORNÁN 1 perces állandó kampány a kormány népszavazása mellett, illetve a társadalmi célú hírdetésként elsütött állami pénzből fizetett politikai hírdetés legkevesebb vérlázító, de inkább egy gyomor tájról induló erős görcsös rándulást okoz, hogy egy ilyen csodálatos sporteseményen is még a belpolitikai haszonszerzés legyen a legelső...

    Ezeket a jeleneteket mindig megpróbálom elkerülni váltogatva az M5 és M4 között, általában sikerrel. Amit viszont nem tudok elkerülni, az a kritikán aluli riportok, amikből sajnos nem egyet-kettőt láttam eddig a komplett olimpia alatt.

    Folytatás...

    crey 8 éve 76

  • Uber vs. Taxi - sokadik kör

    Tudom hogy lerágott csont már a téma, tudom. Tudom hogy egy része az embereknek pont tesz rá nagy ívben, mert sem ezt, sem azt nem használja, vagy használta, vagy épp vidéken él, ahol meg nem nagyon van más lehetőség, mint a taxi. Tudom, összetehetem a két kezemet azért is, hogy székesfővárosunknak viszonylag normális a tömegközlekedése. De tegnap pontosan azt sikerült megtapasztalnom, ami miatt az Ubernek igenis volt létjogosultsága Budapesten, és a mai napig lenne.

    A történet dióhéjban: egy partnertalálkozót rendeztem 20 fölötti külföldi létszámmal az elmúlt két napban (július 27-28). A rendezvény sikeres volt, eltekintve egy pár gikszertől.

    Az egyik ilyen, a szokásos taxishiéna jelenség. A hotel (nem nevezem nevén), egy viszonylag patinásnak mondható, se nem túl drága, se nem túl olcsó kategória. Azt vettem észre, hogy ha magyar vendég kér a recepción autót, akkor a Főtaxi vagy a Tele5 van hívva, ha külföldi, akkor két srác rotálja egymást a szokásos BKK szabadjelzős autókkal, bárminemű felségjelzés nélkül.

    Folytatás...

    crey 8 éve 51

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.